Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]
    • 1
    • 2
    • 455
    • 456
    • 457
    • 458
    • 459
    • 603
    • 604
    • 457 / 604
    Αντίλογος
    56
    12068
    114624
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tm last edited by

πολυ φοβαμαι πως δεν θα καταφερεις κατι..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        the-ace last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
        Αρχίζω ανάποδα...
        -Το οικονομικό είναι πάντα θέμα, αν δεν ήταν, θα εφάρμοζα λύση αλά Τρύφων, θα έσκαβα τους τοίχος και θα περνούσα 10G δίκτυο το λιγότερο για να είμαι άπλας!
        ......
        -Το κόστος το σκέφτομαι από 20 μέχρι 80€ το πολύ (πάρα πολύ ).

Αυτά.

Βασικό σου πρόβλημα είναι οι γραμμές. Ότι και να κάνεις από πάνω, δεν θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα όρια του ασύρματου και του ρεύματος. Και τα δύο μπουκώνουν/τερματίζουν τριγύρω στα 100MBps, άρα μην περιμένεις με τίποτα συνολικές ταχύτητες δικτύου πάνω από 8-10MB/s. Αν λοιπόν θες να streamάρεις κάτι σε HD, που πάει περίπου στα 5-6MB/s, έχεις συνολικά για όλα τα υπόλοιπα περίπου 2ΜΒ/s. Αν έχεις λοιπόν 24αρα γραμμή, μην περιμένεις να κατεβάζεις full speed ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες. Δεν μιλάω προφανώς ούτε καν για περίπτωση να κάνεις και κάτι άλλο ταυτόχρονα, κατεβαίνεις ακόμα πιο κάτω...

Στο σπίτι έχω ρίξει Cat6 καλώδιο προς τα δωμάτια και οπτική μεταξύ servers/switches/SAN, και πάλι αν κατεβάζω, streamάρω στο PS3 από το SAN και π.χ. αντιγράφω ή βλέπει κανά videάκι η μικρή, το βλέπω ότι κάπως ζορίζεται...Και αυτά με καλό Cisco Gbit switch, έτσι ?

Δεν παίζει το σενάριο καλωδίωσης, έτσι ?

• H
          highfidelity last edited by

Ο χρήστης The Ace έγραψε:

Αρχίζω ανάποδα...
          -Το οικονομικό είναι πάντα θέμα, αν δεν ήταν, θα εφάρμοζα λύση αλά Τρύφων, θα έσκαβα τους τοίχος και θα περνούσα 10G δίκτυο το λιγότερο για να είμαι άπλας!
          ......
          -Το κόστος το σκέφτομαι από 20 μέχρι 80€ το πολύ (πάρα πολύ ).

Αυτά.

Βασικό σου πρόβλημα είναι οι γραμμές. Ότι και να κάνεις από πάνω, δεν θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα όρια του ασύρματου και του ρεύματος. Και τα δύο μπουκώνουν/τερματίζουν τριγύρω στα 100MBps, άρα μην περιμένεις με τίποτα συνολικές ταχύτητες δικτύου πάνω από 8-10MB/s. Αν λοιπόν θες να streamάρεις κάτι σε HD, που πάει περίπου στα 5-6MB/s, έχεις συνολικά για όλα τα υπόλοιπα περίπου 2ΜΒ/s. Αν έχεις λοιπόν 24αρα γραμμή, μην περιμένεις να κατεβάζεις full speed ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες. Δεν μιλάω προφανώς ούτε καν για περίπτωση να κάνεις και κάτι άλλο ταυτόχρονα, κατεβαίνεις ακόμα πιο κάτω...

Στο σπίτι έχω ρίξει Cat6 καλώδιο προς τα δωμάτια και οπτική μεταξύ servers/switches/SAN, και πάλι αν κατεβάζω, streamάρω στο PS3 από το SAN και π.χ. αντιγράφω ή βλέπει κανά videάκι η μικρή, το βλέπω ότι κάπως ζορίζεται...Και αυτά με καλό Cisco Gbit switch, έτσι ?

Δεν παίζει το σενάριο καλωδίωσης, έτσι ?

Κάτι τέτοια διαβάζω και βλέπω πως δεν θα είναι τόσο εύκολο!
          Εγώ ουσιαστικά θέλω ένα load balancing του download και του stream. Απλώς θέλω να το κάνω με... ψίχουλα!
          Επιπλέον, το σπίτι δεν είναι δικό μου για να δοκιμάσω tryphonιες και να περάσω καλώδια, θέλω να το κάνω με powerlines και Wi-Fi.
          Γι' αυτό και η σκέψη να κατεβάζω από ένα μονοπάτι (Wi-Fi) και να streamάρω από το άλλο. Από δοκιμές που έχω κάνει, το πρόβλημα υπάρχει όταν πας να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα (άρα από την ίδια σύνδεση περνάει και το download και το stream). Αν καταφέρω να δουλέψει το σχήμα μου, νομίζω θα δουλέψει περίφημα, χωρίς να πληρώσω ένα σκασμό χρήματα σε εξοπλισμό.

ΥΓ: Αδιάκριτη ερώτηση: στο σπίτι σου, όλα αυτά, είναι για προσωπική χρήση; Ή κάνεις hosting καμιά σελίδα;

• T
            the-ace last edited by

Θεωρητικά αυτό που θες γίνεται, απλά θέλει προσεκτικό σετάρισμα και ίσως κάποια dedicated balancing εφαρμογή που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα (εκτός και αν κάθε συσκευή κάνει ΕΝΑ πράγμα και μόνο, οπότε μετά είναι θέμα του switch και του router. Και πάλι όμως δεν σε βλέπω να την γλυτώνεις τόσο φθηνά....

Και ναι, όλα αυτά είναι για δική μου/μας χρήση, απλώς έχω αρκετά πράγματα μέσα στο δίκτυο, καθώς επίσης και τη σελίδα ελέγχου/πρόσβασης στο Jace (για remote access) συν την πρόσβαση στις κάμερες του σπιτιού. Μην φανταστείς ότι μου κόστισε όμως (πλην του switch βεβαίως). Καθώς το χτίσαμε εμείς το σπίτι, καλώδιο θα έριχνα έτσι και αλλιώς, τα fiber optics δεν είναι και τόσο ακριβά όσο νομίζεις (ελάχιστα πιο ακριβά από τα Gbit για την ακρίβεια), ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια (SAN, servers κλπ) είτε τα είχα είτε τα έστησα μόνος μου.

Edit: ξέχασα ότι το σύστημα του smart home με Jace, Tridium, modbuses, ασύρματα switches κλπ μου κόστισε αρκετά χιλιάρικα.... ...αλλά γλύτωσα τα λεφτά του ξεχωριστού συναγερμού και του καταγραφικού για τις κάμερες...

• G
              gakost last edited by

το έχεις σκεφτεί πολύ πολύπλοκα και συμφωνω με τον ACE το πρόβλημα σου πιστεύω δεν είναι οι ρυθμίσεις αλλά το δίκτυο σαν υποδομή. Επίσης είπες για παλιό ρούτερ, μπορεί και από εκεί να καθυστερεί και θα καθυστερεί παραπάνω αν βάλεις και άλλο CPU load. Η λύση του powerline πάντως όσες φορές την δοκίμασα δεν μπορώ να πω ότι έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις. Γιατί απλά δεν κουμπώνεις ένα φλασάκι με τα αρχεία στην τηλεόραση και πρέπει να τα κάνεις stream;

• Q
                qsisvts last edited by

στέφανε οι ανεμιστήρες φυσάνε ΠΑΝΤΑ προς τη μεριά που έχουν στηρίγματα

δηλαδή ΟΧΙ από αυτή τη μεριά

αλλά ΑΠΟ ΑΥΤΗ

η ψύκτρα καλό είναι να φυσιέται για τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά έτσι όπως έχει βάλει εσύ το φουρφούρι από τη πίσω μεριά θα πρέπει να αρκεστείς στο ότι θα τραβάει αέρα από τη ψύκτρα και θα τον στέλνει στον πίσω ανεμίστηρα του κουτιού να τον βγάζει έξω

μην βάλεις να μπαίνει αέρας από πίσω είναι λάθος , καλύτερα να προσπαθήσεις με πατέντες να βάλεις έναν από την μπροστινή μεριά της ψύκτρας (δηλαδή να το δέσεις κάπως πατεντιάρικα-εγώ αυτό έκανα γιατί έχω ψηλές μνήμες)

