-
Αν δεν κάνω λάθος, ας μας πει ο koutsan ως ειδικότερος, είναι ουσιαστικά η αντικειμενική αξία (ο τύπος στη σελίδα 5 εκτός του παράγοντα 'ΒΦ') επί το πρώτο πινακάκι της σελίδας 4 (ο 'ΒΦ')
-
οταν μπαίνω με τον κωδικό της μανας μου, μου πετάει eror 403
wtf?
το δοκίμασα διαφορετικές μέρες (Σάββατο,Δευτέρα) και απο διαφορετικούς υπολογιστές-browsers χωρίς αποτέλεσμα.με τον δικο μου ειναι μια χαρά.
-
Σε εμάς που έχουν φορολογηθεί κτήματα με λιγότερα των 10 ευρώ, να ανησυχούμε;
-
δεν ξερω τι γινεται μ'αυτον τον βλακοφόρο...
Σιγουρα εχουν κανει λαθος στους υπολογισμους, οταν με το καλο γυρισω απο τις διακοπες θα κατσω ησυχα και ηρεμα να τα υπολογισω.
Με τον αδερφο μου εχουμε τα ιδια ποσοστα σε ιδια ακινητα, αλλα διαφορετικο ποσο φορου
Το παραδειγμα που ανεφερα προχθες με τα δυο διαμερισματα, οπου το ενα εχει 50% μεγαλυτερη αξια απο το αλλο, αλλα 'πληρωνει' λιγοτερο φορο
Τα πεθερικα μου εχουν διαμερισμα σε διπλανη πολυκατοικια, ειναι 30τ.μ. μικροτερο, παρολα αυτα εχει αρκετα μεγαλυτερη αξια απο το δικο μου αλλα μικροτερο φορο
-
Δεν υπάρχει 'πρέπει' ό,τι θέλεις θα κάνεις, οποιαδήποτε συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος είναι νόμιμη (ανά έτος, διετία, εξάμηνο, σε συγκεκριμένο ποσό, σε ποσοστό κλπ κλπ). Για την ακρίβεια θα κάνεις ό,τι σου επιτρέπει η διαπραγματευτική σου θέση : αν 'μπορείς' βάλε και 25% το χρόνο αύξηση.
Οι επαγγελματικές μισθώσεις που συνάπτονται μετά την 28.02.2014 έχουν τριετή (3) διάρκεια πλέον (από 12) κατ'ελάχιστο χρόνο. Φυσικά μπορείτε να συμφωνήσετε και μεγαλύτερη διάρκεια εγκύρως.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
διαβάζω το εκκαθαριστικό του πατέρα μου (συνταξιούχος) και προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Γ1 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Φ.Ε
Δόξα το θεό έχει...επιστροφή 10 ευρώ!!
Συνολικό δηλωθέν εισόδημα.............11.517 (2.280 από ακίνητα, 9.237 η σύνταξη (μισθωτές υπηρεσίες))
Προστ. διαφορα αντοικ. δαπανών......-
Εκπτώσεις εισοδ. απαλασσόμενα.......-
Φορολογητέο εισόδημα...................11.517
Φόρος κλίμακας............................2.260
Μειώσεις μετα το φόρο....................2.032
Φόρος που αναλογεί, συμπλ/κος κτλ....264
Φόρος που παρακρατήθηκε...............577
Μειωση επιστροφής φόρου................-
Κύριος φόρος...............................-313Δηλαδή ο φόρος ήταν 2.260 αλλά αφαιρούνται οι 'μειώσεις από το φόρο';
Πώς το υπολογίσανε αυτό;2.032 είναι ο φόρος που προκύπτει από τη σύνταξη : 9.2370,22 = 2.032. Επειδή όμως για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ σε μισθωτούς/συνταξιούχους έχεις έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ το 2.032 μηδενίζεται = σύνταξη αφορολόγητη.
Τα 2.280 από ακίνητα φορολογούνται με 10% αυτοτελώς : 2.2280.1 = 228 (+2032 = 2260). -
Ναι : 100% ή 75% του πληθωρισμού (της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή)
Πάντως αν είναι μεγάλη η διάρκεια πρόσεξέ το παραπάνω το θέμα της αναπροσαρμογής.
