-
@VolvoZeus:
Καταρχας, δεν μπορω να αμφισβητησω καποιον, που μου λεει οτι εχει πολυετη πειρα, και ταυτοχρονα εχει ευγενικο λογο.
Ο γριφος που περιγραφεις φαινεται να ειναι οντως γριφος,σχετικα με το που πρεπει να φορολογηθει ενα πλοιο.
Επισης καταλαβαινω, και αυτο που γραφεις για την κιμαδοποιηση των επαγγελματικων ομαδων, κι αν με πεισεις, δεν εχω κανενα προβλημα να αναιρεσω και να ζητησω συγγνωμη. Ισα ισα θα μαθω κατι, και θα το λεω και σε αλλους.Απο την αλλη, που κατα την γνωμη σου οφειλεται το γεγονος οτι δεν υπαρχουν ελληνικα πληρωματα?
Δεν θα ηταν μια ανασα, ειδικα με τοση ανεργια?Εμενα ο νους μου παει στην μειωση του κοστους. Εσυ οντως μεσα στο χωρο, τι πιστευεις? -
Σιγα μη μου ζητησεις και συγνωμη...παππας ειμαι?
Το πλοιο φορολογειται στη χωρα νηολογησης του με βαση τη χωρητικοτητα του. Η διαφορα μεταξυ ελληνικης και οποιασδηποτε αλλης ειναι ελαχιστη (~8-12$/ημερα). Αντιθετα οι υπηρεσιες που λαμβανει κανεις απο την ελληνικη ειναι χαμηλοτατου επιπεδου και η υποστηριξη μηδαμινη. Οτιδηποτε χρειαστεις πρεπει να εχεις ακρες, και φυσικα χρειαζεται και το αντιστοιχο γρηγοροσημο. Αντιστοιχα υπαρχουν και τα νομιμα παραβολα, τα οποια μετατρεπουν αυτοματα ειναι βιβλιο των ~10ευρω σε ενα των 160ευρω (βιβλιο γεφυρας πχ το οποιο πρεπει να φερει παραβολα των 150ευρω)..αυτο οπως καταλαβαινεις σε παγκοσμιο επιπεδο δεν μπορει να εχει επιτυχια, οποτε παμε σε αλλα μαγαζια (Panama, Mashall, Liberia). Οι δε ετησιοι ελεγχοι απο αυτες τις σημαιες ειναι ουσιαστικοι, κι οχι του επιπεδου δημοσιων σχεσεων του καθε βυσματουχου, ασχετου προξενικου λιμενομπατσου που κανει ζωαρα στο Λονδινο και ανεβαινει στο πλοιο για καφε και κουβεντουλα (τα εξοδα μετακινησης του βεβαια πληρωμενα απο την εταιρεια, οχι απο το κρατος!).
Αντιστοιχα, στις σχολες οπως ισως δεν γνωριζεις, τα τελευταια χρονια (απο το 90, μη σου πω και πιο πριν) μπαινει κοσμος ειτε με τραγικους βαθμους, ειτε απλα με μια αιτηση, εφοσον οι θεσεις δεν εχουν καλυφθει. Οι περισσοτεροι δοκιμοι που ερχονται εδω για να καταλαβεις, χρωστανε Μαθηματικα, Φυσικη...πως σκατα θα κουμανταρεις πλοιο χωρις στοιχειωδης γνωσης φυσικης? Αρα μιλαμε για πολυ χαμηλο επιπεδο κοσμου. Επιπλεον μιλαμε για κοσμο που ειναι αρνητικος στην οποια εξελιξη.
Το δε υπουργειο, το οποιο εκπαιδευει τους ναυτικους, εχει μη λειτουργικες υποδομες και μεγαλο μερος της εκπαιδευσης ειναι στα χαρτια και μονο. Οι μεγαλυτερες ναυτιλιακες εχουν in house τμηματα εκπαιδευσης με εξομοιωτες κτλ οι οποιοι προσπαθουν να καλυψουν το κενο. Εχουν δε ηδη αιτηθει την δημιουργια ιδιωτικων σχολων, τις οποιες θα τρεχουν οι ιδιοι, χωρις καμια συνεισφορα απο το κρατος.
Οι δοκιμοι, ειναι πολυ περοσσοτεροι απο αυτους που μπορουν να απορροφηθουν σε πλοια με ελληνικη σημαια ή ευρωπαικη, πραγμα προαπαιτουμενο σε συνδιασμο με το να υπαρχει στην επιστασια τους ελληνας, επομενως δεν βρισκουν θεσεις για να κανουν την πρακτικη τους.
