-
Υπάρχει κανένας ψυκτικός στο φόρουμ να τον ρωτήσω κάτι για την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού μου;
Πολύ γκαντεμιά έχει πέσει ρε γαμώτο...
-
Σκέφτομαι την αγορά κλιματιστικού για χώρο που νοικιάζεται. Είδα σε φυλλάδιο του Leroy Merlin κάτι επιδαπέδια φορητά κλιματιστικά μάρκας Equation. Το 12άρι είναι στα 240€ και το σκέφτομαι σοβαρά, έχει κανείς εμπειρία από επιδαπέδια κλιματιστικά; Αξίζει η αγορά τους, ή να πάω σε ένα συμβατικό 12άρι Panasonic στα 330€ (+70€ η τοποθέτηση).
-
Προσοχή, προσοχή:
αυτά τα επιδαπέδια κλιματιστικά απαιτούν 'μπουρί' που να βγαίνει εκτός σπιτιού με κάποιο τρόπο, πχ από τρύπα στον τοίχο (!) ή από μισάνοιχτο παράθυρο/πόρτα (!!).Ερώτηση για ανεμιστήρες οροφής: σε όχι ιδιαίτερα ζεστό χώρο, κάνουν δουλειά σε συνθήκες καύσωνα, όπως ισχυρίζονται αυτοί που τους πουλάνε; Πχ, αν έχουμε ΕΝΤΟΣ χώρου μέχρι 30 βαθμούς, θα δροσίζουν ή θα θέλεις οπωσδήποτε και κλιματιστικό;
-
Αν εισαι καπου χωρις τρελη υγρασια σαφως και κανουν δουλεια
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Είδα σε φυλλάδιο του Leroy MerlinΈχει 300άρι inverter το LM. Σίγουρα θα κάνει καλύτερη δουλειά.
ρώτηση για ανεμιστήρες οροφής: σε όχι ιδιαίτερα ζεστό χώρο, κάνουν δουλειά σε συνθήκες καύσωνα, όπως ισχυρίζονται αυτοί που τους πουλάνε; Πχ, αν έχουμε ΕΝΤΟΣ χώρου μέχρι 30 βαθμούς, θα δροσίζουν ή θα θέλεις οπωσδήποτε και κλιματιστικό;
Έχει να κάμει με το πόσο αντέχεις την ζέστη μάλλον. Προσωπικά τον οροφής στο υπνοδωμάτιο τον χρησιμοποιώ μέχρι 25 κελσίου. Μετά ανάβω το 12άρι καθώς το μόνο που κάνει το φουρφούρι είναι να σου φυσάει ζεστό αέρα..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πχ, αν έχουμε ΕΝΤΟΣ χώρου μέχρι 30 βαθμούς, θα δροσίζουν ή θα θέλεις οπωσδήποτε και κλιματιστικό;Οριακα αλλα ναι.
Μεχρι 27-28 ειναι τερμα κομπλε. + οτι αμα εχεις και κλιματιστικο δουλευει πολυ αποδοτικοτερα. -
πώς καταλαβαίνεις την πρώτη ζεστή κ κρυα μέρα του χειμώνα
αντίστοιχα ποστ στο περι ενεργειακής θέρμανσης και στο κλιματισμος ναι οχι
-
Εγω ειμαι κρυουλιαρης...Στο γραφειο εχουμε μαχες...Το βαζει ο αλλος 20!!!Που πας ρε????? Και μετα βγαινεις εξω και την αρπαζεις...
25-26 νομιζω ειναι καλα!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Εγω ειμαι κρυουλιαρης...Στο γραφειο εχουμε μαχες...Το βαζει ο αλλος 20!!!Που πας ρε????? Και μετα βγαινεις εξω και την αρπαζεις...25-26 νομιζω ειναι καλα!!!
Καλά ρε, στο άλλο θέμα δεν έλεγες πως δεν αντέχεις την ζέστη;
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Εγω ειμαι κ[spoiler:23rvifga]ρυο[/spoiler:23rvifga]υλιαρης...Στο γραφειο εχουμε μαχες...Το βαζει ο αλλος[spoiler:23rvifga]20[/spoiler:23rvifga]!!!Που πας ρε????? Και μετα [spoiler:23rvifga][/spoiler:23rvifga]βγ[spoiler:23rvifga]αινει[/spoiler:23rvifga]ς εξω και την [spoiler:23rvifga]αρπα[/spoiler:23rvifga]ζεις...25-26 νομιζω ειναι καλα!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Εγω ειμαι κρυουλιαρης...Στο γραφειο εχουμε μαχες...Το βαζει ο αλλος 20!!!Που πας ρε????? Και μετα βγαινεις εξω και την αρπαζεις...25-26 νομιζω ειναι καλα!!!
Aν κρυώνεις να φοράς σακάκι! Ο άλλος που ζεσταίνεται τι να βγαλει; (εν ταξει 20 βαθμους θερμοκρασια χώρου γραφειου, αν τις πιανει, ειναι υπερβολή για καλοκαιρι ενω ειναι ιδανικη για χειμώνα)
Τα ίδια περναω κι εγω στο γραφειο απ τις γκομενες! (χειμωνα καλοκαιρι θελουν το γραφειο με θερμοκρασία σαν την κόλαση ) -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Εγω ειμαι κρυουλιαρης...Στο γραφειο εχουμε μαχες...Το βαζει ο αλλος 20!!!Που πας ρε????? Και μετα βγαινεις εξω και την αρπαζεις...