Προσφάτως έπεσα σε σύμβαση που είχαμε μείωση μισθώματος γιατί είχαμε αρνητικό πληθωρισμό (αποπληθωρισμό) -
Που τον βρίσκουμε τον πληθωρισμό;
-
Hellstat
-
-
ακομα να εκκαθαρισουν την δηλωση μου,ενω εληξε η προθεσμια για την πρωτη δοση.Υπαρχουν και αλλοι που δεν τους εχει εκκαθαρισθει ακομα?
η πρωτη δοση παντως του ενφια πηγε για Σεπτεμβρη,αυτη τη φορα με προσωπικη εντολη του Βαγγελα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
-0.7 ?Αρνητικό πληθωρισμό έχουμε?
Onyx statistics.gr είναι το site τους.
Για τις αναπροσαρμογές μισθωμάτων βγαίνει κάθε μήνα χωριστή ανακοίνωση από την Στατιστική υπηρεσία. Πχ. για τον Αύγουστο: http://www.statistics.gr/portal/page/po ... 2_F_GR.pdf
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Εμένα δεν δείχνει κάτι στο Ε9...όλα τα ακίνητα είναι στο όνομα της συζύγου μου...να περιμένω να βγεί εκκαθαριστικό η να τη στείλω για κλειδάριθμο...
Μην περιμένεις να το δεις από την 'προσωποιημένη πληροφόρηση- βεβαιωμένες οφειλές εκτός ρύθμισης'. Πήγαινε στην 'Υποβολή δήλωσης Ε9 - νέα δήλωση, επέλεξε το ΑΦΜ της συζύγου και βάλε έτος 2014. Εκεί θα το βρεις
-
Πως διορθωνουμε στο Ε9;
Ειδα ενα μικρο λαθος (μου; ) (τους;) στα ποσοστα συνδιοκτησιας ......Προσπαθησα αλλα δεν με αφηνε να μπω με τιποτα..... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
-0.7 ?
Αρνητικό πληθωρισμό έχουμε?
Onyx statistics.gr είναι το site τους.
Για τις αναπροσαρμογές μισθωμάτων βγαίνει κάθε μήνα χωριστή ανακοίνωση από την Στατιστική υπηρεσία. Πχ. για τον Αύγουστο: http://www.statistics.gr/portal/page/po ... 2_F_GR.pdf
-0,5 ?
-
75% του 0.7
-
Γιατί σου κάνει εντύπωση ο αρνητικός πληθωρισμός;
Με την οικονομία σε τέτοια ύφεση, είναι επόμενο... Αν δεν αλλάξει κάτι, ετοιμάσου και για στασιμοπληθωρισμό, α λα Ιαπωνία. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
75% του 0.7Ναι το είδα. ~ -0,5% ...
-
Στο Ε9 υπάρχει ένα παλιό ημιτελές διώροφο στο οποίο έχει μπει αυθαίρετα από τον ΕΝ,Φ.Ι.Α ως έτος κατασκευής το 2005 , ενώ είναι παρατημένο από το 1984 . Εως σήμερα δεν δήλωνα έτος κατασκευής αφού δεν έχει ολοκληρωθεί (και ούτε πρόκειται) .
Η ερώτηση αφορά τη διαφορά του φόρου σε σχέση με την ηλικία.
Τώρα ζητάνε περίπου 520e , εάν υπολογιστεί με τη σωστή ηλικία πόσο θα κατέβει; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στο Ε9 υπάρχει ένα παλιό ημιτελές διώροφο στο οποίο έχει μπει αυθαίρετα από τον ΕΝ,Φ.Ι.Α ως έτος κατασκευής το 2005 , ενώ είναι παρατημένο από το 1984 . Εως σήμερα δεν δήλωνα έτος κατασκευής αφού δεν έχει ολοκληρωθεί (και ούτε πρόκειται) .
Η ερώτηση αφορά τη διαφορά του φόρου σε σχέση με την ηλικία.
Τώρα ζητάνε περίπου 520e , εάν υπολογιστεί με τη σωστή ηλικία πόσο θα κατέβει;Τις λεπτομερειες πως υπολογισαν τον ενφια πως τις βλεπεις;
Μονο το τελικο ποσο βρηκα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος