-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ομοίως βέβαια μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος του να κρίνετε έτσι απλά πόσο (δεν) αξίζει η μία ώρα του άλλου, ε;
ε
Αναφερόμουν σε αυτό:
Δεν είναι μια ώρα δουλειας υδραυλικου ή μάστορα σε συνεργείο που διαβάζεις λίγο στο internet και τα κουτσοκαταφέρνεις,ούτε μαγαζί που αγοράζεις και πουλάς χωρις να χρειαζεται να έχεις διαβάσει ιδιαιτερα στη ζωή σου
αλλά φυσικά δες και τις δύο απαντήσεις από πάνω.
σε αυτός έχεις απόλυτο δίκιο
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δε μου λεει αυτο είπε οτι δινει ή παιρνει μονος του.
Αν το κάνει ο γιατρος κανονικα πρεπει να πάρει ιστορικό και να κάνει μια αδρη εξέταση στον ασθενη.Αν δεν το κάνει δεν είναι σωστος και φυσικά αναλάμβάνει τις ευθυνες των πραξεων του.
Την υποδειξη σου να αφήσω τα κλισε δε τη καταλαβα?Αφου έτσι είναι η πραγματικότητα.Η πραγματικοτητα ειναι οτι περιγραφεις μια κατασταση ιδεατη, που δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Διοτι αν μου λες οτι ο παιδιατρος δεν δινει φαρμακα απο τηλεφωνο, οτι δεν δινει αντιβιωση σε καθε αμυγδαλιτιδα (στη μεγαλη πλειοψηφια περιττη) κι οτι οι γιατροι δινουν τα βολταρεν και τα νορτζεσικ μετα απο ιστορικο και εξεταση (εγινε ηδη αδρη ), εισαι εντελως εκτος πραγματικοτητας.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Name it project controller σε oil and gas -
Νομίζω ότι συννεννοήθηκαμε κι εμείς και όσοι διαβάζουν τα περί νεφρικής ανεπάρκειας από 4 μέρες χρήσης voltaren 100 mg τη μέρα
Kai με μια μέρα voltaren μπορεις να πάθεις νεφρική ανεπάρκεια.Αν παιρνεις και κανενα αντιυπερτασικο ακόμα χειροτερα.
Τέλος πάντων αν θέλεις αφου στην Ελλαδαρα επιτρεπεται μπορεις να παιρνεις και να δίνεις ότι θελεις απο τα φαρμακεια...
Στις ευρωπαικες χώρες δε παιρνεις τίποτα χωρίς ιατρικη συνταγη .Ουτε κολλυριο για την επιπεφυκιτιδα
Αλλα είπαμε εμεις ξέρουμε καλυτερα τα πάντα και ας μη τα έχουμε διαβασει ,και ας κανουμε άλλο επαγγελμα.Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να πάθεις νεφρική ανεπάρκεια από μια μέρα voltaren αλλά :
- ποια είναι η πιθανότητα να συμβεί αυτό (γιατί όπως ξέρεις κάποιες πιθανότητες για λόγους πρακτικούς τις εξομοιώνουμε με μηδέν, οι δε γιατροί περισσότερο από κάθε άλλο για να μη στέλνουν για μαγνητική όποιον παραπονεθεί για οξύ πονοκέφαλο, σωστά
- και κυρίως ότι ο γιατρός δεν θα κάνει τίποτα για να αποφύγω τη νεφρική ανεπάρκεια από τη χορήγηση voltaren και σε κάθε περίπτωση όχι κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη ξέρω εγώ (είτε γιατί το έχω διαβάσει, είτε γιατί ήδη έχω δώσει ιστορικό και μου χορήγησαν Voltaren 6 μήνες πριν κλπ κλπ ).
Αφού ξέρεις ακριβώς πως γίνονται αυτά, ακριβώς όμως, γιατί να το κουράζουμε στο ίδιο μοτίβο που φωνασκούν οι φαρμακοποιοί ότι πρέπει να χορηγούν παρακεταμόλη μόνο επιστήμονες γιατί μόνο αυτοί ξέρουν να ενημερώσουν τον κόσμο για τις παρενέργειες. Δεν είναι γελοίο ; Λες και έχει υπάρξει έστω και 1 φαρμακοποιός ποτέ που ξεκίνησε να ενημερώνει τον πελάτη που του ζήτησε depon για τις παρενέργειες του depon.
Επίσης υποτιμάς τη δυνατότητά μου να κρίνω στοιχειωδώς κάποια ιατρικά δεδομένα (πχ ηλικία, άλλες παθήσεις, χορήγηση άλλων φαρμάκων που μπορεί να αλληλεπιδρούν, ιστορικό, ήδη διατυπωμένες κρίσεις γιατρών για την περίπτωσή μου, αναλυτική ανάγνωση οδηγιών των σκευασμάτων που χρησιμοποιώ, ανάγνωση θα μου αναγνωρίσεις ότι μπορώ να κάνω χωρίς να είμαι φιλόλογος, έτσι δεν είναι και το χρόνο και διάβασμα που πιθανότατα έχω αφιερώσει για μια πάθηση που μπορεί να έχω, ενώ εγώ δεν υποτίμησα καθόλου τη δική σου να φτιάξεις το καζανάκι, πράγμα που εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο σε αντίθεση με τα ανωτέρω - που ίσως για προσωπικούς λόγους και ενασχόληση - μου φαίνονται απλά.
-
Παιδιά θέλετε να μου παρουσιάσετε μια κατάσταση που συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα ως φυσιολογική και με κατηγορείται μάλιστα ότι εγώ είμαι εκτός πραγματικότητας!Αν πας σε καμιά ,Αγγλία ,Γερμανία ή Ελβετία να ζητήσεις αντιβιοτικό στο Φαρμακείο θα σε κοιτάνε λες και είδαν εξωγήινο.
Μάλλον εσείς είστε στη δικιά σας ωραία ελληνική πραγματικότητα.Μη παραπονιέστε όμως για τα διάφορα άλλα στραβά και ότι σας βολεύει από τον ελληνικό αχταρμά το κρατάτε και το υπερασπιζεστε . Προφανώς στην ελληνική πραγματικοτητα ανήκουν και οι γιατροί που δίνουν φάρμακα από το τηλέφωνο.Το χάλι του ελληνικου συστηματος υγείας το εχω γράψει άπειρεες φορές μεσα στο forum.
Για να συνεχίσω επίσης θα ήθελα να μου πείτε ποιο άλλο επάγγελμα έχει τόσο μεγάλο αριθμό μηνύσεων για κακή άσκηση επαγγέλματος παγκοσμίως και γιατί συμβαίνει αυτό ,αφου όπως λέτε είναι ένα επάγγελμα σαν τα άλλα,χωρίς να είναι και κάτι τόσο φοβερό.
Τέλος ,κατι για τον Koutsan.Έχω ένα αντίγραφο καταστατικού Α.Ε. σε προσχέδιο ,να αλλάξω τα ονόματα,την επωνυμία και να αρχίσω να το χρεώνω?Πόσο παίρνει ένας δικηγόρος για αυτη τη δουλειά?Αξίζουν τα χρήματα κατά τη γνώμη σου?
Μια συμβολαιογραφική πράξη?Πόσο χρεώνεται αυτή?Το αξίζει? -
Τέλος ,κατι για τον Koutsan.Έχω ένα αντίγραφο καταστατικού Α.Ε. σε προσχέδιο ,να αλλάξω τα ονόματα,την επωνυμία και να αρχίσω να το χρεώνω?Πόσο παίρνει ένας δικηγόρος για αυτη τη δουλειά?Αξίζουν τα χρήματα κατά τη γνώμη σου?
Μια συμβολαιογραφική πράξη?Πόσο χρεώνεται αυτή?Το αξίζει?Αν τα αξίζει ; Yeah sure
Προσωπικά ενθαρρύνω 100% κάθε μορφωμένο άνθρωπο που προσπαθεί να καλύψει όλες αυτές του τις ανάγκες χωρίς να περάσει από δικηγορικό γραφείο προσπαθώντας να του δείξω πόσο εύκολα είναι πολλά από αυτά (μπορεί όμως να είναι χρονοβόρα εξ'ου και μια υψηλή χρέωση, άλλο θέμα αυτό)...Σε όλα αυτά βέβαια έχει σημασία ποιον έχεις απέναντί σου : ας μου επιτρέψεις να σου πω ότι ότι είμαι άλλο πράγμα εγώ και άλλο 80χρονος βοσκός που πέρασε τα 80 χρόνια της ζωής του με τα πρόβατα στα βουνά - αν και κανείς από τους 2 μας δεν έχει πτυχίο ιατρικής - ως προς το πως βλέπουμε /αντιμετωπίζουμε τη χορήγηση ΜΣΑΦ.Εννοείται να αλλάξεις τα ονόματα και να αρχίσεις να χρεώνεις εφόσον κάποιος σε πληρώσει για αυτό...Για την ακρίβεια μπορώ να σου πω ότι εσύ θα έπρεπε να τα κάνεις αυτά και όχι εγώ, if you know what i mean ...Αν σου προκύψουν δε και κάποια ζητηματάκια μπορείς ανετότατα να κάτσεις να διαβάσεις λίγο και να τα λύσεις ΟΛΑ μια χαρά... Ε αν σου παρουσιαστούν πιο χοντρά ζητηματάκια να πας σε δικηγόρο όπως πάω κι εγώ σε γιατρό αφού επιμείνει ο πυρετός 3-4 μέρες και δεν πέφτει με τα αντιπυρετικά...
