-
γεια σας. εγινε μια βλακεια και ψιλοξυρισε ο τοιχος του γκαραζ τιν πισω δεξια πορτα μου (μαυρο αμαξι με αποτελεσμα να εχει καποιες γρατζουνιες. Θα το παω λογικα για τοπικο βαψιμο και εξαφανιση γρατζουνιων αλλα ξερει κανεις πληροφοριακα ποση ωρα θα παρει;
-
γεια σας. εγινε μια βλακεια και ψιλοξυρισε ο τοιχος του γκαραζ τιν πισω δεξια πορτα μου (μαυρο αμαξι με αποτελεσμα να εχει καποιες γρατζουνιες. Θα το παω λογικα για τοπικο βαψιμο και εξαφανιση γρατζουνιων αλλα ξερει κανεις πληροφοριακα ποση ωρα θα παρει;
-
-
Λογικά θα πρέπει να το αφήσεις εκεί για ένα 3ωρο
-
οι γρατζουνιες θα εξαφανιστουν μετα ετσι δεν ειναι;;; Επισης θα ηθελα να μαθω ποσο κυμαινονται πανω κατω οι τιμες
-
Eαν οι γρατζουνιες ειναι ασπρες ,μπορει να ειναι το χρωμα του τοιχου που κολλησε επανω στο χρωμα του αυτοκινητου.
Εαν ο τοιχος στο σημειο που ακουμπησε ειναι μαυρος,τοτε εχει φυγε το χρωμα του αυτοκινητο σε εκεινο το σημειο.
Δοκιμασε με πανι και νερο να δεις μηπως φευγουν οι γρατζουνιες. -
δοκιμασα με ενα καθαριστικο γρατζουνιων εχουν φυγει οι περισσοτερες αλλα εχουν μεινει 2 ασπρες! μαλλον ξεβαφτηκε το χρωμα εκει
-
Ο τειχος εχει μαυρο σημαδι;
Αν οχι ξαναπροσπαθησε,μπορει να φυγουν και αυτες. -
οταν τις τριβω παραμενουν τραχιες οποτε λογικα θα εχει ξεβαψει το αμαξι.
-
Να πας να παρεις κατι ειδικα αυτοκολλητα που καλυπτουν μικρες γρατζουνιες.
-
Αν είναι μικρή επιφάνεια κοίτα καλύτερα αυτά τα αυτοκόλλητα. Για κάτι παραπάνω σε αυτά τα μαγαζιά γρήγορων επισκευών. Πριν 3 χρόνια συναντήθηκε ο προφυλακτήρας μου με τον τοίχο στο γκαραζ και το πήγα για επισκευή. 80€ το πήγα το νωρίς το πρωί και 8 ώρες μετά την δουλειά μου πήγα και το πήρα. Αυτοί βρήκαν κωδικό χρώματος κλπ. Στο βαμμένο μέρος του προφυλακτήρα έφυγαν οι γρατζουνιές εντελώς. Τα άβαφα μέρη δεν τα αναλαμβάνουν καν.
-
ρε παιδια κατι ακυρο, η ασφαλεια δεν θα μπορουσα να καλυψει τη ζημια;
-
Mόνο αν έχεις μεικτή ασφάλεια
-
οτι εχει η μανα μου παιδια εγω μολις πηρα το διπλωμα και επισης αυτοκολλητα δεν νομιζω να βαλουμε μαλλον βαψιμο. saab 93 aero turbo 300 hp του 2003 μοντελο
-
Τα αυτοκολλητα στα προτεινα για οικονομικους λογους.
Εαν δεν εχεις τετοιο θεμα,προχωρα σε τοπικο βαψιμο. -
μαλλον τελικα η μητερα μου εχει μικτη ασφαλεια οποτε παιρνω τηλ την ασφαλεια και το φτιαχνουν;
-
Πάρε τον ασφαλιστή σου πρώτα. Τι απαλλαγή εχει?
-
Κανα 80άρι θα σου ζητήσει φανοποιός για να βάψει όλη την πόρτα. Τόσα περίπου θα σου ζητήσουν και μαγαζιά που κάνουν τοπική βαφή. Περαν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις απαλλαγή στην μεικτή ασφάλεια σου κάτω απο 150 ευρώ, πραγματικά δεν αξίζει να σκεφτείς κάτι τέτοιο. Η μεικτή είναι για μεγαλύτερα ποσά και όχι για 80 ευρώ που θα σου κοστίσει η βαφή.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
... Η μεικτή είναι για μεγαλύτερα ποσά και όχι για 80 ευρώ που θα σου κοστίσει η βαφή.Έτσι είναι.
-
Παρότι μπορεί να διαφωνήσουν κάποιοι, και σέβομαι απόλυτα κάθε άποψη, σε συμβουλεύω να αποφύγεις την τοπική βαφή σε μαύρο αυτοκίνητο, και δη σε επιφάνεια που φαίνεται 'φόρα παρτίδα'. Τοπική, κατά τη γνώμη μου, μόνο για πολύ πολύ μικρές φθορές (chips, με άλλα λόγια - δεν είναι τυχαίο το όνομα γνωστής αλυσίδας), και σε συγκεκριμένα σημεία.
Η εμπειρία μου (τόσο προσωπική, όσο και μέσω συζητήσεων με φανοποιούς και detailers) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις περισσότερες φορές η τοπική βαφή σε σκούρο χρώμα φαίνεται σα μπάλωμα, ή τα σβησίματα δεν είναι πετυχημένα. Ιδίως αν υπάρχει 'βάθος' στη γρατσουνιά.
Μου είχαν πει ακριβώς τα ίδια (και μάλιστα για κλειδιές, δηλαδή επιφανειακές γρατσουνιές), δηλαδή να αποφύγω την τοπική. Δεν άκουσα, έπαθα, κι έμαθα.
τοπικο βαψιμο