-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Το γραφει ο ΚΟΚ οτι το παπουτσι θα πρεπει να ειναι εφαρμοστο.Που το αναφέρει αυτό;
-
Χμμ αδιαβαστος σε αυτο. Σε συζητηση μου το εχουνε αναφερει γιατι απο μαιο μεχρι οκτωβριο εγω κινουμαι με σαγιοναρα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Εγω ειμαι τιποτενιος? Που τοσο καιρο γραφεις και τελικα δεν εχεις πει τιποτα? Αστερακι μου, και εσυ και ο αλλος αστεριας του συμπαντος, θα μου απαντησετε αυτο που ρωτησα? Θεωρειτε οτι αυτοι οι δρομοι πρεπει να ειναι τσαμπα, ή το προβλημα ειναι οτι τους θεωρειτε ακριβους και οτι ειναι ετσι για να πλουτιζει ο εργολαβος?
Το παρατραβάς. Αλλο να πεις στον άλλον 'λες βλακείες' και άλλο 'είσαι βλάκας' [Mod]
και τα 2
εσυ αν θες να πληρωνεις πληρωνε,ζμπουτσαμ.Και εσυ αν δεν θες να πληρωνεις, μη πληρωνεις. ΕΜΕΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ για αυτο.
Εν τω μεταξυ τα δυο που σε ρωταω, ακυρωνουν το ενα το αλλο, και εσυ απαντας 'και τα δυο'. Μιλαμε για συζητηση επιπεδου...Παλικαρι μου, θεωρεις οτι οι δρομοι πρεπει να ειναι τσαμπα ή δεχεσαι οτι θα ειναι επι πληρωμη αλλα θεωρεις οτι ειναι ακριβο αυτη τη στιγμη το αντιτιμο? Και αν ισχυει το δευτερο, θεωρεις οτι ειναι ακριβοι (και θα επρεπε να ειναι φθηνοτεροι) βασει καποιον κριτηριων που θα μας εξηγησεις, ή απλα θεωρεις οτι ειναι ετσι επειδη τα εχει κανει πλακακια ο εργολαβος με τη κυβερνηση για να πλουτιζει?
Η οδηγηση με σαγιοναρα απαγορευεται. Το γραφει ο ΚΟΚ οτι το παπουτσι θα πρεπει να ειναι εφαρμοστο. Απλα τα φουσκωσαν τοσο πολυ χθες βραδυ που λεω ή λενε μλκιες για να με ψαρωσουν ή οντως θα μου ερθει κανα ρολο κουζινας γεματο παραβασεις κ θα παρω το πρωτο τροχαιοδανειο στην ελλαδα!!
Ο κοκ δεν λεει για σαγιοναρες και εφαρμοστα παπουτσια. Ισως καπου να αναφερει κατι για την ενδυση των μοτοσυκλετιστων, περα απο το κρανος. Απο κει και περα, κατα ΠΑΣΑ πιθανοτητα σου λενε μαλακιες. Κατ'αρχας τις τροχαιες παραβασεις που λενε οτι εκανες, επρεπε να τις βεβαιωσουν εκει και τοτε. Τι σημαινει 'θα ερθει μετα και φουσκομενο'? Οι παραβασεις ειναι συγκεκριμενες, οι ποινες επισης και η διαδικασια επιβολης τους επισης.
Αυτοφορο ΑΝ υπαρχει τοτε ειναι μονο για πολυ (λίγες και) συγκεκριμενες παραβασεις (και ΑΝ υπαρχει ακομα, μπορει να εχει καταργηθει για ολες τις τροχαιες παραβασεις). Το μονο για το οποιο θα μπορουσαν να σου υποβαλλουν μηνυση ειναι που δεν σταματησες επι τοπου στο σημα τους.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τι να του κανουνε?
ουτε η οδηγηση με σαγιοναρα απαγορευεται ουτε ειχαν ρανταρ για να τον γραψουν για ταχυτητα.Σε αυτον δεν θα κανουν τιποτα.