Βεβαιως και υπαρχουν εξαιρετοι ελληνες ναυτικοι, οι οποιοι ομως ειναι η μειονοτητα, κι ετσι βλεπεις παραδοσιακες εταιρειες οπως του Αγγελικουση, που ακομα και σημερα εχουν 8-10 ελληνες πανω, κι οχι το ελαχιστο που προβλεπεται, να τους βγαζουν σιγα σιγα. Αυτοματα φευγει και η ελληνικη σημαια, προυποθεση της οποιας ειναι ο καπετανιος σιγουρα να ειναι Ελληνας (θεωρειται ελληνικο εδαφος, εχουμε και ενα CD -πλεον- το τι πρεπει να κανει ο καπετανιος σε περιπτωση πολεμου!)
...και ναι ειναι και το κοστος, περιπου 500$/μερα παραπανω για ενα πλοιο με ελληνικη σημαια και ελαχιστο αριθμο ελληνων. Το ποσο δε αυτο δεν καθοριζεται αποκλειστικα απο τους μισθους τους αφου καταβαλεται και ασφαλιστικη εισφορα και φορος για τους αλλοδαπους αξιωματικους/μελη που φαινονται στο ναυτολογιο...λογικο ο Φιλιππινος να πληρωνει φορο στο Ελλαδισταν ετσι? Παρολα αυτα το ποσο αυτο ολοι υποτιθεται το πληρωνουν/αν για να εχεις το καλυτερο προσωπικο/υψηλοτερα στανταρ..ελα που δεν ειναι ετσι στην πραξη, οποτε λες αφου θα με γαμησουν, τουλαχιστον ας γλυτωσω 500$/μερα ειδικα τωρα που χανω καθε μερα απο 3-8Κ/πλοιο αναλογα και με τα δανεια που εχει ο καθενας..
Αυτα δεν τα λεει κανεις ομως...για την ακριβεια ολοι του χωρου, αυτα συζηταμε, αλλα οι απ' εξω λενε ενα απλο 'ειναι ακριβοι οι ελληνες ναυτικοι', 'οι εφοπλιστες βγαζουν την ελληνικη σημαια, γιατι κοστιζει' το παιζουν γνωστες και τελειωσαμε!
-
Mπράβο Κωνσταντίνε, τα του καίσαρος τω καίσαρι.
-
Έχω την εντύπωση ότι όλη η κουβέντα για την φορολόγηση των εφοπλιστών δεν έχει κάνει με όλα τα παραπάνω αλλά με την φορολογία του εισοδήματός τους. Ειδικός δεν είμαι, αλλά ακούγεται πως ακόμα και σήμερα βγάζουν πάρα πολλά λεφτά...
-
Με το εισόδημα τους ως άτομα ισχύει ο,τι ισχύει και με κάθε αλλο πλούσιο - έχουν ΑΠΕΙΡΟΥΣ τρόπους να το εμφανίσουν όπου θέλουν και να πληρώσουν ελάχιστα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι όλη η κουβέντα για την φορολόγηση των εφοπλιστών δεν έχει κάνει με όλα τα παραπάνω αλλά με την φορολογία του εισοδήματός τους. Ειδικός δεν είμαι, αλλά ακούγεται πως ακόμα και σήμερα βγάζουν πάρα πολλά λεφτά...στην τελευταια επισημη επισκεψη του πρωθυπουργου της κινας, εκλεισαν deal 6,5 δις...εκ των οποιων τα 5 (ισως και περισσοτερα) αφορουσαν την ναυπηγηση νεων πλοιων....
δηλαδη κινεζικη τραπεζα θα χρηματοδοτουσε το χτισιμο πλοιων, σε κινεζικα ναυπηγεια, για λογαριασμο ελληνων εφοπλιστων ....και η αποπληρωμη θα γινει σε Χ ετη.....
αντε τωρα να μπεις στη θεση του θεοχαρη!!!.(της Σαββαΐδου)....και να προσπαθησεις να βρεις τροπους να φορολογηεις αυτες τις εταιρειες..... -
Aς φορολογήσουν πρώτα τους δικούς τους της λίστας Λαγκάρντ που είναι το ευκολάκι και μέσα στα πόδια τους τριγυρνάνε κάθε μέρα όλοι αυτοί, και μετά ας πιάσουν να λύσουν τους γρίφους της ναυτιλίας αλλά είπαμε, οι εφοπλιστές πουλάνε, οι άλλοι μας ξεπούλησαν αλλά επειδή προέρχονται από τον χώρο της διαπλοκής με τους πολιτικούς δεν ακουμπάμε, δεν ρωτάμε, δεν μιλάμε.
