-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Στο δημοσιο νοσοκομειο το μωρο θα εχει περισσοτερο τη μανα διπλα του. Ο θηλασμος θα ειναι σημαντικος. Η κουραση για τη μανα περισσοτερη.
Στη κλινικη ονθηλασμος θα ξεκινησει ως χομπυ, και μεταξυ μας σιγα μην συνεχισει, η μανα θα εχει περισσοτερη φροντιδα απο μαιες, γιατρους βοηθους κλπ με το χαμογελο παντα. Χαμογελο ομως που ειναι μεσα στα πλαισια της συμφωνιας και των εξοδων.Να σας ζήσει!!
Δεν έχω εμπειρία από δημόσιο νοσοκομείο, στο Μητέρα γεννήσαμε και έχω να πω ότι δεν ισχύουν αυτά που λες.
Κι εκεί ο θηλασμός είναι επίσης σημαντικός, εφόσον όμως το επιθυμεί η μητέρα.
Εμάς ο γιατρός ήταν στο Μητέρα, οπότε δεν είχαμε και επιλογή, κι επειδή τα παιδιά έμειναν στην θερμοκοιτίδα, έχω να πω τα καλύτερα για όλους τους γιατρούς που βοήθησαν πολύ αλλά και στη μονάδα που είναι νομίζω η καλύτερη στα Βαλκάνια.
Ισχύει ότι στο δημόσιο νοσοκομείο ζήτημα να βρεις θερμοκοιτίδα?
-
Να σας ζησει. Και σε ιδιωτικο νοσοκομειο μπορεις να το εχεις διπλα σου συνεχεια και να εχεις και την περιποιηση. Τουλαχιστον στην δικια μας περιπτωση ετσι εγινε λογω θηλασμου.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Δεν ειπα οτι ειναι για τρεις μερες. Αλλα αν δεν ξεκινησει με το θηλασμο και μονο, χανει πολλα απο αυτα που μπορει να προσφερει το γαλα των πρωτων 3-4 ημερων και καθως επισης μπορει ευκολα να καλομαθει στην ευκολια του μπιμπερο και να μην καθεται στο θηλασμο.
Ακουγονται παραξενα αυτα απο ενα ασχετο του επαγγελματος και πατερα που ελαχιστα μωρα εχει πιασει στα χερια του και το πρωτο του ειναι μολις μιας ημερας αλλα ειναι το οτι δεν εχω παρώπιδες. Δεν ακουω μονο αυτα που μου λενε οι αμεσα εμπλεκομενοι αλλα εχω ακουσει εμπειριες, διαβαζω αρθρα επιστημονων και ειδικων και κραταω το ζουμι. Και ετσι εχω αποκτησει μια αποψη, που δυστυχος για μενα, δεν συμμεριζεται η γυναικα μου.
Λοιπον, division bell και καλο μας βραδυ.Ο μαλακας σου απαντησα χωρις να ευχηθω.
Να σου ζησει το μωρακι σου κ να χετε παντα χαρες να ζειτε μαζι του.. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μπαμπας 30 ωρων!Οταν πρωτοειδα το μωρο, δεν ματαλαβα και πολλα. Απο μεσα μου ειπα ¨ αυτο ειναι, ευχαριστω γιατρε¨
Αργοτερα οταν το αγκαλιασα πρωτη φορα κλαψα απο τη συγκινηση. Ειχα και κατι νευρα που μεχρι τελεταια στιγμη πηγαιναμε για κανονικο τοκετο και μας ηρθε με καισαρικη...
Δεν περασαν πολλες ωρες, αλλα με οσα εχω ακουσει και διαβασει καταλαβα ενα πραγμα.
Αν θελει καποιος το καλυτερο για το μωρο του, να γεννησει σε δημοσιο νοσοκομειο. Αν θελει να περασει οσο το δυνατον καλυτερα με περιποιηση και πολλα χαμογελα να παει σε ιδιωτικη κλινικη.Να σας ζησει. Γερο και τυχερο να ειναι.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μπορεις αν το ζητησεις, αν το ζητησεις. Δεν στο επιβαλουν.Δεν ειπα το αντιθετο. Το νοημα κρυβεται βαθυτερα στα λεγομενα μου.
