-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Τελευταία παρατηρώ ότι το βρίσκω το πρωί με ενεργοποιημένο τον ήχο ενώ το έχω βάλει στη δόνηση αποβραδύς. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχει κανείς να προτείνει κάποια εφαρμογή (free κατά προτίμηση) για να 'κλειδώνει' πιο γρήγορα το GPS του κινητού?
Το κινητό είναι LG L5 II E460.Εχε ανοιχτο το 3g και το wifi για να κλειδωσει πιο γρηγορα.
Αλλιως πετα το και παρε καποιο με πιο δυνατο gps
Όλα ανοιχτά τα έχω... Μάλλον πάω για τη δεύτερη 'λύση'.
-
Λίγα κινητά έχουν gps που να κλειδώνει γρήγορα και ακόμη λιγότερα που να δουλεύει αποκλειστικά μόνο του χωρίς τη βοήθεια data και wifi.
Έχω την εντύπωση οτι τα tablet τα πάνε πολύ καλύτερα στο συγκεκριμένο τομέα. Μάλλον λόγω επιπλέον όγκου μπορεί να μπεί μεγαλύτερη κεραία για το gps.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
On other news, κύκλος του 'gadget smartphone' αρχίζει να κλείνει και μάλλον βρίσκονται σε διαδικασία μετασχηματισμού του τι σημαίνει αυτή η συσκευή και ποιος ο ρόλος του OS (και κατ' επέκταση της σημασίας και χρήσης του UI του).Νομίζω πως επικεντρώνεται σε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, και δη τη διαφορά s/w h/w που έχει μια σημασία.
To έχω πει εδώ και αλλού, πιστεύω ότι πλέον κατευθυνόμαστε προς μια ενιαία πλατφόρμα (h/w, s/w, o/s) από τους 3-4 μεγάλους (και έναν μικρό που το παλεύει), η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα το form factor, τοποθεσία και ανάγκες του χρήστη ανά πάσα στιγμή.
Για την MS εννοώ ότι είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που δεν έχει γνωρίσει ακόμα αυτή τη φυσιολογική κάμψη που επέρχεται σε κύκλους εδώ και σχεδόν 30 χρόνια (με την εξαίρεση των smartphones). Όλες οι άλλες εταιρείες ήρθαν, έφυγαν, ανέβηκαν, κατέβηκαν, μερικές έκλεισαν ή κόντεψαν να κλείσουν...
Γιατι να αλλαξεις κατι καλο;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Τα WP είναι όντως πολύ καλά, γι'αυτό που είναι αυτή τη στιγμή: wip (work in progress). Και δεν το λέω τόσο για το ελλειπέστατο market, αλλά κυρίως για τις ελλείψεις και 'προβληματισμούς' της ίδιας της MS για το πως/που πρέπει να πάει το λειτουργικό της.
-
Αν ειναι ετσι σταθερο, γρηγορο κι ετχρηστο το WIP, δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι το τελικο προιον...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ειναι ετσι σταθερο, γρηγορο κι ετχρηστο το WIP, δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι το τελικο προιον...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Πιθανότατα βαρύτερο, αργότερο και λιγότερο εύχρηστο Το WP έχει -αυτή τη στιγμή- τη λογική του iOS: 'κλειστό' περιβάλλον, λίγες και πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες, τις οποίες μπορεί να εκτελέσει στην εντέλεια. Όταν αρχίσουν να προστίθενται features, 'ελευθερίες', δυνατότητες, εναλλακτικές λειτουργίες και εφαρμογές (που θα τρέχουν μονίμως στο background), τότε θα είναι πιο ολοκληρωμένο αλλά σαφώς πιο αργό και περίπλοκο. Γι'αυτό λέω ότι η MS προβληματίζεται -όπως φαίνεται από τα updates, προσθήκες και ενημερώσεις- γιατί δεν θέλει να (ξανα)φτάσει στα WM τύπου Omnia (full WindowsCE από κάτω με μια 'φλούδα' metro/modern/tiles από πάνω...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
To έχω πει εδώ και αλλού, πιστεύω ότι πλέον κατευθυνόμαστε προς μια ενιαία πλατφόρμα (h/w, s/w, o/s) από τους 3-4 μεγάλους (και έναν μικρό που το παλεύει), η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα το form factor, τοποθεσία και ανάγκες του χρήστη ανά πάσα στιγμή.Παρ' ότι είναι μια προφανής 'λύση' -κι η MS το ίδιο έλεγε- δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος η λογική του uniform (h/w, s/w, o/s) σε σχέση με το dedicated. Δεν φαίνεται να δημιουργεί ανάλογη ευκολία με τα προβλήματα που προσθέτει. Time will tell φυσικά.
