-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Η καθημερινοτητα σε θεματα κοινωνικης συμπεριφορας εχει αναμφίβολα βελτιωθεί από το '90, οπου τα πραγματα γινονταν ακριβως όπως τα λεει. Και δρομους αποκτησαμε και εξοπλισμο συνολικα στην εκπαιδευση αποκτησαμε και γενικα υποδομες που μας βελτιωσαν.
Σε τι βελτιωθήκαμε, στην εκπαίδευση?!
Είμαστε ΠΑΤΟΣ στον τομέα αυτό, τον έχουμε διαλύσει τελείως.Αντί να έρχονται από άλλες χώρες να σπουδάζουν εδώ, φεύγουμε εμείς (όσοι μπορούν..) για έξω.
Πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ μας κατατάσσει στην 26η ή 27η θέση από 30 χώρες-μέλη.
Αρχές δεκαετίας του '90, όταν τελείωνα εγώ το σχολείο, ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα.
Οι συμμαθητές μου ό,τι κι αν διάλεξαν να κάνουν στη ζωή τους έχουν διαπρέψει κι έχουν δημιουργήσει, είτε έμειναν εδώ είτε πήγαν στο εξωτερικό, οι περισσότεροι ξεκινώντας από το μηδέν. Και βλέπω τώρα αυτούς που βγαίνουν (εδώ και πάνω από μια δεκαετία) και τους νοιάζει μόνο πώς θα βρουν καμιά θεσούλα κάπου να βολευτούν, δεν έχουν καμία όρεξη να προσπαθήσουν και τα όνειρά τους είναι τελείως άλλα, μέσα σε ένα περιβάλλον που έχει πάψει να ενθαρρύνει τη σκέψη και τη μάθηση.Αναμενομενα επρεπε να 'πληρωσουμε το μαρμαρο'. Όμως τα μετρα ηταν υπερ το δεον σκληρα και πλεον (από το '13) εχουν ισοπεδωσει την κοινωνια και πλεον εχουν σκοπο να μη σηκωσουμε κεφαλι ποτε.
Γιατί όμως: Γιατί, απλούστατα, τα μόνα 'μέτρα' (που δεν είναι ουσιαστικά, μεταρρυθμιστικά, μέτρα) που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες είναι οι φοροεπιδρομές, ώστε να επιβιώσει όσο γίνεται περισσότερο το σύστημα που τους κρατάει στην εξουσία και τους ταϊζει (διότι στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε χρήσιμο στη ζωή τους), με μηδενικές ή πρακτικά μηδενικές μεταρρυθμίσεις που θα διορθώσουν τα τόσα και τόσα στραβά μας.
ΑΥΤΟ είναι το 'φάρμακο' που παίρνουμε (κι όχι που μας πρότειναν διότι δε θέλαμε τόσο καιρό να το πάρουμε μόνοι μας) και ΦΥΣΙΚΑ και δε δουλεύει.
Πώς να δουλέψει? Αν φορολογείς όσο δεν πάει άλλο μια κοινωνία που δεν παράγει πλούτο, από τη μία, κι από την άλλη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ, πρακτικά, στον άλλο να βρει μια δουλειά νόμιμα ή να κάνει νόμιμα ό,τι ξέρει να κάνει, με το να του λες ότι με το 'καλημέρα', βγάλει δε βγάλει κάτι, θα πρέπει να σου πληρώνει υποχρεωτικά ένα 300άρι ευρώ το μήνα ΟΑΕΕ ή ΤΣΜΕΔΕ, ανάλογα την 'κλάση' (μη χέσω!) κι άλλα 650 το χρόνο χαράτσι 'επιτηδεύματος', να τρέχει πέρα δώθε με ένα σωρό υποχρεώσεις που δεν του είναι ξεκάθαρες (γιατί βαριέσαι ως κράτος να απλοποιήσεις τον ΚΒΣ), με το φόβο των προστίμων, να αλλάζεις τους νόμους κάθε 10 μέρες ώστε ΚΑΝΕΙΣ να μη μπορεί να κάνει ένα πλάνο, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ? Όταν αντιστοιχεί σχεδόν 1 εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα σε κάθε συνταξιούχο, επειδή το καλό μας το κράτος έδωσε σύνταξη σε σχεδόν 1.000.000 υγιέστατους πολίτες κάτω των 65 που τώρα πρέπει να τους ταϊζουν οι υπόλοιποι μέσω του 'αναδιανεμητικού' συστήματος (και της φορολογίας), ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα επιβιώσει αυτό το σύστημα? Κι ένα μικρό παιδί το καταλαβαίνει ότι δε γίνεται.Εδώ οι μισοί και βάλε Έλληνες νομίζουν ότι μας έχουν σκίσει στους φόρους τόσα χρόνια γιατί πληρώνουμε στους ξένους τα τοκοχρεολύσια από τα δάνεια που έχουμε πάρει. Αν τους εξηγήσεις ότι ο προϋπολογισμός μας είναι, από τη δεκαετία μάλιστα του '80, ελλειμματικός, που σημαίνει ότι δεν 'έβγαινε' ούτε καν για τις δικές μας ανάγκες (πόσο μάλλον για να επιστρέψουμε τα δανεικά) κι ότι τα δάνεια όλα αυτά τα χρόνια τα πληρώνουμε με ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ (φουσκώνοντας ακόμα παραπάνω το χρέος μας) τους φαίνεται 'διαστημικό', περίεργο, δεν το καταλαβαίνουν.
