-
Ο χρήστης kostas_k έγραψε:
.. Ελπίζω αν βγει τελικά ο άλλος ο μεσσίας να ανοίξει τα ματια του και να πάει όπως είναι το δίκαιο για όλους.....
Καλά τα λες μεν, αλλά... τα υπόλοιπα από πού θα τα βρεί ο μεσσίας?? Από την τσέπη του?
-
Καλησπέρα σε όλους.
Τράκαρα χτες (όλοι καλά και σε εμάς και στο άλλο αυτοκίνητο) και είχα ήδη πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 σε κατάστημα της Πειραιώς. Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να τα πάρω πίσω. Μίλησα με μια κυρία στο www.autocrack.gr και μου είπε πως πρόσφατα της έτυχε μια περίπτωση που το κάνανε αλλά λεπτομέρειες δεν ήξερε. Από εφορία μου είπαν πως δε γίνεται..
Ευχαριστώ πολύ,
Δημήτρης
(Το αυτοκίνητο δεν αξίζει να φτιαχτεί οπότε αν υπάρχει κάποιος οδηγός ή σχετικό νήμα στο φόρουμ με συμβουλές για απόσυρση, σκραπ κτλ παρακαλώ δώστε μου το/τα λίνκ αν είναι εύκολο γιατί δεν τα έχω βρει ακόμη).
-
Παλιότερα σε άλλη όμως περίπτωση (διπλοπληρωμη) επιστραφηκαν τα τέλη μετά από αίτηση στην Εφορία.
Όπως και να έχει επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο από Δημόσιο Ταμείο. Δηλαδή Εφορία.
Λογικά αίτηση και συνημμένα αποδεικτικό πληρωμής των τελών και αποδεικτικό απόσυρσης (έως 31/12) θα θέλουν.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
λοιπον αυτοκινητο του 1992 , 1100 κε . ο ιδιοκτητης πεθανε το 2003 , δεν γινεται αποδοχη κληρονομιας , μενει στο γκαραζ σε ακινησια αλλα πληρωνονται τα τελη κυκλοφοριας μεχρι το 2006. απο το 2007 η εφορια ζηταει να μεταβιβαστει το αμαξι καθως απαγορευτηκε να πληρωνουν πεθαμενοι.οι κληρονομοι μια θεια μου δηλαδη το αμελει και το αυτοκινητο μενει παρατημενο χωρις να πληρωνει τελη . αυτη την στιγμη εχει μαζευτει ενα μεγαλο ποσο απο διπλασιασμους τελων , με αγοραια αξια αυτοκινητου 0 ευρω . ειναι κριμα να πληρωθει ολο αυτο το ποσο απο το τιποτα , πεθανε και ο ξαδελφος που θα επρεπε να το ειχε φροντισει και για την θεια μου ειναι τεραστιο το ποσο . περναει απο το μυαλο σας καμμια λυση;
-
Αφού δεν έγινε αποδοχή κληρονομιάς πιθανόν δεν φέρει ευθύνες η θεία. Μήπως όμως με την μη αποδοχή κληρονομιάς έπρεπε να κατατεθούν οι πινακίδες?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
λοιπον αυτοκινητο του 1992 , 1100 κε . ο ιδιοκτητης πεθανε το 2003 , δεν γινεται αποδοχη κληρονομιας , μενει στο γκαραζ σε ακινησια αλλα πληρωνονται τα τελη κυκλοφοριας μεχρι το 2006. απο το 2007 η εφορια ζηταει να μεταβιβαστει το αμαξι καθως απαγορευτηκε να πληρωνουν πεθαμενοι.οι κληρονομοι μια θεια μου δηλαδη το αμελει και το αυτοκινητο μενει παρατημενο χωρις να πληρωνει τελη . αυτη την στιγμη εχει μαζευτει ενα μεγαλο ποσο απο διπλασιασμους τελων , με αγοραια αξια αυτοκινητου 0 ευρω . ειναι κριμα να πληρωθει ολο αυτο το ποσο απο το τιποτα , πεθανε και ο ξαδελφος που θα επρεπε να το ειχε φροντισει και για την θεια μου ειναι τεραστιο το ποσο . περναει απο το μυαλο σας καμμια λυση;Maκρυα απο αυτο το αυτοκίνητο..... εχουν πεθάνει πολλοί.....
-
θα μπορουσε να γινει αποδοχη κληρονομιας μονο για το αυτοκινητο και οχι την υπολοιπη περιουσια . αυτο δεν το γνωριζαν και καθως τα παντα ηταν μπλεγμενα δεν εγινε ποτε αποδοχη κληρονομιας συνολικα. ετσι εμεινε και το αυτοκινητο.