Στο δημοσιο αναγκαστικα το εχεις διπλα σου, ασχολεισαι περισσοτερο και ο θηλασμος ερχεται αβιαστα, στη κλινικη σε βοηθανε σου λενε να θηλασεις, σου δειχνουν πως και τι, αλλα οταν ειναι η μαια εκει, οταν μπορεις και οταν θες εσυ. Οχι οταν θελει το μωρο! Γιαυτο λεω, στη κλινικη εχει περισσοτερα ατου η μανα, χωρις το μωρο να χανει σε φροντιδα. Απλα στο νοσοκομειο το μωρο εχει περισσοτερο τη μανα του στεροντας της ξεκουραση, υπνο και οσο χρονο θα μπορουσε να αφιερωσει σε αυτα καθως και σε επισκεψεις φιλων συγγενων κλπ. Το μωρο ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο με τη μανα του, ειδικα της πρωτες ωρες και μερες μετα τη γεννα.
Φυσικα δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις που ειτε η μανα ειτε το μωρο εχει καποιο προβλημα υγειας και αναγκαστικα τυγχανει εκτακτης και επιπλεον φροντιδας.Με λιγα λογια η φυση εχει προβλεψει για ολα. Ευκολα η δυσκολα η μανα ειναι ικανη για ολα.
-
@ΝΕΚ
να σας ζησει και να ειναι γερό!!!Δημοσιο νοσοκομειο (τουλαχιστον Αρεταιειο που εχω δει 2 φορες) = ΜΑΛΛΟΝ μεγαλυτερη εμπειρια γιατρων σε επιπλοκες, πολυ 'χαμηλης ποιοτητας' ξενοδοχειακο (σκηνικα 80''ς: απλα κρεβατια, χωρις κουμπακια, τυπαδες να καπνιζουν στην αναμονη στον ιδιο οροφο, ενδεχομενως να εχεις μια γυφτισσα στο διπλανο κρεβατι με οτι αυτο συνεπαγεται αν και προσπαθουν να το ομαδοποιουν), θηλασμος σε δωματιο ολες οι μαναδες γυρω γυρω σε καρεκλες 'λοιπον κοριτσια, βγαλτε βυζι και θηλαστε τωρα, οι κυριοι παρακαλουνται να παρουν τον πουλο απο εδω', αμοιβη γιατρου ψιχουλα
Ιδιωτικο=ωραια κρεβατια, βαμμενοι τοιχοι (οχι απαραιτητα και περισσοτερος χωρος απο το δημοσιο), αμοιβη γιατρου αναλογα με το επιπεδο δωματιου, καφετερια, ολοι οι συγγενεις τσουρμο, μπαλονια εορταστικη ατμοσφαιρα, βιομηχανια καισαρικων, φημολογειται οτι ολα τα περιεργα περιστατικα φευγουν για το Ελενα κλπ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εμάς ο γιατρός ήταν στο Μητέρα, οπότε δεν είχαμε και επιλογή, κι επειδή τα παιδιά έμειναν στην θερμοκοιτίδα, έχω να πω τα καλύτερα για όλους τους γιατρούς που βοήθησαν πολύ αλλά και στη μονάδα που είναι νομίζω η καλύτερη στα Βαλκάνια.Ισχύει ότι στο δημόσιο νοσοκομείο ζήτημα να βρεις θερμοκοιτίδα?
Το πρώτο δεν ισχύει. Οπου θες πας και ο γιατρός ακολουθεί. Μας το είπαν και το δοκιμάσαμε. Αποτέλεσμα; Η γιατρός από εκεί που 'εγώ ξεγεννάω μόνο στο Γένεσις' γένησε στον Γαληνό μια χαρά και είπε κι ένα τραγούδι.
Στη Θεσσαλονίκη θερμοκοιτίδες έχει μόνο στα δημόσια, αρα θεωρώ απίθανο στην Αθήνα να είναι το άλλο άκρο. Δηλαδή αν θες θερμοκοιτίδα η μάνα είναι στη χλίδα και το παιδί μερικά χιλιόμετρα αλλού στο Ιπποκράτειο
-
Θερμοκοιτιδες Αθηνα εχουν κ σε ιδιωτικα.
