Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Nα συμπληρωσω σαν κατοχος βενζινη και πετρελαιου στα 1.400cc και τα δυο,turbo, οτι με το πετρελαιο πας και ερχεσαι σχεδον αθηνα-θεσσαλονικη-αθηνα (αναλογα χωριτηκοτητα ρεζερβουαρ) ενω με την βενζινη πας αθηνα-θεσσαλονικη οπου αν πας λιγο πατημενος (140+Km) στην κατερινη βαζεις βενζινη....
οποτε οι θεωριες οτι αν δεν κανεις χιλιομετρα μην παρεις βενζινη με αφηνουν αδιαφορο και μονο γελιο μου προκαλουν.Και 1000km να κανει τον χρονο που λεει ο λογος παλι κερδισμενος εισαι με το πετρελαιο.
Ή έχεις μικρό ρεζερβουάρ, ή κάτι κάνεις λάθος αν θες βενζίνη στην Κατερίνη. Από εκεί και πέρα, όφελος θα έχεις όταν έχεις αποσβέσει την διαφορά αγοράς του πετρελαιοκίνητου και όχι στα 1000 χλμ/χρόνο.
μικρο ρεζερβουαρ δεν εχω 55lt περιπου. βαζω κατερινη γιατι θα βρω φθηνα και εχω κανει ηδη 450km μεχρι εκει απο αθηνα.μετα να βαλω με ποια τιμη στην εθνικη αμολυβδη?1,72€ οταν κατερινη βρισκεις πολυ φθηνοτερα?
για ποια αποσβεση μιλας σε ενα β χερι diesel με 11,500€ που αγορασα? Επισης η λεξη αποσβεση σε ευτοκινητο δεν υπαρχει.
δεν παιρνεις ενα αυτοκινητο για το κανεις αποσσβεση.Οταν αποσβεστει ενα παγιο η αξια του ειναι μηδεν.ποιος περνει αυτοκινητο οπου μετα απο 5 χρονια θα συμφωνησει να εχει αξια μηδεν?επισης πως μπορεις να αποσβεσεις ενα αυτοκινητο οπου το πηρες 20.000€ και μεχρι να το πουλησεις ή να το αποσσβεσεις οπως λες εσυ θα εχει φτασει με ασφαλειες,σηματα,service,λαστιχα,αμορτισερ κτλ σε πεντε χρονια 25000€? ανα βαλεις και τα καυσιμα περνας τα 30,000€...στην πενταετια...
στην τελικη το ξαναλεω δεν παιρνουμε ολοι καινουρια αυτοκινητα με διαφορα 2000€ σε βενζινοκινητο με πετρελαιοκινητο.
αλλα και με τετοια διαφορα η χασουρα ευκολα βγαινει... δεν υπαρχει αποσβεση εδω...ειναι λαθος εκφραση τελειως.
πανω απο ολα με μεσες ταχυτητες απο 130 εως 150 που παω εθνικη το πετρελαιο δεν καιει τιποτα.οποιοδηποτε 1,4 ή 1,6 turbo στα 450Km θα παει για ανεφοδιασμο.εκτος αν θελει να βλεπει λαμπακι στα 500κμ kai ψαχνει βενζιναδικο 'η παει εθνικη με 100-120km.
τις προαλλες ανεβηκα με 160km και 180km θεσσαλονικη με αμαξι φιλου (καλο 1,8 audi turbo 20vt) και λογω ζεστης ημέρας,ελειψη φυμέ,αγανακτησα...με 120Km αν πηγαινα ..ακομα δεν θα ειχα φτασει.Δεν ειχε κινηση.