τωρα μου ηρθε αφου υπαρχει ξεχωριστη αποδοχη κληρονομιας για αυτοκινητα, μηπως υπαρχει και αποποιηση κληρονομιας; και να χαριστει στο κρατος;
ρε συ takisc δεν πεθαναν μεσα, δεν φταιει το αυτοκινητο. -
Αποποίηση υπάρχει, αλλά σίγουρα πρέπει να συμβουλευτείτε δικηγόρο. Μετά από τόσα χρόνια θα έχει πρόστιμο για την δήλωση.
-
αποποιηση οχι της συνολικης κληρονομιας αλλα μονο του αυτοκινητου εννοω. αποδοχη υπαρχει σιγουρα μονο του αυτοκινητου .
-
Νομίζω ότι αποποίηση γίνεται συνολικά και όχι τμηματικά.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παλιότερα σε άλλη όμως περίπτωση (διπλοπληρωμη) επιστραφηκαν τα τέλη μετά από αίτηση στην Εφορία.
Όπως και να έχει επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο από Δημόσιο Ταμείο. Δηλαδή Εφορία.
Λογικά αίτηση και συνημμένα αποδεικτικό πληρωμής των τελών και αποδεικτικό απόσυρσης (έως 31/12) θα θέλουν.Ευχαριστώ πολύ.
Όντως κάπως έτσι γίνεται και στην περίπτωσή μας. Ζητήσανε από την εφορία αντίγραφο από το βιβλίο
Αδικημάτων και Συμβάντων της Τροχαίας (το ζήτησα από την τροχαία και το έστειλε σε ΑΤ στην Αθήνα αυθημερόν). Προχώρησε η διαδικασία και όταν δώσουμε και πινακίδες θα κάνουμε την αίτηση για επιστροφή των τελών.Πληροφοριακά, η τράπεζα είπε πως μπορεί να επιστρέψει τα τέλη (γενικά τα παράβολα ίσως;) μόνο αν πας την ίδια μέρα που έκανες την πληρωμή.
-
www.enikonomia.gr/auto/11752,SYRIZA:_8a ... gia_s.html
Λες να ...χμμ -
Τα περισσότερα από αυτά που λέει ακούγονται ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια και από τους απέναντι που κυβέρνησαν (ειδικά αυτό με τον υπολογισμό τελών-τεκμηρίων-κλπ κλπ βάσει αξίας) ... πάντα έμεναν σε φήμες και πλάνα και μέναμε με την κατάρα των κυβικών. Σόρρυ δεν είμαι αισιόδοξος.
-
πως να εισαι αισιοδοξος οταν - το αρθρο τουλαχιστον - δεν εχει 'δια ταυτα'...........
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Νομίζω ότι αποποίηση γίνεται συνολικά και όχι τμηματικά.Ακριβώς! Μερική αποποίηση κληρονομιάς δεν γίνεται, για προφανείς λόγους...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
πως να εισαι αισιοδοξος οταν - το αρθρο τουλαχιστον - δεν εχει 'δια ταυτα'...........Το δια ταύτα είναι το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις..
Ψηφίστε με εσείς να βγούμε κυβέρνηση και έχει o θεός... Μπορεί σε 3-4 χρόνια που δεν θα υπάρχει κατηγορία 2000+ στην ελλάδα τότε θα το ξαναδούμε το θέμα γιατί δεν έχουμε από πιοιυς να τα πάρουμε.. και τότε αλίμονο σε οπιους τσακώσουν γιατί εμένα δυστυχώς δε θα με βρουν -
Οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία των αυτοκινήτων.
http://www.newsauto.gr/ti-tha-kani-o-si ... tokiniton/(αν καταλάβατε τίποτα, και αν θεωρείτε τον άνθρωπο που θα ακούσετε ευφυή και ξεκάθαρο, πείτε μου κι εμένα... )
-
Αγαπητέ Δημητρη( @nidosan) ,γνωρίζεις ότι έχουμε μπλέξει και φως δεν βλέπω...τουλάχιστον στο θέμα τελών εμείς με τα μεγαλα κυβικά .Ο Γελαλης (SYRIZA) λογιστής - φοροτεχνικος από Λάρισα είναι άνθρωπος της πιάτσας αλλά δεν κατέχει απο ιχ και μιλά γενικά για εξορθολογισμό της φορολόγησης που ειναι βέβαια το αντικειμένο του .Βέβαια έχει δώσει μια συνέντευξη στον Ανδρη ( δες post μου πιο πισω ) που αναφέρεται πιο ειδικα στο θέμα της υπέρμετρης φορολόγησης των 2λιτρων σε σχέση με τα 1.8 ,αλλά φευ..πόσοι μείναμε πλέον ελάχιστοι( όσοι δεν τα σκότωσαν ) και παροπλισμενοι οι περισσότεροι ( 2 χρονια τώρα... ),ποιος θα τους πιέσει ,ποιος θα τα υλοποιησει ( μια και σιγουρα θα γκρινιαξουν καποιοι) ,θα δουμε αν και δεν περιμένω τίποτα στο συγκεκριμένο ζήτημα...
Υ.Γ Εδω και χρόνια εχω εκφραστει υπέρ της πληρωμής τελών βασει εμπορικης αξίας απο τους ετοιμους λεπτομερεις πινακες των ασφαλιστικών εταιριών για ιχ < 2011 για >2011 απο τη βαση με τους ρυπους με φορολογηση οπωσδηποτε αυτων που τωρα δεν πληρωνουν ,ή καποιο συνδυασμο αυτων των 2 που μπορει να γινει με το ελάχιστο δυνατο κόστος απο πλευράς πολιτειας ,αλλά φευ ποιος θα τα κανει αυτα
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Αγαπητέ Δημητρη( @nidosan)Το 'ni' είναι από το Νίκος
Εδω και χρόνια εχω εκφραστει υπέρ της πληρωμής τελών βασει εμπορικης αξίας απο τους ετοιμους λεπτομερεις πινακες των ασφαλιστικών εταιριών για ιχ < 2011 για >2011 απο τη βαση με τους ρυπους με φορολογηση οπωσδηποτε αυτων που τωρα δεν πληρωνουν ,ή καποιο συνδυασμο αυτων των 2 που μπορει να γινει με το ελάχιστο δυνατο κόστος απο πλευράς πολιτειας ,αλλά φευ ποιος θα τα κανει αυτα
Προσωπικά δε συμφωνώ με το 'βάσει εμπορικής αξίας' διότι πιστεύω ότι ΜΙΑ φορά πρέπει να την πληρώνεις την -όποια- 'πολυτέλεια' (ή τις -όποιες- επιδόσεις) ενός πράγματος που αγόρασες και είμαι αντίθετος στο να μην 'επιτρέπεται' (μόνο και μόνο βάσει φορολογίας) σε κάποιο μη-πλούσιο που έχει όνειρο κάποια στιγμή να πάρει ένα καλό αμάξι να δουλέψει 10 χρόνια -αν θέλει- και να το πάρει καινούργιο. Δε λέω ότι το να πέφτουν τα Τ.Κ. με την αξία δεν έχει και θετικά - σίγουρα έχει. Αλλά συμφωνώ με αυτούς που θεωρούν ότι όπως δεν πληρώνεις παραπάνω διόδια αν έχεις Ferrari αντί Yugo, ή παραπάνω χρήματα για την ίδια θέση parking, έτσι δε θα έπρεπε να πληρώνεις και παραπάνω τέλη κυκλοφορίας (κατοχής, στην πραγματικότητα). Τα 'παραπάνω' τα πληρώνεις έτσι κι αλλιώς μέσω της βενζίνης, όσο το κυκλοφορείς. Μέχρι εκεί, ας πληρώνεις κάτι που να είναι 'λογικό για όλους'. Στη χειρότερη, ας αντιγράψουμε αυτό που γίνεται στις πολιτισμένες χώρες-πρότυπα μας.
Πάντως γενικά πιστεύω ότι πιο σημαντικό είναι η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ των Τ.Κ. από τη στιγμή που το αγοράζεις το αμάξι, παρά το ύψος τους. Το πήρες με 300-τόσα ευρώ Τ.Κ., ας μείνει τόσο! Όχι 5-6 χρόνια μετά να το έχουν πάει 900+ (μην τρελαθούμε!) οι απατεώνες και να σου λένε 'αν δε γουστάρεις, πούλα το ή χάρισε το'.
-
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος γνωριζει υπευθυνα για να αποφυγω την ταλαιπωρια στην εφορια.
Τον 10/13 καταθεσαμε πινακιδες απο bmw 745 e65.
Τωρα θελω να τις παρω πισω μεσα στον φλεβαρη.
Ποσα πρεπει να πληρωσω και πως εχει η διαδικασια ;
Παω με μετρητα στην εφορια πληρωνω φευγω η παω μου δινουν παραπεμπτικο παω τραπεζα πληρωνω και μετα παλι εφορια ;
Το αμαξι ειναι εισαγωγης 2007 και μεχρι τωρα αυτη την ημερομηνια εγραφε στην αδεια.
Μου ειπαν πως αφου παρω πινακιδες και αδεια πισω να παω στην διευθυνση συγκοινωνιων απο οπου εκδωσαμε αδεια και πινακιδες και να μου γυρισουν την χρονολογια του αυτοκινητου με βαση την πραγματικη και οχι την εισαγωγης δηλαδη 2003 για να μην οληρωνουμε φπ.
Το ιδιο ισχυει και για το τεκμηριο ;
Θα υπολογιζετε πλεον με βαση το 2003 ;
Ευχαριστω προκαταβολικα
Τέλη κυκλοφορίας