-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στη πρώτη φόρτιση...
Λοιπόν μιας και το έχεις κι εσύ πλέον και το λήξαμε νωρίς το σουαρέ σήμερα σπίτι και δε νυστάζω ακόμα, θα γράψω ένα πρόχειρο ριβιουδάκι για το τηλέφωνο μετά από σχεδόν μίας εβδομάδας συμβίωση. Be prepared για σεντόνι.
Θα ξεκινήσω με την (όποια) γκρίνια:
- Με τη χρήση που του κάνω το G3 βγάζει 30-32 ώρες. Σε αυτές τις ώρες έχω γύρω στο 3ωρο οθόνη, μισάωρο ομιλίας και όλα ανοιχτά (wifi, data, bt, location κτλ). Δεν είναι άσχημα αλλά δεν είναι και κορυφή.
- Κάνει κάποια κολληματάκια όταν από κάποια εφαρμογή πατήσεις το home button. Για την ακριβεία ξαναφορτώνει τη home screen κι εκεί καθυστερεί λίγο. Αν όμως γυρίσεις στη home screen πατώντας back, τότε δεν εμφανίζεται το φαινόμενο.
- Έχει μικρό και όχι ευδιάκριτο led. Με τη circle case τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αλλά θα αναφερθώ εκτενέστερα παρακάτω σε σχόλια αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη θήκη. Επίσης το led δεν έχει αρκετά καλή συχνότητα με αποτέλεσμα να χάνονται μηνύματα αν δεν έχεις συνεχώς τα μάτια σου πάνω του.
- Έχει άδυναμη δόνηση. Στη δουλειά που το έχω αθόρυβο χάνω μηνύματα που με το S3 άκουγα λόγω δόνησης. Ομοίως και στην τσέπη. Δεν καταλαβαίνω τίποτα και το χω βάλει και στη μαξ ένταση. Γι' αυτό το λόγω ενεργοποίησα και τη μαλακία του iPhone να ανάβει το φλας σε κλήσεις.
Πάμε και στα θετικά:
- Απίστευτες κάμερες, με διαφορά οι καλύτερες που έχω δουλέψει σε κινητό στα δικά μου μάτια. Σε mpixels μπορεί να μην εντυπωσιαζει, το αποτέλεσμα όμως είναι αντίστοιχο καλής compact ψηφιακής. Ειδικά οι νυχτερινές λήψεις είναι μακράν καλύτερες από ότι άλλο έχω δει σε κινητό.
- Ενώ είναι το πιο χοντρό από τις ναυαρχίδες, λόγω των καμπυλών του στα πλαϊνά και του χαμηλού βάρους, είναι το πιο εύχρηστο (πλην M8 που δεν έχω άποψη). Χθες και σήμερα το είχα παράλληλα με Ζ2 και Note 3 και το επιβεβαίωσα πολλάκις. Ομοίως και οι κάτοχοι των άλλων 2.
- Γενικώς καλοδουλεμένη και μάλλον ελαφριά η 4.4.2 του.
- Εξαιρετική ποιότητα στη μουσική. Ειδικά τα ακουστικά του είναι ικανοποιητικότατα και σε ένταση και σε ποιότητα και θα αποτελέσουν τη συνοδεία μου όταν παίζω τύμπανα, ενώ μέχρι τώρα έπαιζα με κάτι χαρχάλες της Logitech γιατί τα ακουστικά των κινητών μου δεν ήταν αρκετά δυνατά. Ομοίως και το ηχείο του που είναι δυνατο και καθαρό και μακάρι να είχε κι ένα διδυμο αδερφάκι.
- Ικανοποιητική ποιότητα για πλαστικό τηλέφωνο.
- Αρκετά γρήγορη φόρτιση.