Μάθαμε τόσα χρόνια στην 'απασχόληση'. 'Απασχόληση' είναι και το να διαβάζω περιοδικό, να βλέπω τη μπογιά στον τοίχο να στεγνώνει, ή να βλέπω το γκαζόν μου να μεγαλώνει. ΕΡΓΑΣΙΑ που παράγει ΕΡΓΟ πότε θα μάθουμε να κάνουμε?
Από εκει και περα οι 'μεταρρυθμισεις' γινονται nidosan. Απλα από άλλο δρομο. Δλδ, αντι να απολυσουμε (λεμε τωρα) 300.000 ΔΥ και να αφήσουμε το μισθο των αλλων αναλλοιωτο, ριξαμε το μισθο σε ολους. Το δημοσιονομικο αποτέλεσμα είναι το ιδιο με τη 'μετaρρυθμιση', μη κολλας στα ονόματα.
Το βλέπεις τελείως λάθος. Όπως το βλέπουν και οι κυβερνώντες και προσπαθούν να περάσουν και στο 'λαό' ότι έχουν τα πράγματα. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ:
Ποιο είναι το 'ισοδύναμο μέτρο' με τη ΜΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ όλα αυτά τα χρόνια?
Ποιο είναι το 'ισοδύναμο μέτρο' με τη ΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ??
Ποιο είναι το 'ισοδύναμο μέτρο' με τη ΜΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και τη ΜΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ που πιάστηκαν με συντάξεις μαϊμού, πτυχία μαϊμού, κλπ, κλπ?
Ποιο είναι το 'ισοδύναμο μέτρο' με τη ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ?
Ποιο είναι το 'ισοδύναμο μέτρο' με το ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?
Ποιο είναι το 'ισοδύναμο μέτρο' με το ΑΝΟΗΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤ(Ρ)ΙΚΟ που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ πρακτικά τη νόμιιμη εργασία σε όποιον μπορεί και θέλει να δοκιμάσει να κάνει μια δουλειά μόνος του, με μπλοκάκι, για όσα-όσα (σήμερα) και βλέπουμε?
κλπ, κλπ
(μπορώ να συνεχίσω για ώρες)Αν ακόμα πιστεύεις ότι μεταρρυθμίσεις γίνονται κι ότι το 'σύστημα' δεν πολεμάει με νύχια και με δόντια να μην τις κάνει, λυπάμαι, αλλά ζούμε σε διαφορετικές πραγματικότητες.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οι συμμαθητές μου ό,τι κι αν διάλεξαν να κάνουν στη ζωή τους έχουν διαπρέψει κι έχουν δημιουργήσει, είτε έμειναν εδώ είτε πήγαν στο εξωτερικό, οι περισσότεροι ξεκινώντας από το μηδέν. Και βλέπω τώρα αυτούς που βγαίνουν (εδώ και πάνω από μια δεκαετία) και τους νοιάζει μόνο πώς θα βρουν καμιά θεσούλα κάπου να βολευτούν, δεν έχουν καμία όρεξη να προσπαθήσουν και τα όνειρά τους είναι τελείως άλλα, μέσα σε ένα περιβάλλον που έχει πάψει να ενθαρρύνει τη σκέψη και τη μάθηση.Αναρωτήθηκες γιατί συμβαίνει αυτό; Hint: Δεν έχει να κάνει με την ενθάρρυνση της σκέψης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πλασάρει τις προσωπικές του κρίσεις, το τι του αρέσει και τι όχι - ως και μουσικά, έλεος δηλαδή -, ως θέσφατα. Ένας ψωνισμένος νεοέλληνας που νομίζει πως δεν είναι νεοέλληνας είναι απλά.Με απογοητεύεις Αλέξανδρε, περίμενα κάτι καλύτερο.
Για την ιστορία, το βιογραφικό του συγκεκριμένου είναι μεγαλύτερο κι απ' το Ε9 του Στρατούλη, με ένα κάρο διακρίσεις τις οποίες έχει πετύχει για τις οποίες ΑΞΙΖΕΙ να είναι περήφανος.
Ο μέσος Έλληνας, που τα ξέρει όλα, και που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, κουνώντας σημαιάκια στις συγκεντρώσεις τους (λες και δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει) τι έχει πετύχει? Έχει ΔΙΚΑ ΤΟΥ πράγματα να δείξει για τα οποία είναι περήφανος? Ποια?????
Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος έχει.
Και μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν κι αυτόν σε τούτη την έρημη τη χώρα. -
Nidosan εγραψα κατι παρα πολύ συγκεκριμενο:
Εγραψα ότι βελτιώσαμε τις υποδομες, αρα και τις υποδομες στην εκπαιδευση. Για το επιπεδο δεν εγραψα κατι.
Από εκει και περα, επειδή και εγω λιγα χρονια μετα από εσενα τελειωσα το σχολειο, θα μου επιτρεψεις να σου πω ότι δεν είναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Απλα εμεις (οι 30-40) και φυσικα όχι ολοι εχουμε φαει στη μαπα το 50% της ισοπέδωσης της κρισης, αρκετοι από εμας είναι ανεργοι/υποαμοιβομενοι και την εχουν γλιτωσει μονο οι ΔΥ, που και αυτοι εχουν μονο το σιγουρο (;;;) της θεσης τους. Αν είμασταν τωρα κατω των 30, καλα κρασα...Στα υπολοιπα, μαζι σου. 4,5 φορες πανω μου ηρθε ο φορος εισοδήματος για φετος σε σχεση με περισυ. Αν δεν ειχα ιδιοκτητο κτιριο (το οποιο πληρωνω οποτε πανε πισω οι φοροι και οι ασφ εισφορες) θα ημουν ανεργος. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.
Στο θεμα των συνταξεων για πες μας τι πρεπει να γινει δλδ. Επρεπε οι πατεράδες μας να δουλευουν 50 χρονια; Βλέπεις στα χρονια τους εβγαιναν στη δουλεια κατω από τα 20 και στα early 20's ειχαν διοριστεί οσοι ηταν ΔΥ. Τωρα εμεις βγαινουμε στην δουλεια στα 25 κοντα (οι σπουδαγμένοι τουλάχιστον). Αλλα με το PSI και το κουρεμα των ομολογων των ταμειων και με τις ενοποιήσεις υγειων και προβληματικων εγινε ο,τι εγινε σε αυτό το κομματι...
Στις 'μεταρρυθμισεις' δεν σου λεω τη γνωμη μου. Τη δικη τους σου λεω. Αυτή των κυβερνήσεων, που βλεπουν αριθμούς και όχι ουσια.
Στην ιδια πραγματικοτητα ζουμε, τα ιδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Δεν κοπροσκυλιάζαμε, μορφωθήκαμε και εκμεταλευτηκαμε στο επακρο οσα μας προσφεραν οι δικοι μας. Τωρα εμεις δεν μπορούμε να συνεχισουμε. Καποιοι φταινε γι' αυτό. Αφου λοιπον μας εσπρωξαν στο λαθος, μας κανουν και τους σωτηρες από πανω, δινοντας μας μια 'λυση'. Η λυση που δινεται είναι ομως λαθος και πρεπει να αλλαξει τοσο επιθετικα, οσο επιθετικα μας επιβληθηκε... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πλασάρει τις προσωπικές του κρίσεις, το τι του αρέσει και τι όχι - ως και μουσικά, έλεος δηλαδή -, ως θέσφατα. Ένας ψωνισμένος νεοέλληνας που νομίζει πως δεν είναι νεοέλληνας είναι απλά.
Με απογοητεύεις Αλέξανδρε, περίμενα κάτι καλύτερο.
Για την ιστορία, το βιογραφικό του συγκεκριμένου είναι μεγαλύτερο κι απ' το Ε9 του Στρατούλη, με ένα κάρο διακρίσεις τις οποίες έχει πετύχει για τις οποίες ΑΞΙΖΕΙ να είναι περήφανος.
Ο μέσος Έλληνας, που τα ξέρει όλα, και που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, κουνώντας σημαιάκια στις συγκεντρώσεις τους (λες και δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει) τι έχει πετύχει? Έχει ΔΙΚΑ ΤΟΥ πράγματα να δείξει για τα οποία είναι περήφανος? Ποια?????
Και μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν κι αυτόν σε τούτη την έρημη τη χώρα.Το ότι είναι ένας καταξιωμένος φυσικοχημικός τι σχέση έχει με την αξία του και την σκέψη του ως κοινωνικό ον Νίκο μου; Και η Θάτσερ χημικός ήταν... θα το έχει φαίνεται το επάγγελμα.
-
Στο θεμα των συνταξεων για πες μας τι πρεπει να γινει δλδ. Επρεπε οι πατεράδες μας να δουλευουν 50 χρονια; Βλέπεις στα χρονια τους εβγαιναν στη δουλεια κατω από τα 20 και στα early 20's ειχαν διοριστεί οσοι ηταν ΔΥ. Τωρα εμεις βγαινουμε στην δουλεια στα 25 κοντα (οι σπουδαγμένοι τουλάχιστον). Αλλα με το PSI και το κουρεμα των ομολογων των ταμειων και με τις ενοποιήσεις υγειων και προβληματικων εγινε ο,τι εγινε σε αυτό το κομματι...
