-
Δεκτόν. Απλά μιλούσαμε για το αφαν κατέ της μπύρας και για μένα αυτό βρίσκεται στους 10 βαθμούς και στην τσουχτερή γεύση με την γλυκιά επίγευση που δίνουν τα μοναστηριακά ales.
Πάω για μια βαρελίσια Staropramen σε μπαρ φίλου στο κέντρο τώρα. Γιατί πίνω και πιλς. Στην υγειά σας ρε παιδιά.
-
*alcohol free.
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Επειδή με μπριζώσατε θα την δοκιμάσω ξανά αυτό το ΣΚ. Αν απογοητεύσει πάλι όμως δεν θα έχει καμία δικαιολογία...
Δοκίμασέ την με φρούτα και κίτρινα τυριά, εγώ το καλοκαίρι φτιάχνω ποικιλία φρούτων (διαφορετικά σταφύλια, μπλούμπερις κτλ) και τυριών γλυκών και λίγο αλμυρών, αλλά όχι ξυνών και τα συνοδεεύω με Weiss Βεργίνα ή και άλλες που θα βρώ
Μουντιάλ θα δούμε;;;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
H Βεργίνα Weiss είναι καλύτερη από την Erdiger, η οποία είναι η χειρότερη weiss της αγοράς, αλλά μέχρι εκεί.
Πίνω Βεργίνα αυτή τη στιγμή και συμφωνώ απολύτως μαζί σου Μανώλη! Σαφώς πιο φρουτώδης κι αρωματική από την Erdinger αλλά με φλατ επίγευση. Ο μόνος λόγος να την ξαναπροτιμήσω είναι να μην υπάρχει άλλη Weiss πλην της Erdinger. Όσο για τον διαγωνισμό που βγήκε 2η... ή τα παίρνουν, ή είναι άσχετοι!!!
ΥΓ: Μόλις τελείωσα την Βεργίνα και άνοιξα μια Fix Royale (Weiss). Καμία επαφή, χειρότερη κι από Erdinger! New worst weiss ever!
Τιμές από Μασούτη.
Βεργίνα Weiss 1.33€ (+0,14€ η φιάλη που είναι επιστρεφόμενη)
Fix Royal 1,85€ (χάλια μπύρα αλλά ωραίο μπουκάλι) -
Δοκίμασα κι εγώ την Weiß της Fix και μου φάνηκε κι εμένα πολύ 'άχρωμη' και σχεδόν άγευστη. Βεργίνα στο supermarket δε βρήκα αλλά αν αξίζει νομίζω ότι θα τη βρω σε κάβα (εδώ πήρε το μάτι μου Weihenstephaner). Αξίζει λοιπόν; Ή είναι σαν να πίνεις άλλο είδος μπύρας σε σχέση με Franziskaner π.χ.;
-
Η Franziskaner είναι πολύ ανώτερη της Βεργίνας. Αξίζει να αγοράσεις μια Βεργίνα μόνο και μόνο για να πεις ότι την δοκίμασες αλλά τίποτα πέραν αυτού.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
H Βεργίνα Weiss είναι καλύτερη από την Erdiger, η οποία είναι η χειρότερη weiss της αγοράς, αλλά μέχρι εκεί.
Πίνω Βεργίνα αυτή τη στιγμή και συμφωνώ απολύτως μαζί σου Μανώλη! Σαφώς πιο φρουτώδης κι αρωματική από την Erdinger αλλά με φλατ επίγευση. Ο μόνος λόγος να την ξαναπροτιμήσω είναι να μην υπάρχει άλλη Weiss πλην της Erdinger. Όσο για τον διαγωνισμό που βγήκε 2η... ή τα παίρνουν, ή είναι άσχετοι!!!
ΥΓ: Μόλις τελείωσα την Βεργίνα και άνοιξα μια Fix Royale (Weiss). Καμία επαφή, χειρότερη κι από Erdinger! New worst weiss ever!
Τιμές από Μασούτη.
Βεργίνα Weiss 1.33€ (+0,14€ η φιάλη που είναι επιστρεφόμενη)
Fix Royal 1,85€ (χάλια μπύρα αλλά ωραίο μπουκάλι)Είχε χθες αρκετές για δοκιμή στο Βασιλόπουλο και έκανα το λάθος να δοκιμάσω την Fix Royal. Δεν ξαναβάζω στο στόμα μου οτιδήποτε με όνομα Fix! Αντίθετα, ευχάριστη έκπληξη ήταν η Marea http://www.beer-pedia.com/index.php/new ... imitriakon
-
Την είδα τη Μαρεα και δεν την πήρα. Θα δοκιμαστεί. Ρίξε πάντως μια επαναληπτική δοκιμή την Fix Dark.
