-
Ποιο από τα 2 πιστεύετε ότι είναι καλύτερο σε χρήση off road?
-
-
-
Καταρχήν άλλο το ένα άλλο το άλλο οκ?Το LSD είναι τύπου μπλοκέ διαφορικό και είναι καλύτερο για offroad χρήση.Εσύ τι συγκεκριμένα ψάχνεις και τι θέλεις να κάνεις?
-
Μόνο τα δισκάτα lsd και από αυτά τα αρκετά σφιχτά κάνουν για off-road.
Τα τύπου torsen, viscous κλπ δεν δουλεύουν με τροχό στον αέρα.
Τα δισκάτα υπερτερούν των vsc γιατί όταν σηκωθεί ένας τροχός ο άλλος που πατάει δεν σταματάει καθόλου και έτσι το αυτοκίνητο δεν χάνει φόρα.
Τα ηλεκτρονικά ενώ πολλά είναι αρκετά αποτελεσματικά, όλα έχουν το μειονέκτημα ότι το αυτοκίνητο κόβει έστω και για λίγο τη φόρα του μέχρι να μπλοκάρει ο τροχός που είναι στον αέρα.
Από την άλλη έχουν το καλό ότι είναι φιλικά όσο δουλεύουν σαν ελεύθερα, ενώ από την άλλη τα σφιχτά δισκάτα είναι λίγο ιδιαίτερα γιατί στις στροφές έχει την τάση ο εσωτερικός να γυρίζει το ίδιο με τον εξωτερικό.
Στην επιθετική οδήγηση όμως και στο off-road σε αποζημιώνουν.Αυτά από προσωπική εμπειρία στο δικό μου και σε 10άδες 4κίνητα φίλων.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για την καθυστέρηση!!!
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Καταρχήν άλλο το ένα άλλο το άλλο οκ?Το LSD είναι τύπου μπλοκέ διαφορικό και είναι καλύτερο για offroad χρήση.Εσύ τι συγκεκριμένα ψάχνεις και τι θέλεις να κάνεις?Τίποτα.Μια απορία εκφράζω.
Επειδή αναρωτιέμαι γιατί στα διπλοκάμπινα hilux βγάζουν τα lsd και βάζουν vsc...
Τα ford ranger και τα amarok εχουν και αυτά lsd?Μόνο τα δισκάτα lsd και από αυτά τα αρκετά σφιχτά κάνουν για off-road.
Τα τύπου torsen, viscous κλπ δεν δουλεύουν με τροχό στον αέρα.
Τα δισκάτα υπερτερούν των vsc γιατί όταν σηκωθεί ένας τροχός ο άλλος που πατάει δεν σταματάει καθόλου και έτσι το αυτοκίνητο δεν χάνει φόρα.
Τα ηλεκτρονικά ενώ πολλά είναι αρκετά αποτελεσματικά, όλα έχουν το μειονέκτημα ότι το αυτοκίνητο κόβει έστω και για λίγο τη φόρα του μέχρι να μπλοκάρει ο τροχός που είναι στον αέρα.
Από την άλλη έχουν το καλό ότι είναι φιλικά όσο δουλεύουν σαν ελεύθερα, ενώ από την άλλη τα σφιχτά δισκάτα είναι λίγο ιδιαίτερα γιατί στις στροφές έχει την τάση ο εσωτερικός να γυρίζει το ίδιο με τον εξωτερικό.
Στην επιθετική οδήγηση όμως και στο off-road σε αποζημιώνουν.Αυτά από προσωπική εμπειρία στο δικό μου και σε 10άδες 4κίνητα φίλων.
Ποια είναι η γνώμη σου για τα air locker?
Παίζουν τίποτα τέτοια στην Ελλάδα,ξέρεις?Είδα ένα ωραίο videaki στο youtube σχετικά με αυτά.Παλιό βέβαια.
Youtube Video -
Air locker βάζουν σχεδόν όλοι για σκληρό off-road.
Ειδικά σε αυτοκίνητα που δεν έχουν 100% μπλοκέ από τον κατασκευαστή και είναι και πιο παλιά μοντέλα, γιατί στα καινούρια που είναι φουλ στα ηλεκτρονικά δεν ξέρω αν επεμβαίνουν στα διαφορικά. -
Ο χρήστης stolis έγραψε:
Τα ηλεκτρονικά ενώ πολλά είναι αρκετά αποτελεσματικά, όλα έχουν το μειονέκτημα ότι το αυτοκίνητο κόβει έστω και για λίγο τη φόρα του μέχρι να μπλοκάρει ο τροχός που είναι στον αέρα.Στο 2:55 και στο 3:15 του βίντεο φαίνεται αυτό που γράφω πιο πάνω.