-
Ντάξει μη τρελαθούμε τώρα. Οι εφοπλιστές δεν πάνε πίσω σε διαπλοκή. Άλλωστε και ο Λάτσης εφοπλιστής δεν είναι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ντάξει μη τρελαθούμε τώρα. Οι εφοπλιστές δεν πάνε πίσω σε διαπλοκή. Άλλωστε και ο Λάτσης εφοπλιστής δεν είναι;Ο πατέρας Λάτσης που είχε πολύ ψηλά τον άνθρωπο, τούτος ο λεχρίτης ο γιός είναι φραγκοφονιάς και οι άνθρωποι σκουλήκια, είναι τραπεζίτης και η μεγάλη ρήξη με τον πατέρα του έγινε επειδή δεν ήθελε τα καράβια και ήθελε τράπεζες.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
@trident1971:α. Εγω δεν ειπα ποτε οτι επικροτω την τρομοκρατια,ισα ισα το αντιθετο. Και αν ψαξεις και πιο πισω θα δεις, οτι ειπα οτι πρεπει να ειναι φυλακη ολοι αυτοι, γιατι αποτελουν κινδυνο για το κοινωνικο συνολο. Οποτε ασε τις αηδιες με τον Μαζιωτη, και αυτη την παρωχυμενη συνδεση αριστερας-τρομοκρατιας. Τετοιοι αφορισμοι, εκτος απο επικινδυνοι, ειναι και αντιστοιχου επιπεδου Δεξια-παρακρατος.Εσυ επανειλημμένα ομως αποξιωνεις την ανθρωπινη ζωη και μιλας για εκτελεσεις και λιπασματα.
β. Παραδεχεσαι οτι καποιοι ειναι πανεξυπνοι και φοβεροι, και αρα μπορουν να φοροδιαφευγουν και να μην μπορεις να τους πιασεις. Οποτε ας παμε στα ευκολακια οπως λες. Οχι αγαπητε μου, δεν μπορει να διαιωνιζεται αυτη η κατασταση.
Και συνεχιζεις τις εξυπναδες, με κλασικη αριστερα και βλακειες. Δεν νιωθω την αναγκη να υπερασπιστω καμια αριστερα, να σου πω την αληθεια. Αν διαβαζες(για ακομα μια φορα) ειπα οτι ολοι πρεπει να πληρωσουν, και ο καθενας σε αυτο που του αναλογει.
Εσυ βγαζεις μια ομαδα, που προφανως δεν σε συμφερει, με την προφαση, παιδια δεν μπορουμε αυτους να τους βρουμε, ας την φατε οι υπολοιποιγ.για τους εφοπλιστες, ναι καποιες απαλλαγες ειναι παραλογες. επισης ναι, πολυ λιγοι εχουν πλεον ελληνικα πληρωματα (συνηθως μονο καπετανιος και πρωτος). επισης καποιοι απο αυτους δηλωνουν προκλητικα 'ας με βρουν να με φορολογησουν'.
α) ουτε εγω λεω κατι που εχει να κανει με τον Μιχαλολιακο, αλλα μου τον μοστραρεις. Οποτε το παραμυθι με το Μαζιωτη θα συνεχιστει, οσο συνεχιστει το παραμυθι με το φασίστα.
Για την παρωχημενη συνδεση αριστερας-τρομοκρατιας σε παραπεμπτω σε προσφατες δηλωσεις βουλευτων και για το θεμα άρρωστου Ξηρου και για το θεμα Μαζιωτη. Μη μου πεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι αριστερα. (Στον Κουφοντινα θα φυτεψω γαρδενιες, εχω ακουσει οτι θελουν αζωτουχο λιπασμα).β) Δεν ειπα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι η κατασταση θα διαιωνιζεται, ουτε οτι θα πληρωσουν δυσαναλογα, ουτε οτι δε θα πληρωσουν καποιοι ποτέ, ισα ισα. Ο καθενας τα δικα του. Το μονο που ειπα (για να θυμισουμε και απο που ξεκινησε η κουβεντα στους ακροατες που συνδεθηκαν τωρα ) ειναι μια λιστα με τροπους να εξοικονομηθουν λεφτα, ΕΥΚΟΛΑ και γρηγορα. Δεν ανεπτυξα πλανο 25ετιας.