Στα συν θα συμπεριλάβω ξεχωριστά και τη Circle Case, η οποία είναι μία αξιολογότατη θήκη που την πήρα για το καλοκαιρί και την προστασία στην παραλία αλλά βλέπω δύσκολο να την αποχωρίζομαι. Εκτός του χρώματος και της υφής που είναι υποκειμενικά, συνδυάζει λειτουργικότητα και εφέ. Ειδικά γι' αυτούς που το δουλεύουν πολύ το τηλέφωνο στο αμάξι είναι απαραίτητη πιστευω. Εκεί που χρειάζεται λίγο δουλειά είναι στην προσθήκη κάποιων εφαρμογών (πχ τηλεφωνικός κατάλογος) αλλά και στην εκμετάλλευσή της με όποιο τρόπο γίνεται από 3rd party apps (πχ facebook, viber). Επίσης επιδεινώνει το πρόβλημα με το μικρό led και στην ουσία το κάνει άφαντο, ενώ δεν ξέρω κι αν με κάποιο τρόπο επηρεάζει και τη δόνηση και φτάνει εξασθενημένη στο χρήστη. Κατά τα άλλα είναι λεπτότατη, με πολύ καλή εφαρμογή και grip και πολύ καλό κλείσιμο παρόλο που δεν είναι μαγνητική.
Αυτά τα ολίγα για το τηλεφωνάκι μου. Overall ικανοποιημένος με την επιλογή μου καθώς λίγο πολύ βρήκα αυτά που έψαχνα στην τιμή και στο σχέδιο που τα έψαχνα. Στην οθόνη δεν αναφέρθηκα επειδή το θεωρώ εντελώς υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά με έχει καλύψει απόλυτα αυτή του G3 αν και δεν είναι η game changer οθόνη που ίσως πιστεύει κανείς λόγω ανάλυσης. Ουσιαστική διαφορά σε ευκρίνεια σε σχέση με FHD οθόνη δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και 2Κ υλικό πλην φωτογραφιών και βίντεο τραβηγμένων με το κινητό.
Ποιοτητα συνομιλιας, σηματα δυνατα, λοκαρει ευκολα;
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Στη πρώτη φόρτιση...
Λοιπόν μιας και το έχεις κι εσύ πλέον και το λήξαμε νωρίς το σουαρέ σήμερα σπίτι και δε νυστάζω ακόμα, θα γράψω ένα πρόχειρο ριβιουδάκι για το τηλέφωνο μετά από σχεδόν μίας εβδομάδας συμβίωση. Be prepared για σεντόνι.
Θα ξεκινήσω με την (όποια) γκρίνια.....
Υπέρ - κατά σε σχέση με το G2?
Ρωτώ ως κάτοχος (εδώ και 2 μήνες) LG G2 16MbΟι διαφορές είναι κυρίως απτικές - αισθητικές. Το G3 δείχνει πιο 'smartphone' από το G2, πιο ποιοτικό (πλαστικό μεν, καλύτερο δε), και η οθόνη 'δείχνει' πολύ πάνω του. Επίσης το UI είναι ίσως καλύτερο, πιο απλό μεν αλλά πιο λειτουργικό (αν και εμένα μου αρέσουν τα εικονίδια του G2). Από πλευράς ταχύτητας, το G2 είναι γρηγορότερο και στο UI και στα benchmarks, αλλά με 70% μικρότερη ανάλυση/οθόνη (π.χ. στο CPU είναι προφανώς ταχύτερο το G3). To QuickCircle είναι καλύτερο/βελτιωμένο σε σχέση με το QuickWindow, ενώ οι κάμερες -όπως είπε και ο stefan- πραγματικά καμία σχέση (G2 απλώς ανεκτομέτριο προς καλό, το G3 ίσως από τις καλύτερες).
Όμως, πέρα από οθόνες, αναλύσεις, SoCs κλπ, μόνο και μόνο για την αποσπώμενη μπαταρία (άρα δεν παίζει και τόσο ρόλο η μικρότερη αυτονομία του G3 από το -κορυφαίο πάντως- G2) και για την microSD θεωρώ ότι το G3 είναι βελτιωμένο/αναβαθμισμένο σε σχέση με το G2. Αυτή τη στιγμή όμως το G2 είναι το absolute vfm κινητό.....
Κι εγώ γιαυτούς τους λόγους ήμουν αρχικά σκεπτικός ως προς τη μετάβαση στο G2. Μη αποσπώμενη μπαταρία και απουσία κάρτας μνήμης σε συνδυασμό με τα 16 Gb εσωτερικής μνήμης. Λόγω όμως vfm πείστηκα για την αγορά του G2 τον περασμένο Μάιο και προς το παρόν είμαι υπερευχαριστημένος. Αν περίμενα το G3 για να πέσει στα επίπεδα τιμής που αγόρασα το G2 (326 γιούρια) έπρεπε να περιμένω χαλαρά μέχρι τα μέσα του 2015...Οπότε...G2
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ποιοτητα συνομιλιας, σηματα δυνατα, λοκαρει ευκολα;
Κανένα πρόβλημα σε τίποτα από αυτά. Συνομιλίες πεντακάθαρες, σήμα είναι σχετικό αλλά όπου έχω κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής είμαι ΟΚ και λοκάρισμα ακαριαίο 2 φορές που άνοιξα google maps.
ενώ οι κάμερες -όπως είπε και ο stefan- πραγματικά καμία σχέση (G2 απλώς ανεκτομέτριο προς καλό, το G3 ίσως από τις καλύτερες).
Έχω πάθει μεγάλη πώρωση με τις κάμερες και δεν είμαι και κάνας φαν του είδους. Ιδιαίτερα τις μπροστινές μόνο skype τις δουλεύω. Αλλά αυτό εδώ το ριμάδι κάτι έχει με τις κάμερες. Ρε τι ωραίες φώτο βγάζει? Έχω μια καλούτσικη compact Sony (~250€) 16.1mp, carl zeiss και τα ρέστα και ήδη σκέφτομαι να τη σκοτώσω να πάω να τα πιω κοκτέιλ στις Σπέτσες!
-
Αυτο το smart notification της LG πρεπει να το χρι φτιαξει η μανα μου. 'Η η γιαγια μου. Ολο 'ριξε κατι πανω σου' και 'πιες υγρα' και 'παρε ομπρελλα' μου λεει. Μονο να μην παραγγειλω απ' εξω ακομα δεν μου χει πει.
Sent from my LG G3
-
Αυτο το smart notification της LG πρεπει να το χρι φτιαξει η μανα μου. 'Η η γιαγια μου. Ολο 'ριξε κατι πανω σου' και 'πιες υγρα' και 'παρε ομπρελλα' μου λεει. Μονο να μην παραγγειλω απ' εξω ακομα δεν μου χει πει.Sent from my LG G3
Δεν έχεις χρησιμοποιήσει καν ένα από τα καλύτερα features του UI της LG
-
Which is?
-
Which is? -
Χμμ δεν είναι κακό. Δεν ξέρω αν έχω κάτι όμως που να με βολεύει να το βάλω εκεί. Θα το χω στα υπόψιν.
-
Καλησπέρα σε όλους...
επειδή σκέφτομαι και εγώ πολύ τελευταία το G3, αλλά γουστάρω πολύ σε εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής το Μ8, ψάχνοντας κάποια συγκριτικά βρήκα αυτό και η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε πολύ.
http://www.gsmarena.com/lg_g3_vs_htc_one_m8-review-1094.php
Αν εξαιρέσουμε την ομολογουμένως ανώτερη κάμερα του G3 το Μ8 το οποίο στα χαρτιά είναι αρκετά πίσω τελικά δείχνει δόντια και σε βασικούς τομείς (μπαταρία, επιδόσεις, οθόνη) είναι μπροστά. Βάζω και την οθόνη γιατί το G3 μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάλυση το Μ8 έχει σχεδόν διπλάσια αντίθεση και σε συνθήκες με έντονο φως ήλιου η διαφορά αυτή ανεβαίνει κι'αλλο.
Συνοπτικά νομίζω ότι αν το Μ8 είχε μια αντάξια κάμερα θα πήγαινα δαγκωτό σε αυτό!