-
Ο χρήστης stolis έγραψε:
Στο 2:55 και στο 3:15 του βίντεο φαίνεται αυτό που γράφω πιο πάνω.
Ναι το είδα αυτό.
Αλλά το αυτοκίνητο πέρασε ενώ το άλλο με το lsd όχι.
Βέβαια μπορεί με λίγο σπινιάρισμα να πέρασε γιατί αν δεις στο 1:39 πάει να προχωρήσει και η πίσω ρόδα αλλά το έκοψαν. -
Το lsd που φοράει το LC δεν δουλεύει με τροχό στον αέρα και με το εμπρός ανοιχτό, είναι ακόμη πιο δύσκολο να κινηθεί.
Διάβασε αυτά τα άρθρα που αναλύει τις λειτουργίες όλων σχεδόν των κατηγοριών lsd:
http://www.autoblog.gr/2013/11/08/every ... ls-part-2/
http://www.autoblog.gr/2014/09/10/every ... ls-part-3/ -
Ο χρήστης stolis έγραψε:
Το lsd που φοράει το LC δεν δουλεύει με τροχό στον αέρα και με το εμπρός ανοιχτό, είναι ακόμη πιο δύσκολο να κινηθεί.
Διάβασε αυτά τα άρθρα που αναλύει τις λειτουργίες όλων σχεδόν των κατηγοριών lsd:
http://www.autoblog.gr/2013/11/08/every ... ls-part-2/
http://www.autoblog.gr/2014/09/10/every ... ls-part-3/Thnx!
Όταν έχω χρόνο θα τα διαβάσω. -
το air locker πχ ARB είναι το καλύτερο μπλοκέ διαφορικό.Δεν συγκρίνεται ούτε με LSD ούτε με VSC.
-
Καλημέρα!
Έχω μια ερώτηση για όποιον ξέρει!! Είμαι κάτοχος ενός hilux 4χ4 του 2010.
Είναι εφικτή η τοποθέτηση εκ των υστέρων εργοστασιακού κλειδώματος του πίσω διαφορικού???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Αν υπάρχει σε άλλη έκδοση του hilux,τότε μπορε΄ςι να το πάρεις και να το βάλεις.Διαφορετικά πας σε άλλες μάρκες πχ arb.Υπάρχει λόγος που το θέλεις ή νομίζεις ότι θα σου προσφέρει ασφάλεια?Ρωτάω γιατί η χρήση του είναι συγκεκριμένη και απαιτεί γνώση.
-
Ο χρήστης kostaslepe έγραψε:
Καλημέρα!
Έχω μια ερώτηση για όποιον ξέρει!! Είμαι κάτοχος ενός hilux 4χ4 του 2010.
Είναι εφικτή η τοποθέτηση εκ των υστέρων εργοστασιακού κλειδώματος του πίσω διαφορικού???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Δεν εχει τώρα;
-
Όχι δεν έχει αν κ ήταν η full extra έκδοση στα 2.5 κυβικά! Έχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης lsd στον πίσω αξονα. Τα επόμενα μοντελα νομίζω από το 2012 κ μετά τα έβγαλαν με κλείδωμα στο πίσω διαφορικό και κατήργησαν το lsd διαφορικό κ εβαλαν συστηματα ελεγχου ευστάθειας!
Γνωρίζετε αν γίνεται εκ των υστέρων εγκατάσταση κ αν είναι απλή ή πρεπει να αλλάξεις ολόκληρο το μπλοκ;;; -
Ο χρήστης kostaslepe έγραψε:
Όχι δεν έχει αν κ ήταν η full extra έκδοση στα 2.5 κυβικά! Έχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης lsd στον πίσω αξονα. Τα επόμενα μοντελα νομίζω από το 2012 κ μετά τα έβγαλαν με κλείδωμα στο πίσω διαφορικό και κατήργησαν το lsd διαφορικό κ εβαλαν συστηματα ελεγχου ευστάθειας!
Γνωρίζετε αν γίνεται εκ των υστέρων εγκατάσταση κ αν είναι απλή ή πρεπει να αλλάξεις ολόκληρο το μπλοκ;;;Υπάρχουν after market επιλογές (π.χ. airlocker ARB) αλλά δεν ξέρω αν 'παντρεύεται' με το LSD οπότε ίσως να πρέπει να επωμισθείς και το κόστος αγοράς ενός ελεύθερου διαφορικού . Νομίζω κάποιες εταιρίες πουλούσαν φορτηγάκια με πίσω LSD διαφορικό το οποίο κλείδωνε κιόλας. Για ψάξε το λιγάκι και είμαι σίγουρος πως θα βρεις λύση.
-
Οκ φιλέ μου. Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!
VSC Ή LSD