-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Συμφωνώ και επαυξάνω, καθώς θυμάμαι πολλούς Κύπριους να λένε πως σε περίπτωση πολέμου θα την κάνουν για Αγγλία. Οπως επίσης θυμάμαι τις πόρτες που έτρωγα στη Λευκοθέα και το Da Capo, μόνο και μόνο επειδή ήμουν Ελληνας φαντάρος (ΕΛΔΥΚ/2οΤΠ 1995)...Συντροφε ΕΛΔΥΚάριε...τι εμπειρία και αυτή πάντως, ετσι δεν είναι?
Εμείς πάντως (92-93) δεν τρώγαμε πολλές πόρτες γιατί βγαίναμε με στολή οπότε δεν πλησιάζαμε σε 'κυριλέ' μέρη, ετσι και αλλιώς . Πρόβλημα, ιδίως αν σκεφθείς οτι άδεια πέρναμε κάθε έξι μήνες .
Κύπρο πάντως ξαναπήγες?
-
Βλέπω ότι αρκετοί επικεντρώνουν το θέμα στο αν ανταμοίφθηκαν όσο θα έπρεπε από την Ελλάδα και επειδή θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη είναι εναντίον της υπεράσπισής τους.
Προσωπικά ξεκινώ από διαφορετικό έδαφος. Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι το κράτος κάνει λίγα για εμένα σε επίπεδο παροχών. Το πρόβλημά μου είναι ότι αυτό που έχουμε (βάζω και τον εαυτό μου) δημιουργήσει δεν είναι κράτος αλλά κάτι που αρχίζει από μπουρδ...
Ποιος είναι ο πολιτισμός μας;
- Να γράφουμε πάνω στα μάρμαμα των αρχαίων ναών γαμ... ο ΠΑΟ/ΟΣΦΠ/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ κ.λπ.
- Γκράφιτι με σπρέι σε όσα νεοκλασικά της Πανεπιστημίου μετά από κάθε πορεία
- Δημιουργία αυθαιρέτων που πάντα μετατρέπονται σε νόμιμα καταστράφοντας κάθε έννοια δικαίου, το περιβάλλον, την αισθητική
- Αναξιοκρατία, ανικανότητα, διαφθορά στον υπέρτατο βαθμό
και χιλιάδες ακόμη πράγματα.
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το θέμα είναι ότι προσωπικά αρνούμαι να ταυτιστώ με τον σημερινό πολιτισμό της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Το θεωρώ εξαιρετικά υποτιμητικό.
Με τον σημερινό πολιτισμό **ποιάς **χώρας δέχεσαι να ταυτιστείς; Ρωτάω δίχως ίχνος ειρωνείας, το δηλώνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Επίσης, το 'καμίας' δεν θεωρείται σοβαρή απάντηση (επειδή είναι πολύ εύκολη).
Από χώρες που έχω επισκεφθεί θα έλεγα Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο. Βασικά όλες εκτός της Μάλτας που είναι μάλλον χειρότερη.
Φέτος που με βλέπω για Ιταλία και Ελβετία μάλλον θα τις προσθέσω και αυτές.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
....Από χώρες που έχω επισκεφθεί θα έλεγα Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο. Βασικά όλες εκτός της Μάλτας που είναι μάλλον χειρότερη.Φέτος που με βλέπω για Ιταλία και Ελβετία μάλλον θα τις προσθέσω και αυτές.
Ε όχι πολιτισμό και το Βέλγιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέλος πάντων, διάλεξε μια για να συζητήσουμε (η να συμφωνήσουμε).
Με τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ, αλλά εμείς δεν είμαστε ο πολιτισμός μας; Και δεν αξίζει να πολεμήσουμε (καθημερινά, όχι μόνο με όπλα) για να τον βελτιώσουμε; -
Δεν έχουμε κανένα πολιτισμό(fame story κανεις?).Είχανε(και όχι είχαμε) κάποιοι πρόγονοι μας.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Βλέπω ότι αρκετοί επικεντρώνουν το θέμα στο αν ανταμοίφθηκαν όσο θα έπρεπε από την Ελλάδα και επειδή θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη είναι εναντίον της υπεράσπισής τους.Προσωπικά ξεκινώ από διαφορετικό έδαφος. Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι το κράτος κάνει λίγα για εμένα σε επίπεδο παροχών. Το πρόβλημά μου είναι ότι αυτό που έχουμε (βάζω και τον εαυτό μου) δημιουργήσει δεν είναι κράτος αλλά κάτι που αρχίζει από μπουρδ...
- Να γράφουμε πάνω στα μάρμαμα των αρχαίων ναών γαμ... ο ΠΑΟ/ΟΣΦΠ/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ κ.λπ.