Κανεις δεν 'την τρωει' με βαση αυτα που λεω, απλα πληρωνουν ο'τι ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ακριβως για να μη τα παιρνουμε απο αλλους.γ.) Για τους εφοπλιστες φτηνα τη γλυτωσες, σου εκανε ενα ευγενικο φρεσκαρισμα ο γνωστης. Νομιζω υπαρχει και αλλος ενας στο συνεργειο, πριν λιγο καιρο μαζι εκαναν ολη τη διαδικασια εργολαβικα, τριψιμο-στοκαρισμα-ασταρι-2 χερια χρωμα, με αφορμη κατι χαζά που εγραφε η ρεζιντεντούρα του φορουμ για τους 'κακους εφοπλιστες που βγαζουν λεφτα δεν πληρωνουν φορους και βυθισαν το Τζέλα Δ.'.
-
@VolvoZeus:
Καταρχας, ηταν πολυ διαφωτιστικα οσα μας εγραψες για την εμπορικη ναυτιλια, εκ των εσω.
Δεν νομιζω ομως οτι ολα αυτα αναιρουν τις οποιες φοροαπαλλαγες, η' οποιες απαραδεκτες συμπεριφορες απο καποιους.
Αν εχεις χρονο, μπορεις να ριξεις μια ματια στα παρακατω αρθρα, και να μου πεις την γνωμη σου?
Ειναι απλα προβοκατορικα η' εχουν καποια δοση αληθειας?http://www.topontiki.gr/article/76924/Ellines-efoplistes-Ploutos-kai-krupsinoia
http://topontiki.gr/article/36752
http://www.koutipandoras.gr/article/40037/efoplistes-ola-gia-parti-toys-kai-gia-ta-kokteil-party-toys
http://www.koutipandoras.gr/article/115991/o-efoplistis-einai-patriotis-oti-ki-kanei@21 Quadra: Φυσικα και πρεπει να φορολογησουν και ολους τους εμπλεκομενους στην λιστα Lagarde.
To εχω πει κι εγω πολλες φορες. Απλα οπως λες κι εσυ, θελει balls για να πιασεις τους συνεργατες σου.@trident1971:
α. Δεν πας να μου λες οτι θες, για Μαζιωτηδες και Κουφοντινες? Ποσως με ενδιαφερει. Οσο κανεις τον μαγκα που αποφασιζει ποιος θα γινει λιπασμα και ποιος οχι,
θα σου λεω οτι τετοιες αποψεις ειναι φασιστικες. Τι να κανουμε, ειναι!
β.Συμφωνουμε για να διαφωνησουμε. Χαιρομαι που πιστευεις οτι ολοι πρεπει να πληρωσουν.
Απλα κατα την γνωμη μου, αντι να κυνηγαμε παντα τα ευκολα, οπως καναμε παντα, ε, μια φορα ας δοκιμαουμε και τα δυσκολα, τα οποια ως δια
μαγειας παντα τα αφηναμε.
γ.Δεν νομιζω οτι με εβαλε κανεις στη θεση μου, οπως υπονοεις. Ο ανθρωπος απλα μας περιεγραψε(και με πολυ ωραιο τροπο) καποιες καταστασεις και καποια προβληματα,
και αντιστοιχα εξεφρασε, την αποψη του για τις αιτιες αυτων των προβληματων.
Απο τις εκφρασεις παντως που χρησιμοποιεις, πρεπει να πηρες πολυ μεγαλη χαρα! -
@stellar ,
...αλίμονό μας αν φτάσουμε να φορολογούμε αυτούς που δίνουν δουλειά στον κοσμάκη!!!... -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
@stellar ,
...αλίμονό μας αν φτάσουμε να φορολογούμε αυτούς που δίνουν δουλειά στον κοσμάκη!!!...Αλίμονο... Μπορεί να καταφέρουμε έτσι να έχουμε και κάποια φορολογικά έσοδα, χωρίς να στραγγαλίσουμε την οικονομία και να διαλύσουμε την κοινωνία... Αλλά ποιος θα ήθελε κάτι τέτοιο...
