-
το 500 1.2 που εχω
δινουν καλα μετρητα (παραδοξος) και δεδομενου πως ειναι με λιγα χλμ, αυτοι το κοβω μετα να το φρεσκοπουλανε. -
Για το χαρτί τελών κυκλοφορίας πας στη ΔΟΥ σου.
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
το 500 1.2 που εχω
δινουν καλα μετρητα (παραδοξος) και δεδομενου πως ειναι με λιγα χλμ, αυτοι το κοβω μετα να το φρεσκοπουλανε.Ε και τί ήθελες να το έκαναν; Να το πάρουν για να το κοιτάνε και να λένε τί όμορφο που είναι;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Για το χαρτί τελών κυκλοφορίας πας στη ΔΟΥ σου.το 500 1.2 που εχω
δινουν καλα μετρητα (παραδοξος) και δεδομενου πως ειναι με λιγα χλμ, αυτοι το κοβω μετα να το φρεσκοπουλανε.Ε και τί ήθελες να το έκαναν; Να το πάρουν για να το κοιτάνε και να λένε τί όμορφο που είναι;
Δεν ειναι κακη ιδεα. Εαν εβαζαν κιολας και καποιο σχετικη πινακιδα με led απο πανω του να γραφει 'cptbill's precious fiat 500' θα ημουν απολυτα χαρουμενος.
-
χρειαζομαι τις γνωσεις σας....
εχω ενα octavia με παρακρατηση κυριοτητας και εχω βρει καποιον που θελει να το αγορασει για ανταλλακτικα.
γινεται να καταθεσω πινακιδες κ να διαγραφη απο το ονομα μου κ να το πουλησω μετα???
ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω? -
Θα πρεπει να γίνει άρση παρακράτησης πρώτα για να διαγραφεί το αυτοκίνητο ..
-
Κοινώς ,αν χρωστάς ακόμα πρέπει να το αποπληρώσεις για να γίνει άρση ώστε να μπορεσεις να το πουλήσεις. Αν το έχεις ξεχρεώσει τότε είναι απλά τα πράγματα , με το εξωφλητικό κάνεις άρση της παρακράτησης.
-
Καλησπέρα στη παρέα.. Μια φίλη ήρθε Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια και έφερε ένα αυτοκίνητο μαζί της. Το οποίο έφερε κόκκινες πινακίδες κυκλοφορίας. Τώρα τις έχει καταθέσει και βρίσκεται πάλι στο εξωτερικό. Πως μπορεί να το μεταβιβάσει? Μπορεί να μου κάνει κάποια εξουσιοδοτηση μέσω πρεσβείας? Πινακίδες βγαίνουν καινούριες λογικά? Ευχαριστω
Sent from my only ONE+
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
Καλησπέρα στη παρέα.. Μια φίλη ήρθε Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια και έφερε ένα αυτοκίνητο μαζί της. Το οποίο έφερε κόκκινες πινακίδες κυκλοφορίας. Τώρα τις έχει καταθέσει και βρίσκεται πάλι στο εξωτερικό. Πως μπορεί να το μεταβιβάσει? Μπορεί να μου κάνει κάποια εξουσιοδοτηση μέσω πρεσβείας? Πινακίδες βγαίνουν καινούριες λογικά? ΕυχαριστωSent from my only ONE+
-
Σου στέλνει 2 διαφορετικά πληρεξούσια απο την Πρεσβεία μας . Το ένα για να παραλάβεις τις πινακίδες και να πάρεις το πιστοποιητικό τελών , και το άλλο για την μεταβίβαση.
-
Το ασφαλίζεις.
-
Πληρώνεις τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας και πάιρνεις τις πινακίδες.
-
Περνάς ΚΤΕΟ ( αν χρειάζεται)
-
κάνεις την μεταβίβαση.
Ναι πινακίδες θα πάρει καινούργιες συμβατικές.
