Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 630
    • 631
    • 632
    • 633
    • 634
    • 728
    • 729
    • 632 / 729
    Αντίλογος
    235
    14577
    197373
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-lappas last edited by

Ρε stam69, όλα αυτά που γράφεις τα κάνουν (αν δεχτούμε ότι τα κάνουν) όλοι οι Εβραίοι και όχι ας πούμε η πολιτική τους ηγεσία και κάποιοι φανατικοί; Τα κάνει ο Εβραίος της γειτονιάς σου; Τα κάνει κάθε παιδάκι του δημοτικού στο Τελ Αβίβ; Και είναι τόσο αποτρόπαιες οι πράξεις τους ώστε να δείχνεις τέτοιο άσβεστο μίσος για όλο τον λαό τους, την ίδια στιγμή που ουσιαστικά συγχώρεσες τους Ναζιστές Γερμανούς για τα κακά που έκαναν στην χώρα σου; Ή μήπως δείχνεις απέχθεια στους Γερμανούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα επειδή στην χώρα τους έχουν την Μέρκελ και επειδή εισέβαλαν και ρήμαξαν την χώρα μας πριν καμιά 70αριά χρόνια;

Αλήθεια, πόσο λογικό θα ήταν να κάνεις κήρυγμα μίσους για τα σημερινά Γερμανόπουλα επειδή οι παππούδες τους σκότωσαν Έλληνες στον πόλεμο και επειδή θεωρείς ότι η χώρα τους προσπαθεί να μας υποτάξει οικονομικά;

Όχι ότι τρέφω ελπίδες για λογική απάντηση βέβαια, αλλά λέμε τώρα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        criuser last edited by

ΧΛ σωστά τα λες τα μισά . Τα άλλα μισά που τα ξεχνάς , είναι πόσο λογικό είναι να μισείς τους σημερινούς εθνικοσοσιαλιστές η τους σημερινούς κομμουνιστές , επειδή πιστεύουν σε ένα πολιτικό σύστημα που πριν 60-70 χρόνια κατέστρεψε την χώρα μας , αλλά και άλλες χώρες ?

Τα πράγματα τα βλέπετε πολύ επιφανειακά , η όπως σας συμφέρουν ιδεολογικά .
        Χτες τα αμερικάνικα μέσα έκαναν προσωπική επίθεση στον Πούτιν , με ειρωνικές αναφορές γιατί ιππεύει ημίγυμνος , η κάνει οτιδήποτε άλλο κουτσομπολίστικο . Και βγήκε ένας αμερικανός γερουσιαστής και είπε ότι είναι υποκριτές γιατί και αυτοί κάνουν τα ίδια και χειρότερα στις άλλες χώρες .

Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στο γεγονός ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές .

Ετσι γιά να επιστρέψουμε στο θέμα μας , ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει , ανεξάρτητα πόσο απεχθές μπορεί να είναι αυτό σε κάποιον άλλο , αρκεί να μην παραβαίνει τον νόμο και να γνωρίζει ότι η δική του ελευθερία σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και ότι η διεθνής πολιτική είναι πόλεμος συμφερόντων που ενίοτε ενδύεται ιδεολογικούς μανδύες γιά να καλύψει την γύμνια της .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
        Εμαθα...

• S
          stam69 last edited by

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
          Ρε stam69, όλα αυτά που γράφεις τα κάνουν (αν δεχτούμε ότι τα κάνουν) όλοι οι Εβραίοι και όχι ας πούμε η πολιτική τους ηγεσία και κάποιοι φανατικοί; Τα κάνει ο Εβραίος της γειτονιάς σου; Τα κάνει κάθε παιδάκι του δημοτικού στο Τελ Αβίβ; Και είναι τόσο αποτρόπαιες οι πράξεις τους ώστε να δείχνεις τέτοιο άσβεστο μίσος για όλο τον λαό τους, την ίδια στιγμή που ουσιαστικά συγχώρεσες τους Ναζιστές Γερμανούς για τα κακά που έκαναν στην χώρα σου; Ή μήπως δείχνεις απέχθεια στους Γερμανούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα επειδή στην χώρα τους έχουν την Μέρκελ και επειδή εισέβαλαν και ρήμαξαν την χώρα μας πριν καμιά 70αριά χρόνια;

