-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχεις συνειδητοποιήσει ότι ναζισμός και εθνικοσοσιαλισμός είναι το ίδιο πράγμα σε διαφορετική γλώσσα;Τα ίδια πράγματα είναι.
Με μία όμως διαφορά στη χρήση.
Η χρήση της λέξης 'ναζισμός' χρησιμοποιείται για να γίνεται παραπομπή στα του 'Χίτλερ', να δημιουργεί εντυπώσεις και να μας υπενθυμίζει την Γερμανική κατοχή. Οπότε είναι η 'καραμέλα' για τους απανταχού πολέμιους της ΧΑ.Ενώ η λέξη εθνικοσοσιαλισμός δεν νομίζω να αντηχεί το ίδιο στα αυτιά του απλού πολίτη και για αυτό δεν προτιμάται από τους απανταχού πολέμιους της ΧΑ.
π.χ. Το ίδιο πράγμα δεν είναι αν αποκαλέσω κάποιον 'μαlάκα' ή 'αυνάνα';
Ωστόσο δεν βλέπω και πολύ κόσμο να βρίζει με την λέξη 'αυνάνα' ... το οποίο σύμφωνα με την ιατρική δεν είναι και κάτι το τρομερό...Αυτοί οι άνθρωποι είναι προτιμότεροι από το ΠΑΣΟΚ;
Ανάλογα ποιον ρωτάς...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το ερώτημα είναι , αν ο λαός δώσει πλειοψηφία στην ΧΑ η στο ΚΚΕ τι θα γίνει τότε . Θα έχουμε πολιτειακή μεταβολή ?
Προφανώς όχι σε πρώτη φάση τουλάχιστον .
ΦΥΣΙΚΑ θα έχουμε πολιτειακή μεταβολή, άμεσα και για πάντα. Κάνε την ερώτηση στον φίλο μας τον Realzeus, που τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Αυτό ακριβώς θα συμβεί και αν αναρριχηθεί στην εξουσία το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο μόνος λόγος που δεν ασχολούμαστε με το ΚΚΕ είναι ότι είναι σταθεροποιημένο σε 'ασφαλή' χαμηλά ποσοστά.
Storm τι ακριβώς εννοείς 'για να δημιουργεί εντυπώσεις' ; Τα ίδια τα πρωτοπαλίκαρα της χ.α. μας θυμίζουν πόσο γαμάτοι ήταν οι Γερμανοί κατακτητές -οι σφαγείς των Ελλήνων- και τι καλά που θα ήταν αν είχαν επικρατήσει. Ο πυρήνας της χρυσής αυγής γράφει για τον 'φύρερ' και του τρέχουν τα σάλια.
Και εσύ λες ότι τους λέμε ναζιστές για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις; Βλέπεις πουθενά να είπε ο Παππάς 'ΣΥΓΝΩΜΗ, έγραφα μ@λ@κίες όταν ήμουν νέος, εννοείται ότι αποκηρύττω τον Ναζισμό';
-
Χρήστο σου αρέσει να επαναλαμβάνεσαι;
Ξέρεις ότι το αναγνωστικό κοινό εδώ μέσα είναι συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένων ιδεολογιών και κομματικών προσανατολισμών.
Η επανάληψη των ίδιων και των ίδιων δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω στο θέμα. Ότι είχα να πω, το είπα και βάζω τελεία. -
Όταν μου γράφεις ότι η χα δεν είναι ναζιστικό κόμμα, αλλά 'σκέτο' εθνικοσοσιαλιστικό*, απλά με αναγκάζεις να επισημαίνω ότι δεν είναι απλά θαυμαστές της πιο φρικιαστικής πολιτικής ιδεολογίας που γνώρισε η ανθρωπότητα, αλλά και δηλωμένοι οπαδοί των συγκεκριμένων Γερμανών που προσπάθησαν να την εφαρμόσουν αιματοκυλώντας και την χώρα μας.
Ο πυρήνας της χρυσής αυγής δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι κατά βάση σωστός αλλά εφαρμόστηκε λάθος από τον κακό Χίτλερ. Μας λέει κατάμουτρα ότι αν είχαμε αφήσει τον 'φύρερ' να κάνει την δουλειά του, ο κόσμος τώρα θα ήταν καλύτερος . Όχι απλά δεν τον αποκηρύττουν, αλλά νιώθουν τόσο υπερήφανοι για αυτόν που δηλώνουν συνεχιστές του έργου του.
