-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αρχοντα κρατα τα 5€ κι πιες μια μπυρα ή κερασε με ενα σουβλακι οταν το φτιαξεις.
Κανε ομως οτι χρειαζεται για να μη δηλητηριαζεται η ψυχη σου, εχεις περιγραψει το προβλημα 2-3 φορες μεσα στο ιδιο thread. Δεν 'ξορκιζεται' ετσι.Ισχύει!! Σωστά το θέτεις, αυτό είναι το πιο σημαντικό.....
Μέσα για το σουβλάκι και τα μπυρόνια αρκεί να λειτουργήσει επιτέλους σωστά και το τιμόνι
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Σου φάγανε την κολώνα και την πούλησαν για καινούργια βάζοντας σου την άλλη που αφαίρεσαν από το άλλο θύμα.
Αν έγινε αυτό υπάρχει τρόπος με τον αρ.πλαισίου να βρει το SN της κολώνας που θα έπρεπε να έχει?
Αν συνεργαστεί το εργοστάσιο κατασκευής, άμεσα και χωρίς καμμία διαμεσολάβηση της εδώ Hyundai, πολύ πιθανό το ΝΑΙ.
Και αν γίνει αυτό τότε θα μιλάμε για ΤΟ αποδεικτικό στοιχείο. Πάντως είναι φως-φανάρι ότι έχει γίνει αλλαγή με προβληματική κολώνα και δε νομίζω φίλε DxL ότι πρέπει να ψάχνεις αλλού την αιτία. -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Σου φάγανε την κολώνα και την πούλησαν για καινούργια βάζοντας σου την άλλη που αφαίρεσαν από το άλλο θύμα.
Αν έγινε αυτό υπάρχει τρόπος με τον αρ.πλαισίου να βρει το SN της κολώνας που θα έπρεπε να έχει?
Αν συνεργαστεί το εργοστάσιο κατασκευής, άμεσα και χωρίς καμμία διαμεσολάβηση της εδώ Hyundai, πολύ πιθανό το ΝΑΙ.
Και αν γίνει αυτό τότε θα μιλάμε για ΤΟ αποδεικτικό στοιχείο. Πάντως είναι φως-φανάρι ότι έχει γίνει αλλαγή με προβληματική κολώνα και δε νομίζω φίλε DxL ότι πρέπει να ψάχνεις αλλού την αιτία.Όχι, δεν ψάχνω...
Τα 2,5 χιλιάρικα ψάχνω να δω σε πόσες δόσεις μπορώ να βάλω...
-
αγωγή ή και μήνυση έχεις κάνει στη λάμδα κ στον αντιπρόσωπο?
-
Αφού δεν είναι απίθανο γιατί δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην μαμά εταιρία μπας και βρεις άκρη με το αρχικό ανταλλακτικό που είχε?
Θα πρότεινα να να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο σχετικά με τις υποψίες σου.
Ένα εξώδικο ανάλογα με τον δικηγόρο δεν θα ξεπερνά το 10% των 2500!
Ρώτα αν αξίζει να μπλοφάρεις στέλνοντας εξώδικο ότι έχεις ήδη τον αυθεντικό Serial Number και το αυτοκίνητό σου έχει διαφορετικό... Να δείτε αν θα αντιδράσουν... -
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω.toyota yaris 2009.Το 2010 ειχα ενα ψιλο ατυχηματακι και το αμαξι μπηκε συνεργειο.συγκρουση πλαγια στην περιοχη της δεξιας μπροστα ροδας.απο τοτε κυκλοφορω το αμαξι και δεν εχω καλη αισθηση επαναφορας του τιμονιου και ειναι λιγο σκληρο στην επαναφορα.το εχω ακουσει και σαν force feedback.Κανει που και που κανα κλακ κλακ.Το εχω παει στην toyota και μου ειπαν οτι εχουν κανει ευθυγραμιση αλλα το προβλημα ειναι ακομα και δεν ξερω τι νουμερα χρειαζεται στην ευθυγραμιση.βεβαια δεν ειμαι μηχανικος.και δεν.ξερω τα μηχανήματα. Μηπως ειναι καποια ρυθμιση στον εγκέφαλο του τιμονιου?δηλαδη οταν κανω μια στροφη, στην.ολοκληρωση χρειαζεται να επαναφερω εγω με την δυναμη μου το τιμόνι.και θυμαμαι απο την αρχη οτι οσο πιο πολυ ανεβαζα την ταχυτητα τοσο εσφυγκε το τιμονι
-
O DxL αναρωτιεμαι, τι να εκανε τελικα με το θεμα του αυτοκινητου?