-
Η φορολόγηση έχει νόημα ΜΟΝΟ όταν είναι αποτελεσματική. Αν βρεις τρόπο να φορολογήσεις τους εφοπλιστές, χωρίς να τους διώξεις in the process, ουσιαστικά χάνοντας περισσότερα λεφτά από αυτά που προσδοκούσες να κερδίσεις, good luck.
Αν πάλι θεωρούμε την φορολόγηση μόνο ένα μέσο να ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα του λαού, ανεξαρτήτως του ότι τελικά με την προσπάθεια μας αυτή μειώνουμε και δεν αυξάνουμε τα κρατικά έσοδα, πάω πάσο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η φορολόγηση έχει νόημα ΜΟΝΟ όταν είναι αποτελεσματική. Αν βρεις τρόπο να φορολογήσεις τους εφοπλιστές, χωρίς να τους διώξεις in the process, ουσιαστικά χάνοντας περισσότερα λεφτά από αυτά που προσδοκούσες να κερδίσεις, good luck.Αν πάλι θεωρούμε την φορολόγηση μόνο ένα μέσο να ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα του λαού, ανεξαρτήτως του ότι τελικά με την προσπάθεια μας αυτή μειώνουμε και δεν αυξάνουμε τα κρατικά έσοδα, πάω πάσο.
Μισθωτοι, συνταξιουχοι, ελευθεροι επαγγελματιες παρτε πουλο (as always) .
Επιχειρηματιες, εφοπλιστες και σια, 'παιδια κανονιστε, γιατι παιρνω την επιχειρηση μου και φευγω'
makes real sense... -
Μαλλον ειναι πολυ δυσκολο Χρηστο να βρεις τροπο να φορολογησεις καποιον που την επομενη μερα μπορει να στησει την εταιρεια του αλλου. Το οτι μπορει να το κανει βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι ουτε σωστο ουτε θεμιτο και ουτε θα πρεπει να τους χαιδευουμε. Βεβαια τα ιδια γινονται σε ολον τον κοσμο και αυτο ειναι ο καπιταλισμος και η ελευθερη αγορα. Ο ισχυρος αποφασιζει τους κανονες του παιχνιδιου και σε οποιον αρεσει.
-
Υπάρχει μια παρανόηση εδώ. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι καλοί, ενώ οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες οι κακοί που τους εκμεταλλεύονται.
Στην πραγματικότητα το μόνο που υπάρχει είναι άνθρωποι που κοιτούν το συμφέρον τους και αντιδρούν στην υπερβολική φορολόγηση με νόμιμο τρόπο*, απλά επιλέγοντας να αλλάξουν έδρα. Οι εφοπλιστές μπορούν και το κάνουν, εμείς οι υπόλοιποι δεν το κάνουμε γιατί δεν μπορούμε. Ξέρεις πολύ κόσμο ας πούμε που δεν θα άλλαζε άμεσα τις πινακίδες του αυτοκινήτου του με ξένες, αν ήταν νόμιμο να το κάνει;
Όποιος είναι καταδικασμένος να περιορίζει τις οικονομικές δραστηριότητες του στα στενά πλαίσια ενός αρπακτικού κράτους, υφίσταται τις επιπτώσεις. Όποιος έχει την οικονομική επιφάνεια να παίζει σε διεθνές επίπεδο, απλά γελάει και προσπερνά την συγκεκριμένη χώρα.
*Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις παρανομιών, συζητάμε για την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ντάξει μη τρελαθούμε τώρα. Οι εφοπλιστές δεν πάνε πίσω σε διαπλοκή. Άλλωστε και ο Λάτσης εφοπλιστής δεν είναι;
Ο πατέρας Λάτσης που είχε πολύ ψηλά τον άνθρωπο, τούτος ο λεχρίτης ο γιός είναι φραγκοφονιάς και οι άνθρωποι σκουλήκια, είναι τραπεζίτης και η μεγάλη ρήξη με τον πατέρα του έγινε επειδή δεν ήθελε τα καράβια και ήθελε τράπεζες.
Σε συνεχεια αυτου, να πω επιπλεον οτι, οπως σε καθε κλαδο φυσικα και θα υπαρχουν και λαμογια, και φυσικα κανεις δεν μπορει να γνωριζει απολυτα τι ακριβως κανει ο καθενας...Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι αρκετοι μεγαλοι ταϊζουν ολα τα κοματα οπως κανουν οι περισσοτεροι πλουσιοιδηδες ανα τον κοσμο..κι οταν λεω ολα εννοω ολα!