[τα ίδια έλεγαν άλλωστε και για τα apps και τα ui's και όλα στους browsers κλπ εδώ και καμιά δεκαετία, αλλά ούτε αυτό τσούλησε έναντι του dedicated]
Όσο για το ενιαία πλατφόρμα, αυτή σαφώς και κερδίζει έδαφος αλλά με τη λογική του οικοσυστήματος και services και όχι με το (h/w, s/w, o/s) .
Στο μεταξύ, applications, IoT αρχίζουν να γίνονται service layers από μόνα τους και να αποτελούν διαφορετικά οικοσυστήματα στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του χρήστη παρά στο device, o/s κλπ.
Και ξανά, time will tell φυσικά.
Για την MS εννοώ ότι είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που δεν έχει γνωρίσει ακόμα αυτή τη φυσιολογική κάμψη που επέρχεται σε κύκλους εδώ και σχεδόν 30 χρόνια (με την εξαίρεση των smartphones). Όλες οι άλλες εταιρείες ήρθαν, έφυγαν, ανέβηκαν, κατέβηκαν, μερικές έκλεισαν ή κόντεψαν να κλείσουν...
+ΙΒΜ για 4 φορές τα χρόνια της MS
-
Για το θέμα των services κυρίως υπεύθυνη είναι η Google, η οποία με την άνοδό της έχει οδηγήσει (σωστό ή λάθος, remains to be seen) όλους τους υπολοίπους να σκέφτονται το περιεχόμενο προς κατανάλωση (ή το service, app κλπ) ως το βασικό 'προϊόν', παρά το υποκείμενο υλικό, λογισμικό, πλατφόρμα και γενικότερη δομή. Από κοντά και η Apple βέβαια, η οποία το κάνει με ακόμα πιο 'αναίσχυντο' τρόπο, υπαγορεύοντάς σου τρόπον τινά το πως ακριβώς θα δουλεύεις και πως θα καταναλώνεις τα προϊόντα σου/της.
Εγώ πιστεύω ότι η προοπτική που έχουν υιοθετήσει και προωθούν οι Apple, Google και MS (και προσπαθεί η Canonical) με την ενιαία πλατφόρμα και λειτουργικό, έχει μέλλον και πιθανότατα θα επικρατήσει. Ίσως το ελπίζω και ενδόμυχα, γιατί έχω βαρεθεί τους κύκλους client/server - distributed (σε παραλλαγές και αποχρώσεις) και τούμπαλιν για τα τελευταία 30-40 χρόνια...
Όσο για τις εταιρείες, να προσθέσω και την Oracle, καθώς είναι η μοναδική που, από την στιγμή που δημιουργήθηκε, έχει σχεδόν συνεχώς σταθερή ανοδική πορεία. Η ΙΒΜ έχει μεγαλύτερη ιστορία, αλλά είχε και αυτή τα ανεβοκατεβάσματά της, με κυριότερο την εποχή που 'πέθαινε' η λογική των mainframes (τέλη '70).
-
Αν ειναι ετσι σταθερο, γρηγορο κι ετχρηστο το WIP, δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι το τελικο προιον...
Πιθανότατα βαρύτερο, αργότερο και λιγότερο εύχρηστο Το WP έχει -αυτή τη στιγμή- τη λογική του iOS: 'κλειστό' περιβάλλον, λίγες και πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες, τις οποίες μπορεί να εκτελέσει στην εντέλεια. Όταν αρχίσουν να προστίθενται features, 'ελευθερίες', δυνατότητες, εναλλακτικές λειτουργίες και εφαρμογές (που θα τρέχουν μονίμως στο background), τότε θα είναι πιο ολοκληρωμένο αλλά σαφώς πιο αργό και περίπλοκο. Γι'αυτό λέω ότι η MS προβληματίζεται -όπως φαίνεται από τα updates, προσθήκες και ενημερώσεις- γιατί δεν θέλει να (ξανα)φτάσει στα WM τύπου Omnia (full WindowsCE από κάτω με μια 'φλούδα' metro/modern/tiles από πάνω...
Δεν νομίζω ότι θέλει η MS να το 'ανοίξει' περισσότερο το λειτουργικό της. Προσωπικά υποστηρίζω αυτή την λογική σε όλα τα πράγματα. Καλύτερα 5 και σωστά παρά 50 και μέτρια. Από τα μηχανήματα, μέχρι τις διαπροσωπικές σχέσεις.