- Δημιουργία αυθαιρέτων που πάντα μετατρέπονται σε νόμιμα καταστράφοντας κάθε έννοια δικαίου, το περιβάλλον, την αισθητική
- Αναξιοκρατία, ανικανότητα, διαφθορά στον υπέρτατο βαθμό
και χιλιάδες ακόμη πράγματα.
Ωραια.... να σε ρωτησω κατι? Δεν θελω να το παιξω ο γ@μ@ω αλλα ΕΓΩ (και ποσοι αλλοι -και απο εδω μεσα οπως αντιλαμβανομαι) που δεν κανω ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπανω, και μαλιστα προσπαθω να διορθωνω οτι κακως κειμενο οσο περναει απ το χερι μου (οποιον δω να πετα σκουπιδια κατω/σπαει/χαλαει/βαφει κτλ) ΤΙ ΦΤΑΙΩ?
Μαγκια ειναι να μπορεις να χτισεις αυθεραιτο αλλα να μην το κανεις, κατι που η πλειοψηφεια ποτε δεν θα εκανε. Σε επιπεδο κρατους και πολιτισμου, απορρω τι αλλο πρεπει να δουν οι Ελληνες για να αγανακτησουν δηλαδη. Ειμαι ο μονος που δεν ειμαι ευχαριστημενος σχεδον με τιποτα απο οσα βλεπω γυρω μου? (παιδεια, σχολεια, νοσοκομεια, δρομους... εργολαβους συμφεροντα, καναλια, δημοσιογραφους)
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Αυτό ξαναπές το...
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως σε όσο πιο ακατάλληλο χώρο γράφουν το σύνθημα, τόσο περισσότερο ηδονίζονται οι ΚΑΦΡΟΙ!
Πριν ένα μήνα το πολύ σε ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ σημείο στο Λουγκάνο είδα επιγραφή 'GATE @@ ΜΠΛΑΜΠΛΑ' (όπου @@@ τα χαρακτηριστικά της ομάδας και όπου ΜΠΛΑΜΠΛΑ το όνομα της περιοχής του με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ!!! Τα βάζω έτσι γιατί δεν το θεωρώ αναγκάιο να πω συγκεκριμένα ομάδα και περιοχή)
Βρε ΚΑΡΑΗΛΙΘΙΕ, έρχεσαι σε μια ξένη χώρα, όπου ΟΛΑ είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και σε τάξη, και γράφεις επιγραφή σε φρεσκοβαμένο κτίριο;;;
Βρε ΚΡΕΤΙΝΕ, ποιός θα το δει και θα καταλάβει εκτός από 10-20 Έλληνες που μένουν εδώ όπως εγώ;;
Βρε ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ακόμα και εμείς που μένουμε εδώ, πόσο κολλημένοι πρέπει να είμαστε για να νοιαζόμαστε για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδόσφαιρο όπου δεν έχουμε απολύτως ΚΑΜΙΑ ενημέρωση;ΑΥΤΟ είναι ένα κομμάτι, δυστυχώς βροντερό του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ πολιτισμού μας, και το εξάγουμε όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...
Οπότε θα λένε οι κάτοικοι Λουγκάνο πως ελληνικούς χαρακτήρες βλέπεις στα Μαθηματικά χάρις σε αρχαίους Έλληνες επιστήμονες, και στα κτίρια από σύγχρονους έλληνες ΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ!Δε φαντάζεστε πόσο ντράπηκα όταν το είδα, και ήμουν και με παρέα ξένων και το είδαν και δεν ήξερα που να κρυφτώ...
ΝΤΡΟΠΗ! -
Ίσως για το τι γράφεται σε τοίχους θα μπορούσε να ανοίξει κάποιος ένα ξεχωριστό thread.
Για ακούστε και αυτό:
Σημερινό (ή μάλλον χθεσινοβραδινό) σύνθημα σε τοίχος της Πολυτεχνικής στη Ξάνθη:'Για κάθε φασίστα υπάρχει μία θέση στο νεκροταφείο'!
Μπράβο! Τα παιδιά είναι αναρχικοί και κόπτονται για την παγκόσμια ειρήνη και τα δικαιώματα. Τα ίδια σκ@τ@ με τους φασίστες είναι αλλά δεν το καταλαβαίνουν. -
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Σημερινό (ή μάλλον χθεσινοβραδινό) σύνθημα σε τοίχος της Πολυτεχνικής στη Ξάνθη:'Για κάθε φασίστα υπάρχει μία θέση στο νεκροταφείο'!
Μπράβο! Τα παιδιά είναι αναρχικοί και κόπτονται για την παγκόσμια ειρήνη και τα δικαιώματα. Τα ίδια σκ@τ@ με τους φασίστες είναι αλλά δεν το καταλαβαίνουν.Τα άκρα συναντώνται... Το πολιτικό φάσμα είναι κυκλικό...