το ιδανικό για την ψύξη ενός επεξεργαστή με αέρα είναι κάτι τέτοιο

στις κάρτες γραφικών περιπλέκεται το θέμα, στις καινούριες ψύκτρες για να έχεις σωστή απόδοση θες οπωσδήποτε καλό κουτί, αλλιώς έχεις χειρότερες θερμοκρασίες και από τις reference ψύκτρες που είναι της πλάκας συνήθως

ΥΓ σε γενικές πάντως γραμμές η φοβερή συμβουλή της ημέρας που θα δώσω είναι ότι καλό είναι να αποφεύγετε τις μνήμες με πολύ ψηλά heat spreaders, είναι ψιλοανούσια οι μνήμες δεν κινδυνεύουν ποτέ από τη ζέστη
                αγοράζετε χαμηλοπρόφιλες για να μην έχετε θέμα με τα cpu coolers (που κινδυνεύουν από τη ζέστη)

• S
                  stefan147 last edited by

Δεν έχω πειράξει κάτι. Το μόνο φουρφούρι που εβαλα είναι της ψύκτρας. Τα άλλα τα είχε απ' τη μάνα του το κουτί και παίρνω ως δεδομένο ότι είναι σωστά υπολογισμένα.

• Q
                    qsisvts last edited by

Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
                    Δεν έχω πειράξει κάτι. Το μόνο φουρφούρι που εβαλα είναι της ψύκτρας. Τα άλλα τα είχε απ' τη μάνα του το κουτί και παίρνω ως δεδομένο ότι είναι σωστά υπολογισμένα.

ναι αλλά όπως θες εσύ το βάζεις, δε νομίζω ότι ήταν στερεωμένο με το που βγήκε από το κουτί

θες να φυσάει προς τα πίσω με λίγα λόγια

κοίτα πάντως εγώ με ψηλές μνήμες πώς έχω βάλει τον ανεμιστήρα
                    δεν έχω γεμίσει βέβαια και τα 4 slot, δε θα χώραγε, αλλά ο ανεμίστηρας που βλέπεις είναι στερεωμένος-δεμένος δεν έχει μπει με τα κλιπάκια όπως θα έπρεπε αν δεν είχα τόσο ψηλές μνήμες

• H

Ο χρήστης The Ace έγραψε:
                      Θεωρητικά αυτό που θες γίνεται, απλά θέλει προσεκτικό σετάρισμα και ίσως κάποια dedicated balancing εφαρμογή που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα (εκτός και αν κάθε συσκευή κάνει ΕΝΑ πράγμα και μόνο, οπότε μετά είναι θέμα του switch και του router. Και πάλι όμως δεν σε βλέπω να την γλυτώνεις τόσο φθηνά....

Και ναι, όλα αυτά είναι για δική μου/μας χρήση, απλώς έχω αρκετά πράγματα μέσα στο δίκτυο, καθώς επίσης και τη σελίδα ελέγχου/πρόσβασης στο Jace (για remote access) συν την πρόσβαση στις κάμερες του σπιτιού. Μην φανταστείς ότι μου κόστισε όμως (πλην του switch βεβαίως). Καθώς το χτίσαμε εμείς το σπίτι, καλώδιο θα έριχνα έτσι και αλλιώς, τα fiber optics δεν είναι και τόσο ακριβά όσο νομίζεις (ελάχιστα πιο ακριβά από τα Gbit για την ακρίβεια), ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια (SAN, servers κλπ) είτε τα είχα είτε τα έστησα μόνος μου.

Edit: ξέχασα ότι το σύστημα του smart home με Jace, Tridium, modbuses, ασύρματα switches κλπ μου κόστισε αρκετά χιλιάρικα.... ...αλλά γλύτωσα τα λεφτά του ξεχωριστού συναγερμού και του καταγραφικού για τις κάμερες...

Έχω μια χαρά γνώση για το κόστος των optics μην ανησυχείς. Αναρωτιέμαι βέβαια, το splicing το έκανες μόνος σου; Γιατί τα συνεργεία ζητούν πολλά συνήθως. Βέβαια, υπάρχουν και ακροδέκτες που μπορείς να τους τοποθετήσεις χωρίς splicer (πανάκριβοι βέβαια! , βγάζει σίγουρα η Panduit τέτοια διαόλια ).