-
Σε μας ο doctor ξεγεννουσε σε Ρεα,Λητω και Ιασω. Και μας ειπε να διαλεξουμε.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εμάς ο γιατρός ήταν στο Μητέρα, οπότε δεν είχαμε και επιλογή, κι επειδή τα παιδιά έμειναν στην θερμοκοιτίδα, έχω να πω τα καλύτερα για όλους τους γιατρούς που βοήθησαν πολύ αλλά και στη μονάδα που είναι νομίζω η καλύτερη στα Βαλκάνια.
Ισχύει ότι στο δημόσιο νοσοκομείο ζήτημα να βρεις θερμοκοιτίδα?
Το πρώτο δεν ισχύει. Οπου θες πας και ο γιατρός ακολουθεί. Μας το είπαν και το δοκιμάσαμε. Αποτέλεσμα; Η γιατρός από εκεί που 'εγώ ξεγεννάω μόνο στο Γένεσις' γένησε στον Γαληνό μια χαρά και είπε κι ένα τραγούδι.
Στη Θεσσαλονίκη θερμοκοιτίδες έχει μόνο στα δημόσια, αρα θεωρώ απίθανο στην Αθήνα να είναι το άλλο άκρο. Δηλαδή αν θες θερμοκοιτίδα η μάνα είναι στη χλίδα και το παιδί μερικά χιλιόμετρα αλλού στο Ιπποκράτειο
Ισχύει και παραισχύει. Αυτό που λες δεν ισχύει.
Ο γιατρός έχει μια ομάδα ανθρώπων με την οποία συνεργάζεται και δουλεύει σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, οπότε διαλέγεις και ακολουθείς.
Είσαι σίγουρος ότι θερμοκοιτίδες έχουν μόνο τα δημόσια? Μου φαίνεται πάρα πολύ απίθανο να είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα στη Θεσ/νίκη και να μην έχουν θερμοκοιτίδες σε ιδιωτικά μαιευτήρια.
Εγώ βασικά εννοούσα διαθέσιμες θερμοκοιτίδες. Γιατί γνωστός που κι αυτός έκανε δίδυμα και γέννησε σε δημόσιο, επειδή δεν είχαν αρκετές έστειλαν το δεύτερο παιδί του σε άλλη κλινική.
-
ΝeK Να σας ζήσει!!!
Tα 2-3 μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια στην Αθήνα έχουν από τις καλύτερες εντατικές μονάδες νεογνών και δε θα είχαν θερμοκοιτίδες?Φυσικά και έχουν...
Κατά τα άλλα από ότι μου λένε φίλοι μου ειδικευόμενοι γυναικολόγοι στα δημόσια μαιευτήρια ,εκτός από μερικές εξαιρέσεις πχ Αττικό ,στα υπόλοιπα η κατάσταση είναι ψιλοτραγική .Και δε μιλάω μόνο για το ξενοδοχειακό κομμάτι.
Άσε που για να βρείς ένα γιατρό να σε παρακολουθεί συνήθως πρέπει να έχεις συνεννοηθεί μαζί του από πριν...
Καλά ότι τα σοβαρά περιστατικά πάνε στα δημόσια απλά δεν υπάρχει.Η μόνη περίπτωση είναι να μην μπορεί η ασθενής να αντεπεξέλθει οικονομικά ή ασφαλιστικά στα έξοδα χειρουργείου ή εντατικής.