Επισης ειναι κοινη λογικη στην πιατσα, ειδικα οταν μιλαμε για εφοπλιστες που ξεκινησαν απο τα πλοια, οτι η ελληνικη ναυτιλια μεγαλουργησε στηριζομενη σε ελληνες, και οπως λεει κι ο Πανος τους ανθρωπους τους, τους ειχαν/εχουν πολυ ψηλα!
Έχω την εντύπωση ότι όλη η κουβέντα για την φορολόγηση των εφοπλιστών δεν έχει κάνει με όλα τα παραπάνω αλλά με την φορολογία του εισοδήματός τους. Ειδικός δεν είμαι, αλλά ακούγεται πως ακόμα και σήμερα βγάζουν πάρα πολλά λεφτά...
Ποιος βγαζει? Ολη η ναυτιλια μεσα μπαινει...ενω το 11 ηταν η χειροτερη χρονια, το 13 εκλεισε σκατα, ολοι οι αναλυτες ελεγαν για ανακαμψη απο 2ο 6μηνο του 14, και το 14 τελικα ειναι χειροτερο απο το 11, οποτε μιλαμε για την χειροτερη χρονια στην ιστορια της ναυτιλιας...δηλαδη απο το 09-14 μιλαμε για ενα οριακο 10, ενα καπως καλο 12 και για τις 3 χειροτερες χρονιες στην ιστορια της ναυτιλιας...
Επισης μια σημαντικη παραμετρος ειναι το ποιανου ειναι τα λεφτα. Νομιζεται οτι ενα πλοιο αξιας 30εκατομ το εχει αγορασει κανεις με δικα του λεφτα? Πανε αυτα εχουν πεθανει...ο παραδοσιακος εφοπλισμος μας εχει αφησει προ πολλου! Και επειδη και τα δανεια εχουν πεθανει απο το 09 και μετα, το χρημα ερχεται απο επενδυτικα fund κυριως απο Αμερικη, ή απο το χρηματιστηριο για τις εισηγμενες, παλι απο Αμερικη δηλαδη...
Τρανο παραδειγμα, γνωστου στο ευρυ κοινο, ο Παππας...10 βαπορια μεσα σε ενα εξαμηνο αγορασε, και θα παρει αλλα 20, εστησε μια νεα εταιρεια κτλ, ολα τα χρηματα απο fund, αυτος αντε να εβαλε 1-2εκατομ/πλοιο....ε αναλογα ειναι και τα οποια κερδη του (που δεν εχει ειπαμε) + το management fee...Και πριν πει κανεις καμια εξυπναδα, προφανως δεν πεινανε, ακομα κι αυτοι που εχουν πεσει εξω (αρκετοι εχουν σκασει). Αλλα οπως οποιοσδηποτε σωστος επιχειρηματιας, ξεχωριζει το κεφαλαιο που αφορα την επιχειρηματικη του δραστηριοτητα και το προσωπικο. Οταν αρχιζεις να βαζεις απο το δευτερο, ειναι η αρχη του τελους...και για να μην το κανουν αυτο, κλεινουν το μαγαζακι τους, μετρανε τις απωλειες τους και επανερχονται οταν η αγορα βοηθησει...ή οπως ειπα βρισκουν ενα fund!
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
@VolvoZeus:
Καταρχας, ηταν πολυ διαφωτιστικα οσα μας εγραψες για την εμπορικη ναυτιλια, εκ των εσω.
Δεν νομιζω ομως οτι ολα αυτα αναιρουν τις οποιες φοροαπαλλαγες, η' οποιες απαραδεκτες συμπεριφορες απο καποιους.
Αν εχεις χρονο, μπορεις να ριξεις μια ματια στα παρακατω αρθρα, και να μου πεις την γνωμη σου?
Ειναι απλα προβοκατορικα η' εχουν καποια δοση αληθειας?http://www.topontiki.gr/article/76924/Ellines-efoplistes-Ploutos-kai-krupsinoia
http://topontiki.gr/article/36752
http://www.koutipandoras.gr/article/40037/efoplistes-ola-gia-parti-toys-kai-gia-ta-kokteil-party-toys
http://www.koutipandoras.gr/article/115991/o-efoplistis-einai-patriotis-oti-ki-kaneiΘα τα δω...πριν καν τα διαβασω, απλα να σου πω οτι τον Μπαξεβανη τον ξερω προσωπικα....κι οπως καθε καλος του ειδους του, τιμαει καταλληλα τον εργοδοτη του
-
αποκλειεται
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)