- Να υποθέσω ότι στα δικά σου μάτια ο εθνικοσοσιαλισμός έχει αποενοχοποιηθεί;
-
Η πιο φρικιαστική πολιτική ιδεολογία είναι ο σιωνισμός.-
-
Από τον συγκεκριμένο χρήστη δεν περίμενα κάτι καλύτερο, έχει δώσει πολλά δείγματα ρατσιστικού μίσους στο παρελθόν.
-
Αλλο ο σιωνισμός , άλλο ο αντισημιτισμός . Μην μπερδεύουμε τα πράγματα .
Το ότι οι ΧΑτες του πυρήνα του 80 ήταν θαυμαστές του Χίτλερ είναι γνωστό . Μπορεί γιά πολλούς αυτό να είναι απαράδεκτο , αλλά και γιά άλλους απαράδεκτο είναι ο θαυμασμός του Στάλιν η του Μάο , η πολλών ακόμα που έχουν κάνει εγκλήματα , αλλά δεν έχουν χάσει τον πόλεμο και έτσι δεν θεωρούνται εγκληματίες
Το θέμα είναι ότι όσο δεν παραβιάζουν τον νόμο παραμένουν στο πολιτικό παιχνίδι , ενώ δίκη προθέσεων και σκέψεων η ιδεών δεν προβλέπεται στην Δημοκρατία .
Ετσι δεν μπαίνει θέμα ενοχοποίησης η απενοχοποίησης της όποιας ιδεολογίας , επειδή κάποιος κατά την εφαρμογή της έκανε εγκλήματα . Τιμωρείται ο κάποιος και η πρακτική του μένει στην ιστορική μνήμη και οι έχοντες την ίδια ιδεολογία πρέπει να απολογούνται γιά αυτή .
Αλλιώς θα έπρεπε να απαγορεύσουμε όλες τις ιδεολογίες , γιατί στο όνομα τους έχουν γίνει εγκλήματα , ενώ τώρα βιώνουμε μιά στρέβλωση του καπιταλισμού που προήλθε από αντιδημοκρατικές πρακτικές και πράξεις ποινικά κολάσιμες .
Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα τις χρεωθεί ο καπιταλισμός , αλλά θα πρέπει οι καπιταλιστές να τις λαμβάνουν υπ' όψη τους και να απολογούνται γιά αυτές τις πρακτικές .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αλλο ο σιωνισμός , άλλο ο αντισημιτισμός . Μην μπερδεύουμε τα πράγματα .Το ότι οι ΧΑτες του πυρήνα του 80 ήταν θαυμαστές του Χίτλερ είναι γνωστό . Μπορεί γιά πολλούς αυτό να είναι απαράδεκτο , αλλά και γιά άλλους απαράδεκτο είναι ο θαυμασμός του Στάλιν η του Μάο , η πολλών ακόμα που έχουν κάνει εγκλήματα , αλλά δεν έχουν χάσει τον πόλεμο και έτσι δεν θεωρούνται εγκληματίες
Το θέμα είναι ότι όσο δεν παραβιάζουν τον νόμο παραμένουν στο πολιτικό παιχνίδι , ενώ δίκη προθέσεων και σκέψεων η ιδεών δεν προβλέπεται στην Δημοκρατία .
Ετσι δεν μπαίνει θέμα ενοχοποίησης η απενοχοποίησης της όποιας ιδεολογίας , επειδή κάποιος κατά την εφαρμογή της έκανε εγκλήματα . Τιμωρείται ο κάποιος και η πρακτική του μένει στην ιστορική μνήμη και οι έχοντες την ίδια ιδεολογία πρέπει να απολογούνται γιά αυτή .
Αλλιώς θα έπρεπε να απαγορεύσουμε όλες τις ιδεολογίες , γιατί στο όνομα τους έχουν γίνει εγκλήματα , ενώ τώρα βιώνουμε μιά στρέβλωση του καπιταλισμού που προήλθε από αντιδημοκρατικές πρακτικές και πράξεις ποινικά κολάσιμες .
Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα τις χρεωθεί ο καπιταλισμός , αλλά θα πρέπει οι καπιταλιστές να τις λαμβάνουν υπ' όψη τους και να απολογούνται γιά αυτές τις πρακτικές .
