-
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στρατό παράλληλα με το πρώτο έτος της σχολής που θα είμαι (αν μπω πουθενά )
Κρίνοντας από όλους τους φίλους μου που έχουνε τελειώσει, στα πρώτα εξάμηνα έχουν περάσει ο καθένας τους από ένα μάθημα.. Οπότε αφού θα το κωλοβαράω που θα το κωλοβαράω, γιατί να είμαι στρατό για να γλιτώσω και έναν χρόνο?
-
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στρατό παράλληλα με το πρώτο έτος της σχολής που θα είμαι (αν μπω πουθενά )
Κρίνοντας από όλους τους φίλους μου που έχουνε τελειώσει, στα πρώτα εξάμηνα έχουν περάσει ο καθένας τους από ένα μάθημα.. Οπότε αφού θα το κωλοβαράω που θα το κωλοβαράω, γιατί να είμαι στρατό για να γλιτώσω και έναν χρόνο?
-
-
καλύτερα να κωλοβαράς έξω
άσε που μέχρι να λήξει η αναβολή μπορεί ο χρόνος να 'χει γίνει εξάμηνο. Μπορεί να πας κι έξω μεταπτυχιακά, να μείνεις και να το ξεχάσεις τελείως
-
Ναι.
- τσιμπάς και καμιά φοιτητική άδεια για εξετάσεις. Έτσι που έγινε τώρα πια η θητεία, είναι καφέ σαντάν
- όσο πιο μικρός, τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχεις.
- ξεμπερδεύεις νωρίς κι όταν με το καλό πάρεις πτυχίο, θα ψάχνεις για δουλειά με φρέσκιες γνώσεις και γνωστούς, ενώ οι φίλοι σου θα έχουν ξεχάσει τα περισσότερα.
- αν είσαι μάγκας και το παλέψεις λίγο, μπορεί να περάσεις κάποια μαθήματα μέσα από το στρατό.
-
προσωπικα ειμαι 22, τελειωσα σπουδες και θελω να ξεκινησω το μαστερ και μετα να παω φανταρος..
πιστευω πως οτι ειναι να κανεις σχετικο με γνωσεις καντο οσο πιο νεος εισαι (αφομοιωνεις καλύτερα).
Ασε που μπορει να γλιτώσουμε και θητεία γιατι μεχρι να τελειώσουμε μεταπτυχιακα και διδακτορικα μπορει και να εχει αλλαξει το συστημα..(Παντως αν δεν με παρουν στα μεταπτυχιακα φέτος, απο σεπτεμβριο με βλέπω τριεθνες)
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
πιστευω πως οτι ειναι να κανεις σχετικο με γνωσεις καντο οσο πιο νεος εισαι (αφομοιωνεις καλύτερα).Συμφωνώ απόλυτα αλλά τον πρώτο χρόνο δεν μαθαίνεις και τίποτα...
Σε απασχολούν σημαντικότερα πράγματα (τι αυτοκίνητο θα πάρεις, σε ποιες καφετέριες μαζεύονται οι ωραίες φοιτήτριες, ποια σχολή κάνει τα καλύτερα πάρτυ και τέτοια ουσιώδη πράγματα..) -
Δεν έχω πάει και δεν ξέρω να σου πω. Πάντως, πρέπει να σου πω δυο πράγματα που έχω μάθει:
α) Η πρώτη χρονιά του πανεπιστημίου είναι πιθανότατα η ωραιότερη στη ζωή σου (τουλάχιστον για την πλειοψηφία)
β) Όσοι πάνε στρατό, μετά δύσκολα ξανανοίγουν βιβλία. Εκτός αν είναι Κύπριοι! Αυτό από τους περισσότερους που έχω ακούσει. όσο για την μείωση, καλύτερα να την περιμένεις...
-
Μην πας στρατό τώρα. Που ξέρεις μέχρι να τελειώσεις μπορεί να γίνει κανα εξάμηνο. Για μενα ήταν το πιο βαρετό 18μηνο της ζωής μου. Καλύτερα ασχολήσου με τις φοιτήτριες και τα αυτοκίνητα. Αυτά θα τα θυμάσαι. Και αν αργότερα έχεις , για κάποιους τύχη για άλλους ατυχία να δουλέψεις στο δημόσιο θα είναι σαν να είσαι μόνιμα φαντάρος, οπότε μη βιάζεσαι. Και για κάποιο φίλο που είπε ότι καλό είναι να κάνεις ότι έχει σχέση με γνώσεις όσο είσαι νέος έχει δίκιο. Εγώ κάνω μεταπτυχιακό τώρα στα 31 και βαριέμαι αφάνταστα, αλλά είμαι τύπος που δεν τα παρατάω στη μέση οπότε θα στρωθώ και θα τελειώσω, αλλά η βαρεμάρα δεν λέγεται.