-
Τίποτα, δε βγήκε άκρη στα κεντρικά, μέχρι το τέλος της εγγύησης (14/09/2012) προσπαθούσανε να κάνουμε ευθυγράμμιση και κολλούσε το μηχάνημα, το πήγαν έξω τελικά για ευθυγράμμιση (χωρίς να με ενημερώσουν), μου αλλάξανε ψαλίδια και μπαλάκια, αλλά το τιμόνι δεν έφτιαξε, οπότε αναγκάστηκα να αλλάξω ηλεκτρική κολόνα και κρεμαγιέρα με δική μου χρέωση (καλοκαίρι 2013).
Η κολόνα που μου φέρανε στην αντιπροσωπεία δεν ήταν σφραγισμένη και είχε μια μεγάλη γρατζουνιά στο σώμα στη μέση, και σε ένα σημείο επάνω υπήρχε οξείδωση (σκουριά). Ζήτησα να μου την αλλάξουν αλλά μου είπαν ότι και να την επιστρέψουμε δε θα την αλλάξουν...
Με τις αλλαγές βελτιώθηκε ελάχιστα το τιμόνι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε όπως πριν. Οπότε το ακινητοποίησα για ένα χρόνο περίπου και σκεφτόμουν να το πουλήσω. Τελικά το κράτησα γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για αντικατάσταση, και τώρα χτυπάνε και τα ωστήρια (μάλλον από την ακινησία μου είπανε) αν και άλλαξα λάδια και φίλτρο λαδιού μόλις το έβαλα μπρος.
Επίσης στο ευθυγραμμισάδικο του Δήμου στην Πειραιώς που απευθύνθηκα, για να χαλαρώσει το τιμόνι, μου διορθώσανε τη σύγκλιση και μου μειώσανε την κάμπερ μπροστά από -1 που ήταν σε -0,25 (ο κατασκευαστής δίνει -0,39±0,30) και μου είπαν ότι το δεξί top mount κάνει ένα θόρυβο όταν στρίβουμε τους τροχούς και αποφάσισα να τα αλλάξω κι αυτά μιας και είναι φτηνά.
Όσο κι αν το ψάξαμε, όλοι μου λένε ότι το σφιχτό τιμόνι, τα μαγκώματα και η αργή επαναφορά δεν φαίνεται να είναι λόγω γεωμετρίας ή κάτι άλλο αλλά λόγω της υποβοήθησης. Ο ευθυγραμμισάς μάλιστα που ασχολείται χρόνια μόνο με εμπρός συστήματα λέει ότι πρώτη φορά του ζητάνε να χαλαρώσει ηλεκτρικό τιμόνι, και ότι πάντα του ζητάνε να τα σφίξει επειδή είναι πολύ ελαφριά. Επίσης μου είπε ότι οι κολόνες είναι φασόν, και ότι ακόμη κι αν παραγγείλω καινούρια, μπορεί να τύχει να είναι το ίδιο ή και πιο σφιχτή....
Γενικά είναι να μη μπλέξεις. Αφού έγιεν η στραβή τότε, απολύθηκαν οι εμπλεκόμενοι, και δε βγήκε άκρη και στα κεντρικά, δε βλέπω να βγάζω άκρη.
Επειδή προέκυψαν και πιο σοβαρά θέματα σε εμένα και την οικογένειά μου που έπρεπε να αντιμετωπίσω, το ψιλοαποδέχτηκα ότι δε θα φτιάξει και απλά προσπαθώ να μη χαλιέμαι τόσο και απλά να είμαι πιο προσεκτικός στην οδήγηση... Όχι ότι τα καταφέρνω, αλλά δεν έχω και άλλη επιλογή... Δυστυχώς!
Ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον και την βοήθεια!
-
Sorry φιλε Dxl αλλα.........βρηκαν και τα εκαναν!!!
Ουσιαστικα δεν απαιτησες τιποτα και δεν ετριξες τα δοντια σε κανεναν.........κριμα. -
Ότι μπορούσα έκανα φίλε GGAB, πήγα σε τόσα συνεργεία, πήγα σε δικηγόρο, έστειλα εξώδικό, ξόδεψα ένα κάρο λεφτά, στεναχώρια, πίκρα και απογοήτευση κάθε φορά που οδηγούσα το αμάξι. Μέχρι το εργοστάσιο στην Τσεχία έφτασα. Τι άλλο έπρεπε να κάνω? Το λάθος μου ήταν ότι άφησα το αμάξι εκεί για ένα απλό service από Πέμπτη μέχρι Τρίτη....
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Ότι μπορούσα έκανα φίλε GGAB, πήγα σε τόσα συνεργεία, πήγα σε δικηγόρο, έστειλα εξώδικό, ξόδεψα ένα κάρο λεφτά, στεναχώρια, πίκρα και απογοήτευση κάθε φορά που οδηγούσα το αμάξι. Μέχρι το εργοστάσιο στην Τσεχία έφτασα. Τι άλλο έπρεπε να κάνω? Το λάθος μου ήταν ότι άφησα το αμάξι εκεί για ένα απλό service από Πέμπτη μέχρι Τρίτη....Mέτρησε ποτέ κανείς το βολτάζ που πηγαίνει στο μοτέρ του τιμονιού ?
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Το λάθος μου ήταν ότι άφησα το αμάξι εκεί για ένα απλό service από Πέμπτη μέχρι Τρίτη....Λάθος ή απλά θεώρησες ότι ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αν μη τι άλλο, ξέρει να υποστηρίζει τα αυτοκίνητα στα οποία έχει εξειδικευθεί;
Προσωπικά, όποτε πηγαίνω (το οποιοδήποτε) αυτοκίνητο για σέρβις, είμαι σε κατάσταση πανικού και καρδιακής κρίσης, γιατί πάντα φοβάμαι ότι θα προκαλέσουν ζημιά. Το οποίο και έχει συμβεί φυσικά ακόμα και για τις ποιο απλές εργασίες.
Ποτέ δεν εμπιστεύθηκα κανέναν σε συνεργείο. -
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Ότι μπορούσα έκανα φίλε GGAB, πήγα σε τόσα συνεργεία, πήγα σε δικηγόρο, έστειλα εξώδικό, ξόδεψα ένα κάρο λεφτά, στεναχώρια, πίκρα και απογοήτευση κάθε φορά που οδηγούσα το αμάξι. Μέχρι το εργοστάσιο στην Τσεχία έφτασα. Τι άλλο έπρεπε να κάνω? Το λάθος μου ήταν ότι άφησα το αμάξι εκεί για ένα απλό service από Πέμπτη μέχρι Τρίτη....έχεις δίκιο.....
-
Βαριοπουλα που θελουν.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το λάθος μου ήταν ότι άφησα το αμάξι εκεί για ένα απλό service από Πέμπτη μέχρι Τρίτη....
Λάθος ή απλά θεώρησες ότι ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αν μη τι άλλο, ξέρει να υποστηρίζει τα αυτοκίνητα στα οποία έχει εξειδικευθεί;
Προσωπικά, όποτε πηγαίνω (το οποιοδήποτε) αυτοκίνητο για σέρβις, είμαι σε κατάσταση πανικού και καρδιακής κρίσης, γιατί πάντα φοβάμαι ότι θα προκαλέσουν ζημιά. Το οποίο και έχει συμβεί φυσικά ακόμα και για τις ποιο απλές εργασίες.
Ποτέ δεν εμπιστεύθηκα κανέναν σε συνεργείο.Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Βέβαια στις αντιπροσωπείες σου λένε να πας στο σαλονάκι και να περιμένεις γιατί εκεί απαγορεύεται να είσαι για την ασφάλειά σου
Αλλά εγώ θα υπέγραφα άνετα ακόμα και χαρτί ότι κάθομαι εκεί με δική μου ευθύνη, και ότι γίνει στο αμάξι θα γίνει μπροστά μου και με την έγκρισή μου...