Επίσης και στα ιδιωτικά άμα θέλεις μπορείς να ζητήσεις να έχεις το παιδί μαζί σου ,εγώ είδα ότι προάγουν πάρα πολύ το μητρικό θηλασμό ,ενώ οι περισσότεροι γιατροί πλέον συνεργάζονται με 2 τουλάχιστον μαιευτήρια. -
Εμείς γεννήσαμε και τον δεύτερο στο ΜΗΤΕΡΑ και αυτή τη φορά ζητήσαμε rooming-in. Αποκλειστικός θηλασμός (πιο σίγουροι ότι δε θα δώσουν στο παιδί συμπληρώματα και αηδίες), το παιδί όποτε και όσο ήθελε/μπορούσε η μαμά (τον είχαμε σχεδόν συνέχεια στο δωμάτιο), μόνοι στο 3κλινο (πολλές μαμάδες φοβούνται το rooming-in μήπως δε μπορούν να αντεπεξέλθουν και δεν έχει μεγάλη ζήτηση), πιο 'αυστηρό' επισκεπτήριο, κλπ. Μετανιώσαμε που δεν το είχαμε σκεφτεί και στον πρώτο.
Και οικονομική λύση (για ιδιωτικό), μιας και ουσιαστικά πρόκειται για 3κλινο.nEK να σας ζήσει!!
-
Εμείς επειδή αρνηθήκαμε να ενδώσουμε στον εκβιασμό 'πας όπου πάει ο γιατρός' και την υπέρτατη μαλακία 'η αμοιβή του γιατρού πάει με την θέση του δωματίου' λες και κάνει άλλη ιατρική πράξη Α' θέση και άλλη Γ' θέση, ο γιατρός πήρε με συνοπτικές διαδικασίες τον πούλο και βρήκαμε άλλο γιατρό στο Ελενα (από σύσταση κτλ.). Και για τα 2 παιδιά οι εντυπώσεις ολόιδιες οπότε δεν ήταν τυχαίο:
Δωμάτιο 'Πολυτελείας' άρτι ανακαινισθέν, μονόκλινο, θέα Λυκαβηττό, με ανακλινόμενη καρέκλα για το συνοδό, το μωρό από την πρώτη στιγμή σε 'τάπερ' δίπλα, εμμονή με το θηλασμό και βοήθεια (δεν είναι απλό...), πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο καλύτερα θα ήταν σε ιδιωτικό.
Ολικό κόστος €500 (τότε έδινε το ΤΣΜΕΔΕ €2500 αν θυμάμαι καλά οπότε βγήκε και κέρδος )Αυτό το 'τα δύσκολα περιστατικά τα στέλνουν στο Ελενα' το έχω ξανακούσει αλλά δε νομίζω να είναι αλήθεια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό το 'τα δύσκολα περιστατικά τα στέλνουν στο Ελενα' το έχω ξανακούσει αλλά δε νομίζω να είναι αλήθεια.Απολυτως ακριβες αλλα περισσοτερο κατα το παρελθον.
Πλεον τα ιδιωτικα αναλαμβανουν και αυτα δυσκολα περιστατικα,αλλα τα εξαιρετικα δυσκολα και παλι φευγουν για τα δημοσια,ειναι και θεμα marketing,δεν θες να σου πεθανει παιδι μεσα στο μαγαζι,προτιμας να γινει αυτο στο κακο δημοσιο αφου βεβαια πρωτα εσυ εχεις αποτυχει και εχεις σπαταλησει πολυτιμο χρονο -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμείς επειδή αρνηθήκαμε να ενδώσουμε στον εκβιασμό 'πας όπου πάει ο γιατρός' και την υπέρτατη μαλακία 'η αμοιβή του γιατρού πάει με την θέση του δωματίου' λες και κάνει άλλη ιατρική πράξη Α' θέση και άλλη Γ' θέση, ο γιατρός πήρε με συνοπτικές διαδικασίες τον πούλο και βρήκαμε άλλο γιατρό στο Ελενα (από σύσταση κτλ.). Και για τα 2 παιδιά οι εντυπώσεις ολόιδιες οπότε δεν ήταν τυχαίο:Δωμάτιο 'Πολυτελείας' άρτι ανακαινισθέν, μονόκλινο, θέα Λυκαβηττό, με ανακλινόμενη καρέκλα για το συνοδό, το μωρό από την πρώτη στιγμή σε 'τάπερ' δίπλα, εμμονή με το θηλασμό και βοήθεια (δεν είναι απλό...), πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο καλύτερα θα ήταν σε ιδιωτικό.