Αυτος θα κανει εσενα:Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η οδήγηση με σαγιονάρες μπορεί να είναι πάρα πού επικίνδυνη σε αντίθεση με τα ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες. Μπορεί οι σαγιονάρες να είναι το τέλειο υπόδημα για το καλοκαίρι αλλά την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να οδηγήσετε φορώντας τις άνετες σαγιοναρούλες σας, καλό θα ήταν να τις βγάλετε.
Οι σαγιονάρες είναι υπεύθυνες για 1.4 εκατομμύρια -παρ' ολίγον- ατυχήματά στο δρόμο κάθε χρόνο, ενώ 1 στους 9 οδηγούς έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πιαστεί η σαγιονάρα τους στο πετάλ του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη μελέτη.
Μάλιστα για τις γυναίκες η οδήγηση με σαγιονάρες είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από ότι με τα ψηλά τακούνια, αφού τις δυσκολεύει να φρενάρουν αποτελεσματικά. Στη μελέτη πήραν μέρος 1.055 άνθρωποι και διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των οδηγών παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει με σαγιονάρες.
Το 27% παραδέχθηκε ότι τα υποδήματα ήταν η αιτία για να προκαλέσουν ατύχημα με το αυτοκίνητό τους, το 60% ότι οδηγούν με ακατάλληλα παπούτσια ενώ το 20% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να φορούν τα παπούτσια εκείνα με τα οποία παρ' ολίγον να προκαλέσουν ατύχημα.
Το 36% των γυναικών έχουν στο αυτοκίνητο δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ενώ αντίστοιχα μόλις το 12% των ανδρών διαθέτουν άλλο ζευγάρι παπούτσια στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
τι να του κανουνε?
ουτε η οδηγηση με σαγιοναρα απαγορευεται ουτε ειχαν ρανταρ για να τον γραψουν για ταχυτητα.Σε αυτον δεν θα κανουν τιποτα.
Αυτος θα κανει εσενα:Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η οδήγηση με σαγιονάρες μπορεί να είναι πάρα πού επικίνδυνη σε αντίθεση με τα ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες. Μπορεί οι σαγιονάρες να είναι το τέλειο υπόδημα για το καλοκαίρι αλλά την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να οδηγήσετε φορώντας τις άνετες σαγιοναρούλες σας, καλό θα ήταν να τις βγάλετε.
Οι σαγιονάρες είναι υπεύθυνες για 1.4 εκατομμύρια -παρ' ολίγον- ατυχήματά στο δρόμο κάθε χρόνο, ενώ 1 στους 9 οδηγούς έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πιαστεί η σαγιονάρα τους στο πετάλ του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη μελέτη.
Μάλιστα για τις γυναίκες η οδήγηση με σαγιονάρες είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από ότι με τα ψηλά τακούνια, αφού τις δυσκολεύει να φρενάρουν αποτελεσματικά. Στη μελέτη πήραν μέρος 1.055 άνθρωποι και διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των οδηγών παραδέχονται ότι έχουν οδηγήσει με σαγιονάρες.
Το 27% παραδέχθηκε ότι τα υποδήματα ήταν η αιτία για να προκαλέσουν ατύχημα με το αυτοκίνητό τους, το 60% ότι οδηγούν με ακατάλληλα παπούτσια ενώ το 20% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να φορούν τα παπούτσια εκείνα με τα οποία παρ' ολίγον να προκαλέσουν ατύχημα.
Το 36% των γυναικών έχουν στο αυτοκίνητο δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ενώ αντίστοιχα μόλις το 12% των ανδρών διαθέτουν άλλο ζευγάρι παπούτσια στο αυτοκίνητο.
