-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμένα έπρεπε να με στείλουν κάτω ρε συ, κι άλλο πιο πάνω;Κάτω αγόρι μου! Καλλονή Λέσβου. Εκεί να δεις μαυρίλα... Να βλέπεις Υποδιοικητή να παραμιλάει και να σου λέει 'δεν την παλεύω άλλο Υπίλαρχε!'
-
κολέγια τα στρατόπεδα του κιούση. να τα λέμε αυτά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαλά σαφώς και υπάρχουν τέτοιες μονάδες αλλά ως επί το πλείστον οι έξοδοι είναι καλές για τους φαντάρους. 2-1 στη χειρότερη.2-1 δεν είναι στη χειρότερη
για μένα το 2-1 ήταν η στάνταρ 'καλή περίπτωση'
προφανώς σε άλλα μέρη (ειδικά όσο πιο στα σύνορα είσαι όπου έχει και πιο πολύ κόσμο) έπαιζαν καλύτερες υπηρεσίες, αλλά στα μέρη που πέρασα εγώ το 2-1 θα ήταν λουκουμάκι αν το είχες εξασφαλισμένο
επίσης εμένα μου κάθισε και λίγο άσχημα γιατί δε μου έδιναν και άδειες, δηλαδή εκτός από τις προβλεπόμενες που αν δεν έπαιρνα θα διεκδικούσα πληρωμή, οι εξτρά (τιμητικές) δεν πέρασαν τις 12-13 μέρες και από αυτές οι 8 στο τέλος
ενώ ο ξάδερφος του ορέστη είχε 90 μέρες άδεια στο 8μηνο
-
Τον έφαγες τον ξάδερφο του Ορέστη.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
κολέγια τα στρατόπεδα του κιούση. να τα λέμε αυτά.το παραδέχομαι, υπάρχουν πολύ χειρότερα
σε αυτό δε μπορώ να πω κάτι, αν πήγαινα δηλαδή σε πραγματικά μαύρο θα υπήρχε πρόβλημα
πάντως με εξαίρεση την ΑΒΥΠ (που είναι τίμια, δεν έχω παράπονο, αλλά δεν έπιασες και το λαχείο) τα υπόλοιπα δεν είναι και ιδιαίτερα καλές περιπτώσεις
δηλαδή ούτε το λιτόχωρο είναι καλό στρδο να υπηρετείς, ούτε το 424 (όχι τόσο από τέντωμα και υπηρεσίες, αλλά γιατί δεν είναι και ωραίο πράγμα να κάθεσαι επί μέρες μέσα σε νοσοκομείο)
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Τον έφαγες τον ξάδερφο του Ορέστη.το 40λεπτο μπιφτέκι που μου χε χώσει ακόμα το θυμάμαι
και έπαιρνα το γιωτά τον ΑΥΔΜ και του έλεγα:
τι θα γίνει; θα παρατήσω τη σκοπιά 4 ώρες κοντέυω εδώ
τι θες να κάνω; να έρθω να φυλάξω εγώ; μου έλεγε η λούγκρα (σε αυτό το στρατόπεδο η συγκέντρωση κραγμένων στελεχών ήταν πιο μεγάλη από αλλού )
φυσικά κανείς δεν τιμωρούσε κανέναν για τίποτα εκεί μέσα και ακόμα και αν έτρωγες Φ στη πολύ σπάνια περίπτωση (πχ πήγαινες για σκοπιά στη πύλη με το ΙΧ σου και είχες το G3 στο πορτ μπαγκάζ ) , πήγαινες μετά τη δεύτερη μέρα και ζητούσες διακοπή ποινής
όταν κάθομαι και τα ζυγίζω βέβαια δεν ξέρω αν ήταν καλύτερη η πειθαρχημένη μονάδα ή το τελείως χημείο
-
κολέγια τα στρατόπεδα του κιούση. να τα λέμε αυτά.
το παραδέχομαι, υπάρχουν πολύ χειρότερα
σε αυτό δε μπορώ να πω κάτι, αν πήγαινα δηλαδή σε πραγματικά μαύρο θα υπήρχε πρόβλημα
πάντως με εξαίρεση την ΑΒΥΠ (που είναι τίμια, δεν έχω παράπονο, αλλά δεν έπιασες και το λαχείο) τα υπόλοιπα δεν είναι και ιδιαίτερα καλές περιπτώσεις
δηλαδή** ούτε το λιτόχωρο είναι καλό στρδο να υπηρετείς**, ούτε το 424 (όχι τόσο από τέντωμα και υπηρεσίες, αλλά γιατί δεν είναι και ωραίο πράγμα να κάθεσαι επί μέρες μέσα σε νοσοκομείο)
χαχαχα και συ κατασκήνωση ψάχνεις?δεν σ'αρέσει το λιτόχωρο δεν σ'αρέσει το 424...σκοπιά στο κρεβάτι του σπιτιου σου ήθελες?Έπρεπε να πήγαινες Άργος Ορεστικό,ή καμιά Αργυρούπολη...ή καμιά Σαμοθράκη..να δεις μετά τι καλά που εκτιμάς το 424 και το Λιτόχωρο και και και...(φιλικά όλα αυτά)
-
Αν δεν έχεις περάσει από 6η ΜΣΕΠ, δεν ξέρεις τι πάει να πει στρατός...
