-
Και σήμερα είδα ότι και το supermarket παραγωγών που άνοιξε στην Αθήνα (Κρυονέρι) ζητάει στέλεχη marketing και logistics...
-
Νομίζω είναι πολύ σημαντικό:
Νίκη κατά των πολυεθνικών στη «μάχη των σπόρων»
Την Τρίτη υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω την οποίας θα επιβάλλοντας συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή αγορά. Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει. «Ντε φάκτο αυτή η πρόταση έχει πεθάνει», τονίζει στο Τvxs.gr ο ευρωβουλευτής. -
Ililias ακούει;
-
Ξεθάβω!!!
Μετά από αρκετές κακές χρονιές, φέτος είχαμε ανάκαμψη. 780 κιλά λάδι εξαιρετικής ποιότητας 0,3 και αναλογία 5,4 προς 1
Εννοείται πως ήταν τόσο κακή χρονιά περυσι που τα αποθέματα ήταν μηδέν οπότε το κράτησα όλο!!! -
Κράτα απόθεμα!!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ξεθάβω!!!Μετά από αρκετές κακές χρονιές, φέτος είχαμε ανάκαμψη. 780 κιλά λάδι εξαιρετικής ποιότητας 0,3 και αναλογία 5,4 προς 1
Εννοείται πως ήταν τόσο κακή χρονιά περυσι που τα αποθέματα ήταν μηδέν οπότε το κράτησα όλο!!!μανωλη καλοφαγωτο
μερικες ερωτησεις αν δεν βαριεσαι
ποσο παιρνουν δικαιωμα τα λιοτριβια εκει; εδω 13%
το πληρωσες η το αφησες;
ενας θειος μου που θα το αφηνε και το πηρα εγω , το πληρωσα 3.5 το κιλο οπως και καθε ξενος που πηγαινε στο λιοτριβι και επαιρνε.
αν αγοραζα σε σας απο το λιοτριβι , ποσο το εχουν;
εδω ακουσα οτι ερχοντουσαν απο 11 προς 1 μεχρι 7 , πολυ λιγα 5μεχρι 6.5
και οπως καθε χρονο ολοι διαμαρτυρονται οτι τους κλεβουν τα λιοτριβια . -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ξεθάβω!!!
Μετά από αρκετές κακές χρονιές, φέτος είχαμε ανάκαμψη. 780 κιλά λάδι εξαιρετικής ποιότητας 0,3 και αναλογία 5,4 προς 1
Εννοείται πως ήταν τόσο κακή χρονιά περυσι που τα αποθέματα ήταν μηδέν οπότε το κράτησα όλο!!!μανωλη καλοφαγωτο
μερικες ερωτησεις αν δεν βαριεσαι
ποσο παιρνουν δικαιωμα τα λιοτριβια εκει; εδω 13%
το πληρωσες η το αφησες;
ενας θειος μου που θα το αφηνε και το πηρα εγω , το πληρωσα 3.5 το κιλο οπως και καθε ξενος που πηγαινε στο λιοτριβι και επαιρνε.
αν αγοραζα σε σας απο το λιοτριβι , ποσο το εχουν;
εδω ακουσα οτι ερχοντουσαν απο 11 προς 1 μεχρι 7 , πολυ λιγα 5μεχρι 6.5
και οπως καθε χρονο ολοι διαμαρτυρονται οτι τους κλεβουν τα λιοτριβια .Βρε συ αφού είπα. 5,4 προς 1 ήταν η αναλογία ελιές προς λάδι.
Στο περίπου είναι 10% από το οποίο είναι το δικαίωμα του ελαιοτριβείου και οι φόροι που πάνε προς το κράτος ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού.
Η προμήθεια ανεβαίνει, ανάλογα το ελαιοτριβείο, εάν ζητήσεις να έρθουν να σου πάρουν τα τσουβάλια από το σπίτι. Εδώ που είμαι εγώ πάει στο 12%
Η τιμή, αν και δεν ρώτησα καθόλου αφού το κράτησα όλο χωρίς μα και μου, παίζει γύρω στα 3 ευρώ για το έξτρα παρθένο.Αν το πλήρωσες 3,5 ευρώ, ελπίζω να είναι έξτρα παρθένο αλλιώς είναι πολύ ακριβό.
Γενικά παίζονται πολλά αλλά και τίποτα στα ελαιοτριβεία. Ιστορίες ακούς πολλές. Άλλος λέει ότι σε κλέβει όταν μετράει την οξύτητα, άλλος λέει ότι άλλες γραμμές θα σου πει αν το πουλήσεις και άλλες γραμμές αν το κρατήσεις.
-
Κακή χρόνια φετος τελικά, με 7.060 προς 1.
-
οι ισχυρισμοι του ΑΛΦΑ γυριστε στα χωρια σας και γινετε πλουσιοι καλλιεργωντας πουα λεβαντα και μωβ πιπερια ισχυουν ;;
γιατι λενε για κατι στρεμματικες αποδοσεις να τρελενεσαι..
πχ οταν λιγο πιο πριν μιλαμε για 3 ευρω το λιτρο το λαδι.. -
αυτα ακουγε ενας ανιψιος μου απο ξαδερφο και ηθελε να ερθει στο χωριο , ελεγε οτι ειχε και ετοιμη την διαθεση της παραγωγης .
ευτυχως ο πατερας του ειχε φιλο γεωπονο που εφτιαχνε τα προγραμματα , οταν ηρθε και τα συζητησανε , προτιμησε παρα το μεταπτυχιακο την δουλεια του πιτσα δελιβερι με παπι στην κηφισια.
γνωστος μου μου ελεγε σημερα , γεωργος με το παιδι του να μενει στο χωριο οτι για να το ασφαλισει (το παιδι του απο 18 χρονων ο ογα ζητουσε να εχει παραδωσει προιοντα , ετσι του εβαλε οτι παρεδωσε 1 τονο ντοματα. ε τωρα δεν μπορει να τον κανει νεο αγροτη και ασ εχει ολη την υποδομη καθως φαινεται οτι καποτε στο παρελθον ειχε γεωργικη δραστηριοτητα.
θελω να πω οτι ειναι τοσα τα ψηλα γραμματα που σιγουρα θα μπεις μεσα.
σκεφτητε μονο να περιμενεις τις επιδοτησεις απο το ελληνικο δημοσιο , οταν του χρωστας τα θελει αμεσα , αν σου χρωσταει στις ελληνικες καλενδες .
και γιατι δεν τα κανουν αυτα οι γεωπονοι που κανουν τα προγραμματα ; και εχουν και πρωτοι την ενημερωση;
σκεφτητε οσους εβαλαν σαλιγκαρια.
και κατι αλλο απο την δικη μου πειρα .
καποτε προ αμνημονευτων χρονων δημοσιευτηκε ενα αρθρο αναληση για τις ιχθυοκαλιεργειες στον οικονομικο ταχυδρομο , και αρχισα να ψαχνομαι , φανταστειτε την εποχη προ ιντερνετ , και ποσοι ειχαν πληροφορηση , σας πληροφορω οτι και στους 3 νομους στις διευθυνσεις γεωργιας που πηγα , βοιωτια φωκιδα, φθιωτιδα , ολοι νοι κολποι ηταν κλεισμενοι και τα παντα παρελθον.
θελω να πω οτι οταν θα δεις κατι δημοσιευμενο τα παντα εχουν τελειωσει καθως οι δουλειες εχουν κλεισει απο αυτους που εχουν απο τα μεσα πληροφωρηση.μανωλη τα οξεα και αν ειναι το λαδι εξτρα βιρτζιν το κανουν τα λιοτριβια ; η πρεπει να πας ο ιδιος στο χημειο;
εδω τα λιοτριβια δεν ασχολουνται αλλα και κανενας παραγωγος δεν εχει παει ποτε χημειο. παρολα αυτα ολοι λενε οτι εχουν το καλυτερο λαδι. -
Μόλις βγει το λάδι ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου μετράει την οξύτητα. Όποιος θέλει τον πιστεύει. Το χημείο δεν είναι κακή ιδέα. Παίρνεις σίγουρη απάντηση.