Εσύ τι νομίζεις δηλ. ότι χρειάζεσαι πτυχίο νομικής για να το κάνεις αυτό ; Ακόμα και πολύ πιο περίπλοκα πράγματα από αυτό μπορεί να τα κάνει καλύτερα από εκατοντάδες - ιδίως άπειρους - δικηγόρους ένας έμπειρος άνθρωπος που διατρίβεται με αυτά 5 χρόνια ή και κάποιος που θα στρώσει τον κώλο του και θα διαβάσει γερά 1 εβδομάδα...Εσύ νομίζεις ότι πρέπει να έχει έρθει σε επαφή με τη διδασκαλία του KELSEN για να στείλει μια αίτηση θεραπείας ή μια ιεραρχική προσφυγή στη Διοίκηση ;
Προφανώς έχει όρια όπως προφανώς έχω και εγώ στην ιατρική και μάλιστα τα όρια αυτά είναι πολύ 'κοντά' και 'μικρά' αλλά μη φτάσουμε να λέμε τώρα ότι κάθε π@τσα θέλει PhD ή για να κάτσει να διαβάσει ο άλλος τι θέλει ένα συναινετικό διαζύγιο πρέπει να σπουδάζει 4 χρόνια μίνιμουμ...Εγώ αστείος δε γίνομαι...Να σε ενημερώσω ότι γνωρίζω μεγάλο δικηγορικό γραφείο - με αδρότατες χρεώσεις - όπου ένα σωρό δικόγραφα και άλλες πράξεις, έλεγχοι τίτλων κλπ τα κάνει κοπέλα (καμιά 40ρια δηλ. είναι) που δεν έχει πτυχίο νομικής (ήταν φοιτήτρια δεν πήρε ποτέ πτυχίο αλλά δουλεύει εκεί 20 χρόνια)...Νομίζεις ότι τα κάνει άσχημα ; Όχι τα κάνει μια χαρά, άλλης τάξεως ζήτημα βέβαια το ότι αυτό δεν το γνωρίζουν οι πελάτες που πληρώνουν...
Ή θες να μου πεις ότι αν δεν επιβαλλόταν εκ του νόμου ο τύπος της συμβολαιογραφικής πράξης θα επέλεγαν οι συμβαλλόμενοι να πληρώνουν σε όλες τις περιπτώσεις που το κάνουν σήμερα συμβολαιογράφο ;
Η νομίζεις ότι ο έλεγχος τίτλων στο υποθηκοφυλακείο μπορεί να γίνει μόνο από δικηγόρο ;
Δε νομίζω ότι είναι πάνω από 30% οι περιπτώσεις που είναι περίπλοκες (κάποιες μπορεί να είναι ΠΟΛΥ περίπλοκες) και απαιτούν πραγματικό γνώστη της νομικής επιστήμης ως σύνολο και όχι αποσπασματική, το άλλο 70% θέλει εκπαίδευση 2 εβδομάδων - 1 μήνα ενός έξυπνου αποφοίτου λυκείου....Ή νομίζεις ότι αν δεν ήταν υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων ΟΛΟΙ θα έτρεχαν σε δικηγόρο, είτε ήταν αγοραστές είτε ήταν πωλητές, για κάθε αγοραπωλησία ακινήτου που έκαναν ;
Ή νομίζεις ότι κάθε υπόμνημα που υποβάλλεις πχ στη φορολογική Διοίκηση ή ακόμα και στον ανακριτή μπορεί να το κάνει μόνο δικηγόρος...
Ηλίαααααα που είσαι παιδί μου να του φτιάξεις κάνα υπόμνημα να τα χρεώσω εγώ ;
-
Έτοιμος είμαι, αφεντικό.
-
Παιδιά θέλετε να μου παρουσιάσετε μια κατάσταση που συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα ως φυσιολογική και με κατηγορείται μάλιστα ότι εγώ είμαι εκτός πραγματικότητας!Θυμίζω ότι η κουβέντα ξεκίνησε για τη φοροδιαφυγή των γιατρών. Αν αναφέρεσαι σ αυτη, εχεις 100% δίκιο, δεν ειναι φυσιολογικη, και οι δικαιολογιες περι χρονου σπουδων και σημαντικοτητας του επαγγελματος ειναι απλως αστειες.