Sent from Samsung Mobile
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αν δεν έχεις περάσει από 6η ΜΣΕΠ, δεν ξέρεις τι πάει να πει στρατός...Sent from Samsung Mobile
Η ΠΑ δεν είναι στρατός , κωλοχανείο είναι πάντως στην ακριτική μύκονο πρέπει να περνάνε πολύ δύσκολα οι σμηνίτες
-
Για εκεί ήμουν ρε γμτ Να κάνω και τις διακοπές που λέει ο ντιμικ
Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν κακά στρατόπεδα, και υπάρχουν και τα ΧΩΚ που είναι από τα χειρότερα εν ελλάδι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για εκεί ήμουν ρε γμτ Να κάνω και τις διακοπές που λέει ο ντιμικΣε γενικές γραμμές, υπάρχουν κακά στρατόπεδα, και υπάρχουν και τα ΧΩΚ που είναι από τα χειρότερα εν ελλάδι...
ΖΩΑΡΑ τα ΧΩΚ
-
όταν κάθομαι και τα ζυγίζω βέβαια δεν ξέρω αν ήταν καλύτερη η πειθαρχημένη μονάδα ή το τελείως χημείοΜπορώ να έχω άποψη γι αυτό γιατί το έφαγα στη μάπα μερικούς μήνες
Μπιφτέκια σε πειθαρχημένη μονάδα δεν έχει. Σε εμάς το μεγαλύτερο 'μπιφτέκι' όσο ήμουν Ρόδο ήταν 5 ολόκληρα λεπτά κι είχε γίνει ολόκληρο θέμα κι αυτό γιατί οι θαλαμοφύλακες μαλακίστηκαν στην αλλαγή κι άργησαν να ξυπνήσουν τον σκοπό ο οποίος έτρεχε να προλάβει να γίνει η αλλαγή στην ώρα της. Αυτά το βράδυ. Το πρωί όλο το στρατόπεδο δούλευε εντός κι εκτός και ήταν πολύ προτιμότερο να κάνει σκοπιά όλο το πρωί παρά να φτιάχνεις τσιμέντα ή αποθήκες ή να κουβαλάς οπλισμό ή να παλέβεις με βαρέλια με καύσιμα κάθε τόσο πόσο μάλλον να καθαρίζεις πολυβολεία με 35 βαθμούς μέσα στον κατακαλόκαιρο. Σε όλα τα υπόλοιπα όμως (μέρα παρά μέρα επιθεώρηση από διοικητή λόχου, κάθε Παρασκευή από διοικητή Τάγματος, καθημερινές πρωϊνές Ταγματικές και Παρασκευή και το μεσημέρι, ασκήσεις, νυχτερινές πορείες στα Α' κλιμάκια κάθε 15 με 20 μέρες, ένα διοικητής μπαμπούλας να γυρνάει το στρατόπεδο και να μοιράζει καμπάνες με το παραμικρό και να μπουκάρει στο στρατόπεδο 4μιση και 5 το πρωί χωρίς ειδοποίηση, +ευλαβική τήρηση ασφάλειας οπλισμού κτλ) δεν βολεύει καθόλου. Κι αυτά πολλές φορές με 4-1 (μέσα-έξω) μέχρι 7-1 (στα γκρουπ έκανα και 15-1 με δουλειά όλο το πρωί και υπηρεσίες λάτζες κτλ μετά με ένα υπηρεσιακό όπως όλα τα συμφάνταρα σε όλες αυτές τις μέρες κι αυτό για να πλύνω ρούχα. Η δε μάνα μου οταν με ειδε μολις ηρθα με γκρουπ με ρώτησε 'Παιδάκι μου γιατι εισαι έτσι τι σας κάνουν?' σοκαρισμενη και 10 μερες με τάιζε λες και πηγαινα για σφάξιμο
Διαβάζω δηλαδή ώρες ώρες θητεία στην Αθήνα και γελάω.