Μπέρδεμα... -
Στα της οθόνης οντως δεν μετράει και τόσο η 2Κ, του LG όμως είναι μεγαλύτερη κρατώντας όμως τη συσκευή στις ίδιες διαστάσεις και με χαμηλότερο βάρος. Χώρια που η διαφορά στις επιδόσεις (ανάμεσα σε όλες βασικά τις ναυαρχίδες) φαίνεται κυρίως στα bechmarks και όχι τόσο στην πραγματική χρήση.
Επίσης σε σχέση με αυτα που έχω γράψει παραπάνω η μπαταρία μάλλον έχει ακόμα κάτι ψιλά να δώσει. Αυτή τη στιγμή είναι στο 9% με 3:15 οθόνη και συνολικά 36 ώρες λειτουργίας. Δεν είναι άσχημα.
-
το Μ8 εχει πολυ καλη αυτονομια, ποιοτητα καταστασκευης και ειναι παρα πολυ γρηγορο, αλλα εχει τεραστια bezels και τραγικη καμερα.
-
Nα ρωτησω κατι,αυτο το android L ειναι το επομενο υου kitkat η κατι αλλο?
-
το επομενο ειναι
-
Στα της οθόνης οντως δεν μετράει και τόσο η 2Κ, του LG όμως είναι μεγαλύτερη κρατώντας όμως τη συσκευή στις ίδιες διαστάσεις και με χαμηλότερο βάρος. Χώρια που η διαφορά στις επιδόσεις (ανάμεσα σε όλες βασικά τις ναυαρχίδες) φαίνεται κυρίως στα bechmarks και όχι τόσο στην πραγματική χρήση.Επίσης σε σχέση με αυτα που έχω γράψει παραπάνω η μπαταρία μάλλον έχει ακόμα κάτι ψιλά να δώσει. Αυτή τη στιγμή είναι στο 9% με 3:15 οθόνη και συνολικά 36 ώρες λειτουργίας. Δεν είναι άσχημα.
2η φόρτιση και μου έβγαλε 42+ ώρες με σχεδόν 2 ώρες οθόνης, εκ των οποίων περίπου η 1 ώρα είναι παίζοντας iFighter2 (στο πέρα-δώθε στο metro). Στο G2 έβγαζα πάνω από 46+ ώρες χρήσης με κάτι παραπάνω στην οθόνη (σχεδόν 2,5 ώρες), εξ'ου και το σχόλιό μου περί μικρότερης αυτονομίας του G3. Παραμένει όμως σχεδόν κορυφαίο, παρά την 5,5αρα QHD και τα 2,5GHz του 801. Όπως πάντα, τα πάντα όλα ανοιχτά, αλλά εκτός gaming και voice/sms, άντε και λίγο Spotify, καμία άλλη χρήση....
Μέχρι στιγμής το μοναδικό μου gripe είναι αυτό με το UI (τα ίδια που πάθαινε και το G2, αλλά λίγο πιο έντονα) και τα benchmarks (κολλάω λίγο, τι να κάνουμε....), αλλά γενικά το G3 είναι αυτή τη στιγμή η πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε android.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το επομενο ειναιΑντε να βγει!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
το επομενο ειναι
Αντε να βγει!!!
ναι πες μας οτι θα κανεις αναβαθμιση!
-
Στα της οθόνης οντως δεν μετράει και τόσο η 2Κ, του LG όμως είναι μεγαλύτερη κρατώντας όμως τη συσκευή στις ίδιες διαστάσεις και με χαμηλότερο βάρος. Χώρια που η διαφορά στις επιδόσεις (ανάμεσα σε όλες βασικά τις ναυαρχίδες) φαίνεται κυρίως στα bechmarks και όχι τόσο στην πραγματική χρήση.
Επίσης σε σχέση με αυτα που έχω γράψει παραπάνω η μπαταρία μάλλον έχει ακόμα κάτι ψιλά να δώσει. Αυτή τη στιγμή είναι στο 9% με 3:15 οθόνη και συνολικά 36 ώρες λειτουργίας. Δεν είναι άσχημα.