Λινκ;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω ειμαι τιποτενιος? Που τοσο καιρο γραφεις και τελικα δεν εχεις πει τιποτα? Αστερακι μου, και εσυ και ο αλλος αστεριας του συμπαντος, θα μου απαντησετε αυτο που ρωτησα? Θεωρειτε οτι αυτοι οι δρομοι πρεπει να ειναι τσαμπα, ή το προβλημα ειναι οτι τους θεωρειτε ακριβους και οτι ειναι ετσι για να πλουτιζει ο εργολαβος?
Το παρατραβάς. Αλλο να πεις στον άλλον 'λες βλακείες' και άλλο 'είσαι βλάκας' [Mod]
και τα 2
εσυ αν θες να πληρωνεις πληρωνε,ζμπουτσαμ.Και εσυ αν δεν θες να πληρωνεις, μη πληρωνεις. ΕΜΕΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ για αυτο.
Εν τω μεταξυ τα δυο που σε ρωταω, ακυρωνουν το ενα το αλλο, και εσυ απαντας 'και τα δυο'. Μιλαμε για συζητηση επιπεδου...Παλικαρι μου, θεωρεις οτι οι δρομοι πρεπει να ειναι τσαμπα ή δεχεσαι οτι θα ειναι επι πληρωμη αλλα θεωρεις οτι ειναι ακριβο αυτη τη στιγμη το αντιτιμο? Και αν ισχυει το δευτερο, θεωρεις οτι ειναι ακριβοι (και θα επρεπε να ειναι φθηνοτεροι) βασει καποιον κριτηριων που θα μας εξηγησεις, ή απλα θεωρεις οτι ειναι ετσι επειδη τα εχει κανει πλακακια ο εργολαβος με τη κυβερνηση για να πλουτιζει?
θεωρω πως οι δρομοι θα πρεπει να ειναι τζαμπα,και αυτη τη στιγμη δεν ειναι ετσι για να τα κονομανε συγκεκριμενοι.
κι εσυ αν θες να τρεξεις τρεξε,αλλα οχι την ωρα που θα ειμαι εγω εκει γυρω.
οπως βολευεται ο καθενας με τα βιτσια του. -
μα υπάρχουν τσάμπα δρόμοι, γιατί να χρησιμοποιήσεις την ΑΟ που είναι υπο πληρωμή ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μα υπάρχουν τσάμπα δρόμοι, γιατί να χρησιμοποιήσεις την ΑΟ που είναι υπο πληρωμή ?γιατι ειναι δημοσια μηπως?
-
-
αλλο η ιδιοκτησια και αλλο η διαχειρηση
εκτος κι αν νομιζεις οτι φτιαχτηκε με 100% ιδιωτικο κεφαλαιο και σε ιδιωτικα χωραφια... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=555855παραθεσε και ενα μηχανακι μεταφρασης...θα χρειαστει...
να πω οτι δεν το προβλεψα? το προβλεψα -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αλλο η ιδιοκτησια και αλλο η διαχειρηση
εκτος κι αν νομιζεις οτι φτιαχτηκε με 100% ιδιωτικο κεφαλαιο και σε ιδιωτικα χωραφια...η ξενοδοχειακή μονάδα που συν/κε από την ΕΕ είναι δημόσια?
Πας αν γουστάρεις το βράδυ και κοιμάσαι χωρίς την καταβολή αντιτίμου ?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
θεωρω πως οι δρομοι θα πρεπει να ειναι τζαμπα,και αυτη τη στιγμη δεν ειναι ετσι για να τα κονομανε συγκεκριμενοι.
οπως βολευεται ο καθενας με τα βιτσια του.Ποιος τους εφτιαξε αυτους τους δρομους για να ειναι τσαμπα? Ασε που τους ειδαμε τους τσαμπα δρομους δημοσιας κατασκευης, τι μπουρδελο ηταν (και ΔΕΝ ηταν τσαμπα, υπηρχαν διοδια και ΤΕΟ).
Λοιπον, κατ΄αρχας τιποτα δεν ειναι τσαμπα. Οι δρομοι (και ειδικα τετοιου μεγεθους και προδιαγραφων) ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ για να κατασκευαστουν και ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ για να συντηρουνται σε αυτη τη κατασταση. Αυτο δεν νομιζω να χρειαζεται να το εξηγησουμε.