-
-
Ο χρήστης gastone13 έγραψε:
Καλησπέρα στη παρέα.. Μια φίλη ήρθε Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια και έφερε ένα αυτοκίνητο μαζί της. Το οποίο έφερε κόκκινες πινακίδες κυκλοφορίας. Τώρα τις έχει καταθέσει και βρίσκεται πάλι στο εξωτερικό. Πως μπορεί να το μεταβιβάσει? Μπορεί να μου κάνει κάποια εξουσιοδοτηση μέσω πρεσβείας? Πινακίδες βγαίνουν καινούριες λογικά? Ευχαριστω
Sent from my only ONE+
-
Σου στέλνει 2 διαφορετικά πληρεξούσια απο την Πρεσβεία μας . Το ένα για να παραλάβεις τις πινακίδες και να πάρεις το πιστοποιητικό τελών , και το άλλο για την μεταβίβαση.
-
Το ασφαλίζεις.
-
Πληρώνεις τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας και πάιρνεις τις πινακίδες.
-
Περνάς ΚΤΕΟ ( αν χρειάζεται)
-
κάνεις την μεταβίβαση.
Ναι πινακίδες θα πάρει καινούργιες συμβατικές.
αργησα λιγο αλλα το ειδα!
αρα γινεται δηλαδη,μια χαρα!ειναι σιγουρη η διαδικασια που περιγραφεις?
παιρνω τα χαρτια μεσω της τοπικης πρεσβειας και κατευθειαν στην εφορια για νεες πινακιδες?Ευχαριστω!
-
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα,Δύο ερωτήσεις:
-
Τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για τη μεταβίβαση αναγκαστικά πρέπει να πας οπωσδήποτε στη δική σου ΔΟΥ για να τη βγάλεις ή σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή υπάρχει τρόπος να τη βγάλεις από το taxis;
-
Από αύριο οι μεταβιβάσεις μπορούν να γίνονται και σε ΚΕΠ. Είτε πας στο ΚΕΠ είτε στο Υπουργείο, η νέα άδεια στο όνομα του αγοραστή βγαίνει αμέσως; Και αν όχι πότε πρέπει να παραδοθεί το αυτοκίνητο στον αγοραστή; Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την υποβολή των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση (οπότε την ίδια μέρα διακόπτω και τη δική μου ασφάλεια;) ή πρέπει να περιμένω την έκδοση της νέας άδειας στο όνομα του αγοραστή όποτε αυτή γίνει; Με τι έγγραφο μπορεί να κυκλοφορεί ο αγοραστής στο ενδιάμεσο; Παίρνει κάποια προσωρινή άδεια κυκλοφορίας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Την βεβαιωση πρεπει υποχρεωτικα να την βγαλει ο πωλητης απο τη ΔΟΥ στην οποια ανηκει.
Το δευτερο ερωτημα σας, με απασχολει και μενα!Διαβασα σ ενα site οτι τα ΚΕΠ δεν δινουν προσωρινη εκδοση αδειας.Εχετε μαθει κατι διαφορετικο εσεις; -
-
Στο υπουργειο η μεταβιβαση γινεται την ιδια μερα! Το πρωι την κανεια και το μεσημερι εχει ο αγοραστης την αδεια στο ονομα του!! Το εκανα πριν 10 μερες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης w115 έγραψε:
Στο υπουργειο η μεταβιβαση γινεται την ιδια μερα! Το πρωι την κανεια και το μεσημερι εχει ο αγοραστης την αδεια στο ονομα του!! Το εκανα πριν 10 μερες.Sent from my iPhone using Tapatalk
πρέπει να πάω στο υπουργείο μεταφορών που είναι στον Χολαργό ή μπορώ και σε περιφερειακή υπηρεσία;Γιατι υπάγομαι στο νοτιο τομεα Αθηνων και εχει Περιφερειακη Μοναδα στον Αλιμο.
-
Και σε ΚΕΠ να την κανεις, παίρνεις βεβαίωση κατάθεσης και το αμάξι ασφαλίζεται κανονικα απο το νεο ιδιοκτήτη. Νεα άδεια έρχεται πίσω στο ΚΕΠ σε 15 μέρες. Γράψε στην υπεύθυνης δήλωση που θα αντάλλαξεται για το τίμημα οτι παρέλαβε το αυτοκινητο αυθημερόν και είστε οκ αν δεν θέλετε να τρέχετε στο υπουργείο μεταφορών.