-
Εγώ όπου βλέπω συνεργείο με 'σαλονάκι' απλά φεύγω...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ όπου βλέπω συνεργείο με 'σαλονάκι' απλά φεύγω...Των αντιπροσωπειών τα συνεργεία έχουν. Εγώ αυτό που κάνω είναι να τους λέω πως τη στιγμή που θα βάλουν λάδια ή θα βάλουν το ανταλλακτικό θέλω να είμαι μπροστά. Μέχρι να λύσουν το αμάξι και να φτάσουν στο π.χ. μπαλάκι περιμένω. Όταν όμως είναι να μπει πάω και βλέπω αν έχουν το γνήσιο. Και εγώ είμαι με άγχος όταν το πηγαίνω στο συνεργείο γιατί βάζουν ανειδίκευτους που μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι. Όχι ότι δεν έχει και μάστορες που είναι στόκοι.
Προτιμώ τα συνεργεία της αντιπροσωπείας γιατί δίνουν ένα χρόνο εγγύηση στην εργασία (δεν ξέρω πόσο την εφαρμόζουν γιατί μέχρι τώρα δε μου χρειάστηκε) και γιατί περνάνε από τα χέρια τους πολλά ίδια με το δικό μου αυτοκίνητα και έχουν μεγάλη εμπειρία. -
Στο συνεργείο που πάω 'σαλονάκι' δεν έχει. Μία καρέκλα έχει και αυτή μέσα στο συνεργείο...
Επίσης δεν είχε 'σαλονάκι' και το συνεργείο της εμπορίας που αγόρασα το αυτοκίνητο. Αυτό δεν είχε ούτε καρέκλα...
Μέχρι πέρυσι και τα δύο ήταν εξουσιοδοτημένα.
Με το πέρασμα της Peugeot στον ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ έχασαν την εξουσιοδότηση, όπως και σχεδόν όλα τα συνεργεία της LION.Λες να έχασαν την εξουσιοδότηση επειδή δεν είχαν 'σαλονάκι'; Μπορεί και αυτό...
Πάντως συμφωνώ ότι οι μεγάλες εμπορίες όλων των κατασκευαστών που έχουν πολλά σημεία παρουσίας έχουν στα συνεργεία τους 'σαλονάκια με TV, ψύκτη νερού και μηχάνημα για καφέ'.
-
Να κάνω ένα update...
Το 2012 αμέσως μόλις έληξε η εγγύηση και δεν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα στο τιμόνι, πήγα για ένα έλεγχο και στον Τσάπαλο, όπου και πάλι έβγαλε στο διαγνωστικό (όπως είχε γίνει και στη ΛΑΜΔΑ αμέσως μετά το service από το οποίο ξεκίνησε το πρόβλημα) 'C1260 Steering Angle Sensor Circuit - Signal'. Με ενημέρωσαν ότι θέλει άλλαγμα η κολόνα τιμονιού.
Αφού τους ανέφερα την ιστορία, τους ζήτησα να ενημερώσουν τα κεντρικά, αλλά δεν με εξυπηρέτησαν γιατί είχε... λήξει η εγγύηση.Ξενέρωσα τόσο πολύ που άφησα το αμάξι ακινητοποιημένο για κανα χρόνο περίπου.
Το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισα να το διορθώσω μόνος μου, και αγόρασα κολόνα, κρεμαγιέρα, βάσεις αμορτισέρ (top mount) και ρουλεμάν. Όμως η κολόνα που μου έδωσαν είχε επάνω σημάδια οξείδωσης (σκουριά) και μια μεγάλη γρατσουνιά επάνω κατά μήκος του σώματος της κολόνας, τα οποία είδε και ο υπάλληλος επιτόπου. Όταν του ζήτησα να αλλαχθεί, με ενημέρωσε ότι και να τη στείλουν πίσω δε θα γίνει κάτι και με διαβεβαίωσε ότι είναι ΟΚ και να τη βάλω επάνω για να λύσω το πρόβλημα μου.