Αυτο το κοστος λοιπον, καποιος πρεπει να το επωμιστει. Αν εσυ λες 'τσαμπα δρομοι' κατα το δημοσιο και δωρεαν ταδε, τοτε σου εχω νεα: ουτε αυτο/αυτοι ειναι τσαμπα, πληρωνονται απο ολους εμας μεσω φορων κλπ οπως πληρωνεται και η δωρεαν παιδεια. Ερχεται λοιπον το ελληνικο κρατος και σου προσφερει τον εξης συμβιβασμο: θα δημιουργηθει ο σουπερ δρομος, απο ιδιωτη γιατι εγω δεν μπορουσα να τον φτιαξω ετσι, αλλα θα πληρωνει ο χρηστης για τη χρηση του. Και για να φτιαχτει ο δρομος θα του παραχωρηθει η εκμεταλλευση και η γη πανω στην οποια θα κατασκευαστει, για καποιο χρονικο διαστημα (οσο ειναι αυτο, αυτο ειναι θεμα της διαπραγματευσης), και μετα θα μας μεινει και ο δρομος. Αν δεν σου αρεσει, πηγαινε απο τους αλλους διαθεσιμους δρομους, γιατι ετσι κι αλλιως ο σουπερ δρομος δεν θα υπηρχε αν δεν ειχε γινει μεσω της προηγουμενης διαδικασιας. Τοσο απλα.
μα υπάρχουν τσάμπα δρόμοι, γιατί να χρησιμοποιήσεις την ΑΟ που είναι υπο πληρωμή ?
γιατι ειναι δημοσια μηπως?
Οχι, δεν ειναι δημοσια, οπως σου εξηγουμε ολοι. Την εφτιαξε ιδιωτης, κατ'οπιν παραχωρησης απο το κρατος, για να βγαζει λεφτα. Αν θες, πηγαινε, αν δεν θες τοτε πηγαινε απο τις αλλες διαδρομες που υπηρχαν πριν γινει η ΑΟ, γιατι χωρις τον ιδιωτη που την εφτιαξε για να βγαζει λεφτα, δεν θα υπηρχε ποτε αυτος ο δρομος. Υπο αυτο τον συμβιβασμο δημιουργηθηκε.
Παλικαρι μου, παντου στο κοσμο υπαρχουν διοδια σε τετοιους δρομους. Οι λογοι ειναι οι απο πανω. Κοστιζουν, και καποιος πρεπει να επωμιστει το κοστος. Να μου πεις για διοδια που υπηρχαν στην Ελλαδα σε δρομους που ηταν υπο κατασκευη (που ειναι παρανομο), να σου πω μπραβο μαζι σου να τους γαμησουμε. Αλλα οταν το διλημμα ειναι 'νεος δρομος 2014 επι πληρωμη vs. εθνικες οδοι της δεκαετιας του 80 (σχεδον) τσαμπα', τοτε τελικα δεν υπαρχει διλημμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οπως βολευεται ο καθενας με τα βιτσια του.Ποιος τους εφτιαξε αυτους τους δρομους για να ειναι τσαμπα? Ασε που τους ειδαμε τους τσαμπα δρομους δημοσιας κατασκευης, τι μπουρδελο ηταν (και ΔΕΝ ηταν τσαμπα, υπηρχαν διοδια και ΤΕΟ).
Λοιπον, κατ΄αρχας τιποτα δεν ειναι τσαμπα. Οι δρομοι (και ειδικα τετοιου μεγεθους και προδιαγραφων) ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ για να κατασκευαστουν και ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ για να συντηρουνται σε αυτη τη κατασταση. Αυτο δεν νομιζω να χρειαζεται να το εξηγησουμε.
Αυτο το κοστος λοιπον, καποιος πρεπει να το επωμιστει. Αν εσυ λες 'τσαμπα δρομοι' κατα το δημοσιο και δωρεαν ταδε, τοτε σου εχω νεα: ουτε αυτο/αυτοι ειναι τσαμπα, πληρωνονται απο ολους εμας μεσω φορων κλπ οπως πληρωνεται και η δωρεαν παιδεια. Ερχεται λοιπον το ελληνικο κρατος και σου προσφερει τον εξης συμβιβασμο: θα δημιουργηθει ο σουπερ δρομος, απο ιδιωτη γιατι εγω δεν μπορουσα να τον φτιαξω ετσι, αλλα θα πληρωνει ο χρηστης για τη χρηση του. Και για να φτιαχτει ο δρομος θα του παραχωρηθει η εκμεταλλευση και η γη πανω στην οποια θα κατασκευαστει, για καποιο χρονικο διαστημα (οσο ειναι αυτο, αυτο ειναι θεμα της διαπραγματευσης), και μετα θα μας μεινει και ο δρομος. Αν δεν σου αρεσει, πηγαινε απο τους αλλους διαθεσιμους δρομους, γιατι ετσι κι αλλιως ο σουπερ δρομος δεν θα υπηρχε αν δεν ειχε γινει μεσω της προηγουμενης διαδικασιας. Τοσο απλα.
γιατι ειναι δημοσια μηπως?
Οχι, δεν ειναι δημοσια, οπως σου εξηγουμε ολοι. Την εφτιαξε ιδιωτης, κατ'οπιν παραχωρησης απο το κρατος, για να βγαζει λεφτα. Αν θες, πηγαινε, αν δεν θες τοτε πηγαινε απο τις αλλες διαδρομες που υπηρχαν πριν γινει η ΑΟ, γιατι χωρις τον ιδιωτη που την εφτιαξε για να βγαζει λεφτα, δεν θα υπηρχε ποτε αυτος ο δρομος. Υπο αυτο τον συμβιβασμο δημιουργηθηκε.
Παλικαρι μου, παντου στο κοσμο υπαρχουν διοδια σε τετοιους δρομους. Οι λογοι ειναι οι απο πανω. Κοστιζουν, και καποιος πρεπει να επωμιστει το κοστος. Να μου πεις για διοδια που υπηρχαν στην Ελλαδα σε δρομους που ηταν υπο κατασκευη (που ειναι παρανομο), να σου πω μπραβο μαζι σου να τους γαμησουμε. Αλλα οταν το διλημμα ειναι 'νεος δρομος 2014 επι πληρωμη vs. εθνικες οδοι της δεκαετιας του 80 (σχεδον) τσαμπα', τοτε τελικα δεν υπαρχει διλημμα.
ποιος τους εφτιαξε?αυτος που με δανεικα και εγγυησεις δημοσιου τους εφτιαξε υπερκοστολογημενους
αφου το κρατος δεν ειχε λεφτα υποτιθεται για να τους φτιαξει,πως ο ιδιωτης τους εφτιαξε με το 1/10 του κεφαλαιου?
αρα μπορουσε και δεν ηθελε,γιατι ηθελε να βολεψει το μπομπολα.
ολα κοστιζουν,τιποτα δεν ειναι τσαμπα,αν ηθελε λοιπον ο μπομπολας να φτιαξει ιδωτικο δρομο και να βαζει διοδια οσο γουσταρει,ας πηγαινε να αγορασει ολες τις εκτασεις που φτιαχτηκε πανω η αττικη οδος και με δικα του λεφτα και μονο να εφτιαχνε ο,τι δρομο γουσταρε.
δεν ειδα να πηγαινεις να γαμησεις κανεναν στα διοδια της πατρας,η σου πεφτει πολυ μακρια και δε σε νοιαζει? -
-
Σταματαω να ασχολουμαι με τις μιντλετονς του Νιτσα.