2η φόρτιση και μου έβγαλε 42+ ώρες με σχεδόν 2 ώρες οθόνης, εκ των οποίων περίπου η 1 ώρα είναι παίζοντας iFighter2 (στο πέρα-δώθε στο metro). Στο G2 έβγαζα πάνω από 46+ ώρες χρήσης με κάτι παραπάνω στην οθόνη (σχεδόν 2,5 ώρες), εξ'ου και το σχόλιό μου περί μικρότερης αυτονομίας του G3. Παραμένει όμως σχεδόν κορυφαίο, παρά την 5,5αρα QHD και τα 2,5GHz του 801. Όπως πάντα, τα πάντα όλα ανοιχτά, αλλά εκτός gaming και voice/sms, άντε και λίγο Spotify, καμία άλλη χρήση....
Μέχρι στιγμής το μοναδικό μου gripe είναι αυτό με το UI (τα ίδια που πάθαινε και το G2, αλλά λίγο πιο έντονα) και τα benchmarks (κολλάω λίγο, τι να κάνουμε....), αλλά γενικά το G3 είναι αυτή τη στιγμή η πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε android.
Προτιμώ το ifighter 1945
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Προτιμώ το ifighter 1945Και στο G2 και στο G3, χαλάει η οθόνη και τα γραφικά ...ενώ π.χ. στα 2Χ/4Χ ήταν μια χαρά...μάλλον φταίει η FHD/QHD ανάλυση ?
-
Προτιμώ το ifighter 1945
Και στο G2 και στο G3, χαλάει η οθόνη και τα γραφικά ...ενώ π.χ. στα 2Χ/4Χ ήταν μια χαρά...μάλλον φταίει η FHD/QHD ανάλυση ?
Ισχύει και στο Note αλλά έχει καλύτερο gameplay.
Στάλθηκε μέσω του Tapatalk.
-
Στα της οθόνης οντως δεν μετράει και τόσο η 2Κ, του LG όμως είναι μεγαλύτερη κρατώντας όμως τη συσκευή στις ίδιες διαστάσεις και με χαμηλότερο βάρος. Χώρια που η διαφορά στις επιδόσεις (ανάμεσα σε όλες βασικά τις ναυαρχίδες) φαίνεται κυρίως στα bechmarks και όχι τόσο στην πραγματική χρήση.Επίσης σε σχέση με αυτα που έχω γράψει παραπάνω η μπαταρία μάλλον έχει ακόμα κάτι ψιλά να δώσει. Αυτή τη στιγμή είναι στο 9% με 3:15 οθόνη και συνολικά 36 ώρες λειτουργίας. Δεν είναι άσχημα.
Ναι δεν λέω στην καθημερινή χρήση δεν πρόκειται να καταλάβω διαφορά στις επιδόσεις (πόσο μάλλον όταν 5 χρόνια είμαι με ένα 3GS). Δεν θα είμαι με 2 κινητά δίπλα δίπλα να συγκρίνω ούτε power user είμαι. Στην ποιότητα της οθόνης μόνο κολλάω. Δεν ξέρω αν το μικρό contrast μειώνει την εμπειρία στην καθημερινή χρήση αλλά δίπλα δίπλα που το πασπάτευα με τους εν λόγω ανταγωνιστές του η 'ατονία' (αν μπορώ να το πω έτσι) που είδα στην οθόνη του ήταν εμφανής και μου έκανε εντύπωση. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση και σε σύγκριση με το G2 και όλα αυτά πριν διαβάσω το άρθρο που παρέθεσα. Δεν λέω χορταστικές οι 5,5'' αλλά όπως και στις τηλεοράσεις προτιμώ μια 40αρα με καλό πάνελ παρά μια 46αρα στα ίδια χρήματα με χειρότερο πάνελ... Θα πάω να το ξαναδώ...
Και το άλλο που με κολλάει στην αγορά του είναι το επερχόμενο 6αρι μηλαράκι... να περιμένω ή όχι...
Περι συσκευών Android...