Με το PSI τα ταμεία έχασαν περί τα 7-8 δις. Θυμήσου τι έγινε πολύ πριν το PSI, το '99, με τα χρήματα των ταμείων που τα είχαν επενδύσει στο χρηματιστήριο-φούσκα.
Τι θα έπρεπε να κάνουμε: Απλά, να δούμε τι κάνουν στις πολιτισμένες χώρες και να το αντιγράψουμε. Η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει ολοκληρώσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Δε μπορεί να βγαίνεις στη σύνταξη με 25 χρόνια εισφορές, στα 50, ώστε να πρέπει να σε πληρώνει ο κουμπαράς για να ζήσεις τα υπόλοιπα 30 χρόνια της ζωής σου χωρίς να δουλεύεις. Εδώ βγαίνει ο άλλος στα 55, υγιέστατος, και πληρώνουν για να ζει με τις εισφορές τους κάποιοι 60ρηδες και 65ρηδες με μπλοκάκι που δε βγάζουν ούτε τον 'κατώτατο μισθό'. Εισφορές των οποίων το ύψος εξαρτάται από το ...πόσα χρόνια δουλεύει κάποιος!
Το επόμενο βήμα είναι και οι φόροι που θα πρέπει να πληρώνουμε να είναι ανάλογοι με την ηλικία μας!
Μια και λέμε για πατεράδες, ο δικός μου είναι 79, με ένα νεφρό εδώ και 5 χρόνια, και βγήκε στη σύνταξη στα 77 του. Το θεωρούσε ντροπή να μπορεί ακόμα να δουλέψει και να βγει στη σύνταξη, κι ας έχει πληρώσει 50+ χρόνια εισφορές. Και βγαίνει ο άλλος ο 'μάγκας' στα 50, κάνει και μια δουλειά με μαύρα για να μην κάθεται όλη μέρα και βαριέται, και γκρινιάζει γιατί του 'πετσόκοψαν' τη σύνταξη. Τι έχεις προσφέρει, ρε μεγάλε, για να δικαιούσαι να σε πληρώνω για όλη την υπόλοιπη ζωή σου? Θα μου πεις έτσι έμαθες...
Σε άλλες χωρες μπορείς να συμπληρώσεις 30 χρόνια εισφορών στα 55 σου και να μη χρειάζεται πια να πληρώνεις εσφορές (αν το κάνεις, παρόλα αυτά, θα είναι υπέρ τους ύψους της σύνταξης που θα πάρεις) αλλά τη σύνταξή σου θα την πάρεις στα 65. Διότι δεν έχει σημασία μόνο το πόσα έδωσες μέχρι τώρα, μετράει και το για πόσα χρόνια, στατιστικά, θα πρέπει να σε συντηρεί ο κουμπαράς. Εμείς εδώ στα @@ μας. Και βέβαια τα έχουμε κάνει μπάχαλο. -
Κοιτα εγω τι βλεπω στην ιστορια των συνταξεων, γιατι η παλια παρεα μου επιτιθοταν ομαδον γιατι 'με πονεσε που εχασα τη συνταξαρα του πατερα μου', λες και ξερουν αν την ειδα ποτε στη δικη μου τσεπη:
Βλεπω ότι δεν πα να πληρωσες εισφορες για κατι, σε εκτελουν στα 2 μετρα διχως πολλα πολλα. Ασχετα από το τι συνεβη, καποιοι πηραν (και παιρνουν ακομα) συνταξεις που δεν δικαιουνται -μιλαω για πολλους από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι πολύ περισσοτερες οι περιπτώσεις εκεινων που παιρνουν τωρα (την κατωτατη) συνταξη + ΕΚΑΣ επειδή γραφτηκαν καμια πενταετια στον ΟΓΑ, από πχ εκεινους που πηραν συνταξη στα 50. Εξαλλου πολλοι 50αρηδες οσο τρελο και αν ακούγεται ειχαν κλεισει 35ετια (σε πληρωμενες εισφορες με εξαγορά στρατου εστω -2 χρονια-) οποτε τι να κανουμε...