-
Μαρεα = niiiiiiice
-
Μια weiss που έχει η Αλφα τη δοκίμασε κανείς?
BTW εχει γιορτή μπύρας ο βασιλόπουλος με διάφορες ελληνικές μικρο. (Septem σε καλές τιμές )
-
Μόλις δοκίμασα την reformulated fix dark.. still ya toen peotsaw
-
Για τους Γιαννιώτες και όποιον επισκεφθεί την όμορφή μας πόλη, άνοιξε καινούργια μπυραρία κοντά στον μόλο. Για τα τοπικά δεδομένα έχει πολλές και καλές μπύρες (διαθέτει ακόμη και μοναστηριακές ). Δεν γνωρίζω αν απαγορεύεται η δημοσίευση άλλων στοιχείων του μαγαζιού οπότε όποιος ενδιαφέρεται με χαρά θα του έδινα όσες πληροφορίες μπορώ στέλνοντάς μου μήνυμα.
-
Έχει έρθει ένας φίλος απ'όξω και κανονίζουμε μπαλκονάτη αντρομπυροποσία για να το γλεντήσουμε.
Επειδή έχω αποσυρθεί από το άθλημα από τότε που σταμάτησα να είμαι αλκοολικός πείτε καμιά πρόταση. Έχουμε βαρεθεί τις τυπικές (εμπορικά συναφή τύπου λα τραπ quadruppel - αυτοί πρέπει να χουν χτίσει δεύτερο μοναστήρι με τα λεφτά που τους έχουμε ρίξει, chimay, leffe, paulaner κλπ). Καμιά εύγεστη ψαγμένη μπυρίτσα έχετε να προτείνετε;Παρακαλώ όχι γελοία τριμπουρδελονερώματα τύπου Φιξ Βεργίνες και Ζεος
(Τελευταία φορά είχα δοκιμάσει gulden draak, μ'άρεσε πολύ)
-
Είσαι και δύσκολος πελάτης... Samichlaus? Belzebuth? Hertog Jan?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είσαι και δύσκολος πελάτης... Samichlaus? Belzebuth? Hertog Jan?Εισωραίος ρε Realzeus.. η Samichlaus παραθυμίζει σαμπάνια και δε κάνει με τη ζέστη αυτή, η Belzebuth δε λέει τίποτα το σπουδαίο, την τρίτη που αναφέρεις όμως δε την έχω ακούσει ξανά ΑΡΑ πρέπει να δοκιμαστεί κι απ ότι βλέπω παίζει στο αξιοπρεπέστατο 10%!
-
Πιες μια Jupiler και θα είσαι μια χαρά. Πέρα απο την πλάκα αν βρεις δοκίμασε Rodenbach για κάτι το τελείως διαφορετικο
Sent from Corsair's brick
-
Δοκίμασα και την Alpha weiss και την κατατάσσω μετά την Βεργίνα και την Fix.
Τελικά η Fix Royale αρχίζει να μου αρέσει.... πιο θολή και αρωματική από τις τρεις και τολμώ να πω πως είναι τουλάχιστον ισάξια της Παουλάνερ. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια weiss που έχει η Αλφα τη δοκίμασε κανείς?Την δοκίμασα αλλά δεν μου άρεσε, σαν νεράκι είναι
Δοκίμασα και την Alpha weiss και την κατατάσσω μετά την Βεργίνα και την Fix.
Τελικά η Fix Royale αρχίζει να μου αρέσει.... πιο θολή και αρωματική από τις τρεις και τολμώ να πω πως είναι τουλάχιστον ισάξια της Παουλάνερ.Από τις 3 κατ' εμέ η Βεργίνα είναι ένα κλικ πιό πάνω
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Τελικά η Fix Royale αρχίζει να μου αρέσει....
, νεροζούμι σε σχέση με την Παουλάνερ.
-
Δεν πίνεται η Fix Royale. Καλύτερα Amstel από το περίπτερο!
Μπύρα - η πιο όμορφη ξανθιά. Ή μήπως μελαχρινή;