-
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι στο ψάξιμο για αγορά μικρού 4χ4.
Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. -
Καλησπέρα σε όλους
Καλησπέρα σε όλους
το αυτοκίνητο δεν το ξέρω.Αλλά αφού λες για μικρό,έχεις κάποιες επιλογές.Οπότε πές μας τι χρήση θέλεις να κάνεις
-
Μικρό εννοώ κάτω των 2000 cc η χρήση του θα είναι περισσότερο ασφαλτο-Αθήνα αλλά το πιο βασικό για την επιλογή μου 4χ4 είναι η ανέλκυση-καθελκυση σκάφους ενός τόννου περίπου.
-
μάλιστα...θες ένα 4χ4 που να έχει την επιλογή 'αργο' γιατί ίσως να χρειαστεί σε δ'υσκολες ράμπες.Δεν ξέρω αν το Duster έχει αργο.Σκέψου και την επιλογή πετρελαίου.Αφού θέλεις περισσότερο άσφαλτο τότε αποκλείεις τα τζιμνυ-νίβα
-
Το Duster δεν έχει μεν αργές σχέσεις, αλλά η 1η του είναι επίτηδες πάρα πολύ κοντή για να καλύψει όσο γίνεται αυτό το κενό. Με σκάφος ενός τόνου από τσιμεντένια ράμπα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Θεωρώ πως μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και σε άμμο, αρκεί να μην είναι πολύ αφράτη.
-
+1.H 1η του duster ειναι πιο κοντη απο την 1η αργή του forester.
-
Σήμερα έκανα test drive το Duster
αποτέλεσμα μπερδευτηκα πεσισσότερο δηλδη έχει την 1η πάρα πολύ αργή και καθώς ξεκινάς κάνει ένα σήκωμα η μούρη και δεν προχωρά νορμαλ, πρέπει αμέσως μιλάμε αμέσως μολις ξεκινήσει να κάνεις αλλαγή και ξανά αλλαγή περιπου μέχρι και τετάρτη (και όσο ναναι αυτό κουράζει)μετά περπατάει πολύ καλά.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αυτό που λέω..να το πω αλλιώς επειδή είχα Jimny.... κάνει όπως το jimny όταν του έβαζα 4χ4 και αργό.
Διαβάζω στις δοκιμές που κάνουν τα περιοδικά και λένε οτι μπορείς να ξεκινάς με 2ρα αλλά δεν ξέρω πόσο σωστό μπορεί να είναι?απ την άλλη σκεφτηκα μηπως γίνεται αλλαγή σε κάπιο γρανάζι κάτι με το σασμάν
(δεν ξέρω της βενζίνης πως περπατάνε?) -
Θα ξεκινας απλα με 2α αφου ειναι σαν μια νορμαλ 1η. Την 1η θα την εχεις για αργοπορεια κι ελξη μονο. Αν οι ταχυτητες πεφτουν η μια πανω στην αλλη, μπορει να πηδας ορισμενες, πχ να βαζεις απο 2α κατευθειαν 4η. Θα το δεις στην πραξη. Αυτα ενας εμπειρος οδηγος τα λυνει ευκολα.
-
Με δευτέρα ξεκίνημα προτείνει και ο κατασκευαστής στο μάνουαλ του αυτοκινήτου. Πρώτη μόνο για δύσκολα.
-
Οταν έκανα την δοκιμή δεν το ήξερα να ξεκινούσα με 2ρη ταχύτητα για να είχα ιδίαν άποψη.
Υπάρχει κάποιος που να το έχει για να μας πει περισσότερα? -
Αυτοκινητα εξοπλισμενα με τετρακινηση 4χ4 (4WD) Σε οριζοντιο εδαφος, με αδειο αυτοκινητο, συνισταται να ξεκινησετε με δευτερη σχεση. Σελ. 2.11 του βιβλιου χρησης του DUSTER. Το αμαξι το πηρα τον Ιουλιο και την πρωτη ταχυτητα την βαζω μονο σε ανηφορες. By the way το αμαξι ειναι παρα πολυ καλο για τα λεφτα του.
-
Συγνώμη για την καθυστέρηση...
Αγαπητέ φίλε έχεις πάρει το παλιό με πετρέλαιο ή το καινούριο?
Λόγω των οικονομικών μου κοιτάζω το παλιό ...
Μήπως ξέρεις αν στο καινούργιο έχει αλλάζει το κιβώτιο (πάντα μιλάμε για το πετρέλαιο) επίσης εχω ακούσει οτι η ρύθμηση του παλιού είναι καλύτερη ισχύει? -
Αυτο με την αργη πρωτη που κανανε ειναι ολα τα λεφτα!!! Κανενα ακριβο suv χειροκινητο (χωρις αργα) δεν μπορει να αναρρηχιθει μια καλη ανηφορα με καλη προσφυση.
-
Θα συμφωνήσω με τον cson. Η πρώτη του είναι απίστευτα λειτουργική για εκκίνηση στην ανηφόρα αλλά και για περάσματα από νεροφαγώματα και δύσβατα σημεία γενικότερα. Ως κάτοχος ενός πετρελαιοκίνητου dci 1.5 4x2 εδώ και λίγους μήνες , έχω εντυπωσιαστεί.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον cson. Η πρώτη του είναι απίστευτα λειτουργική για εκκίνηση στην ανηφόρα αλλά και για περάσματα από νεροφαγώματα και δύσβατα σημεία γενικότερα. Ως κάτοχος ενός πετρελαιοκίνητου dci 1.5 4x2 εδώ και λίγους μήνες , έχω εντυπωσιαστεί.Πολύ σωστά τα λές αλλά εμένα μ ενδιαφέρει περισσότερο το ξεκίνημα του στην άσφαλτο (Αθήνα).... μου φαίνεται αργο.
-
Ξεκινας με 2α, απλο ειναι.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Η εκκίνηση του duster εντός πόλης όντως με την θεόκοντη πρώτη δεν είναι η ιδανική. Είναι γρήγορη αλλά δείχνει τραχιά σε συμπεριφορά. Οπωσδήποτε δεν θα χαρακτήριζα το αυτοκίνητο ιδανικό για συνθήκες πόλης. Άλλωστε το αυτοκίνητο που έχω για την πόλη είναι ένα seicento sporting ενώ λόγω λειτουργικών αναγκών αντικατέστησα την alfa romeo 146ts με το duster. Πάντα σε κάτι κερδίζεις και σε κάτι χάνεις...
-
Ρε παιδιά συγνωμη που επιμένω αλλά το δικίμασα και ξεκίνησα στο ίσιο 2-3 φορές αλλά δεν μοιαζει με κανονικό ξεκίνημα ενος ΙΧ με 1η δηλαδη θέλει λιγο κράτημα το αμπραγιάζ οπότε πάει ο δίσκος.
dacia Duster 4x4 110HP