Εσυ μπορεις να εγγυηθείς ότι εμεις θα παρουμε συνταξη; Γιατι εμενα αυτό με καιει. Πιστευεις ότι τα 644 του ΟΑΕΕ που μου ερχεται τωρα (και τον εχω αναγκαστικα χεσμενο τωρα) θα μου δωσουν μια αξιοπρεπη συνταξη στο μελλον; Πιστευεις ότι στα 67 μου θα μπαινω στην αιθουσα (και παλι καλα που εχω ένα επαγγελμα που δεν φθειρει σωματικα) και θα αποδιδω; Θα κανει το ιδιο η γυναικα μου που δουλευει σε χειρουργειο; Θα κανουν το ιδιο και αλλα πιο απαιτητικα επαγγελματα; Μηπως από μια ηλικια και μετα θα συμφερει η συνταξη παρα οι αναρρωτικες;
Αλλα αντε ΟΚ, το προσδοκιμο ζωης μεγαλωνει, η γηρανση του πληθυσμου σαρωνει πανευρωπαϊκα και δεν γινεται αλλιως. Αυτό όμως που μετρα είναι ότι καποιοι ανθρωποι καταληστευτηκαν στην κυριολεξια σαν τους μικροομολογιουχους και ακομα χειροτερα. Κατά τα αλλα μας λενε να κανουμε ιδιωτικες ασφαλειες που εκει και αν σε κρεμανε για πλακα (ακομα θυμαμαι ποσο κουρευτηκε το κεφαλαιο που ειχαν βαλει οι δικοι μου στην 'Ελληνοβρετανικη' στις αρχες του '90, όταν αποχωρησαν από την συμβαση).
Μας δουλευουν ψιλο γαζι λοιπον. Διχως να πεσει ντουφεκια, μας αρπαξαν το 40% των εισοδηματων μας, το 60% που μας αφησαν το αρπαζουν με φορους και επειδή αυτά δεν φτανουν τωρα θα πανε και στα σπιτια. Και ουτε αυτά φτανουν, ο Σημιτης να ναι καλα, που εφτιαξε ετσι το δανειακο ώστε να μην 'φταιει η τραπεζα' που εδωσε σε καποιον δανειο που ηξερε ότι...δεν. Οποτε και βούτηγμα το σπιτι και πλειστηριασμος στο 1/3 της αντικειμενικης και συνεχιζεις να χρωστας τα υπολοιπα, κατι που δεν γινεται στα ΓΙΟΥΣΑ για παράδειγμα.
Για ολους αυτους τους λογους οοοοοοολα αυτά τα καθαρματα που αβανταραν όλα αυτά πρεπει να εξαφανιστουν από προσωπου γης και δεν πρεπει να υπαρχει καμια ανοχη, ουτε σε οσους τους υποστηριζουν. 5 χρονακια είναι αυτά, το ειδαμε το εργο._
-
Του ΟΑΕΕ στα @@ του αν πεθάνεις επειδή δε βρέθηκε κρεββάτι, κι ας του πληρώνεις μια περιουσία καθε χρόνο.
Η ING όμως (π.χ.) λίγα τέτοια θέλει για να σηκωθούν να φύγουν όλοι. Δεν την παίρνει να κάνει μ@λακίες. Σκέψου τι παροχές θα είχες αν τα ίδια χρήματα που δίνεις στον ΟΑΕΕ ή στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ΙΚΑ τα έδινες σε μια ιδιωτική. Μας έχει μάθει το σύστημα το παραμύθι 'ο κακός ο ιδιώτης που θέλει το κέρδος και το καλό το κράτος που θέλει το καλύτερο για τους πολίτες'. Μόνο που το 'καλό το κράτος' έχει καταλήξει να εξευτελίζει τους πολίτες και να είναι κουβάς χωρίς πάτο για τα χρήματα αυτών που υποτίθεται ότι υπηρετεί, με ένα τεράστιο διαχειριστικό κόστος, γιατί τόσα χρόνια το χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις για να 'προσφέρει απασχόληση' (κυρίως στα 'δικά τους παιδιά') και όχι φθηνές και καλές υπηρεσίες. Ωρολογιακή βόμβα είναι το ασφαλιστικό. Κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του μπροστά από ένα γκισέ του ΟΑΕΕ, και τότε θα δούμε αν θα συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι Βρούτσηδες και οι παρατρεχάμενοι τους. Κανείς δε μπορεί, με το ανόητο 'αναδιανεμητικό' σύστημα να σου εγγυηθεί ότι τα λεφτά που πληρώνεις σήμερα πιάνουν τόπο για τον εαυτό σου - χώρια τον απίστευτο παραλογισμό που υφίσταται με τη λογική 'σε απειλώ ότι θα σου πάρω το σπίτι διότι δε με πληρώνεις για να σου παρέχω ασφάλεια'!.. ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ρε μάστορα να μου παρέχεις με το ζόρι 'ασφάλεια' και ΙΣΩΣ μια σύνταξη (αγνώστου ύψους) κάποτε στο μέλλον, τη στιγμή που δε μπορώ να επιβιώσω ΣΗΜΕΡΑ! Πώς να το κάνουμε!
Όσο γρηγορότερα το ξεφορτωθούμε αυτό το σύστημα, τόσο μικρότερη ζημιά θα μας κάνει.Εξαλλου πολλοι 50αρηδες οσο τρελο και αν ακούγεται ειχαν κλεισει 35ετια (σε πληρωμενες εισφορες με εξαγορά στρατου εστω -2 χρονια-) οποτε τι να κανουμε...
