Ο χρήστης stellar έγραψε:
Σε όλες, αλλά ειδικά στην 1.5.
νομίζω ότι το φιέστα, έχει πιο σπορ στήσιμο και πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης.
Ισχύει. Το Φιεστάκι είναι το πιο σπορ σουπερμίνι, ελλείψει στην Ελλάδα του Mazda 2.
χμμμ, αυτό το mazda σε ποια έκδοση ήταν 'ζμπορ'..;; Δεν αποκόμισα καμία τέτοια αίσθηση, ούτε καν καλά λόγια για το τιμόνι δεν έχω να πω..
Σαν κατοχος ενος Mazda 2, επιβεβαιωνω τον REALZEUS. Μαζι με το fiesta, οταν βγηκε δεν υπηρχε supermini, με ποιο sport στησιμο. Απο την αναρτηση, μεχρι το συστημα διευθυνσης. Δεν το συζητω για το νευρο στο γκαζι.
Χμμ, φαντάζομαι ότι δεν έχει τύχει να οδηγήσετε clio 3 tce με 16άρες (τωρα που το σκεφτομαι ίσως ουτε καν βασικο clio3)..
Το mazda2 που οδήσγησα, βέβαια όχι το 1,5, δε με ενέπνευσε καθόλου, ειδικά το τιμόνι αν και διαβάζει καλά το δρόμο, δεν ήταν όσο άμεσο περίμενα και για κάποιο λόγο έδειχνε το βάρος του στο δρόμο, αν και είναι ελαφρύ..
Το 1,5 φαντάζομαι θα έχει και άλλο στήσιμο και θα είναι κάπως καλύτερο.
Το fiesta τωρα, έχω οδηγήσει το 1,6 sport του focusman, και ήταν φοβερό σε πάτημα, αλλά και πάλι το τιμόνι του από αμεσότητα δεν ήταν κάτι φοβερό. Θα το έλεγα εφάμιλλο με το clio 3, αν δεν υπήρχε το clio 1,6 GT που αν και δεν έχω οδηγήσει ήταν ο άμεσος αντίπαλός του τότε.. Το clio GT φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να συγκριθεί καν με το fiesta..
Γενικά ο ¨ειδικός τύπος¨ και πολλοί οποαδοί εδώ μέσα μας είχαν ζαλίσει τα παπάκια με αυτά τα 2 αμάξια, τα οποία όντως είναι φοβερά, ειδικά όταν τα συνέκρινες με την υπόλοιπη κατηγορία.. Σε σχέση με το clio 3 ακόμα και το απλό με τις 16αρες όμως όχι, ήταν αισθητά πίσω σε ρυθμισιμότητα και συμπεριφορά. Μόνο το drive είχε γράψει γιαυτό την αλήθεια σε ένα άρθρο του 2010 που τα είχε βάλει στα Μέγαρα και σε ένα που τα είχε πάει στη λίμνη Δοξα αν θυμάμαι καλά.. Ειδικά από το mazda απογοητεύτηκα έχοντας διαβάσει τάσα και καλά διθυραμβικά σχόλια και σκεπτόμενος ότι το clio είναι 1250kg ενώ το mazda αρκετα λιγότερα.. Όσα γράφω πιστεύω ότι είναι 99% αντικειμενικά αν και δεν έχω οδηγήσει mazda2 1,5 και clio GT που ανέφερα, αλλά φαντάζομαι λόγω απλής αναλογικής κάπως έτσι είναι τα πράγματα..