To smart home είναι καλή φάση, λεφτά να έχεις να... πληρώνεις!
                      Με Modbus παίζει; Συνήθως ή Modbus ή BACnet νομίζω παίζουν αυτά (όπως και τα BMS).

Εγώ θα το ψάξω για budget λύση, αλλιώς απλά θα ανεχτώ το να μην χρησιμοποιώ το δίκτυο για δύο δουλειές ταυτόχρονα.
                      Την ιδέα του software balancing δεν την είχα σκεφτεί καθόλου, μπορεί να είναι μια απλή και βολική λύση, θα το ψάξω! Εγώ είχα σκεφτεί μόνον τα static routes.

το έχεις σκεφτεί πολύ πολύπλοκα και συμφωνω με τον ACE το πρόβλημα σου πιστεύω δεν είναι οι ρυθμίσεις αλλά το δίκτυο σαν υποδομή. Επίσης είπες για παλιό ρούτερ, μπορεί και από εκεί να καθυστερεί και θα καθυστερεί παραπάνω αν βάλεις και άλλο CPU load. Η λύση του powerline πάντως όσες φορές την δοκίμασα δεν μπορώ να πω ότι έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις. Γιατί απλά δεν κουμπώνεις ένα φλασάκι με τα αρχεία στην τηλεόραση και πρέπει να τα κάνεις stream;

Το έχω σκεφτεί αναγκαστικά πολύπλοκα, γιατί δεν θέλω να πληρώσω για να το κάνω... απλά! Οι φτηνές λύσεις, τα έχουν αυτά δυστυχώς!
                      Το Powerline δεν φεύγει, αφού δεν μπορώ να ρίξω καλώδιο. Η λύση είναι ή Powerline (τωρινή κατάσταση) ή Wi-Fi (παλαιότερη κατάσταση, με 802.11g όμως, οπότε και ταχύτητες για τον φούτσο) ή και τα δύο (αυτό που θέλω να πετύχω).
                      Το φλασάκι που λες αναγκάζομαι να το κάνω κάποιες φορές κι αυτό ακριβώς θέλω ν' αποφύγω. Το θεωρώ απαράδεκτο να πρέπει να κουβαλάω δεδομένα με φλασάκι, όταν μπορώ να το κάνω πιο εύκολα και πιο καλά... Ευτυχώς συμβαίνει σπάνια, και όταν συμβαίνει, εννοείται με... εκνευρίζει τα μάλα!

• R
                        rx8_drifter last edited by

Πόσο 'φοβερο' θα ήταν να πέρναγες τελικά ένα καλώδιο ρε συ

• W
                          wantone last edited by

Apple TV θα σε βοηθουσε;

• J
                            j-marr last edited by

Με dual-band 802.11n modem/router δεν μπορείς να έχεις 2 ξεχωριστά wireless δίκτυα χωρίς το ένα να επηρεάζει την ταχύτητα του άλλου.

• H

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                              Πόσο 'φοβερο' θα ήταν να πέρναγες τελικά ένα καλώδιο ρε συ

Πρέπει να γίνουν τρύπες στους τοίχους, το καλώδιο απ' όπου και να περάσει θα φαίνεται, κλπ κλπ

• Q
                                qsisvts last edited by

hifi δεν έχω διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες του θέματός σου αλλά η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι απλή...

καλώδιο , το wireless είναι γτπ

τρύπα, κάρφωσε γύρω από κουφώματα διακριτικά, πέρνα κάτω από χαλιά δε ξέρω κι εγώ τι θα κάνεις, αλλά άσε το wireless για τα tablet και τα κινητά

• S
                                  stefan147 last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

ναι αλλά όπως θες εσύ το βάζεις, δε νομίζω ότι ήταν στερεωμένο με το που βγήκε από το κουτί

θες να φυσάει προς τα πίσω με λίγα λόγια

κοίτα πάντως εγώ με ψηλές μνήμες πώς έχω βάλει τον ανεμιστήρα
                                  δεν έχω γεμίσει βέβαια και τα 4 slot, δε θα χώραγε, αλλά ο ανεμίστηρας που βλέπεις είναι στερεωμένος-δεμένος δεν έχει μπει με τα κλιπάκια όπως θα έπρεπε αν δεν είχα τόσο ψηλές μνήμες

Έτοιμα τα βρήκα τα φουρφούρια και δεν ασχολήθηκα παραπάνω παρά μόνο να τους δώσω ρεύμα. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να βάλω στο τελευταίο slot τη ram και να τον γυρίσω από την άλλη και μέχρι να βάλω και δεύτερη.