Αλήθεια, πόσο γέμισαν τον 'κουμπαρά' στην 35ετία (κάνοντας κάποια οποιαδήποτε δουλειά από 15 χρονών παιδάκια...) ώστε να πρέπει να τους συντηρούμε για όλη την υπόλοιπη ζωή τους σαν να είναι ανάπηροι από τα 50 τους? Και γιατί άραγε δεν κάνουν και οι ξένοι το ίδιο?...
Πλασάρει τις προσωπικές του κρίσεις, το τι του αρέσει και τι όχι - ως και μουσικά, έλεος δηλαδή -, ως θέσφατα. Ένας ψωνισμένος νεοέλληνας που νομίζει πως δεν είναι νεοέλληνας είναι απλά.
Και μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν κι αυτόν σε τούτη την έρημη τη χώρα.Το ότι είναι ένας καταξιωμένος φυσικοχημικός τι σχέση έχει με την αξία του και την σκέψη του ως κοινωνικό ον Νίκο μου; Και η Θάτσερ χημικός ήταν... θα το έχει φαίνεται το επάγγελμα.
Το παράδειγμά σου είναι ατυχές Αλέξανδρε μου, υποτίθεται ότι θέλεις να μας αποδείξεις ότι το να είναι κάποιος καταξιωμένος επιστήμονας δε σημαίνει κι ότι 'αξίζει' ως 'κοινωνικό ον' (whatever you mean by that).
Ξέρω αρκετούς 40ρηδες που τους έδωσαν κάθε εφόδιο για να πάνε μπροστά οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους και δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα στη ζωή τους διότι προτιμούν να τεμπελιάζουν και να κουνάνε σημαιάκια. Να με συγχωρείς αν τους θεωρώ παρλαπίπες. Ξέρω κι ανθρώπους που ξεκίνησαν απ' το μηδέν, που έχουν ξεσκιστεί στη δουλειά, και έχουν διαπρέψει.
Μπορείς, αν θες, να μας παρουσιάσεις το δικό σου τρόπο αξιολόγησης της 'αξίας' και της 'βαρύτητας των σκέψεων' κάποιου.
Στο μεταξύ θα μου επιτρέψεις να θεωρώ πιο 'σοβαρό' αυτόν που έχει πετύχει ένα κάρο διακρίσεις κι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα 5-10 πράγματα, από τον τυπάκο που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να καταναλώνει και να τα ξύνει από την ώρα που γεννήθηκε πίνοντας μπάφους και γκρινιάζοντας για την πουτάνα τη ζωή που 'ανακάλυψε' ξαφνικά ότι είναι άδικη.
-
Εγώ προσωπικά Νίκο αξιολογώ έναν άνθρωπο από αυτά που πρεσβεύει και όχι αυτά που έχει πετύχει στον τομέα του. Κάποιος μπορεί για παράδειγμα να είναι λαμπρος ιατρός αλλά επίσης και σκατάνθρωπος. Πολλά τέτοια παραδείγματα. Οπότε να με συγχωρείς αλλά η επαγγελματική/επιστημονική καταξίωση δεν μου λέει τίποτα για το ποιόν ενός ανθρώπου!
-
Εγώ προσωπικά Νίκο αξιολογώ έναν άνθρωπο από αυτά που πρεσβεύει και όχι αυτά που έχει πετύχει στον τομέα του. Κάποιος μπορεί για παράδειγμα να είναι λαμπρος ιατρός αλλά επίσης και σκατάνθρωπος. Πολλά τέτοια παραδείγματα. Οπότε να με συγχωρείς αλλά η επαγγελματική/επιστημονική καταξίωση δεν μου λέει τίποτα για το ποιόν ενός ανθρώπου!Από αυτά που 'πρεσβεύει' σε τι, στα λόγια ή στις πράξεις? Το ερώτημα δεν είναι αν είναι κάποιος 'σκατάνθρωπος', δολοφόνος, βιαστής, κλπ, (προφανώς τότε αλλάζει) αλλά το αν μετράει το να έχει ιδρώσει και να έχει πετύχει κάποια πράγματα στη ζωή του.
Πώς αξιολογείς κάποιον που δίνει τις 'σωστές' συμβουλές, και 'πρεσβεύει' τα 'σωστά' -κατά τη γνώμη σου- ιδανικά κλπ, μόνο που ο ίδιος δεν τις ακολουθεί? Κάποιον που ενώ θα μπορούσε, δεν έχει διαπρέψει πουθενά διότι δεν έχει προσπαθήσει και δεν έχει προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά παρόλα αυτά σου αρέσουν αυτά που σου λέει? Πώς αξιολογείς τους πολιτικούς που λένε αυτά που θες ν'ακούσεις και σου υπόσχονται μεγαλεία, αν ξέρεις ότι δεν έχουν δουλέψει σκληρά ούτε μια μέρα στη ζωή τους, και δεν έχουν διαχειριστεί ούτε mini-market τη στιγμή που σου ζητάνε την ψήφο σου για να διαχειριστούν μια ολόκληρη χώρα? Με βάση τα λόγια τους? Ή δε σε ενδιαφέρει τι έχουν πετύχει για να κρίνεις τι 'αξίζουν' και τι μπορούν να πετύχουν? (αν ναι, join the club του τρόπου που κρίνουν οι περισσότεροι Έλληνες - ο οποίος να που μας έφερε...)
Πιστεύεις ότι μπορείς να αξιολογήσεις πιο σωστά έναν άνθρωπο, πες 40-50 ετών, αν καθίσεις και συζητήσεις μαζί του για ό,τι θέμα θέλεις εσύ επί 1 ώρα χωρίς να ασχοληθείς καθόλου με το παρελθόν του και με το τι έχει κάνει/πετύχει στη ζωή του, απ' ότι αν τα εξετάσεις και αυτά? Μήπως οι σπουδές, η εμπειρία, οι διακρίσεις, κλπ δεν λένε τίποτα και γενικά το 'καλό' βιογραφικό (όχι πλαστό, μην το πάμε εκεί!) τελικά, είναι περιττό όσον αφορά το τι 'αξίζει' κάποιος... Ξέρω κάποιον που το 'πιστεύει' αυτό by the way (ο οποίος κατά τύχη δεν έχει τίποτα να επιδείξει, είναι 40, αρνείται να πιάσει μια δουλειά για έστω 6-7 κατοστάρικα το μήνα, και προτιμάει να τον ζει η μάνα του με τη σύνταξή της, ενώ ο ίδιος έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία).
Anyway, δώσε μας αν θες τα δικά σου κριτήρια αξιολόγησης με τα οποία καταλήγεις π.χ. στο συμπέρασμα ότι ο Σ.Κ., παραπάνω, δεν είναι παρά 'ένας ψωνισμένος νεοέλληνας'. -
Από την στάση του για την κοινωνία και τον κόσμο. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς καί όχι για τους ανθρώπους, μου είναι απεχθής και ας είναι ο καλύτερος μαθηματικός/οικονομολόγος του κόσμου.
Αλήθεια, ξέρεις κανέναν πετυχημένο επιχειρηματία/τεχνοκράτη που αποδείχθηκε καλός ηγέτης για τον λαό του;
-
Για ολους αυτους τους λογους οοοοοοολα αυτά τα καθαρματα που αβανταραν όλα αυτά πρεπει να εξαφανιστουν από προσωπου γης και δεν πρεπει να υπαρχει καμια ανοχη, ουτε σε οσους τους υποστηριζουν. 5 χρονακια είναι αυτά, το ειδαμε το εργο._Μήπως τελικά δεν ενοχλούν τα 'καθάρματα που αβανταραν όλα αυτά' αλλά τα καθάρματα που σταμάτησαν να αβαντάρουν όλα αυτά?
Δεν ξέρω για σένα, αλλά γενικά ο Έλληνας την έχει την ιδεολογία. Αυτό το σχεδόν 40% που πήγε σε ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΑΝΕΛ ήταν αυτοί που, πριν τα 5 χρονάκια, κατ΄εξοχήν κόντραραν 'τα καθάρματα που αβάνταραν όλα αυτά'?
Υ.Γ. Καλό φθινόπωρο
-
Από την στάση του για την κοινωνία και τον κόσμο. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς καί όχι για τους ανθρώπους, μου είναι απεχθής και ας είναι ο καλύτερος μαθηματικός/οικονομολόγος του κόσμου.Αλήθεια, ξέρεις κανέναν πετυχημένο επιχειρηματία/τεχνοκράτη που αποδείχθηκε καλός ηγέτης για τον λαό του;
Μάλλον κάπου το έχεις χάσει. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι 'ενδιαφέρεται για τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους'?
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σχολιάζει, των οποίων η συμπεριφορά τον απογοητεύει. Εσένα όχι?Για το δεύτερο που ρωτάς, η απάντηση είναι πολύ απλή, και αναρωτιέμαι πώς και δεν τη βλέπεις.