Παρα ταύτα μπορώ να πω οτι με όλα αυτα και αντι να καθομαι να διαβάζω όπως τώρα 8-9 ωρες τη μερα θα προτιμούσα να μουν στη Ροδο πάλι -
Μεγάλη φρίκη η 6η ΜΣΕΠ (τουλάχιστον όταν υπηρέτησα εγώ, δεν ξέρω πως είναι τώρα). 7 μέσα - 7 έξω και τις 7 που ήμουν μέσα με πήγαινε 2-1. Α, και αυτά 20/4 με 20/10 Συμπαθητικά ήταν
Sent from Samsung Mobile
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
όταν κάθομαι και τα ζυγίζω βέβαια δεν ξέρω αν ήταν καλύτερη η πειθαρχημένη μονάδα ή το τελείως χημείο
Μπορώ να έχω άποψη γι αυτό γιατί το έφαγα στη μάπα μερικούς μήνες
Μπιφτέκια σε πειθαρχημένη μονάδα δεν έχει. Σε εμάς το μεγαλύτερο 'μπιφτέκι' όσο ήμουν Ρόδο ήταν 5 ολόκληρα λεπτά κι είχε γίνει ολόκληρο θέμα κι αυτό γιατί οι θαλαμοφύλακες μαλακίστηκαν στην αλλαγή κι άργησαν να ξυπνήσουν τον σκοπό ο οποίος έτρεχε να προλάβει να γίνει η αλλαγή στην ώρα της. Αυτά το βράδυ. Το πρωί όλο το στρατόπεδο δούλευε εντός κι εκτός και ήταν πολύ προτιμότερο να κάνει σκοπιά όλο το πρωί παρά να φτιάχνεις τσιμέντα ή αποθήκες ή να κουβαλάς οπλισμό ή να παλέβεις με βαρέλια με καύσιμα κάθε τόσο πόσο μάλλον να καθαρίζεις πολυβολεία με 35 βαθμούς μέσα στον κατακαλόκαιρο. Σε όλα τα υπόλοιπα όμως (μέρα παρά μέρα επιθεώρηση από διοικητή λόχου, κάθε Παρασκευή από διοικητή Τάγματος, καθημερινές πρωϊνές Ταγματικές και Παρασκευή και το μεσημέρι, ασκήσεις, νυχτερινές πορείες στα Α' κλιμάκια κάθε 15 με 20 μέρες, ένα διοικητής μπαμπούλας να γυρνάει το στρατόπεδο και να μοιράζει καμπάνες με το παραμικρό και να μπουκάρει στο στρατόπεδο 4μιση και 5 το πρωί χωρίς ειδοποίηση, +ευλαβική τήρηση ασφάλειας οπλισμού κτλ) δεν βολεύει καθόλου. Κι αυτά πολλές φορές με 4-1 (μέσα-έξω) μέχρι 7-1 (στα γκρουπ έκανα και 15-1 με δουλειά όλο το πρωί και υπηρεσίες λάτζες κτλ μετά με ένα υπηρεσιακό όπως όλα τα συμφάνταρα σε όλες αυτές τις μέρες κι αυτό για να πλύνω ρούχα. Η δε μάνα μου οταν με ειδε μολις ηρθα με γκρουπ με ρώτησε 'Παιδάκι μου γιατι εισαι έτσι τι σας κάνουν?' σοκαρισμενη και 10 μερες με τάιζε λες και πηγαινα για σφάξιμο
Διαβάζω δηλαδή ώρες ώρες θητεία στην Αθήνα και γελάω.
Παρα ταύτα μπορώ να πω οτι με όλα αυτα και αντι να καθομαι να διαβάζω όπως τώρα 8-9 ωρες τη μερα θα προτιμούσα να μουν στη Ροδο πάλιΌπως τα λέει ο Ορέστης.
Έτυχε να υπηρετήσω και σε τάγμα χημείο (ή χυμείο) και σε πολύ προβλεπέ.
Χίλιες φορές καλύτερα στο χημείο. Βέβαια το τάγμα αναγκαστικά ήταν χημείο γιατί με 20-1 (και η 1 με υπηρεσιακό 6:30-11) και φουλ αγγαρεία, θα είχαμε δράματα.
Βέβαια και στο προβλεπέ όταν άλλαξε ο διοικητής και το 3-1 έγινε 15-1, παρακαλούσαμε να πάμε στα φυλάκια να χαλαρώσει λίγο το κορμί. Τράβηξα κάτι 20 ήμερα (3 βδομάδες) στην κορυφή της Θάσου και ζητούσα από τον λοχαγό να με κρατήσει κι άλλο αλλά δεν άφηνε ο μαλάκας ο Δίκας μην πάθουμε τίποτα από την απομόνωση.