• H

Ο χρήστης wantone έγραψε:
                                    Apple TV θα σε βοηθουσε;

Υπάρχει καν στην Ελλάδα;
                                    Έχω Smart TV και απλά θέλω να streamάρω εύκολα (και δωρεάν ) υλικό από τον υπολογιστή μου.
                                    Σίγουρα δεν θέλω να πληρώσω λεφτά στην Apple για κάτι τέτοιο...

Με dual-band 802.11n modem/router δεν μπορείς να έχεις 2 ξεχωριστά wireless δίκτυα χωρίς το ένα να επηρεάζει την ταχύτητα του άλλου.

Μα δεν είπα ποτέ πως θα έχω δύο συνδέσεις με Wi-Fi. Αν δεις το σχήμα μου, μία θα είναι Wi-Fi και μία χαλκός (με Powerlines όμως).

hifi δεν έχω διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες του θέματός σου αλλά η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι απλή...

καλώδιο , το wireless είναι γτπ

τρύπα, κάρφωσε γύρω από κουφώματα διακριτικά, πέρνα κάτω από χαλιά δε ξέρω κι εγώ τι θα κάνεις, αλλά άσε το wireless για τα tablet και τα κινητά

Ρε παιδιά, ακόμη και το καλώδιο, δεν νομίζω να έλυνε τίποτε. Εντάξει, ίσως να έλυνε μαζί με ένα Gigabit Switch το ζήτημα, αλλά δεν παίζει να τρυπήσω όλο το σπίτι για να κάνω αυτή τη δουλειά, νομίζω πως μπορεί να γίνει αλλιώς.

• Q
                                      qsisvts last edited by

ραμ πήρες τώρα ένα dimm ή το κράτησες από κάνα παλιό μηχάνημα;

θες ίδιο για να έχεις όσο πιο σωστά γίνεται dual channel (αν και ίδια να μην είναι θα παίζουν και τα δύο στη ταχύτητα του πιο αργού) και δες αν δουλεύει στα ζυγά slots (2+4) ή αν πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στα μονά πρώτα για να κάνει boot

αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις 2 dimm στις θέσεις 3+4, δε θα έχεις dual channel

• C
                                        corsair last edited by

και σήμερα ειπε το ποιημα το Speedtouch 585 στο γραφείο... Την έχω αυτή την σειρά επί πολλά ετη στις διαφορες εκδόσεις της. Κανένα δεν κατάφερε να βγάλει τον 1,5 χρόνο ζωής. Ποσο μούφα πια?
                                        Άρχισε να βαρά και απο κάνα disconnect το Wireless πριν κάνα μήνα, και γενικά ετσι πήγε... μέχρι που σήμερα δεν αντεξε αλλο, και εκανε συνεχως drop connection οπότε και το απέσυρα με ενα technicolor (το ιδιο δλδ) Απο Δευτέρα μεριά θα πάω να πάρω ένα ακομα wireless router της TP Link, τα οποια βγηκαν παλικάρια.

• Q
                                          qsisvts last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

Ρε παιδιά, ακόμη και το καλώδιο, δεν νομίζω να έλυνε τίποτε. Εντάξει, ίσως να έλυνε μαζί με ένα Gigabit Switch το ζήτημα, αλλά δεν παίζει να τρυπήσω όλο το σπίτι για να κάνω αυτή τη δουλειά, νομίζω πως μπορεί να γίνει αλλιώς.

είναι μανούρα αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι είναι πιο σωστή λύση , βάλε κι έναν nas επάνω και ότι κατεβαίνει να πηγαίνει απευθείας εκεί και θα είσαι αρχηγός

• Q
                                            qsisvts last edited by

Ο χρήστης corsair έγραψε:
                                            και σήμερα ειπε το ποιημα το Speedtouch 585 στο γραφείο...

αυτό το είπε το ποίημα ή το τροφοδοτικό του;

δοκίμασες με κάνα άλλο 12V ?
                                            (άν έχεις από κάναν 3.5αρη εξωτερικό.. )
                                            φτιάχνεται αν το πας σε ηλεκτρονικό

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 455
                                            • 456
                                            • 457
                                            • 458
                                            • 459
                                            • 603