-
Για το θέμα των services κυρίως υπεύθυνη είναι η Google, η οποία με την άνοδό της έχει οδηγήσει (σωστό ή λάθος, remains to be seen) όλους τους υπολοίπους να σκέφτονται το περιεχόμενο προς κατανάλωση (ή το service, app κλπ) ως το βασικό 'προϊόν', παρά το υποκείμενο υλικό, λογισμικό, πλατφόρμα και γενικότερη δομή. Από κοντά και η Apple βέβαια, η οποία το κάνει με ακόμα πιο 'αναίσχυντο' τρόπο, υπαγορεύοντάς σου τρόπον τινά το πως ακριβώς θα δουλεύεις και πως θα καταναλώνεις τα προϊόντα σου/της.Διαφωνώ. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήταν ο 'ένας' που δημιούργησε το SaaS.
Αλλού ο ένας (π.χ. google και cloud) αλλού ο άλλος (apple και apps) είχαν τη συνεισφορά τους.
Και τώρα και οι δυο μαζί στο Things as a Service
Μικρή σημασία βέβαια το ποιος έκανε τι.Εγώ πιστεύω ότι η προοπτική που έχουν υιοθετήσει και προωθούν οι Apple, Google και MS (και προσπαθεί η Canonical) με την ενιαία πλατφόρμα και λειτουργικό, έχει μέλλον και πιθανότατα θα επικρατήσει. Ίσως το ελπίζω και ενδόμυχα, γιατί έχω βαρεθεί τους κύκλους client/server - distributed (σε παραλλαγές και αποχρώσεις) και τούμπαλιν για τα τελευταία 30-40 χρόνια...
Ενιαία πλατφόρμα με τη λογική του service/UX ναι, το προωθούν. Ενιαία πλατφόρμα με τη λογική του ενιαίου OS και h/w, μόνο η MS.
Δεν βλέπω πάντως σε τι θα βοηθήσει την ενδόμυχη ελπίδα σου το ενιαίο OS
[Όπως δεν βλέπω και σε τι θα βοηθήσει ένα χρήστη αυτό]Και μόνο την περίπτωση του android δλδ να πάρεις, δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία από το να κάνεις major deploy σε android συσκευές
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Διαφωνώ. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήταν ο 'ένας' που δημιούργησε το SaaS.
Αλλού ο ένας (π.χ. google και cloud) αλλού ο άλλος (apple και apps) είχαν τη συνεισφορά τους.
Και τώρα και οι δυο μαζί στο Things as a Service
Μικρή σημασία βέβαια το ποιος έκανε τι.Ενιαία πλατφόρμα με τη λογική του service/UX ναι, το προωθούν. Ενιαία πλατφόρμα με τη λογική του ενιαίου OS και h/w, μόνο η MS.
Δεν βλέπω πάντως σε τι θα βοηθήσει την ενδόμυχη ελπίδα σου το ενιαίο OS
[Όπως δεν βλέπω και σε τι θα βοηθήσει ένα χρήστη αυτό]Και μόνο την περίπτωση του android δλδ να πάρεις, δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία από το να κάνεις major deploy σε android συσκευές
Δεν είπα 'ο ένας υπεύθυνος', είπα ο 'κύριος υπεύθυνος'. Με την λογική ότι π.χ. και η Oracle συνέβαλλε κάνοντας το P6 να είναι σχεδόν αποκλειστικά online υπηρεσία, αντί για standalone 'αγοραστέο' software όπως ήταν το P3 (πριν την εξαγορά της Primavera).
Ενιαία πλατφόρμα και λειτουργικό προωθούν η MS (proprietary) και η Canonical (open) -ή τουλάχιστον έτσι ήταν πριν από κανά χρόνο. Επίσης το προσπαθεί η Google με το αμάλγαμα Android/Chrome, ενώ το 'προσομοιάζει' η Apple με το -πολύ ωραίο- Continuity (ένα από τα features που γι'αυτό και μόνο αγοράζεις iOS).
Για το ενιαίο h/w δεν το λέω με την απόλυτη έννοια (αν και η Asus παίζει με αυτή την ιδέα), αλλά με τη λογική ότι το middle tier (kernel + o/s + apps) θα είναι εννιαίο και θα προσαρμόζεται στο υποκείμενο hardware για να παράσχει το υπερκείμενο service, το οποίο πλέον λίγο διαφέρει μεταξύ των διαφόρων form factors (κάτι που έτσι και αλλιώς εξυπηρετεί και βοηθάει αυτή τη seamless μετάβαση από το ένα form factor στο άλλο). Dedicated λύσεις πάντα θα χρειάζονται και θα υπάρχουν, εγώ μιλάω για την μεγάλη μάζα, που όπως λέμε συχνά, ούτε ξέρει ούτε την ενδιαφέρει τι h/w και s/w υπάρχει από κάτω, αυτή θέλει το 'τελικό προϊόν'.