Και επειδή ακριβώς αυτά που θα ήθελα να σου απαντήσω (με τα οποία φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να 'διαφωνείς') τα έχω έτοιμα από άλλη συζήτηση:Οι ευφυείς και ικανοί (επαγγελματίες, επιστήμονες, στελέχη) όλα αυτά τα χρόνια άκουγαν πολιτική και έφτυναν στον κόρφο τους. Ποιος επιτυχημένος μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα που δίνει μια εντολή και εφαρμόζεται το επόμενο λεπτό, ήθελε να μπλέξει με έναν καφκικό μηχανισμό, παγωμένο στον χρόνο; Ποιος μπορεί να δουλεύει χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς στόχους, χωρίς την έννοια του κόστους - αποτελέσματος, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς σύστημα bonus-malus, χωρίς πληροφορική, χωρίς… χωρίς… χωρίς…; Ποιος θα δεχόταν να είναι έρμαιο των εργατοπατέρων, του κομματικού μηχανισμού, της πελατειακής αντίληψης, των φατριών, των συντεχνιών, των κουμπάρων, των καναλαρχών, των... των... των...;
Έτσι με την πολιτική ασχολήθηκαν κατά κύριο λόγο αυτοί που δεν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο. Φυσικά υπήρχαν και εξαιρέσεις. Αλλά το ίδιο το σύστημα τις πέταγε έξω. Όσοι προσπάθησαν κάτι να αλλάξουν, έπρεπε να συγκρούονται από το πρωί μέχρι το βράδυ με ένα σύμπαν μικρόνοιας, ευθυνοφοβίας και τυπολατρίας. Και με ένα παράλληλο σύμπαν λαμογιάς. Δεν αντέχεται αυτό. Στο τέλος θα κατατροπωθείς. Ή από τη βλακεία ή από τις κλίκες.Σε συγγενικό μου πρόσωπο, που επί χρόνια έτρεχε επιτυχημένα τη δική του εταιρεία, είχαν προτείνει κάποτε τη θέση του ΔΣ στην ΕΡΓΟΣΕ. Άντεξε λιγότερο από χρόνο. Δε μπορούσε με τίποτα να κάνει δουλειά κι έφυγε με ελαφρά πηδηματάκια, επέστρεψε στη δική του δουλειά, από την οποία βγάζει περί τα 200Κ το χρόνο, κάνει τα ταξίδια του, πάει σε συνέδρια, προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο (άπειρες δημοσιεύσεις, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, κλπ) και έχει το κεφάλι του ήσυχο.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
ε ναι ρε παιδιά δεν είναι τυχαίο που με την πολιτική ασχολούνται μόνο λαμόγια και ανεπάγγελτοικαι οι κομμουνιστες
-
Εντάξει, ας μην τα παραλέμε, στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας είναι 'ένας κι ένας' κι αποτελούν την αφρόκρεμα της εξυπνάδας, της γνώσης, της σοφίας, της υπευθυνότητας, της ειλικρίνειας, του καλού management, της εργατικότητας, κλπ ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Είναι τιμή μας που καταδέχονται να 'εκτεθούν' στην πολιτική για χάρη μας, αντί να προτιμήσουν να τους προσλάβει καμιά εταιρεία και να τους χρυσοπληρώνει για όλα αυτά που έχουν να προσφέρουν.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ε ναι ρε παιδιά δεν είναι τυχαίο που με την πολιτική ασχολούνται μόνο λαμόγια και ανεπάγγελτοι
και οι κομμουνιστες
Αρα μπορουμε να συμπερανουμε απο τα γραφομενα σου παντα,οι κομμουνιστες δεν ειναι ουτε λαμογια ουτε ανεπαγγελτοι... Ωραιος......
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ε ναι ρε παιδιά δεν είναι τυχαίο που με την πολιτική ασχολούνται μόνο λαμόγια και ανεπάγγελτοι
και οι κομμουνιστες
Αρα μπορουμε να συμπερανουμε απο τα γραφομενα σου παντα,οι κομμουνιστες δεν ειναι ουτε λαμογια ουτε ανεπαγγελτοι... Ωραιος......
οι υψηλοβαθμοι δουλευουν για το κομμα , τι μπορουμε να τους χαρακτηρισουμε;
ολη η υπολοιπη νομενκλατουρα ροκανιζουν τουλαχιστον 2 ατομα απο καθε οικογενεια , χρηματα του δημοσιου, λαμογια μπορεις να τους πεις;
οι αλλοι οι τρμπουκοι στο λιμανι ασ πουμε δεν χρειαζεται να τα ξερουν ολα , κι αν εχουν αποριες , κοπτατσια. -
Φαινεσαι γνωστης otso, οχι αστεια!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Έγινε κι αυτό. Χθές έβγαινε κόσμος από τις αφίξεις του αεροδρομίου και μας ρωτούσαν αν είμαστε ακόμα στην Ευρω-ζώνη. Ένας Άγγλος μάλιστα ήρθε έντρομος και με ρωτούσε γιατί και τα 2 ΑΤΜ του αεροδρομίου είναι άδεια και αν έχουν αδειάσει όλα τα ΑΤΜ στη χώρα.
-
Έπρεπε να του πεις να μην ανησυχεί γιατί είναι σύμμαχος. Τους Γερμανούς πιάνουμε αιχμαλώτους.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)