Αφού τοποθετήθηκαν τα ανταλλακτικά, δυστυχώς δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Κάποιοι που τους έλεγα αργότερα την ιστορία, μου έλεγαν ότι ίσως να ήταν κολόνα από επιστροφή ή προβληματική. Επειδή ξενέρωσα απίστευτα και δεν είχα άλλο κουράγιο (και χρήματα) για να το κυνηγήσω, αφού πλήρωνα ακόμα σε δόσεις τα παραπάνω ανταλλακτικά, αλλά και επειδή υπήρχαν σοβαρά προβλήματα υγείας στην οικογένεια μου, ακινητοποίησα πάλι το i30 μου για 1-2 χρόνια -έπαθε μάλιστα ζημιά και χτυπάνε και τα ωστήρια από την ακινησία- μόλις ξαναπήγα σε άλλη αντιπροσωπεία το 2016 για άλλο θέμα, μου βρήκαν πάλι ότι βγάζει τον ίδιο κωδικό 'C1260 Steering Angle Sensor -Circuit' και η νέα κολόνα που είχα πληρώσει 2035 ευρώ καινούρια υποτίθεται...!! Μάλιστα, λίγο πιο μετά έβγαλε και έναν ακόμα κωδικό 'C1616 CAN Communication Bus OFF', που απ΄ότι με ενημέρωσαν, κι αυτός οφείλεται στην προβληματική κολόνα.
Στα κεντρικά που ενημέρωσα εκ νέου, η απάντηση ήταν απλά ότι έχει λήξει η εγγύηση, αν και επέμεινα ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από προγραμματισμένο service που θα έπρεπε να κρατήσει 1 ώρα (φίλτρα, λάδια, μπουζί, υγρά φρένων - μου το χρέωσαν μάλιστα και 255 ευρώ), και κράτησε περιέργως 5 μέρες, και ότι από τότε παρά το ότι είχα και εγγύηση άλλο 1 έτος δεν με εξυπηρέτησαν.
Για να παλεύεται κάπως στην οδήγηση, επειδή το τιμόνι είναι πολύ πιο βαρύ, δύσκαμπτο και δυσκίνητο, αναγκάστηκα να χαλαρώσω 2 δοντάκια την κρεμαγιέρα(!!!) για να το χρησιμοποιώ έστω μόνο για να πηγαίνω στη δουλειά.
Πρόσφατα, είδα ότι τέλος του 2015 έχει βγει και σχετική ανάκληση για τις κολόνες τιμονιού του συγκεκριμένου μοντέλου:
https://www.flash.gr/tech/1382550/anaklisi-hyundai-i30-gia-problima-sto-timoni , αλλά μάλλον επειδή έχω αλλάξει διεύθυνση, δεν έλαβα ποτέ τη συγκεκριμένη επιστολή και δεν με ενημέρωσε κανείς τόσο καιρό γι' αυτό, παρά την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστην τόσα χρόνια σε συνεργεία και κεντρικά για το θέμα αυτό...Έχει κανείς αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, ή έχει να μου προτείνει καμία ιδέα για το πως θα το λύσω επιτέλους, επειδή οι κολόνες είναι απλησίαστες (περίπου 2000 ευρώ)? Υπάρχει δυνατότητα επισκευής μόνο της πλακέτας ή του αισθητήρα γωνίας που βγάζει ως βλάβη? Βλέπε λεπτομέρειες εδώ: http://www.autohex.net/dtc-help/hyundai/41/2012/4554/C1260/
Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο εκτός από την κολόνα που να τα προκαλεί όλα αυτά?
-
Την ανάκληση επρεπε να ζητησεις να στην κανουν , αν συμπεριλαμβανει και το δικο σου μοντελο
Πηγαινε εστω και τωρα σε εξουσιοδοτημενο και ζητα να γινει
-
Μπλέξιμο! Ο αριθμός πλασίου σου συμπεριλαμβάνεται στους παραπάνω; Νομίζω οφείλουν να την κάνουν είναι δεν είναι σε εγγύηση κλπ.
Βαρύ τιμόνι, με αργή επαναφορά μετά το Service στη ΛΑΜΔΑ!