-
Διάβαζα στο αμερικανικό Car and Driver ότι στην Φινλανδία το πρόστιμο είναι ανάλογο με το εισόδημα του παραβάτη.
Έτσι, πρόσφατα πιάστηκαν 2 μεγαλοστελέχη της Nokia (πρόεδρος και ένας άλλος) για υπερβολική ταχύτητα και ο πρώτος κλήθηκε να πληρώσει 12,5 εκατομμύρια ευρώ!!! Μετά από την δίκη τελικά θα πληρώσει μόνο γύρω στα 6.700 ευρώ (δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο αλλά για τέτοιο μέγεθος μιλάμε) γιατί το εισόδημά του δεν είχε υπολογιστεί σωστά.
Έγραφε μάλιστα το άρθρο ότι και σε άλλες χώρες ισχύει ο κανόνας αυτός (π.χ. Σουηδία), αλλά εκεί υπάρχουν κάποιες ανώτατες οροφές (π.χ. 98 ευρώ).
Τι λέτε; Παίζει και για Ελλάδα τώρα που υπάρχει και οικονομική στενότητα στο κράτος;
(Sorry αν έχει αναφερθεί ξανά, αλλά εγώ δεν το γνώριζα) -
Διάβαζα στο αμερικανικό Car and Driver ότι στην Φινλανδία το πρόστιμο είναι ανάλογο με το εισόδημα του παραβάτη.
Έτσι, πρόσφατα πιάστηκαν 2 μεγαλοστελέχη της Nokia (πρόεδρος και ένας άλλος) για υπερβολική ταχύτητα και ο πρώτος κλήθηκε να πληρώσει 12,5 εκατομμύρια ευρώ!!! Μετά από την δίκη τελικά θα πληρώσει μόνο γύρω στα 6.700 ευρώ (δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο αλλά για τέτοιο μέγεθος μιλάμε) γιατί το εισόδημά του δεν είχε υπολογιστεί σωστά.
Έγραφε μάλιστα το άρθρο ότι και σε άλλες χώρες ισχύει ο κανόνας αυτός (π.χ. Σουηδία), αλλά εκεί υπάρχουν κάποιες ανώτατες οροφές (π.χ. 98 ευρώ).
Τι λέτε; Παίζει και για Ελλάδα τώρα που υπάρχει και οικονομική στενότητα στο κράτος;
Kαλή και ακριβοδίκαιη σκέψη!
Συμφωνώ και μάλιστα χωρίς ανώτατο πλαφόν (η εκδίκηση της φτωχολογιάς...) -
Οι έχοντες **ενδιαφέρονται **για μικροποσά. Ιδίως αυτοί που δουλέψανε για αυτά.
-
Λόγω κακού χειρισμού δεν μπήκε η επιλογή
'Όχι, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο''Αν μπορεί κανένας Moderator ας το προσθέσει, γιατί έτσι είναι κουλή η δημοσκόπηση.
-
Με έχουν γράψει στη Φιλανδία για υπέρβαση ορίου (107 αντί 80) και όντως είναι έτσι: σε ρωτάνε πόσα βγάζεις (είπα το 1/3 από την πραγματικότητα τυπικός Ελληνας φαντάζομαι οι Φιλανδοί θεωρούν αδιανόητο να πουν ψέμματα στην αστυνομία ), αν είσαι παντρεμένος, αν έχεις παιδιά, γενικά ανάκριση κανονική στο πίσω κάθισμα του περιπολικού (σαν υπόδικος ). Μετά τις ερωτήσεις βγαίνουν πίνακες και κομπιουτεράκι (ανάλογα με τα παραπάνω, με τα πόσα χλμ./ώρα ήταν η διαφορά με το όριο, μείον κάτι αν δεν ήταν επικίνδυνη η παράβαση, συν κάτι αν ήταν νύχτα), 'τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι' και εμφανίζεται η λυπητερή -την οποία πληρώνεις στο ταχυδρομείο με ταχυπληρωμή.
Τότε (2000) μου είχε στοιχίσει 900 FM, δηλ. κάπου 60000 δρχ. Αλλά μου έμεινε η ωραία εμπειρία
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Λόγω κακού χειρισμού δεν μπήκε η επιλογή
'Όχι, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο''Αν μπορεί κανένας Moderator ας το προσθέσει, γιατί έτσι είναι κουλή η δημοσκόπηση.
Done!
Είμαι μεταξύ του 2 και του 3!
Να το σκεφτώ λίγο; -
από έναν ανεργο τι θα παρουν;;;;;; :P:P:P:P
-
Στην ελλαδα οι πλουσιοι δεν βγαζουν περισσοτερα απο τον πατερα μου στα χαρτια....
οποτε ας το αφησουμε αυτο...
-
Να υπάρξει όμως και ένα πλαφόν. Είπαμε πρόστιμα-πρόστιμα αλλά όχι και 6.700!! (βέβαια αυτός ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας -στα μεσαία εισοδήματα πόσο πάει το πρόστιμο?)
Τα avatars γιατί δεν εμφανίζονται? Βγαίνει ένα Χ σε όλα.
-
Απαράδεκτον και μόνον ως σκέψη η επιβολή προστίμων σε σχέση με το
εισόδημα.Αντιστοίχως θα έπρεπε να έχουμε διαφορετικές τιμές και για κάθε προϊόν
εισάγοντας διαφορετικό ΦΠΑ ανά κατηγορία εισοδήματος. Δηλαδή όποιος
Έλλην φοροφυγάς δεν έχει εισοδήματα θα μπορεί να τρέχει όσο θέλει....
Μιλάμε για τον ορισμό του αισθήματος κατωτερότητας και της ζήλειας....
(δεν μπορώ να σε φτάσω αλλά θα σε κάνω φτωχό και εσένα για να
ζεις στα ίδια @@@τά όπως και εγώ...)Η άμεση φορολογία επαρκεί για την αναδιανομή του πλούτου. (ειδικά
σε χώρες όπως η Φιλανδία η φορολογία αυτή είναι στα επίπεδα κλοπής)Υ.Σ. Θεωρώ ότι η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι αδίκημα σε δρόμους
όπως αυτοκινητόδρομοι.Υ.Σ. (2). Θεωρώ ότι η υπερβολική ταχύτητα σε περιοχές πραγματικά
πυκνοκατοικημένες είναι έγκλημα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται
και μόνον με διοικητικά πρόστιμα (χρήμα δηλαδή). -
(sorry αλλά δύο φορές το σύστημα μου έβγαλε error)
-
Απαραδεκτο, καταστρατηγει ολα τα θεμελια του δικαιου. Η ισοτητα των πολιτων απεναντι στον Νομο δεν ερμηνευεται ουτε μπορει να συνδεθει με τετοιες ευκολες αναλογιες, και αν τυχον γινοταν εδω θα κατερεε ως αντισυνταγματικο εν μια νυκτι.
Δεν υπαρχει καμια συναφεια μεταξυ της φυσης της παραβασης και του εισοδηματος, και τα προστιμα της Τροχαιας ΔΕΝ μπορουν να γινουν μορφη εμμεσης φορολογιας. -
Σαφως και ειναι απαραδεκτο.Δεν μπορει η ποινη να συνδεεται με οτιδηποτε αλλο περαν της παραβασης.Ρατσιστικο το μετρο...
-
Σαφως και ειναι απαραδεκτο.Δεν μπορει η ποινη να συνδεεται με οτιδηποτε αλλο περαν της παραβασης.Ρατσιστικο το μετρο...
-
Ο χρήστης 106rallye03 έγραψε:
Απαραδεκτο, καταστρατηγει ολα τα θεμελια του δικαιου. Η ισοτητα των πολιτων απεναντι στον Νομο δεν ερμηνευεται ουτε μπορει να συνδεθει με τετοιες ευκολες αναλογιες, και αν τυχον γινοταν εδω θα κατερεε ως αντισυνταγματικο εν μια νυκτι.
Δεν υπαρχει καμια συναφεια μεταξυ της φυσης της παραβασης και του εισοδηματος, και τα προστιμα της Τροχαιας ΔΕΝ μπορουν να γινουν μορφη εμμεσης φορολογιας.και τι είναι δίκαιο; να μπορούν οι ευκατάστατοι να τρέχουν όσο θέλουν, αφού δεν τους απασχολεί το πόσο θα πληρώσουν;
Τα πρόστιμα της τροχαίας έτσι κι αλλιώς έμμεση φορολογία έχουν καταντήσει
-
ενω το ελληνικο , εγω εχω λεφτα και σας μαμαω ολους ειναι δημοκρατικοτατο, αλλα τι ξερουν οι ξενερωτοι βορειοι , πανε με 80 και 5 μπροστα στα σχολεια , και δεν προσπερνανε τις γριες , σιγα μην βγαλουν οδηγους παγκοσμιας κλασης οπως εμεις.
ασε μαλλον δεν θα παρω , οι ξενερωτοι βγηκαν και πρωτοι με σχεδον μηδενικο ποσοστο διαφθορας, βρε ουστ. -
ενω το ελληνικο , εγω εχω λεφτα και σας μαμαω ολους ειναι δημοκρατικοτατο, αλλα τι ξερουν οι ξενερωτοι βορειοι , πανε με 80 και 5 μπροστα στα σχολεια , και δεν προσπερνανε τις γριες , σιγα μην βγαλουν οδηγους παγκοσμιας κλασης οπως εμεις.
ασε μαλλον δεν θα παρω , οι ξενερωτοι βγηκαν και πρωτοι με σχεδον μηδενικο ποσοστο διαφθορας, βρε ουστ. -
ασε μαλλον δεν θα παρω , οι ξενερωτοι βγηκαν και πρωτοι με σχεδον μηδενικο ποσοστο διαφθορας, βρε ουστ.
6.700 ευρώ για υπέρβαση ταχύτητας