-
Ο καθενας εχει την αποψη του για το αν οι δρομοι της Ελλαδας ειναι καλης ή κακης ποιοτητας, αν τα διοδια που καλουμαστε να πληρωσουμε ειναι ακριβα ή φτηνα και παει λεγοντας.
Στην παρουσα κατασταση, για όποιους λογους, οι δρομοι ειναι αυτοι που ειναι και οι τιμες στα διοδια ειναι αυτες που ειναι.
Υπαρχουν αν θελει κανεις τρόποι αντιδρασης, οπως ο παθητικος 'δε συμφωνω με την κατασταση και ψηφιζω κομματα που οι κυβερνησεις τους θα αλλαξουν αυτα τα πραγματα' και ο ενεργητικος 'δε συμφωνω με την κατασταση και επιλεγω να μην παταω σε δρομους που τα διοδια ειναι υπερβολικα ακριβα ή δεν αντιστοιχουν στις παρεχομενες υπηρεσιες'. Ισως και συνδυασμος των παραπανω. Ακομα παραπερα υπαρχει και το 'ειμαι ο Ρομπεν των Διοδίων και σηκωνω μπαρες'.
Αυτα βεβαια για οσους δεν προσπαθουν να κρυφτουν πισω απο το δαχτυλό τους και αντιμετωπιζουν την κατασταση κατα προσωπο. Αντρίκια. Ο Ρομπεν, θυμιζω, δε ζουσε στο δασος επειδη το αρεσε η φυση, αλλα γιατι τον εψαχναν να τον κρεμασουν, ειχε ρισκο.
Καταστασεις 'ντεμί' οπως 'δε μου αρεσει το διοδιο αλλα μου αρεσει ο δρομος' και 'αφου μου αρεσει/με βολευει/μου ανηκει ο δρομος και ετσι θα κολλησω πισω σου για να εκμεταλλευτω την μπαρα που συγχωρει και να κανω τη δουλιτσα μου' ειναι για τσαμπα μαγκες. Δεν ειστε επαναστατες, δεν κανετε διαμαρτυρια, απλα κανετε τη δουλιτσα σας και την ψεκαζετε με το αρωμα της επαναστασης και του δικαιου γιατι βρωμαει. Δεν ειστε καν καλυτεροι απο το Μπομπολα, που και αυτος 'τη δουλιτσα του κανει', καθε αλλο. Ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι εσεις το κανετε για 3€ και ο Μπομπολας για μερικα εκατομμυρια. Ψιλικατζηδες.
Οπως εχει ειπωθει παραπανω, οποιος ειναι μάγκας, ας παει να σηκωσει τη μπαρα και οι υπολοιποι θα χειροκροτησουμε. Αλλιως, ας μη παραπονεθει οταν πχ εχει κατσει σε ενα εστιατοριο, εχει δωσει παραγγελια και επιστρεφοντας απο την τουαλετα δει το διπλανο να τσιμπολογαει... γιατι και ο διπλανος μπορει να πιστευει οτι το φαγητο ειναι αγαθο που πρεπει να ανηκει σε ολους. Γιατι στην τελικη, ΜΙΑ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑ ΜΠΥΡΑ ηπιε ο ανθρωπος... γιατι ειναι ακριβο το εστιατοριο πολυ, και δε θα επρεπε... Πως κανετε ετσι?
-
συν ένα στο αποπάνω...
-
Τι λέγαμε παραπάνω για σαγιονάρες ΄;
http://www.enikos.gr/society/245530,FWT ... sto.html
και από ότι φαίνεται και από τις κεφαλιές προφανώς και οι ζώνες ήταν άγνωστη λέξη, κάτι μαύρο που κρέμεται
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο καθενας εχει την αποψη του για το αν οι δρομοι της Ελλαδας ειναι καλης ή κακης ποιοτητας, αν τα διοδια που καλουμαστε να πληρωσουμε ειναι ακριβα ή φτηνα και παει λεγοντας......................................
...................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Πως κανετε ετσι?Γεια στο στομ..... στο πλεικτρολογιο σου......
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.