Aν κρυώνεις να φοράς σακάκι! Ο άλλος που ζεσταίνεται τι να βγαλει;
Τα ίδια περναω κι εγω στο γραφειο απ τις γκομενες! (χειμωνα καλοκαιρι θελουν το γραφειο με θερμοκρασία σαν την κόλαση )ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τωρα μου θυμισες τις μαλακισμενες.
Το χειμωνα οι αντρες φορουσαν πουκαμισο και γραβατα. Εννοειται το σακακι το βγαζαμε.
Ερχονταν οι καλομαθημενες απο το σπιτι τους, με 2 πουλοβερ 2 παλτα και κασκολ, ΔΕΝ τα εβγαζαν, (σπανιως οι γκομενες καταλαβαινουν τη διαφορα μεταξυ του και 'μεσα' και του 'εξω', σχεδον παντα τα ιδια φορανε) μετα απο λιγο αρχιζε το 'ελα μωρε να το χαμηλωσουμε το καλοριφερ γιατι εσκασα'.Το καλοκαιρι ΠΑΛΙ οι αντρες πουκαμισο και γραβατα. Τα δε μαλακισμενα, ερχονταν με οτι λιγοτερο μπορουσαν να φορεσουν για να μη τους γινει παρατηρηση απο το τμημα προσωπικου, ραντακια και μαλακιες, και μετα αρχιζε το αναποδο τροπαριο 'Αχχ καλε κλειστε το λιγο, εχω παγώσει'
Go die in a fire please.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά ρε, στο άλλο θέμα δεν έλεγες πως δεν αντέχεις την ζέστη;
Ναι βρε απλα μου αρεσει ο ανεμιστήρας τα συχνα ντους κλπ...Μ αρεσει και ο κλιματισμος (πχ την σημερινη μερα) αλλα οχι υπερβολες το βαζω φουλ στους 18..Δεν είναι και υγιεινό
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Aν κρυώνεις να φοράς σακάκι! Ο άλλος που ζεσταίνεται τι να βγαλει; (εν ταξει 20 βαθμους θερμοκρασια χώρου γραφειου, αν τις πιανει, ειναι υπερβολή για καλοκαιρι ενω ειναι ιδανικη για χειμώνα)
Τα ίδια περναω κι εγω στο γραφειο απ τις γκομενες! (χειμωνα καλοκαιρι θελουν το γραφειο με θερμοκρασία σαν την κόλαση )Εχω ζακετα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ερώτηση για ανεμιστήρες οροφής: σε όχι ιδιαίτερα ζεστό χώρο, κάνουν δουλειά σε συνθήκες καύσωνα, όπως ισχυρίζονται αυτοί που τους πουλάνε; Πχ, αν έχουμε ΕΝΤΟΣ χώρου μέχρι 30 βαθμούς, θα δροσίζουν ή θα θέλεις οπωσδήποτε και κλιματιστικό;Μια χαρά κάνουν και παρακάνουν
Αν μιλάς μάλιστα για υπνοδωμάτιο, για εμένα, είναι ό,τι καλύτερο. Πολύ καλύτερο από a/c που σε υ/δ δεν το πολυσυμπαθώ.[βάλε και το ότι σε >30 με το που θα ιδρώσεις ελάχιστα->θα σε δροσίσει ακόμα περισσότερο λόγω εξάτμισης του ιδρώτα]
-
Έγινε προμήθεια δυο ανεμιστήρων για επαγγελματικό χώρο από Leroy Merlin, θα ενημερώσω τι ψάρια πιάνουν στις ζέστες και πώς τα πάνε από θόρυβο.
Πάντως, από ποικιλία σε 'επώνυμους' και τιμές, εξαιρουμένων πολυκαταστημάτων με δικές τους μάρκες, έχω ξεχωρίσει την παρακάτω επιχείρηση (δεν αγοράστηκαν από εκεί):
http://www.anemis.gr -
για να κάνουν θόρυβο πρέπει να είναι πολύ γτπκ.
Ουσιαστικά μόνο στην χαμηλή σκάλα τους δουλεύεις.Τα σημαντικά είναι να ελέγχεται με άλλο τρόπο πέραν από τα 'σκηνάκια' (από τηλεχειριστήριο ή κάποιο επιτοίχιο panelάκι), πόσες διαβαθμίσεις ταχύτητας έχει (αν έχει τις κλασικές 3 σκάλες -> μόνο στην πιο χαμηλή, ή έχει αναλογικό ποτενσιόμετρο ) και φυσικά η λάμπα του (γιατί εκεί που θα το βάλεις μάλλον υπήρχε φως)
-
Μπορειτε να δοκιμασετε να τους δουλευετε και αναποδα (και καλα χειμερινη λειτουργια). Ετσι δε σε βαραει κατευθειαν το αερακι αλλα υπαρχει μια ροη αερα στο δωματιο. Σε καποια φαη σε διακοπες που με ενοχλουσε ο πολυς αερας, το εκανα ετσι και δουλεψε μια χαρα.
-
εμένα αυτό που κυρίως μου αρέσει είναι να με χτυπάει αυτό το ελαφρύ αεράκι το βρίσκω πολύ νανουριστικό
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εμένα αυτό που κυρίως μου αρέσει είναι να με χτυπάει αυτό το ελαφρύ αεράκι το βρίσκω πολύ νανουριστικόειχα πεσει σε περιεργη φαση
η ταχυτητα 1 ηταν αργη
η ταχυτητα 2 ηταν πιο πολυ το αερακι απο οτι ηθελα,εχω και τον φοβο του ανεμιστηρα, οταν σε βαραει 'το αερακι' μπορεις να παθεις ευκολα 'ψυξούλα' και να πονας 2 μερες
το γυρισα στην αναποδη στο 2 και ηταν ποιημα.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