-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Με απασχολεί το εξής πρόβλημα.Πατάω το κουμπί για να βγεί νερό απο τα πιτσιλιστήρια ώστε να καθαρίσω το παρμπρίζ.Ο μηχανισμός ακούγεται πως δουλεύει κανονικά,οι υαλοκαθαριστήρες δουλευουν νερό όμως δεν βγαίνει.Το πρώτο που σκέφτηκα τελείωσε το νερό και το γέμισα (πάντα χρησιμοποιώ απιονισμένο),το δεύτερο με μια καρφίτσα σκάλισα τις τρυπούλες στα πιτσιλιστήρια,κανένα αποτέλεσμα.Τα ξήλωσα και τα άφησα καμια ώρα σε ξύδι μήπως πιάσαν άλατα,κανένα αποτέλεσμα.Κάτω απο το αυτοκίνητο καμία διαρροή άρα δεν χάνει το νερό απο κάπου.Έβγαλα όλες τις ασφάλειες,μια που μου φαινόταν κάπως την άλλαξα ξανά τίποτα.Το ίδιο πρόβλημα και στο πίσω πιτσιλιστήρι έκανα την ίδια διαδικασία και στο πίσω.Κατα διαστήματα μπορεί να φτύσουν λίγες σταγόνες νερού και μετά σταματάνε.Πατάω το κουμπί επίμονα 10'' ...Το αυτοκίνητο είναι ford focus 1.6 2005 mod.Αν έχει κάποιος καμια ιδέα και θέλει να βοηθήσει ευπρόσδεκτος μπάς και γλιτώσω την 100άρα στο servise
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Με απασχολεί το εξής πρόβλημα.Πατάω το κουμπί για να βγεί νερό απο τα πιτσιλιστήρια ώστε να καθαρίσω το παρμπρίζ.Ο μηχανισμός ακούγεται πως δουλεύει κανονικά,οι υαλοκαθαριστήρες δουλευουν νερό όμως δεν βγαίνει.Το πρώτο που σκέφτηκα τελείωσε το νερό και το γέμισα (πάντα χρησιμοποιώ απιονισμένο),το δεύτερο με μια καρφίτσα σκάλισα τις τρυπούλες στα πιτσιλιστήρια,κανένα αποτέλεσμα.Τα ξήλωσα και τα άφησα καμια ώρα σε ξύδι μήπως πιάσαν άλατα,κανένα αποτέλεσμα.Κάτω απο το αυτοκίνητο καμία διαρροή άρα δεν χάνει το νερό απο κάπου.Έβγαλα όλες τις ασφάλειες,μια που μου φαινόταν κάπως την άλλαξα ξανά τίποτα.Το ίδιο πρόβλημα και στο πίσω πιτσιλιστήρι έκανα την ίδια διαδικασία και στο πίσω.Κατα διαστήματα μπορεί να φτύσουν λίγες σταγόνες νερού και μετά σταματάνε.Πατάω το κουμπί επίμονα 10'' ...Το αυτοκίνητο είναι ford focus 1.6 2005 mod.Αν έχει κάποιος καμια ιδέα και θέλει να βοηθήσει ευπρόσδεκτος μπάς και γλιτώσω την 100άρα στο servise
-
-
Μήπως στην γραμμή υπάρχει και φίλτρο;Αφού τα έβγαλες τα μπεκ δεν δοκίμασες αν πετάει νερό χωρίς αυτά;
-
το δοκίμασα ναι αυτό που λές τίποτα και ελευθέρας...που να είναι αυτό το φίλτρο;
-
Πήγαινε σε ένα βενζινάδικο και με το πιστόλι αέρα φύσηξε τα πιτσιλιστίρια από μέσα. Ανοίγεις το καπώ, αποσυνδέεις τα σωληνάκια νερού και φυσάς για να ξεβουλώσουν τα πιτσιλιστίρια. Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, ίσως έχει πρόβλημα η αντλία.
-
Όταν έβγαλες τα πιτσιλιστήρια από το καπό, δεν πάτησες από περιέργεια, ξανά το μπουτόν να δεις αν βγαίνει νερό από τα σωληνάκια;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Όταν έβγαλες τα πιτσιλιστήρια από το καπό, δεν πάτησες από περιέργεια, ξανά το μπουτόν να δεις αν βγαίνει νερό από τα σωληνάκια;Δεν έβγαζε τίποτα,μόνο ο ήχος της αντλίας ακουγόταν
-
καπου υπαρχει μια ανεπιστροφη βαλβιδα για να μην αδειαζει το κυκλωμα απο το νερο, μαλλον αυτη φταιει.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
καπου υπαρχει μια ανεπιστροφη βαλβιδα για να μην αδειαζει το κυκλωμα απο το νερο, μαλλον αυτη φταιει.θα πρέπει να βρώ αντλία δηλ να την ανοίξω;
-
δεν ειναι στην ανλια, καπου στο σωληνακι ειναι ή πανω στα πιτσιλιστηρια.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν ειναι στην ανλια, καπου στο σωληνακι ειναι ή πανω στα πιτσιλιστηρια.Στα πιτσιλιτήρια με τίποτα είναι γυμνά τελείως για τα σωληνάκια όμως που λές παίζει να έχει κάτι εκεί,θα το τσεκάρω αύριο.Ευχαριστώ καλή παρατήρηση
-
Mπορεί να εχει φίλτρο ,σίτα,πάνω στην αντλία.
-
Η πολύ απλά αν βάζεις νερό βρύσης βούλωσαν απο τα άλατα...
-
Ο χρήστης Strokt_up έγραψε:
Η πολύ απλά αν βάζεις νερό βρύσης βούλωσαν απο τα άλατα...Ανέφερε οτι χρησιμοποιεί μόνο απιονισμενο νερό .
-
Η λύση στο πρόβλημα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη για κάποιον άπειρο σαν εμένα οπότε η επίσκεψη σε συνεργείο ήταν απαραίτητη.Η αντλία των υαλοκαθαριστήρων έχει ένα φίλτρο,αυτό το φίλτρο είχε πιάσει γλίτσα,΄΄μύξα΄΄ παρά την χρήση μόνο απιονισμένου νερού.Βγήκε η ρόδα,αφαιρέθηκε ο θόλος και με αρκετή προσπάθεια βρέθηκε αυτό το σωληνάκι που είχε το φίλτρο πριν ακριβώς απο την αντλία.Όσοι τολμηροί και ικανοί σας παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα έτσι θα το φτιάξετε σε καμιά περίπτωση όμως μην δεχτείτε αντικατάσταση αντλίας ''αμάσητα'' ειδικά αν την ακούτε να λειτουργεί χωρίς να βγάζει νερό απο τα πιτσιλιτήρια
-
Πόσο κόστισε η επέμβαση στο Focus;
-
Στο δικο μου για να δω το μοτερακι που μου κανει τα ιδια, πρεπει να βγαλω τον προφυλακτηρα
-
25€ σε μικρό συνεργείο απο αυτά που λέμε ''συνοικιακά''...Η αντιπροσωπεία ήθελε να αλλάξει αντλία σωληνάκια και στην πορεία όλο και κάτι θα έβρισκαν να αλλάξουν...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Στο δικο μου για να δω το μοτερακι που μου κανει τα ιδια, πρεπει να βγαλω τον προφυλακτηρακαι εγώ αρχικά είπα θέλει το φτερό αλλά αν ο μάστορας βασανιστεί λίγο,έστω στα τυφλά θα το βρεί το σωληνάκι
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΙΤΣΙΛΙΣΤΗΡΙΑ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