-
φίλε καλύτερα να το αφήσεις για μετά.εκτός και αν σκέφτεσαι να κάνεις καριέρα και θέλεις να ξεμπερδεύεις από νωρίς.Εννοώ αν σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό για σπουδές,μεταπτυχιακά διδακτορικά δουλειά κτλ οπότε τότε ο στρατός γίνεται εμπόδιο.Αν σκέφτεσαι να μείνεις Ελλάδα καλύτερα να το αφήσεις για αργότερα που θα μειωθεί κιόλας.
Εκτός και αν ανήκεις σε κατηγορία special πχ προστάτης,ή έχεις κάποιο μέλος με αναπηρία στην οικογένειά σου οπότε είτε τώρα πας είτε μετά το ίδιο πράγμα είναι και θέλεις να ξεμπερδεύεις. -
εχω ακουσει οτι απο την στιγμη που σπουδαζεις μπορεις να κανεις σπαστη θητεια(3 μηνες τον ενα χρονο,3 μηνες τον αλλο κτλ)δεν θα ηταν καλυτερα ετσι.αν δεν σε ενδιαφερει αστο καλυτερα οταν τελειωσεις να πας που θα ειναι εξαμηνο μαλλον και αν τυχον εισαι πολυτεκνος η προστατης μεχρι να μπεις θα χρειαστει να ετοιμαζεσαι να βγεις
-
Καλο ειναι να μη χανεις την επαφη με το διαβασμα γιατι μετα δυσκολα ξαναπιανεις βιβλιο,ποσο μαλον μετα απο το χημειο που λεγεται στρατος.
Οσο για το 6 μηνο χλωμο το βλεπω, ηδη εχουν προβλημα επανδρωσης πολυ σοβαρο.Το πιο πιθανο ειναι να καταργησουν τις αναβολες και να κανουν υποχρεωτικη τη στρατευση απο τα 18.......................... -
Κάτσε μή βιάζεσαι
Άκου κι εμένα, ακόμα το παλεύω...
Εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου και θέλεις να τελειώνεις σύντομα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε απασχολούν σημαντικότερα πράγματα (σε ποιες καφετέριες μαζεύονται οι ωραίες φοιτήτριες, ποια σχολή κάνει τα καλύτερα πάρτυ και τέτοια ουσιώδη πράγματα..)
αυτάκαλώς ή κακώς θα σε απασχολούν και τα 4 - 5 χρόνια της φοιτη-τειας σου!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
(Παντως αν δεν με παρουν στα μεταπτυχιακα φέτος, απο σεπτεμβριο με βλέπω τριεθνες)Τι είναι τριεθνές;
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
(Παντως αν δεν με παρουν στα μεταπτυχιακα φέτος, απο σεπτεμβριο με βλέπω τριεθνες)
Τι είναι τριεθνές;
Στην πινέζα
-
Οι περισσότεροι που πήγαν πρώτα στρατό και μετά είπαν ότι θα σπούδαζαν, δεν κάνανε τίποτα γιατί πολύ απλά βαρέθηκαν.
Και εγώ αυτό το δίλημα είχαν πριν ένα χρόνο.
Ξεκίνα την σχολή δες αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει κάνε μια προσπάθεια να ξαναδώσεις (αν θες φυσικά) και μετά βλέπεις για το στρατό.
Εγώ ρε παιδιά ειλικρινά ότι την θητεία θα την προσπαθήσω να την τρενάρω όσο πιο πολύ μπορώ.
Αυτή είναι η δική μου η άποψη... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
(Παντως αν δεν με παρουν στα μεταπτυχιακα φέτος, απο σεπτεμβριο με βλέπω τριεθνες)
Τι είναι τριεθνές;
Στην πινέζα
Πινέζα; Καμιά άκρη του χάρτη; Έβρος; Επιστήμη μου φαίνεται ο στρατός!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι είναι τριεθνές;
Στην πινέζα
Πινέζα; Καμιά άκρη του χάρτη; Έβρος; Επιστήμη μου φαίνεται ο στρατός!
-
Θα συμφωνήσω με όσα έγραψε ο Manosk.
Πήγα στα 18 για 22 μήνες, και μετά ξεκίνησα πάλι από την αρχή. Όσο για το διάβασμα, ξαναπήγα σχολή στα 28 κα τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου τώρα, σχεδόν 42. Στα 18 έχεις αντοχές, ανοχές και 'χαβαλέδικη' αντιμετώπιση καταστάσεων που αργότερα δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον μειώνεται.
Όσο για το θέμα περαιτέρω μείωσης της θητείας στο μέλλον, το βλέπω πολύ δύσκολο με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Να ψάξεις και το θέμα της θητείας με 'δόσεις' όπως έγραψε ο giatros. Σκέψου: το χειμώνα φοιτητής και το καλοκαίρι φαντάρος. Δεν μου φαίνεται άσχημο να τα προχωράς παράλληλα!
Στρατός στα 18.. Ναι ή Όχι?