-
'Για κάθε φασίστα υπάρχει μία θέση στο νεκροταφείο'!
Μπράβο! Τα παιδιά είναι αναρχικοί και κόπτονται για την παγκόσμια ειρήνη και τα δικαιώματα. Τα ίδια σκ@τ@ με τους φασίστες είναι αλλά δεν το καταλαβαίνουν.Καμμία σχέση τα εν λόγω καλόπαιδα και το συνάφι τους με τους πραγματικούς Αναρχικούς!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
'Για κάθε φασίστα υπάρχει μία θέση στο νεκροταφείο'!
Μπράβο! Τα παιδιά είναι αναρχικοί και κόπτονται για την παγκόσμια ειρήνη και τα δικαιώματα. Τα ίδια σκ@τ@ με τους φασίστες είναι αλλά δεν το καταλαβαίνουν.Καμμία σχέση τα εν λόγω καλόπαιδα και το συνάφι τους με τους πραγματικούς Αναρχικούς!
Το σκ@τ@ πάει στα καλόπαιδα και το συνάφι τους και όχι στους αναρχικούς και την αναρχία. Πιστεύω να έγινα κατανοητός και το να μην αναφερόταν σε μένα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Καμμία σχέση τα εν λόγω καλόπαιδα και το συνάφι τους με τους πραγματικούς Αναρχικούς!Έτσι... τα ίδαμε άλλωστε πριν από μερικά χρόνια στο πολυτεχνείο όλα γιοι και κόρες μεγαλοδικηγόρων, μεγαλογιατρών, επιχειρηματιών κλπ που μετα από μερικά χρόνια κυκλοφορούν με την slk του μπαμπά ή με τα λεφτά του μπαμπά!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Καμμία σχέση τα εν λόγω καλόπαιδα και το συνάφι τους με τους πραγματικούς Αναρχικούς!
Έτσι... τα ίδαμε άλλωστε πριν από μερικά χρόνια στο πολυτεχνείο όλα γιοι και κόρες μεγαλοδικηγόρων, μεγαλογιατρών, επιχειρηματιών κλπ που μετα από μερικά χρόνια κυκλοφορούν με την slk του μπαμπά ή με τα λεφτά του μπαμπά!
Οι οποίοι επίσης στα νιάτα τους ήταν 'αναρχικοί' ή 'κομμουνιστές' ή 'σοσιαλιστές' (το τελευταίο μπορεί να είναι ακόμα και σήμερα... )
-
Πιστεύω να έγινα κατανοητός και το να μην αναφερόταν σε μένα.Το ':evil:' πήγαινε στους 'αναρχικούς'.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Έτσι... τα είδαμε άλλωστε πριν από μερικά χρόνια στο πολυτεχνείο όλα γιοι και κόρες μεγαλοδικηγόρων, μεγαλογιατρών, επιχειρηματιών κλπ που μετα από μερικά χρόνια κυκλοφορούν με την slk του μπαμπά ή με τα λεφτά του μπαμπά!Πχ. Μεγαλοδικηγόρος σημαίνει διεφθαρμένος ή επιτυχημένος?(Δεν είμαι δικηγόρος ούτε έχω συγγενείς, οπότε δεν θίχτηκα)
Αναρχικός δε σημαίνει αυτόματα και περιθωριακός.
-
Έτσι... τα είδαμε άλλωστε πριν από μερικά χρόνια στο πολυτεχνείο όλα γιοι και κόρες μεγαλοδικηγόρων, μεγαλογιατρών, επιχειρηματιών κλπ που μετα από μερικά χρόνια κυκλοφορούν με την slk του μπαμπά ή με τα λεφτά του μπαμπά!
Πχ. Μεγαλοδικηγόρος σημαίνει διεφθαρμένος ή επιτυχημένος?(Δεν είμαι δικηγόρος ούτε έχω συγγενείς, οπότε δεν θίχτηκα)
Μεγαλοδικηγόρος, μεγαλογιατρός, μεγαλοεπιχειρηματίας σημαίνει πλούσιος που τις περισσότερες φορές έχει πλουτίσει εξ'αιτίας του συστήματος αυτού που επικρατεί και όχι τις σκληρής του δουλειάς.
Οπότε και ο βολεμένος γιός του δεν έχει δικαίωμα να βρίζει το ίδιο σύστημα που του δίνει να τρώει με χρυσά κουτάλια...Οι οποίοι επίσης στα νιάτα τους ήταν 'αναρχικοί' ή 'κομμουνιστές' ή 'σοσιαλιστές' (το τελευταίο μπορεί να είναι ακόμα και σήμερα... )
-
'Αναρχικός μεγαλοδικηγόρος': Το καινούριο ανέκδοτο.