Παρακαλούσαμε τον λοχαγό να μας στείλει στο φυλάκιο στη μέση του πουθενά για να γλιτώσουμε από το κωλοτάγμα. -
εμεις στο αντιτορπιλικο με 5-10-15-20 μερες ταξιδι και 12 ωρες βαρδια σε μηχανοστασιο κατασκευης του 1943, με 40 βαθμους τι να πουμε ρε παιδια?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
εμεις στο αντιτορπιλικο με 5-10-15-20 μερες ταξιδι και 12 ωρες βαρδια σε μηχανοστασιο κατασκευης του 1943, με 40 βαθμους τι να πουμε ρε παιδια?Καλα, τετοιες περιπτωσεις ειναι 'αντε γεια'... μιλουσα με φιλο που πηγε Ναυτικο λιγο μετα απο εμενα, και με φυσιολογικο υφος ελεγε, 'εεε, κανουμε σκοπια 4 ή 6 ωρες, ηρεμουμε' και εγω ημουν σε φαση 'Τιιιιι?? Δηλαδη συνεχόμενα??' και ας ειχα παει σε μαυρη μοναδα στο στρατό.
Αυτος ακουγε πλοιο και θα ηθελε να παει, (ηταν και της δουλειας), γιατι τους εβαζαν στη Σουδα ή κατι τετοιο να κουβαλανε οβιδες ολη μερα, τους ελιωσαν. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για εκεί ήμουν ρε γμτ Να κάνω και τις διακοπές που λέει ο ντιμικΣε γενικές γραμμές, υπάρχουν κακά στρατόπεδα, και υπάρχουν και τα ΧΩΚ που είναι από τα χειρότερα εν ελλάδι...
Διακοπές κάνεις και στα Ρίζια το θέμα είναι με τι ψυχολογία πας. Μια χαρά διακοπές έκανα και στην Αλεξπολη και ακόμα καλύτερες στο Φυλάκιο Πετάλου την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, κι ας έτρεχα όλη μέρα, κι ας χρειάστηκε να μετρήσω όλα τα πυρομαχικά λόγω αυτοκτονίας, κι ας ξυπνούσα κάθε 3 ώρες για να υπογράψω για την αλλαγή των σκοπών.
Ένα τσιγάρο με καφέ το πρωί πάνω στο ανάχωμα του ποταμιού ήταν σαν να κάθομαι στην καλντέρα το ηλιοβασίλεμα.Αν άρχιζα να σκέφτομαι την γυναίκα 1000χλμ μακριά, την δουλειά που έπρεπε να βρώ σε λίγους μήνες για να μην επιστρέψω στο πατρικό, τα 4 μαθήματα για το πτυχίο που με τυραννούσαν 2 χρόνια, τον δκτή που ήθελε να περάσει από το φυλάκιο κάθε καημένος για ευχές και να με κρατήσει μόνιμα εκεί, το ότι δεν έφτανε το φαγητό για να φάω, το ότι πλήρωνα σπίτι στην Αλεξπολη άδικα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο φυσικά και θα έλεγα ότι ήταν η χειρότερη περίοδος για μένα. Είναι καθαρά θέμα mentality o στρατός, στην ουσία δεν κάνεις δύσκολα πράγματα, άβολα ίσως, κουραστικά ναι, αλλά με τίποτα δύσκολα (εκτός από Ειδ.Δυν), αν δεν έχεις το σωστό mentality κάθε σκοπιά είναι σαν να καταδικάστηκες 5 χρόνια φυλακή.
Τώρα ανταλλάζω μια μέρα στο όρυγμα-γραφείο με μια εβδομάδα στο φυλάκιο.
-
Προφανως δεν εχεις το σωστο mentality για δουλεια γραφειου.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Προφανως δεν εχεις το σωστο mentality για δουλεια γραφειου.Δεν θα διαφωνήσω καθόλου
έχεις κανένα χωράφι να με προσλάβεις?
-
Οχι δεν καταλαβες.
ΠΡΕΠΕΙ να κανεις το χρεος σου και να αποκτησεις το σωστο mentality για δουλεια γραφειου.
Δεν θα ηταν και πολυ ηθικο να τη σκαπουλαρεις στα χωραφια μου (ασε που στα τσιφλικια μου δεν θα σ αρεσει ο βουρδουλας που ριχνω στους κολίγους), και να αφησεις το γραφειο με -1 ατομο.
Πως θα βγει η δουλεια μετα;
Περί Θητείας [#3]