-
Χαιρετώ το forum και ξεθάβω το θέμα καθώς ως παραγωγός βιολογικού ελαιολάδου εδώ και περίπου 15 χρόνια μπορώ να βοηθήσω σε πολλές από τις απορίες που έχω δει!
(Σημείωση: extra παρθένο ορίζουμε το ελαιόλαδο που έχει οξύτητα από 0,1 έως 0,8)
Βασική συμβουλή για να διατηρήσετε χαμηλά τα οξέα: Το καλύτερο είναι οι ελιές που μαζεύονται να μπαίνουν σε τελάρα και όχι σε σακιά, για να αερίζονται, και όσο πιο συχνά γίνεται να πηγαίνετε στο λιοτρίβι. Για παράδειγμα εγώ κάθε 2 μέρες πάω στο λιοτρίβι, είτε έχω 200 είτε 1200 κιλά ελιές.
Το λιοτρίβι κάνει οξυμέτρηση, μπορείτε να πάτε και σε χημείο για πιο 'επίσημα' αποτελέσματα, αλλά και με ελάχιστες χημικές γνώσεις μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας οξυμέτρηση, αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του στείλω οδηγίες σε pm.
Προς φίλους-αγοραστές ελαιολάδου: Συμβουλή μου είναι όταν αγοράζετε λάδι, το τελευταίο που σας απασχολεί να είναι η τιμή. Αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποικιλία, την καθαρότητα, την οξύτητα, το αν είναι βιολογικό ή όχι, το κόστος τυποποίησης και ένα σωρό άλλους παράγοντες!
Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή συζήτηση με συναδέλφους παραγωγούς εδώ είμαστε!
-
Έγινε κι αυτό. Γνωστός μου αγρότης, έπαθε μεγάλη ζημιά στα αμπέλια του με τις βροχές που είχαμε πριν μερικές μέρες. Υπολόγιζε να μαζέψει 5-6 τόνους σταφύλια και τώρα οι εκτίμησή του είναι ότι δεν θα μαζέψει ούτε ένα τόνο. Δεν έφτανε αυτό, προχθές πήγε σε ένα αμπέλι του και είδε ότι του είχαν κλέψει ότι σταφύλια, καλά εννοείτε, είχαν μείνει πάνω στις κουρμούλες.
-
Έγινε κι αυτό. Γνωστός μου αγρότης, έπαθε μεγάλη ζημιά στα αμπέλια του με τις βροχές που είχαμε πριν μερικές μέρες. Υπολόγιζε να μαζέψει 5-6 τόνους σταφύλια και τώρα οι εκτίμησή του είναι ότι δεν θα μαζέψει ούτε ένα τόνο. Δεν έφτανε αυτό, προχθές πήγε σε ένα αμπέλι του και είδε ότι του είχαν κλέψει ότι σταφύλια, καλά εννοείτε, είχαν μείνει πάνω στις κουρμούλες.ρε συ μανωλη δεν παιζεστε εκει κατω απο θεματα κλοπης .
και τοσο απομωνομενο ηταν το κτημα που δεν τους ειδε κανεις; γιατι βραδυ δεν παιζει. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Έγινε κι αυτό. Γνωστός μου αγρότης, έπαθε μεγάλη ζημιά στα αμπέλια του με τις βροχές που είχαμε πριν μερικές μέρες. Υπολόγιζε να μαζέψει 5-6 τόνους σταφύλια και τώρα οι εκτίμησή του είναι ότι δεν θα μαζέψει ούτε ένα τόνο. Δεν έφτανε αυτό, προχθές πήγε σε ένα αμπέλι του και είδε ότι του είχαν κλέψει ότι σταφύλια, καλά εννοείτε, είχαν μείνει πάνω στις κουρμούλες.