-
Δεν νομιζω να εννοησε κανεις οτι δεν θελει οργανωμενη κοινωνια, παροχες νοσοκομεια και οτι αλλο θα λειψει αμα παει να ζησει μονος του σε ενα ξερονησι.
Αυτο που εννοησαν οσοι ειπαν οτι δεν ενδιαφερονται για κρατη/συνορα κλπ ηταν ακριβως αυτο που λεω και εγω, οτι δεν με νοιαζει αν το νοσοκομειο/υπουργειο/εφορεια/σχολειο η οτιδηποτε αλλο θα ειναι ελληνικο/γερμανικο/αγγλικο, αυτο που με νοιαζει ειναι να ειναι ΚΑΛΟ. Και τα ελληνικα ΔΕΝ ειναι καλα, ενω τα αντιστοιχα ξενα ειναι. Οποτε ποσως με νοιαζει αν εγω ξεμεινω στην αγγλια, απλα θα προτρεψω και ολους για τους οποιους νοιαζομαι να ερθουν και αυτοι. Ετσι κι αλλιως ολα αυτα που ειπατε οτι αξιζουν να πολεμησουμε για να διατηρησουμε (ελλην. ΑΡΧΑΙΟΣ πολιτισμος, ελληνικη γλωσσα και παραδοση κλπ) θα συνεχισουν να υπαρχουν ειτε η ελλαδα ειναι ελευθερη ειτε γερμανικη επαρχεια. Τα σημερινα χαλια μας ομως ΔΕΝ αξιζει να πολεμησεις για να τα διατηρησεις.
-
Αυτό που μου κάνει εντύπωση με πολλους έλληνες είναι το ότι 'αισθάνονται υπερήφανοι που είναι απόγονοι των αρχαίων και mpla mpla' η 'εμείς' που πριν 2000 χρονια κάναμε 'αυτά' ενώ 'εσείς' ήσασταν στα δέντρα κλπ Το έχω ακούσει τόσες φορες και στα gallop είμαστε πάντα top στις δημοσκοπήσεις 'ποσου περηφανειας' σε σχέση με άλλες χώρες.Εντάξει είμαστε πάτοι σε τόσα αλλα από υπερηφάνεια έχουμε μπόλικη .Τελικά αυτοί οι αρχαίοι έλληνες θα πρέπει να αισθανόντουσαν ντροπή που δεν είχαν ένδοξους προγόνους για να αισθάνονται περηφάνια οι καημένοι E ρε...Για να είμαι σαφής. Αν έχω κάνει κάτι στη ζωή μου δημιούργησα κλπ μπορώ να είμαι περήφανος.Αλλα υπερήφανος για κάτι που έκαναν αυτοί που ζούσαν εδώ πριν χιλιάδες χρονια?Όχι Η περηφάνια δεν κληρονομείται ούτε στην δανείζουν-ούτε και θέλω.Και αφού οι νεοέλληνες δεν κάνουν tpt σε κανένα τομέα,παίρνουν από την ....'ετοιμη' περηφάνια.Dιάβασα όλα τα posts μέχρι τώρα και αντί να πω περισσότερα παραπέμπω σε ένα κλασσικό δοκίμιο του Νίκου Δήμου με το οποιο σύμφωνο σχεδόν απόλυτα.
.http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp ... 8&cat_id=2
Όσο για το αν θα πολεμούσα θα απαντήσω με με αυτό που είπε ο Captain Alexei Vostrikov για όσους έχασαν την ζωή τους στο πυρηνικό ατύχημα στο σοβιετικό υποβρύχιο K-19 στην προσπάθεια τους να το σώσουν
(info για την ταινια που βασιστικε στο γεγονος http://www.imdb.com/title/tt0267626/ )'These men sacrificed, not for a medal but because when the time came, it was their duty. Not to the navy or to the state, but to us, their comrades'
Με δυο λόγια δεν θα πολεμούσα ούτε για το έθνος και την ιστορία ούτε για τους αρχαίους ούτε την γλώσσα η τον κολοκοτρώνη.Θα μπορούσα να πολεμήσω μονο για τους συντροφους μου στην ζωη :την γυναικα μου το παιδί μου και τους λίγους πραγματικούς φίλους που έχω.(ασχετα αν ειναι ελληνες η οχι)
-
Ο χρήστης mecano έγραψε:
Dιάβασα όλα τα posts μέχρι τώρα και αντί να πω περισσότερα παραπέμπω σε ένα κλασσικό δοκίμιο του Νίκου Δήμου με το οποιο σύμφωνο σχεδόν απόλυτα.
.http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp ... 8&cat_id=2
...πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο Νίκος Δήμου...
-
Όντως πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Εχει ένα μοναδικό τρόπο να γράφει αυτός ο τύπος!
Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ........ ΘΕΛΕΙ!!