Όσο για το ενιαίο του θέματος, αν συνυπολογίσεις και την έννοια του cloud (storage, apps ή service), θα μας ξεκολλήσει από τον αέναο κύκλο του 'c/s ή distributed', αφού πρακτικά αποτελεί μια ενοποίηση των δύο χωρίς να είναι τίποτα από τα δύο.
-
Pik, από πού αγοράζω το oneplus 64gb; προτεινεις να περιμένω το ευρωπαϊκό launch;
μονο για θέμα εγγύησης το σκέφτομαι -
Λοιπόν, wakelock detector δεν έβαλα γιατί πρέπει να είσαι root, αλλιώς πρέπει να κάνεις ένα σκασμό άλλα πράγματα! Παρατήρησα, όμως, πως το κάνει όταν ακούω μουσική στο αμάξι. Από εκεί και πέρα, κολλάει το media server και αυτό ήταν! Μια αναζήτηση στο net, αρκεί για να διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα είναι κοινό και η λύση γνωστή. Restart. Γελάει ο κόζμος.
-
Μπούλα το να τελειώνει.
Sent from Corsair's brick
-
Για να το πάρει άλλος και να κλαίει ο κόζμος μετά?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
In other news...ποοοοολύ πλαστικατζούρα η Quick Circle case. Δεν βλέπω να μένει για πολύ πάνω στο τηλέφωνο.Να σε πω...όταν λες 'πλαστικατζούρα' τι ακριβώς εννοάς ? Δεν είναι όπως του G2 που η 'πλάτη' της θήκης είναι ακριβώς το ίδιο υλικό και σχέδιο με το καπάκι του κινητού ? Θεωρώ ότι τα 30 ευρώπουλα για την μαμά θήκη αξίζουν, τουλάχιστον στο G2 τα έβγαλε τα λεφτά της....Την τσίμπησα τεςπα, και μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι για μπει, πρέπει να βγάλεις το καπάκι, αφού κουμπώνει κατευθείαν πάνω στο σασί του κινητού
Έλαβα τελεφώνημα από τα Πλαίσια ότι θα το έχουν την άλλη βδομάδα, και ότι και για μένα ισχύει η τιμή που το παρήγγειλα (599€). Μήπως ήταν promotion stunt όλο αυτό ('κατά λάθος') για να μαζέψουν κόσμο, δεν μπορεί να είχαν λάθος τιμή τόσες ώρες που το τσίμπησε μέχρι και το Skroutz...
-
Το σκέφτηκα κι εγώ ότι παίζει να είναι δόλωμα αλλά ποσώς με απασχολεί. Το θέμα είναι ότι πήραμε από Πλαίσιο σε τιμή Σκρουτζ. Πρωτόγνωρα πράγματα!
H θήκη του G3 νομίζω μπαίνει πάνω απ' το καπάκι αλλά δεν έχω διευκρινήσει ακόμα αν παίζει η ασύρματη φόρτιση έτσι, γιατί θέλω να πάρω και το φορτιστή-dock.
-
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.ebay.co.uk/itm/371094506232?var=640257961490&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 στις photos, δες πως δείχνει να κουμπώνει πάνω στο κινητό
Με την αυθεντική σίγουρα δουλεύει το Qi, είτε επειδή είναι δίπλα στην μπαταρία είτε επειδή έχει σύρμα μέσα της για να 'ενισχύει' το σήμα
-
Πάντως σύμφωνα με την κίνηση στο Σκρουτζ και από άποψη μεταπώλησης το 32αρι είναι μακράν καλύτερη επιλογή. Το άλλο έχει ήδη φάει τρελή κατρακύλα σε 10 μέρες. Μέχρι τέλος καλοκαιριού παίζει να φλερτάρει με το 350αρι!
Και για όποιον ενδιαφέρεται για άμεση αγορά εδώ έχει κάποια λίγα λευκά και μαύρα 32αρια ετοιμοπαράδοτα γερμανικής προελεύσεως.
-
το 32αρι δεν εχει πεσει ακομη γιατι δεν εχει κυκλοφορησει...
Περι συσκευών Android...