-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα,Δύο ερωτήσεις:
-
Τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για τη μεταβίβαση αναγκαστικά πρέπει να πας οπωσδήποτε στη δική σου ΔΟΥ για να τη βγάλεις ή σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή υπάρχει τρόπος να τη βγάλεις από το taxis;
-
Από αύριο οι μεταβιβάσεις μπορούν να γίνονται και σε ΚΕΠ. Είτε πας στο ΚΕΠ είτε στο Υπουργείο, η νέα άδεια στο όνομα του αγοραστή βγαίνει αμέσως; Και αν όχι πότε πρέπει να παραδοθεί το αυτοκίνητο στον αγοραστή; Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την υποβολή των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση (οπότε την ίδια μέρα διακόπτω και τη δική μου ασφάλεια;) ή πρέπει να περιμένω την έκδοση της νέας άδειας στο όνομα του αγοραστή όποτε αυτή γίνει; Με τι έγγραφο μπορεί να κυκλοφορεί ο αγοραστής στο ενδιάμεσο; Παίρνει κάποια προσωρινή άδεια κυκλοφορίας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Την βεβαιωση πρεπει υποχρεωτικα να την βγαλει ο πωλητης απο τη ΔΟΥ στην οποια ανηκει.
Το δευτερο ερωτημα σας, με απασχολει και μενα!Διαβασα σ ενα site οτι τα ΚΕΠ δεν δινουν προσωρινη εκδοση αδειας.Εχετε μαθει κατι διαφορετικο εσεις; -
-
Στο υπουργειο η μεταβιβαση γινεται την ιδια μερα! Το πρωι την κανεια και το μεσημερι εχει ο αγοραστης την αδεια στο ονομα του!! Το εκανα πριν 10 μερες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης w115 έγραψε:
Στο υπουργειο η μεταβιβαση γινεται την ιδια μερα! Το πρωι την κανεια και το μεσημερι εχει ο αγοραστης την αδεια στο ονομα του!! Το εκανα πριν 10 μερες.Sent from my iPhone using Tapatalk
πρέπει να πάω στο υπουργείο μεταφορών που είναι στον Χολαργό ή μπορώ και σε περιφερειακή υπηρεσία;Γιατι υπάγομαι στο νοτιο τομεα Αθηνων και εχει Περιφερειακη Μοναδα στον Αλιμο.
-
Και σε ΚΕΠ να την κανεις, παίρνεις βεβαίωση κατάθεσης και το αμάξι ασφαλίζεται κανονικα απο το νεο ιδιοκτήτη. Νεα άδεια έρχεται πίσω στο ΚΕΠ σε 15 μέρες. Γράψε στην υπεύθυνης δήλωση που θα αντάλλαξεται για το τίμημα οτι παρέλαβε το αυτοκινητο αυθημερόν και είστε οκ αν δεν θέλετε να τρέχετε στο υπουργείο μεταφορών.
-
Ο χρήστης eirini23 έγραψε:
Στο υπουργειο η μεταβιβαση γινεται την ιδια μερα! Το πρωι την κανεια και το μεσημερι εχει ο αγοραστης την αδεια στο ονομα του!! Το εκανα πριν 10 μερες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
πρέπει να πάω στο υπουργείο μεταφορών που είναι στον Χολαργό ή μπορώ και σε περιφερειακή υπηρεσία;Γιατι υπάγομαι στο νοτιο τομεα Αθηνων και εχει Περιφερειακη Μοναδα στον Αλιμο.
Μπορείς να πάς ή στον Χολαργό ή στον Άγιο Δημήτριο,εγω πήγα Άγιο Δημήτριο πρωι πρωι_8.30) σε 10 λεπτά είχαμε τελειώσει!
-
Σε περίπτωση ανταλλαγής του αυτοκινήτου με άλλο σε έμπορο, τα έξοδα μεταβίβασης χρεωνόνται και για τα 2 αυτοκίνητα? Φαντάζομαι οτι κάπου θα εχει ερωτηθεί αλλά δεν μπόρεσα να το βρω.
Επίσης, δεν έχω καταλάβει το εξής: για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκινητο που πουλάει ένας έμπορος, έχει ήδη κάνει μεταβίβαση στον εαυτό του και κατόπιν γίνεται μεταβίβαση στον αγοραστή? Δηλαδή με αυτή την έννοια, ο επομενος αγοραστής είναι τουλάχιστον ο 3ος ιδιοκτήτης? Και επίσης τα τέλη πληρώνονται εις διπλούν?
-
1)την μεταβίβαση πληρώνει ο αγοραστής.
2) συνήθως ειναι μεταβιβασμένα αλλά δεν αποκλείεται να τα έχουν παρει με υπεύθυνη δήλωση
3) 2πλα τελη μονο εαν δεν τα εχει πληρώσει ο κάτοχος του οχηματος για κανεναν αλλο λογο.... -
Καλησπέρα σε όλους. Συγνώμη αν είναι αλλά θέλω να μεταβιβάσω μία γουρούνα και θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. Άν γνωρίζετε φυσικά. Θέλει κάποιος να του στείλω την γουρούνα στην επαρχία. Μου είπε θα μου βάλει τα λεφτά στο λογαριασμό μου, θα του στείλω με μεταφορική τη γουρούνα, τα χαρτιά της και μία εξουσιοδότηση και θα κάνει αυτός τη μεταβίβαση εκεί. Θέλω να ρωτήσω 1ον κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό; 2ον εγώ μπορώ να είμαι καλυμμένος απ'την όλη διαδικασία; Ευχαριστώ...
-
- αν θελει η νυφη και ο γαμπρος...
- οχι δεν εισαι καθολου μπορει να μην κανει ποτε την μεταβιβαση .....
-
Παίδες, εδώ έχω το δικό μου ψιλο
Αναγράφεται κάπου σε αυτό το κακέκτυπο 'Υπηρεσιακό Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας' πόσες φορές έχει μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη ένα όχημα?
Θέλω να καταλάβω για συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν πραγματικά ο νυν είναι ο δεύτερος κάτοχος, ή αν έχει υπάρξει 3ος, 4ος, 5ος...
Αν δεν αναγράφεται στο κωλόχαρτο που επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας, πού μπορώ να το βρω? -
Αγαπητά μέλη,
Γνωρίζει κανένας την διαδικασία μεταβίβασης τρακαρισμένου ? Έχω παραδόσει πινακίδες, μου 'χουν δώσει ένα κωλόχαρτο με αριθμό πρωτοκόλλου και έχω βρει έναν που ενδιαφέρεται να το αγοράσει για ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης stathisaska έγραψε:
Αγαπητά μέλη,Γνωρίζει κανένας την διαδικασία μεταβίβασης τρακαρισμένου ? Έχω παραδόσει πινακίδες, μου 'χουν δώσει ένα κωλόχαρτο με αριθμό πρωτοκόλλου και έχω βρει έναν που ενδιαφέρεται να το αγοράσει για ανταλλακτικά.
To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του το μεταβιβάσεις κανονικά , έστω και τρακαρισμένο και ας πάει να κάνει αυτός την καταστροφή μετά αφου χρησιμοποιήσει τα ανταλλακτικά που χρειάζεται.
Οτιδήποτε άλλο επιλέξεις να κάνεις,θα έχει σαν συνέπεια να σου μείνουν οι πινακίδες και η άδεια στο όνομά σου εσαεί χωρίς να έχεις το αμάξι και μετά δεν θα μπορείς να τις ξεφορτωθείς έστω και με απόσυρση.
(Άσε που δε θα είσαι ποτέ σιγουρος για το πως θα καταλήξει το τρακαρισμένο-θαύματα κάνουν ορισμένοι φανοποιοί.-) -
Μπορεις να παρεις τη βεβαιωση μη οφειλης τελων απο την εφορια,ανεξαρτητως ποτε θα μεταβιβασεις το αυτοκινητο σου?