Ολικό κόστος €500 (τότε έδινε το ΤΣΜΕΔΕ €2500 αν θυμάμαι καλά οπότε βγήκε και κέρδος )Αυτό το 'τα δύσκολα περιστατικά τα στέλνουν στο Ελενα' το έχω ξανακούσει αλλά δε νομίζω να είναι αλήθεια.
Παλιότερα ίσχυε. Τώρα δεν ξέρω, γιατί, αν θυμάμαι καλά, εφαρμόζεται ένα γενικό σύστημα εφημεριών που περιλαμβάνει ιδιωτικά και δημόσια, οπότε παίζει ρόλο το που θα βρεθεί ελεύθερη θερμοκοιτίδα.
Πάντως (επειδή κάποιος το ανέφερε) η μεγαλύτερη ΜΕΝΝ στην Ελλάδα (και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, νομίζω) είναι στο ΙΑΣΩ και όχι στο Μητέρα.
Εννοείται ότι τα μονόκλινα του 'Έλενα' είναι καλύτερα από τα καλύτερα του ΙΑΣΩ (εκτός, ίσως, από τα πανάκριβα του 8ου ).
Πριν την κρίση (και τις αυξήσεις στα δημόσια μαιευτηρια, σε συνδυασμό με την εξαφάνιση των επιδομάτων μητρότητας που έδιναν τα Ταμεία) συνέφερε με 1000 να πας στο 'Ελενα' ή το 'Αλεξάνδρα'. Οι συνθήκες, όσο κι ακούγεται περίεργο, ήταν πολύ καλύτερες και τα χρήματα που κόστιζαν τα μονόκλινα ή τα δίκλινα ήταν αστεία. Τώρα έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα. -
Πού είναι ο ασίμοφ να ξεδιαλύνει τις φήμες με πληροφόρηση εκ των έσω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πού είναι ο ασίμοφ να ξεδιαλύνει τις φήμες με πληροφόρηση εκ των έσωΣε πρόλαβα
-
nek να σας ζήσει.
Εμείς γεννήσαμε στο Έλενα, όπου ήταν και ο γιατρός μας. Επιλέξαμε (απλό) μονόκλινο με κόστος 40€ την ημέρα. Πολύ καθαρό & περιποιημένο. Με χώρο να μένω και γω τα βράδια. Με το μωρό υποχρεωτικά μαζί μας. Πέσαμε στα βαθιά κατευθείαν (φαγητό, αλλαγή, γκρίνια κ.λπ.) Ανεπανάληπτη εμπειρία, δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Από το Έλενα (και το γιατρό) μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι (τόσο στο 9μηνο της παρακολούθησης, όσο και στη γέννα/διαμονή), οι μαίες ήταν λίγο 'κάπως' αλλά το ξεπεράσαμε. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
nek να σας ζήσει.
Εμείς γεννήσαμε στο Έλενα, όπου ήταν και ο γιατρός μας. Επιλέξαμε (απλό) μονόκλινο με κόστος 40€ την ημέρα. Πολύ καθαρό & περιποιημένο. Με χώρο να μένω και γω τα βράδια. Με το μωρό υποχρεωτικά μαζί μας. Πέσαμε στα βαθιά κατευθείαν (φαγητό, αλλαγή, γκρίνια κ.λπ.) Ανεπανάληπτη εμπειρία, δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Από το Έλενα (και το γιατρό) μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι (τόσο στο 9μηνο της παρακολούθησης, όσο και στη γέννα/διαμονή), οι μαίες ήταν λίγο 'κάπως' αλλά το ξεπεράσαμε.Οι μαίες στο Έλενα και το Αλεξάνδρα τρέχουν (και δεν προλαβαίνουν) σαν παλαβές, δυστυχώς...
Όχι ότι στα ιδιωτικά δε συμβαίνει το ίδιο, ειδικά στις ΜΕΝΝ, αλλά στα δημόσια, πλέον, η έλλειψη προσωπικού είναι απελπιστική. -
Πριν απο περιπου 3 χρονια που γεννησαμε στο Ελενα το προσωπικο ηταν περιπου 100πλασιο των αναγκων, και το 1 εκατομμυριοστο απο αυτο που εβλεπες στα ιδιωτικα
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...