ρε συ μανωλη δεν παιζεστε εκει κατω απο θεματα κλοπης .
και τοσο απομωνομενο ηταν το κτημα που δεν τους ειδε κανεις; γιατι βραδυ δεν παιζει.Όλα γίνονται αν έχεςι στο μυαλό σου το πονηρό. Περνάς από το δρόμο βράδυ, 2-3 άτομα, μαζεύετε ότι σταφύλια είναι κοντά στο δρόμο και άντε γειά.
-
ρε συ μανωλη δεν παιζεστε εκει κατω απο θεματα κλοπης .
και τοσο απομωνομενο ηταν το κτημα που δεν τους ειδε κανεις; γιατι βραδυ δεν παιζει.Όλα γίνονται αν έχεςι στο μυαλό σου το πονηρό. Περνάς από το δρόμο βράδυ, 2-3 άτομα, μαζεύετε ότι σταφύλια είναι κοντά στο δρόμο και άντε γειά.
οχι ακριβως...
εχω την εντυπωση οτι πανε και μαζευουν απογευμα αργα, ή νταλα μεσημερι (οταν δεν κυκλοφορουνε πολλοι στα κτηματα) και το βραδυ γινεται απλα το φορτωμα.
Αν δεν υπαρχει αυτοκινητο εξω ειναι δυσκολο να εντοπιστει ο κλεφτρακος, ενω αν τα φρουτα ειναι μαζεμενα στις κλουβες το φορτωμα γινεται στο 'τσακ-μπαμ' -
Φέρνω στην επιφάνεια το θέμα λόγω εποχής μαζέματος ελιών.
Καθότι άσχετος, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας: Ποιο ραβδιστικό ελιάς (τύπου αχινός κλπ) και με τι πηγή τροφοδοσίας να πάρω για κτήμα με 200 μικρές ελιές (κοντές και δεκαετίας);
Δεν έχω καθόλου μηχανήματα. Ως την ώρα πήγαιναν συνεργεία που για την ευκολία τους τις κλάδευαν και έριχναν τα κλαδιά κάτω για μάζεμα. Τώρα θέλω να μην κλαδευτούν (την άνοιξη θα τις κλαδέψω) και να μαζευτούν όσο πιο ανώδυνα για τα δεντράκια γίνεται.
Έχω και μια παροχή ρεύματος (για μοτερ γεώτρησης κλπ) αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την αξιοποιήσω για το ραβδιστικό. Μην σέρνω καλώδιο 100 μέτρα...
Έλεγα μην πάρω από τώρα γεννήτρια με μοτερ μέχρι να δω αν πράγματι μου χρησιμεύει το ραβδιστικό (τύπου αχινός ή παρόμοιο)
Παρατήρησα ότι πολλά ραβδιστικά είναι 200w. Πολύ μικρή δεν είναι αυτή η ισχύς; -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Φέρνω στην επιφάνεια το θέμα λόγω εποχής μαζέματος ελιών.Καθότι άσχετος, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας: Ποιο ραβδιστικό ελιάς (τύπου αχινός κλπ) και με τι πηγή τροφοδοσίας να πάρω για κτήμα με 200 μικρές ελιές (κοντές και δεκαετίας);
Δεν έχω καθόλου μηχανήματα. Ως την ώρα πήγαιναν συνεργεία που για την ευκολία τους τις κλάδευαν και έριχναν τα κλαδιά κάτω για μάζεμα. Τώρα θέλω να μην κλαδευτούν (την άνοιξη θα τις κλαδέψω) και να μαζευτούν όσο πιο ανώδυνα για τα δεντράκια γίνεται.
Έχω και μια παροχή ρεύματος (για μοτερ γεώτρησης κλπ) αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την αξιοποιήσω για το ραβδιστικό. Μην σέρνω καλώδιο 100 μέτρα...