Γνωριζει κανεις?
-
Ναι οποτεδήποτε. Αλλά τους λες ότι τη θες για μεταβίβαση αλλά δεν απαιτείται να προβείς τελικα και σε μεταβίβαση.
Εμένα η απορία μου ειναι άλλη αν τυχόν ξέρει κανει. Δίνω το qq που αγόρασα το Νοέμβριο και επειδή τέλη δεν έχει απαιτείται κάποιου άλλου είδους βεβαίωση απο την εφορία η δεν χρειάζεται κανένα τέτοιο χαρτί και στο συγκοινωνιών θα καταλάβουν; -
Έχουμε ένα παλαιό 205 με συνιδιοκτησία 50-50. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρει το ποσοστό του στον άλλον δωρεάν.
Τι πρέπει να κάνουμε; -
Καλησπέρα σας. Είμαι νέος στο φόρουμ. Έπειτα από πολύωρη αναζήτηση, τόσο εδώ όσο και στο google δεν μπόρεσα να βρω απάντηση, οπότε ανοίγω νέο θέμα. Συγγενικό μας πρόσωπο (θείος) ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος τα τελευταία έτη, πρόκεται να μου μεταβιβάσει όχημα του το οποίο έχει στην Ελλάδα. Ωστόσο, να πω οτι χρωστάει στην τράπεζα καθώς και στην εφορία. Ωστόσο, στο αυτοκίνητο έχει πλήρη κυριότητα, αφού το αγόρασε τοις μετρητοίς. Γνωριζω οτι για να γινει μεταβιβαση πρεπει να πληρωθουν τα τελη ολα κλπ, και γνωριζω υστερα απο επικοινωνια μου με την εφορια, οτι δεν υπαρχει θεμα αν χρωσταει να γινει η μεταβιβαση. Ωστοστο, γινεται η τραπεζα, εφοσον μου πραγματοποιηθει η μεταβιβαση, να μου εφαρμοσει ασφαλιστικα μετρα ή αλλα ενδικα μεσα, ακυρωνοντας μετεπειτα την μεταβιβαση και ζητωντας το αυτοκινητο ;;
-
Αν και δικηγορος δεν ειμαι θεωρω οτι οποιοδηποτε μετρο δεν μπορει να ληφθει ΑΝ ΔΕΝ εχει βγει εναντιον του θειου καποια διαταγη πληρωμης, κατασχεση, εξωδικο κ.λ.π. Δηλ αν με καποιο ενομο τροπο εχει εκδηλωθει οικονομική απαιτηση.
Αν εχει βγει απλώς ξεχνα το..... ( Εχε υποψη οτι ειναι εφικτό να ΕΧΕΙ βγει και να μην εχει κοινοποιηθει ακομα ή να εχει υποβληθει και να μην εχει βγει αποφαση).
Θα πρεπει να 'συννενοηθεις' ετσι ωστε να παρουν τα λεφτα εκεινοι κι οχι ο θειος, δηλ φεξε μου και γλυστησαΠροσωπικά θα ελεγα να το αποφυγεις ολο αυτο το μπλεξιμο...
-
Εχεις δικιο... Σε ευχαριστω!
-
Αν εχει μεγαλη αξια το αυτοκινητο να ρωτησεις-πας σε καποιο δικηγόρο που ξέρει, ενδεικτικα:
http://www.dsa.gr/e-δια% ... F%8E%CE%BD
http://www.nomikosodigos.info/guide/sim ... axias.html
Μην τρομαζεις απο αυτά που λένε, ο δικηγόρος θα σε κατατοπίσει πως να είστε καλυμμένοι! -
παιδες,ενας φιλος μου ειπε το εξης.αν θελεις να πουλησεις το αυτοκινητο σε μη εργασιμη μερα,μπορεις απλα να αναθεσεις στον πωλητη με εξουσιοδοτηση μεσω αστυνομιας να κανει μονος του τη μεταβιβαση...παιρνεις τα λεφτα,κανετε το χαρτι και τελος..ισχυει?
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης