-
Προσωπικά διαφωνώ στο ότι το βιβλίο του σέρβις είναι μόνο για εξουσιοδοτημένα. Εγώ το συμπληρώνω πρώτα από όλα για μένα για να ξέρω τι έχω κάνει. Και έχω κρατήσει και τις περισσότερες αποδείξεις. Αν κάποια στιγμή το πουλήσω και έρθει να μου πει κανείς μα και μου που δεν το πήγαινα στην αντιπροσωπεία μετά το πέρας της εγγύησης, στα παλιά μου τα παπούτσια. Ας πάει να βρει άλλο.
Μια αλλαγή λαδιών ενδιάμεση την έκανα σε ένα άσχετο συνεργείο (ασχολείται με φρένα). Και το έγραψα μόνος μου για να φαίνεται ώστε να ξέρω πότε είχε γίνει. Σε αντίστοιχη αλλαγή στην αντιπροσωπεία που είχα πάει εντός εγγύησης δεν μου γράφανε τίποτα στο βιβλίο. Θα μου πει κανείς τίποτα αργότερα;
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αυτο τον καιρο δινω το atos. κι ομως για το κουτί αυτό ζητούν το βιβλίο.
ξέρουν οτι το πιθανότερο ειναι να μην το εχει κάποιος οπως και ΔΕΝ το εχω γιατί σιγα μην το πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο.
το ζητάνε προφανώς για να ρίξεις την τιμή.Αν δεν το πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο, αλλά σε ένα εξειδικευμένο που ξέρει καλά τη συγκεκριμένη μάρκα το οποίο σου σφραγίζει στα σέρβις και αναγράφει τι εργασίες γίνανε, τι πρόβλημα υπάρχει;
σαφώς καταλαβαινεις οτι άλλη βαρύτητα έχει η σφραγίδα του εξειδικευμενου και άλλη του εξουσιοδοτημένου.
εγω ξέρω την φερεγγυότητα των εργασιών του πρώτου.
ο υποψήφιος αγοραστής όμως -κάνει πως- δεν την ξέρει και το παίζει ψόφιος κοριός.έχεις βρει πολλούς αγοραστές να ξεφορτωθείς την κονσέρβα και τσινάγανε στην υπογραφή του βιβλίου σέρβις ?
στο δια ταύτα στεκομαι, στο ότι ολοι ξαφνικά εχουν γίνει επιλεκτικοί ταχα μου-τάχα μου με σκοπό την περαιτέρω μείωση στην τιμή.
παρεπιπτοντως για την κονσέρβα βρέθηκαν 5-6 άτομα και μέσα στην βδομάδα έφυγε.
ειναι αρκετά εμπορικό μοντέλο. καταλαβαίνεις γιατί. το μεγκαν πχ δεν το παιρνουν ουτε για σιδερα που λεει ο λόγος.
off topic ends. -
Επίσης τα ανταλλακτικά κοστίζουν διαφορετικά. Πχ μια αντλία νερού που αναφέρθηκε στο 1.8 Tsi που έχω κοστίζει 250€ και 150€ εργασία γιατί είναι μανίκι εκεί που είναι. Δεν είναι όλα εύκολα μοτέρ.
http://www.maxxparts.gr/Part/Τ�% ... 6cxzPmSy8o
http://carettas.gr/index.php?page=shop. ... Itemid=129
Αποκλείεται να είναι τόσο φθηνή? Μήπως δεν είναι οRιτζαλ Σεατ ? Λέει πάνω σεατ?
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος και κρίνοντας από την 2η φωτό η τιμή αφορά μέρος της αντλίας. Ολόκληρη κοστίζει όσο είπα.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
αυτο τον καιρο δινω το atos. κι ομως για το κουτί αυτό ζητούν το βιβλίο.
ξέρουν οτι το πιθανότερο ειναι να μην το εχει κάποιος οπως και ΔΕΝ το εχω γιατί σιγα μην το πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο.
το ζητάνε προφανώς για να ρίξεις την τιμή.Αν δεν το πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο, αλλά σε ένα εξειδικευμένο που ξέρει καλά τη συγκεκριμένη μάρκα το οποίο σου σφραγίζει στα σέρβις και αναγράφει τι εργασίες γίνανε, τι πρόβλημα υπάρχει;
σαφώς καταλαβαινεις οτι άλλη βαρύτητα έχει η σφραγίδα του εξειδικευμενου και άλλη του εξουσιοδοτημένου.
εγω ξέρω την φερεγγυότητα των εργασιών του πρώτου.
ο υποψήφιος αγοραστής όμως -κάνει πως- δεν την ξέρει και το παίζει ψόφιος κοριός.έχεις βρει πολλούς αγοραστές να ξεφορτωθείς την κονσέρβα και τσινάγανε στην υπογραφή του βιβλίου σέρβις ?
στο δια ταύτα στεκομαι, στο ότι ολοι ξαφνικά εχουν γίνει επιλεκτικοί ταχα μου-τάχα μου με σκοπό την περαιτέρω μείωση στην τιμή.
παρεπιπτοντως για την κονσέρβα βρέθηκαν 5-6 άτομα και μέσα στην βδομάδα έφυγε.
ειναι αρκετά εμπορικό μοντέλο. καταλαβαίνεις γιατί. το μεγκαν πχ δεν το παιρνουν ουτε για σιδερα που λεει ο λόγος.
off topic ends.Η περαιτέρω μείωση της τιμής είναι σύνηθες φαινόμενο... Ένας που ενδιαφέρεται πραγματικά δεν θα κολλήσει στην σφραγίδα μεταξύ εξουσιοδοτημένου και αντιπροσωπίας αλλά στην γενική κατάσταση του οχήματος
-
Και εκεί που πάω να βρω λεπτομέρειες για τους νέους κινητήρες, πέφτω πάνω στο ...
Seat Leon X-perience
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... -crossover
Αυτή τη φορά με ανεξάρτητες αναρτήσεις σ' όλες τις εκδόσεις...
-
Καλησπέρα.Ένας φίλος μου πουλάει ένα SEAT ΕΧΕO του 2012 1.8 T με 20.000 χιλόμετρα σε καλή τιμή, και σκεφτομαι να το αγοράσω για την οικογένεια μου(ένα μωράκι) .Είναι ολοκαίνουργιο, ατρακάριστο και προσεγμένο.Το δίνει γύρω στα 10.000.Είναι η μεσαία έκδοση με κλιματισμό 6 αερόσακους ABS, ESC κτλ σαν το προπροηγουμενο audi Α4.Επειδή έχω αμφιβολίες για αυτή την αγορά θέλω τις σκέψεις σας πάνω σε αυτά..
- Πόσο περίπου καίει μεσα στην πόλη στην πράξη;
- Πόσα είναι τα τέλη του;
- Συμφέρει να το αγοράσω και να του βάλω άμεσα υγραέριο?
- Θα βρίσκω έυκολα ανταλακτικά δεδομένου του ότι έιχαν πουληθεί λίγα κομμάτια στην Ελλάδα από αυτό το αυτοκίνητο;
Οποιαδήποτε σκέψη σας είναι καλοδεχούμενη!
-
Ο χρήστης passenger57 έγραψε:
Καλησπέρα.Ένας φίλος μου πουλάει ένα SEAT ΕΧΕO του 2012 1.8 T με 20.000 χιλόμετρα σε καλή τιμή, και σκεφτομαι να το αγοράσω για την οικογένεια μου(ένα μωράκι) .Είναι ολοκαίνουργιο, ατρακάριστο και προσεγμένο.Το δίνει γύρω στα 10.000.Είναι η μεσαία έκδοση με κλιματισμό 6 αερόσακους ABS, ESC κτλ σαν το προπροηγουμενο audi Α4.Επειδή έχω αμφιβολίες για αυτή την αγορά θέλω τις σκέψεις σας πάνω σε αυτά..- Πόσο περίπου καίει μεσα στην πόλη στην πράξη;
- Θα βρίσκω έυκολα ανταλακτικά δεδομένου του ότι έιχαν πουληθεί λίγα κομμάτια στην Ελλάδα από αυτό το αυτοκίνητο;
αυτό δεν είναι το παλιότερο Α4 με σήματα ΣΕΑΤ;
-
ναι αυτό είναι!
-
Nαι!!
-
ναι έτσι είναι
-
Ο χρήστης passenger57 έγραψε:
Καλησπέρα.Ένας φίλος μου πουλάει ένα SEAT ΕΧΕO του 2012 1.8 T με 20.000 χιλόμετρα σε καλή τιμή, και σκεφτομαι να το αγοράσω για την οικογένεια μου(ένα μωράκι) .Είναι ολοκαίνουργιο, ατρακάριστο και προσεγμένο.Το δίνει γύρω στα 10.000.Είναι η μεσαία έκδοση με κλιματισμό 6 αερόσακους ABS, ESC κτλ σαν το προπροηγουμενο audi Α4.Επειδή έχω αμφιβολίες για αυτή την αγορά θέλω τις σκέψεις σας πάνω σε αυτά..- Πόσο περίπου καίει μεσα στην πόλη στην πράξη;
- τουλάχιστον 10lt/100 km, ίσως και περισσότερο.
- 469(!) ευρώ αν είναι η έκδοση με τα 150 άλογα και 373(!) αν είναι η facelift με τα 160 (tsi)...
- έλα ντε...
- Πιστεύω πως ναι. Άσε που θα κάνουν τα περισσότερα του Α4.
-
Είναι πολλά τα τέλη...νομίζω είναι μη-TSI αλλά επειδή είναι καινούργιο πρακτικά το αμάξι σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω....Είναι καλό αυτοκίνητο;
-
Μια αλλαγη ιμαντας κάθε 5 χρόνια με κόστος κανά 150αρη...Λόγος απόρριψης του οχήματος
150 έχει σχεδόν μόνον ο ιμάντας. Για την ακρίβεια σε opel astra 1.6 Η 130 + αντλία νερού 70 (που ακόμη και στο brava tou 98 αλλάζεται λόγω της θέσης μαζί με τον ιμάντα, καθώς και σε πολλά από όσο διαβάζω renault) = 200 + 100 εργατικά = 300 ευρώ. Χλωμό το βλέπω μόνον με 150 ευρώ να αλλάζουν ιμάντα χρονισμού ειδικά στα VW που έχουν τσιμπημένο κόστος συντήρησης. 15 χρόνια είχα και ξέρω.
-
Έφθασε το ανανεωμένο Ibiza
Αναλυτικά οι αρχικές τιμές ανά κινητήρα:
http://www.newsauto.gr/efthase-to-anane ... iza-times/
Ο 1.2TSI 110hp,ειναι πολυ παλαιοτερος κινητηρας απο τον νεο 1.0 ecoTSI?,αφου ηρθε με τη νεα fabia αυτο το μοτερ. Mε αυτο το vag δεν βγαζεις ακρη,αλλαζουν καθε λιγο 5 αλογα πανω κατω τους κινητηρες τους και ψαχνεις να βρεις με τους κωδικους τον παλιο και τον νεο.Το σχεδιο εχει καραπαλιωσει του ibiza,αλλα μια εκδοση FR δεν ειναι ασχημη,6αρι σασμαν,110 αλογακια με χιλιαρη που δεν πληρωνει τελη,οθονη αφης,φωτα μπροστα,καλυτερα αυτο παρα τη μαπα το fabia.
-
Οδήγησα πρόσφατα το Ibiza με τους 95 ίππους και πρέπει να σας πω ότι έμεινα έκπληκτος το αυτοκίνητο έχει πολυ καλή ροπή.