Για να το κλεισουμε: ξεφυγε λιγο απο τη συντεχνιακη σκεψη και μια χαρα θα συμφωνησουμε. Γιατι αν αρχισω να λεω εγω οτι ο μηχανικος πρεπει να υπογραφει για να βαλεις ενα καρφι στον τοιχο γιατι αλλιως επηρεαζεται η στατικοτητα της κατασκευης κι αν πεσει το κτιριο θα φαω μηνυση, κλπ, κλπ, ο δικηγορος θα πει οτι πρεπει να παρισταται και στα βαφτισια για να διασφαλιστει η νομιμοτητα της ονοματοδοσιας, ο φαρμακοποιος οτι οι αντηλιακες κρεμες πρεπει να πωλουνται μονο απο επιστημονες γιατι μπορει να προκαλεσουν ψώρα και ποδαγρα και οι γιατροι θα πουνε οτι πρεπει επιτελους να μπει ενα τελος στην ασυδοτη χρηση της θανατηφόρας και υπουλης παρακεταμολης χωρις συνταγη ιατρου.
-
Έγραψα εγω πουθενα ότι είμαι υπέρ της φοροδιαφυγής των γιατρών;Φυσικά και διαφωνώ και μάλιστα έγραψα ποιοι φοροδιαφεύγουν κυρίως.
Απλά ανέφερα τις απόψεις μου για τις υψηλές αμοιβές που ζητάνε πολλοί γιατροί.
Μετά το θέμα πήγε στην αγορά φαρμάκων χωρίς συνταγή.Γραφω ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και με κατηγορεις για συντεχνιακη λογικη;Έλεος!Κανε πρόταση και στο εξωτερικό να πουλάνε τα φάρμακα χύμα όπως στην Ελλάδα και κανένα άλλο μέρος του κόσμου.και μη χρησιμοποιείς το depon σα φτηνό παράδειγμα.
Καλα τα υπόλοιπα παραδείγματα άκυρα τελείως.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/t ... s-texnikoy
Προκήρυξη για διπλωματούχους μηχανολόγους και ναυπηγούς για κάλυψη θέσεων στο λιμενικό ...
-
-
Πολύ καλό!
-
panosss version:
-
mjacobs@ 1000000 Like.....
-
Περί κατώτατου μισθού, ανισοκατανομής εισοδήματος, επανάστασης, αγοραστικής δύναμης και άλλων τινών, μέσα από τα μάτια ενός του .01%
The Pitchforks Are Coming… For Us PlutocratsΓενικά πολλά quotes που έχουν γραφτεί κι εδώ σχεδόν verbatim, αλλά μιας που προέρχονταν από το αριστερό παρεάκι συνήθως κατέληγαν σε 'ναι αλλά στην ΕΣΣΔ...'
-
Δεν ειναι η πρώτη φορά που τα λέει αυτά ο συγκεκριμένος. Αν θυμάμαι καλά, συμμετείχε και στο πολυ καλό: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Inequality_for_All
-
Στην ίδια σελίδα, έχει και το επόμενο, που το βρήκα εξαιρετικό.
http://www.politico.com/magazine/story/ ... 652QcugGAhΣτάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προφανής κομμουνιστικός δάκτυλος...
-
Το αστείο είναι ότι οι ΗΠΑμερικάνοι σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τα ντόπια κόμπλεξ να μιλήσουν για τα εγγενή προβλήματα του καπιταλισμού, της ψήφου στην καπιταλιστική δημοκρατία κ.ο.κ.
Γιατί one by one όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει και εδώ, και οι αντιδράσεις ήταν one by one καρμπόν
Φυσικά το δεύτερο αστείο είναι ότι όλ' αυτά είναι γνωστά δεκάδες χρόνια τώρα από εκείνες τις ξεπερασμένες απαρχαιωμένες θεωρίες που δεν φτουράνε πια, αλλά όλως τυχαίως τώρα φαίνεται να τα ξανανακαλύπτουν
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το αστείο είναι ότι οι ΗΠΑμερικάνοι σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τα ντόπια κόμπλεξ να μιλήσουν για τα εγγενή προβλήματα του καπιταλισμού, της ψήφου στην καπιταλιστική δημοκρατία κ.ο.κ.Γιατί one by one όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει και εδώ, και οι αντιδράσεις ήταν one by one καρμπόν
Φυσικά το δεύτερο αστείο είναι ότι όλ' αυτά είναι γνωστά δεκάδες χρόνια τώρα από εκείνες τις ξεπερασμένες απαρχαιωμένες θεωρίες που δεν φτουράνε πια, αλλά όλως τυχαίως τώρα φαίνεται να τα ξανανακαλύπτουν
Ο τυπος δεν ειναι ακριβως σοσιαλιστης, καθε αλλο, μην το πατε τωρα στην αλλη ακρη για να βολεψει.
Απλα δεν ειναι απληστος.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....