Πρέπει επιτέλους να διαχωρίσεις στο μυαλό σου την διαφορά μεταξύ μιας ιδεολογία που κηρύσσει το μίσος με κάποιες άλλες που δεν το κηρύσσουν, παρόλο που και επί των δικών τους ημερών έχουν γίνει εγκλήματα. Δεν είναι το ίδιο ο εθνικοσοσιαλισμός που κηρύσσει την ανωτερότητα της φυλής και το εθνοτικό μίσος με τον κομμουνισμό που κηρύσσει την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων. Στην πρώτη περίπτωση το μίσος είναι στην καρδιά της ιδεολογίας, ανεξαρτήτως από το ποιός την εφαρμόζει. Στην δεύτερη περίπτωση το έγκλημα μπορεί να το διαπράξει αυτός που είναι στην εξουσία (όπως συμβαίνει και στην αστική δημοκρατία) αλλά δεν το κάνει στο όνομα της ιδεολογίας η οποία δεν μιλάει για μίσος!
-
Εθνικό μίσος , ταξικό μίσος , θρησκευτικό μίσος .
Αντισοβιετική δράση , αντεπαναστατική δράση , αντικομμουνισμός , αντίδραση κλπ
Ξέρω , ξέρω , εσεἰς είστε οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί
Σαν τα γουέστερν
-
Διατυπώνεις την άποψη ότι ο ναζισμός είναι φρικιαστική πολιτική ιδεολογία - είσαι ΟΚ, trendy και δημοκράτης.
Διατυπώνεις την άποψη ότι ο σιωνισμός είναι φρικιαστική πολιτική ιδεολογία - είσαι ...ρατσιστήςΑν κηρύττεις το μίσος, είσαι φασίστας, ναζί, εθνικοσοσιαλιστής, εθνικιστής, κου-κλουξ-κλαν κλπ (καφάς αχταρμά).
Αν έμπρακτα μισείς τους αστούς ή τους ρεβιζιονιστές, είσαι απλά κομμουνιστής. Αν έμπρακτα μισείς και επιδιώκεις να εξαφανίσεις τους Έλληνες, τους Άραβες και γενικότερα ο,τιδήποτε στέκεται πολιτισμικά ή χωροταξικά στο δρόμο σου προς την παγκόσμια επικυριαρχία, είσαι απλά εβραίος.ΟΚ. Η Λογική του Παραλόγου.
-
Πράγματι η λογική του παραλόγου. Κάποτε θα διδάσκεται στα σχολεία ως η εποχή που το τυφλό ρατσιστικό μίσος αποενοχοποιήθηκε και κυριάρχησε σε κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Όπως τώρα διδάσκεται η εποχή που κάτι αντίστοιχο συνέβη στην Γερμανική.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Διατυπώνεις την άποψη ότι ο σιωνισμός είναι φρικιαστική πολιτική ιδεολογία - είσαι ...ρατσιστήςΈχω μεγάλη αντιπάθεια προς το κράτος του Ισραήλ και τα αίσχη που διαπράττει κατά των Παλαιστινίων, με τις πλάτες της Δύσης φυσικά (γιατί αυτό το ξεχνάμε μου φαίνεται). Όταν όμως θα φτάσει σε φρικαλαιότητα τον Ναζισμό, κηρύσσοντας πόλεμο στον μισό πλανήτη και σκοτώνοντας συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου, θα φτάσει σε φρίκη τον Ναζισμό. Μέχρι τότε έχει ακόμα ψωμιά να φάει...
Αν έμπρακτα μισείς τους αστούς ή τους ρεβιζιονιστές, είσαι απλά κομμουνιστής.
Έμπρακτα δεν μισείς κανέναν χωρίς λόγο και αιτία και σαφώς δεν πρέπει να γίνεσαι εκδικητικός άπαξ και τους νικήσεις. Όμως πολεμάς όποιον θέλει να διατηρήσει τα πλούτη και την εξουσία του εις βάρους των πολλών. Δεν νομίζω πως είναι δυσνόητο αυτό.
ΥΓ: Τα σέβη μου αγαπητέ.
-
Kαι στον πρώτο Π.Π. οι Γερμανοί κήρυξαν τον πόλεμο στον μισό πλανήτη με εκατομμύρια νεκρούς , με αέρια μουστάρδας και άλλα χημικά εκατέρωθεν και τότε δεν ήταν ναζί .
Αυτός που διατηρεί τα πλούτη του δημιουργεί και θέσεις εργασίας γιά τους πολλούς , γιατί το άλλο σύστημα όπου εφαρμόστηκε είδαμε ότι οι πλούσιοι απλά αντικαταστάθηκαν από την ηγεσία του κόμματος .
Στην Δημοκρατία συνήθως όσοι παραβαίνουν τους νόμους τιμωρούνται . Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ότι αποφασίζει η στενή κάστα της ηγεσίας δεν ελέγχεται .
Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια , έχουμε εκτροπή της Δημοκρατίας , όπως τώρα στην χώρα που ακόμα το πασοκ υπάρχει σαν κόμμα και πολλά στελέχη του είναι έξω , η σαν την χτεσινή άμεση απολογία των εισαγγελέων στην κατά τον Μπαλτάκο θεούσα , επειδή έθιξαν το καθεστωτικό κόμμα , αλλά ακόμα έχουμε την δυνατότητα στις επόμενες εκλογές αυτό να το αλλάξουμε και τους επίορκους να τιμωρήσουμε με την ψήφο μας .
-
Για εξήγησε λίγο γιατί είναι εκτροπή το ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σαν κόμμα. Έχεις στοιχεία που μπορείς να παρουσιάσεις στον εισαγγελέα που αποδεικνύουν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ότι όλα τα στελέχη του θα έπρεπε να είναι στην φυλακή;
Θα ήθελες να τα παραθέσεις εδώ κατ' αρχάς;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για εξήγησε λίγο γιατί είναι εκτροπή το ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σαν κόμμα. Έχεις στοιχεία που μπορείς να παρουσιάσεις στον εισαγγελέα που αποδεικνύουν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ότι όλα τα στελέχη του θα έπρεπε να είναι στην φυλακή;Θα ήθελες να τα παραθέσεις εδώ κατ' αρχάς;
Και μετά ο Βενιζέλος θα στείλει τον εισαγγελέα στο πειθαρχικό: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64025341
-
Δεν είπα γιά όλα τα στελέχη του να πάνε φυλακή . Αυτά είναι πασοκίτικες πρακτικές που έχει προσχωρήσει η ΝΔ και εφαρμόζονται μόνο κατά της ΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ . ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ .
Εβλεπα τώρα τους Κινέζους στο λιμάνι και το τρένο που έφυγε με καμμιά 30αριά κοντέινερ .
Και θυμήθηκα το βρίσιμο που έφαγε ο Κωστάκης .
Και τον Γιωργάκη και την Κατσέλη στα κάγκελλα .
Και τα λεφτά που υπήρχαν .
Και το χρέος που άλλαξε γιά δικαιολογηθεί το Καστελλόριζο .
Και το Καστελλόριζο
Και την λίστα Λαγκάρντ
Και τα cds
Και το κούρεμα των δικών μας χρημάτων μόνο.Και πολλά ακόμη ,
Και απορώ που αναρωτιέσαι -
Βασικά, δεν καταλαβαίνω τι λες. Σε ενοχλούν οι επενδύσεις των ξένων στην χώρα;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτός που διατηρεί τα πλούτη του δημιουργεί και θέσεις εργασίας γιά τους πολλούςΑχα, καλο, ε;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για εξήγησε λίγο γιατί είναι εκτροπή το ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σαν κόμμα. Έχεις στοιχεία που μπορείς να παρουσιάσεις στον εισαγγελέα που αποδεικνύουν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ότι όλα τα στελέχη του θα έπρεπε να είναι στην φυλακή;Θα ήθελες να τα παραθέσεις εδώ κατ' αρχάς;
Δεν έχω καμία σχέση ούτε με ΠΑΣΟΚ ούτε με ΧΑ, αλλά το όνομα Τσουκάτος σου λέει κάτι ? Έτσι για πρώτο πιάτο, μπορούμε εύκολα να θυμηθούμε αρκετούς γίγαντες της πολιτικής που έγιναν από μπατίρηδες εκατομμυριούχοι επειδή ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ....το ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά τυφλή (και κουφή και μουγγή) δεν σημαίνει ότι είμαστε και εμείς, ενώ δεν είναι και τόσο μακρυά το '80 για να έχουμε ξεχάσει....
Βέβαια από την άλλη το ΚΚΕ παραβιάζει εδώ και δεκαετίες το Σύνταγμα και κανονισμούς της Βουλής (περί πόρων, ισολογισμών, διαφάνειας χρηματοδοτήσεων κλπ)...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Βέβαια από την άλλη το ΚΚΕ παραβιάζει εδώ και δεκαετίες το Σύνταγμα και κανονισμούς της Βουλής (περί πόρων, ισολογισμών, διαφάνειας χρηματοδοτήσεων κλπ)...Κάποια πηγή για αυτά που λες έχεις, γιατί π.χ Ισολογισμό βγάζει το ΚΚΕ.
Η διαφάνεια των χρηματοδοτήσεων, πώς ακριβώς εφαρμόζεται στα ελληνικά κόμματα; Διότι το μόνο κόμμα που έχει κάνει external audit είναι το ΠΑΣΟΚ και το οποίο αρνείται να δείξει τον έλεγχο δημόσια
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]