-
Αναζητούμε κάποιο καλό συνεργείο για το Cordoba στις περιοχές Μαρούσι/Μελίσσια/Βριλήσια/Χαλάνδρι/Πεύκη.
Το συνεργείο που το πηγαίναμε έκλεισε και το διαχειρίζεται ένας ξεκάρφωτος τύπος στο Γέρακα (Κλεισθένους) σε μία τρύπα.
Αν έχει κανείς κάποιο συνεργείο να προτείνει θα βοηθούσε πολύ γιατί πρέπει να πάμε το Cordοba για αντλία βενζίνης...
-
Πήγαινε το Βελμαρ Κηφισιάς . Πολυ επαγγελματίες οι τύποι. Ενα παλιό Ibiza με 300000 χλμ εχω και το πάω εκεί. Εχω μείνει ευχαριστημένος.
-
Εκεί θα το πάμε. Πήγα και μία βόλτα και μου φάνηκε μια χαρά.
Σε ευχαριστώ!...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Προσωπικά διαφωνώ στο ότι το βιβλίο του σέρβις είναι μόνο για εξουσιοδοτημένα. Εγώ το συμπληρώνω πρώτα από όλα για μένα για να ξέρω τι έχω κάνει. Και έχω κρατήσει και τις περισσότερες αποδείξεις. Αν κάποια στιγμή το πουλήσω και έρθει να μου πει κανείς μα και μου που δεν το πήγαινα στην αντιπροσωπεία μετά το πέρας της εγγύησης, στα παλιά μου τα παπούτσια. Ας πάει να βρει άλλο.Μια αλλαγή λαδιών ενδιάμεση την έκανα σε ένα άσχετο συνεργείο (ασχολείται με φρένα). Και το έγραψα μόνος μου για να φαίνεται ώστε να ξέρω πότε είχε γίνει. Σε αντίστοιχη αλλαγή στην αντιπροσωπεία που είχα πάει εντός εγγύησης δεν μου γράφανε τίποτα στο βιβλίο. Θα μου πει κανείς τίποτα αργότερα;
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
Μαζι σου. Αλλαγη λαδιων και καποια αλλα θεματα, οπως αλλαγη στα τακακια των φρενων και δισκοπλακες κλπ μετα την εγγυηση το πας σε ενα συνεργειο που ξερει απο την μαρκα του αυτοκινητου που εχεις. Εγω αναλογα με το τι θελω να κανω επιλεγω συνεργειο φιλου ή αντιπροσωπεια. Οταν το πουλας καλο το βιβλιο των σερβις, αλλα αν το αυτοκινητο φαινεται πως δεν ειναι ταλαιπωρημενο τοτε....Χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Προσωπικά διαφωνώ στο ότι το βιβλίο του σέρβις είναι μόνο για εξουσιοδοτημένα. Εγώ το συμπληρώνω πρώτα από όλα για μένα για να ξέρω τι έχω κάνει. Και έχω κρατήσει και τις περισσότερες αποδείξεις. Αν κάποια στιγμή το πουλήσω και έρθει να μου πει κανείς μα και μου που δεν το πήγαινα στην αντιπροσωπεία μετά το πέρας της εγγύησης, στα παλιά μου τα παπούτσια. Ας πάει να βρει άλλο.+1. Το ίδιο κάνω και εγώ.
Οταν το πουλας καλο το βιβλιο των σερβις, αλλα αν το αυτοκινητο φαινεται πως δεν ειναι ταλαιπωρημενο τοτε....Χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει.
Μη το λες. Πάρα πολλές φορές αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός. Ή το χωριό να είναι μέσα στάνη!
Από την άλλη βέβαια ένα τέτοιο βιβλίο και μια σφραγίδα μπορεί να βρεθεί τόσο εύκολα και να συνοδεύει ένα γυαλισμένο χρεπι. Όλα σχετικά ...
SEAT FORUM