-
Ο χρήστης eirini23 έγραψε:
Στο υπουργειο η μεταβιβαση γινεται την ιδια μερα! Το πρωι την κανεια και το μεσημερι εχει ο αγοραστης την αδεια στο ονομα του!! Το εκανα πριν 10 μερες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
πρέπει να πάω στο υπουργείο μεταφορών που είναι στον Χολαργό ή μπορώ και σε περιφερειακή υπηρεσία;Γιατι υπάγομαι στο νοτιο τομεα Αθηνων και εχει Περιφερειακη Μοναδα στον Αλιμο.
Μπορείς να πάς ή στον Χολαργό ή στον Άγιο Δημήτριο,εγω πήγα Άγιο Δημήτριο πρωι πρωι_8.30) σε 10 λεπτά είχαμε τελειώσει!
-
Σε περίπτωση ανταλλαγής του αυτοκινήτου με άλλο σε έμπορο, τα έξοδα μεταβίβασης χρεωνόνται και για τα 2 αυτοκίνητα? Φαντάζομαι οτι κάπου θα εχει ερωτηθεί αλλά δεν μπόρεσα να το βρω.
Επίσης, δεν έχω καταλάβει το εξής: για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκινητο που πουλάει ένας έμπορος, έχει ήδη κάνει μεταβίβαση στον εαυτό του και κατόπιν γίνεται μεταβίβαση στον αγοραστή? Δηλαδή με αυτή την έννοια, ο επομενος αγοραστής είναι τουλάχιστον ο 3ος ιδιοκτήτης? Και επίσης τα τέλη πληρώνονται εις διπλούν?
-
1)την μεταβίβαση πληρώνει ο αγοραστής.
2) συνήθως ειναι μεταβιβασμένα αλλά δεν αποκλείεται να τα έχουν παρει με υπεύθυνη δήλωση
3) 2πλα τελη μονο εαν δεν τα εχει πληρώσει ο κάτοχος του οχηματος για κανεναν αλλο λογο.... -
Καλησπέρα σε όλους. Συγνώμη αν είναι αλλά θέλω να μεταβιβάσω μία γουρούνα και θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. Άν γνωρίζετε φυσικά. Θέλει κάποιος να του στείλω την γουρούνα στην επαρχία. Μου είπε θα μου βάλει τα λεφτά στο λογαριασμό μου, θα του στείλω με μεταφορική τη γουρούνα, τα χαρτιά της και μία εξουσιοδότηση και θα κάνει αυτός τη μεταβίβαση εκεί. Θέλω να ρωτήσω 1ον κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό; 2ον εγώ μπορώ να είμαι καλυμμένος απ'την όλη διαδικασία; Ευχαριστώ...
-
- αν θελει η νυφη και ο γαμπρος...
- οχι δεν εισαι καθολου μπορει να μην κανει ποτε την μεταβιβαση .....
-
Παίδες, εδώ έχω το δικό μου ψιλο
Αναγράφεται κάπου σε αυτό το κακέκτυπο 'Υπηρεσιακό Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας' πόσες φορές έχει μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη ένα όχημα?
Θέλω να καταλάβω για συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν πραγματικά ο νυν είναι ο δεύτερος κάτοχος, ή αν έχει υπάρξει 3ος, 4ος, 5ος...
Αν δεν αναγράφεται στο κωλόχαρτο που επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας, πού μπορώ να το βρω? -
Αγαπητά μέλη,
Γνωρίζει κανένας την διαδικασία μεταβίβασης τρακαρισμένου ? Έχω παραδόσει πινακίδες, μου 'χουν δώσει ένα κωλόχαρτο με αριθμό πρωτοκόλλου και έχω βρει έναν που ενδιαφέρεται να το αγοράσει για ανταλλακτικά.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης