-
Απο εμενα pandaκι, δεν ειναι τυχαιο οτι τοσα χρονια σε αυτη την κατηγορια ειναι no1 σε πωλησεις και με διαφορα...
Κοιτα το 1250 που εχει καλο εξοπλισμο (trip computer, κοντερ με στροφομετρο κ.α.)Μετα ψαξε για gets... Επισης καλο αμαξακι.... Και καλα εξοπλισμενο για τα λεφτα του...
Το atos δεν ξερω πως ηταν της τελευταιας γενιας, το πρωτης γενιας που εχει φιλος μου καιει τα αντερα του και δεν παει και βημα. Απο στησιμο αθλιοτατο, σε λακουβες λες θα διαλυθει...
-
Ευχαριστώ όλους.
Το ψάξιμο συνεχίζει και συγκεκριμένα με το τουφέκι γιατί αυτής της κατηγορίας είναι ανάρπαστα.Πείτε μου και μια γνώμη για Fiat Punto και Matiz.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης mariosmpg έγραψε:
Ευχαριστώ όλους.
Το ψάξιμο συνεχίζει και συγκεκριμένα με το τουφέκι γιατί αυτής της κατηγορίας είναι ανάρπαστα.Πείτε μου και μια γνώμη για Fiat Punto και Matiz.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης mariosmpg έγραψε:
Ευχαριστώ όλους.
Ευχαριστώ.
Κουβάδες. Κλάσεις κατώτερα από κάποια που αναφέρθηκαν.
-
Ο χρήστης kotsos4u έγραψε:
Ευχαριστώ όλους.
Ευχαριστώ.
Κουβάδες. Κλάσεις κατώτερα από κάποια που αναφέρθηκαν.
Ε οχι και κουβας το Πουντο, μην τρελλαθουμε
Καλυτερα μην κοιτας το ματιζ, καλο ειναι αλλά πολύ λίγο!
Αντί για το Πούντο προτίμησε Πάντα. -
Το Punto είναι μια χαρά αυτοκινητάκι, αρκεί να βρεις ένα σε καλή κατάσταση.
Το Matiz είναι ως και επικίνδυνο... μακριά!!! -
και κουβάς και ξεγάνωτος.....
-
Matiz???????
Έχεις απορρίψει όλες τις παραπάνω προτάσεις και τις αρχικές σου σκέψεις και μιλάς για Matiz...Σίγουρα θέλεις να οδηγείς? Μετρό, τραμ, αστικά δεν βολεύουν?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Matiz???????
Έχεις απορρίψει όλες τις παραπάνω προτάσεις και τις αρχικές σου σκέψεις και μιλάς για Matiz...Σίγουρα θέλεις να οδηγείς? Μετρό, τραμ, αστικά δεν βολεύουν?
Δεν τα έχω απορρίψει απλά σε αγγελίες βρίσκω 10 Matiz και 2 από τα υπόλοιπα.
Δεν σου κρύβω οτι έχω αρχίσει και απελπίζομαι.
Ρώτησα καινούριο το Kia Picanto και με 10.500 το παίρνω κούτα , με εργοστασιακό βενζίνη - γκάζι και 7 χρόνια εγγύηση.
Το Hyundai i10 με 10.500 κούτα , με βενζίνη και 5 χρόνια εγγύηση.
Και δεν ντρέπονται σε αγγελίες να ζητάνε 4.000 ευρώ για 7-10 χρονών αμάξι με 120-150.000 χιλιόμετρα.+μηδενικά τέλη και πολύ χαμηλή κατανάλωση.
Δηλαδή αρχίζω να σκέφτομαι το καινούριο. Απλά το λυπάμαι γιατί πάει για 2ο αμάξι , καθαρά για εργαλείο και εύκολο παρκάρισμα.
-
Σου έγιναν πολλές προτάσεις από όλα τα μέλη. Οι περισσότερες είναι αξιόλογες, αποκλείοντας εννοείται τα 2 μοντέλα που ανέφερες τελευταία. Εγώ στη συγκεκριμένη κατηγορία σου προτείνω ΜΟΝΟ ιαπωνικό κατασκευαστή για πολλούς και διάφορους λόγους, και προφανώς όχι με επιχειρήματα καφενείου. Για αξιοπιστία κοίταξε Micra, Swift, Yaris (με την σειρά που τα γράφω είναι από το πιο φθηνό στο πιο ακριβό). Τώρα όπως λες στο θέμα τιμών θα δεις πολλά περίεργα. Γνώμη μου, ούτε να διανοηθείς να πάρεις αυτοκίνητο από μάντρα. Το ότι θα πληρώσεις καπέλο είναι το λιγότερο, θα πάρεις -στις περισσότερες περιπτώσεις- ένα αυτοκίνητο που τα τρίκυκλα των γύφτων είναι καλύτερα. Ως παθών, πήρα το μάθημα μου. Πάρε μόνο από ιδιώτη.
-
Ευχαριστώ φίλε kotsos4u και όλα τα μέλη.
Συνεχίζεται το καρτέρι και ενημερώνω για κατάληξη ή περαιτέρω ενημέρωση. -
Το ταξίδι της αναζήτησης τελείωσε.
Αρνούμενος να δεχθώ να αφιερώσω 4.000-5.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 7-8 χρονών το οποίο είναι πολύ ταλαιπωρημένο και με μια τεχνολογία σχετικά παλιά και,
αρνούμενος να πληρώσω 3.300 - 4.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 9-10 χρονών με ότι κουβαλάει σαν κληρονομιά
και με την διαπίστωση οτι η ευκαιρία προκύπτει μία φορά τον μήνα και πρέπει να κάνω ένα σωρό ενέργειες για να την προλάβω και να ικανοποιήσω κάθε απαίτηση του πωλητή και να κοντράρω και άλλους αγοραστές κατέληξα στο καινούριο.Το Kia PIcanto κοστίζει λίγο κάτω από 11.000 ευρώ με κινητήρα εργοστασιακό βενζίνη - Lpg , 7 χρόνια εγγύηση σε όλα, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας , ελεύθερο δακτύλιο , μέγιστη τεχνολογία οχήματος και το σημαντικότερο ολοκαίνουριο.
Θα πιεστώ λίγο παραπάνω με τα χρήματα αλλά με την πολύ χαμηλή κατανάλωση και με την δυνατότητα να το πουλήσω σε 4-5 χρόνια σε μια καλή τιμή (αν δεν το κρατήσω για μια ζωή) η επιλογή μου είναι μονόδρομος. Και το Hyundai i10 καινούριο είναι στα ίδια χρήματα αλλά με βενζίνη. Νομίζω οτι το γκάζι είναι πολύ καλή περίπτωση. (Θεωρώ πολύ καλή περίπτωση να μπορείς να πας σε μια Πάτρα π.χ. με 12 ευρώ καύσιμο)
Αρκετά τα λεφτά αλλά καλύτερα έτσι. Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας επιμένει να θέλει να πουλήσει το 10 χρονών αμάξι του με 150.000 χλμ και χίλιες άλλες φθορές 3.500 ευρώ.
Ευχαριστώ όσους έγραψαν και ελπίζω να βοήθησα κάποιον που βρίσκεται σε αντίστοιχη φάση με εμένα.
Καλή συνέχεια αδέρφια.
-
Σαν ευχαριστημένος κάτοχος ενός Kia Picanto (δεκαετίας πια...) δεν μπορώ παρά να χαρώ για την επιλογή σου.
Καλοτάξιδο.
-
Πολύ καλή επιλογή! Καλοτάξιδο!
-
-
Καλοταξιδο..........μολις εχεις αποψη για την επιλογη σου,πες και σε μας τις εντυπωσεις σου
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Punto είναι μια χαρά αυτοκινητάκι, αρκεί να βρεις ένα σε καλή κατάσταση.
Το Matiz είναι ως και επικίνδυνο... μακριά!!!Τοσο χαλια το Matiz ??? εμενα με μπερδευει που τα μισα ειναι Daewoo και τα αλλα μισά Chevrolet (?????).
από τα λίγα που βρισκεις στα 2000€ .
-
Αυτό συμβαίνει μετά την εξαγορά της Daewoo από τη Chevrolet που έπειτα από αυτή τη κίνηση μετονόμασε τα μοντέλα της. Κάποια άλλαξαν εκτός από τη μάρκα και το όνομα του μοντέλου, πχ το Daewoo Kalos έγινε Chevrolet Aveo. Τα πρώτα αυτοκίνητα ουσιαστικά ήταν τα μοντέλα της πρώην Daewoo με άλλο όνομα. Όσον αφορά το Matiz υπάρχει αυτή η άποψη, για το γεγονός ότι υπήρξαν καταγεγραμμένα στοιχεία για ελαττωματικά φρένα που οδήγησαν και σε κάποια ατυχήματα. Το Matiz γενικά υστερεί αισθητά σε σχέση με τον ανταγωνισμό του σε πολλούς τομείς και ειδικά με το θέμα των φρένων ήταν το κερασάκι στη τούρτα για να απαξιωθεί -δικαίως- στη συνείδηση πολλών.
-
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
... Το Matiz γενικά υστερεί αισθητά σε σχέση με τον ανταγωνισμό του σε πολλούς τομείς και ειδικά με το θέμα των φρένων ήταν το κερασάκι στη τούρτα για να απαξιωθεί -δικαίως- στη συνείδηση πολλών.Μπήκα σημερα σε ενα σε μια εκθεση . Ωραιοι χωροι αλλα στην εκδοση των 800κυβ δεν νομιζω οτι 4 ατομα θα μπορουν να πάνε ουτε παραλια .
Τα φιατ από οτι εχω καταλαβει εχουν προβληματακια με τον πίνακα που ολο και καποιο λαμπακι αναβει χωρις ή με λόγο .
ισως να το σκεφτω για κατι λιγότερο εμπορικο (αν και φοβαμαι μηπως τα ανταλακτικα ειναι πιο ακριβα)
-
Ο χρήστης kammenos_sto_hilo έγραψε:
Τα φιατ από οτι εχω καταλαβει εχουν προβληματακια με τον πίνακα που ολο και καποιο λαμπακι αναβει χωρις ή με λόγο .Ποιός στο είπε αυτό;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα φιατ από οτι εχω καταλαβει εχουν προβληματακια με τον πίνακα που ολο και καποιο λαμπακι αναβει χωρις ή με λόγο .
Ποιός στο είπε αυτό;
Εγω.........
Αγορά Μεταχειρισμένου Πόλης.