Έλεγα μην πάρω από τώρα γεννήτρια με μοτερ μέχρι να δω αν πράγματι μου χρησιμεύει το ραβδιστικό (τύπου αχινός ή παρόμοιο)
Παρατήρησα ότι πολλά ραβδιστικά είναι 200w. Πολύ μικρή δεν είναι αυτή η ισχύς;Αυτά τα ραβδιστικά είναι πολύ διαδεδομένα για τη δουλειά αυτή. Το δικό μου μηχανάκι είναι 20 + χρονών και δουλεύει ακόμα μια χαρά. Είναι μόνο 3hp αλλά μέχρι τώρα όλα καλά. Τα πιο σύγχρονα έχουν μεγαλύτερη ισχύ, 4,5 hp που το έχει ο κουνιάδος μου και αν αγοράσεις μηχανάκι τύπου 'γάιδαρος' η ισχύς ανεβαίνει!!!
Με μια τυχαία αναζήτηση στο google βρήκα αυτό http://www.minotavros.gr/index.php
Μπες να δεις τιμές.
Πλάκα κάνω, φίλος είναι, τον ξέρω χρόνια, όλα μου τα ραβδιστικά, σέρβις, ανταλλακτικά απ ό αυτόν τα παίρνω.
-
Φέρνω στην επιφάνεια το θέμα λόγω εποχής μαζέματος ελιών.
Καθότι άσχετος, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας: Ποιο ραβδιστικό ελιάς (τύπου αχινός κλπ) και με τι πηγή τροφοδοσίας να πάρω για κτήμα με 200 μικρές ελιές (κοντές και δεκαετίας);
Παρατήρησα ότι πολλά ραβδιστικά είναι 200w. Πολύ μικρή δεν είναι αυτή η ισχύς;Αυτά τα ραβδιστικά είναι πολύ διαδεδομένα για τη δουλειά αυτή. Το δικό μου μηχανάκι είναι 20 + χρονών και δουλεύει ακόμα μια χαρά. Είναι μόνο 3hp αλλά μέχρι τώρα όλα καλά. Τα πιο σύγχρονα έχουν μεγαλύτερη ισχύ, 4,5 hp που το έχει ο κουνιάδος μου και αν αγοράσεις μηχανάκι τύπου 'γάιδαρος' η ισχύς ανεβαίνει!!!
Με μια τυχαία αναζήτηση στο google βρήκα αυτό http://www.minotavros.gr/index.php
Μπες να δεις τιμές.
Πλάκα κάνω, φίλος είναι, τον ξέρω χρόνια, όλα μου τα ραβδιστικά, σέρβις, ανταλλακτικά απ ό αυτόν τα παίρνω.
Φίλε κατάσύμπτωση αγόρασα χτες ακριβώς αυτό http://www.minotavros.gr/component/page ... Itemid,26/ το μηχανάκι (Μινώταυρος) και έναν αχινό.
Μόνο που έχει λίγο μικρότερο δυναμό, νομίζω 55A. -
Και μια σύντομη ερώτηση για λάδια και συντήρηση γεννήτριας ραβδιστικού:
Καινούριο μοτερ subaru 4χρονο.
Δούλεψε γύρω στις 5-6 ώρες. Θα ξαναδουλέψει το πιθανότερο του χρόνου. Να του αλλάξω λάδια; Το βιβλίο λέει αλλαγή στις πρώτες 20 ώρες αλλά και όταν είναι να αποθηκευτεί για ένα χρόνο.Τι λαδάκι να βάλω; Προτείνει το βιβλίο 30ρι ή 10-30 ή 5-30. Εδώ η θερμοκρασία το Χειμώνα είναι από 5-20 όταν μαζεύουμε τις ελιές.
Έχω περίσσευμα 5-30 συνθετικό από το αμάξι. να το βάλω ή καλύτερα 30ρι ορυκτέλαιο απλό;
FORUM Αγροτων