Αλήθεια, πόσο λογικό θα ήταν να κάνεις κήρυγμα μίσους για τα σημερινά Γερμανόπουλα επειδή οι παππούδες τους σκότωσαν Έλληνες στον πόλεμο και επειδή θεωρείς ότι η χώρα τους προσπαθεί να μας υποτάξει οικονομικά;

Όχι ότι τρέφω ελπίδες για λογική απάντηση βέβαια, αλλά λέμε τώρα.

Κατ' αρχάς, ποιος σου είπε ότι συγχώρεσα τους ναζί που κατέστρεψαν τη χώρα μου; Ποτέ και με τίποτα. Γι αυτό και θεωρώ μαϊμού εθνικιστές αυτούς που ποζάρουν με στολές και σήματα των SS.

Με τους σύγχρονους Γερμανούς δεν έχω καμία προκατάληψη. Δεν έχω προκαταβολικό πρόβλημα με αυτούς, μέχρι να τους γνωρίσω προσωπικά - οπότε και αποκτώ τις περισσότερες φορές, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία. Δεν μου αρέσει η έμφυτη υπεροψία και τυπολατρία που έχουν οι περισσότεροι.

Η διαφορά των Γερμανών με τους εβραίους είναι ότι δεν στέλνουν την ηγεσία του Συμβουλίου των Απανταχού Γερμανών στην ελληνική κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθεί-απειλήσει κλπ ότι πρέπει να ασκήσει ποινικές διώξεις μέχρις εξόντωσης σε όσους βρίζουν τη Μέρκελ ή τους Γερμανούς. Δεν προσκαλούν τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Γερμανία για να τον αναγκάσουν να διαλύσει μια πολιτική οργάνωση που μπορεί να διακατέχεται από αντιγερμανικά αισθήματα (τα οποία ποτέ δεν έχει παραδεχτεί επίσημα). Δεν έχουν zero-tolerance πολιτική εναντίον όσων ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ κάποια στιγμή να κάνουν κακό στους Γερμανούς υπηκόους που μένουν στην Ελλάδα. Δεν εμφανίζονται παντού και πάντα, χωρίς να χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίσουν στον κόσμο πόσο υπέφεραν οι γηγενείς Γερμανοί από τους κατακτητές Συμμάχους, τους κακούς μετανάστες του ' 50 κλπ ώστε να πείσουν τους πάντες ότι καλώς πράττουν και επιδιώκουν την οικονομική υποταγή των Ευρωπαίων συνεταίρων τους. Ίσως να μην είναι πολύ καλό το παράδειγμα, αλλά πιστεύω ότι, με την ανώτερη νοημοσύνη σου, με πιάνεις...

Όλα τα post που έχεις κάνει στο θέμα είναι στο στυλ 'οι νεοναζί που τους ψηφίζουν οι Έλληνες ξεχνώντας τι έκαναν οι ναζί Γερμανοί στην Ελλάδα στο Β' ΠΠ'. Αυτό είναι το μόνο που σε ενοχλεί στο όλο φαινόμενο; Δεν σε πειράζει ότι όλη η πολιτική της ΧΑ είναι η ακύρωση του πολιτικού κατεστημένου και τίποτα άλλο; Δεν σε πειράζει που αυτή η μη-πολιτική έχει τέτοια απήχηση στον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο; Δεν σε ενοχλεί, ως δημοκράτη, η γελοιωδέστατη πολιτική δίωξη που ασκείται εναντίον ενός νόμιμου κόμματος με πρόσχημα την κατοχή σημαιών, στολών, λάβαρων, ξιφών και αεροβόλων, που οδήγησε στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα φυλάκιση ολόκληρης κοινοβουλευτικής ομάδας, με αποτέλεσμα 700000 Έλληνες να μην εκπροσωπούνται πλέον στη Βουλή; Δεν σε πειράζει που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα νόμιμα κόμματα που επιδοτεί ο ελληνικός λαός με το υστέρημά του, ενώ κορυφαία στελέχη τους έχουν κλέψει και σκοτώσει (έμμεσα και άμεσα) Έλληνες πολίτες χωρίς καμία συνέπεια; Οι πάγκοι των λάθρο και τα μπουκάλια του Παππά είναι μεγαλύτερα εγκλήματα από τις 2000 αυτοκτονίες και τους θανάτους από το μαγκάλι ή λόγω οικονομικής αδυναμίας προμήθειας φαρμάκων;

Από τη γελοιότητα, τον τραμπουκισμό, την ολοφάνερη ψυχασθένεια, το παρελθόν εγκληματία της νύχτας, την έλλειψη παιδείας, τον οπαδικό φανατισμό, τις κωλοτούμπες με τη θρησκεία και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, θεωρείς μεγαλύτερο ατόπημα της ΧΑ την αποκηρυχθείσα ναζιστική ιδεολογική προέλευση. Σοβαρά;

• C

Τα στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος που διώκονται ποινικώς κατηγορούνται για πληθώρα αδικημάτων και είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να αποφασίσει αν οι κατηγορίες ευσταθούν. Τα φορουμίστικα δικαστήρια που μοιράζουν απλόχερα καταδικαστικές ή αθωωτικές αποφάσεις μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ομολογώ ότι βρίσκω εντυπωσιακό ότι παραδέχεσαι το αυτονόητο, πως για οποιονδήποτε άλλο λαό θα περίμενες να γνωρίσεις τους ανθρώπους προσωπικά πριν σχηματίσεις άποψη, αλλά για τους Εβραίους λες (με αρκετή αυτοπεποίθηση) ότι τα παιδάκια που σκοτώθηκαν από τους εγκληματίες πολέμου δεν άξιζαν τον οίκτο σου γιατί -όπως ισχυρίζεσαι- οι απόγονοι τους έκαναν παρόμοιες θηριωδίες. Αυτά τα παιδιά τα είχες γνωρίσει προσωπικά και έκρινες ότι πραγματικά δεν άξιζαν να ζουν;

Ο χρήστης stam69 έγραψε:

Από τη γελοιότητα, τον τραμπουκισμό, την ολοφάνερη ψυχασθένεια, το παρελθόν εγκληματία της νύχτας, την έλλειψη παιδείας, τον οπαδικό φανατισμό, τις κωλοτούμπες με τη θρησκεία και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, θεωρείς μεγαλύτερο ατόπημα της ΧΑ την αποκηρυχθείσα ναζιστική ιδεολογική προέλευση. Σοβαρά;

Δηλαδή βρίσκεις αυτούς τους ανθρώπους 'γελοίους', 'τραμπούκους', ολοφάνερα ψυχασθενείς', εγκληματίες της νύχτας, αμόρφωτους, οπαδικά φανατισμένους, 'θρησκευτικά ανισόρροπους' και με 'ανυπαρξία πολιτικών θέσεων', αλλά όλα αυτά που μόνος σου τους προσάπτεις ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΝΕ. Εσένα σε χαλάει ότι τονίζω περισσότερο από όλα το πόσο με αποτροπιάζει το τυφλό φυλετικό μίσος!

Σοβαρά; Τόσο πολύ μισείς τους Εβραίους που είσαι προετοιμασμένος να δικαιολογήσεις οποιονδήποτε, ακόμα και τον χειρότερο κρετίνο, αρκεί να κάνει την στοχοποίηση τους λάβαρο του;

• C
              crektis last edited by

Ο χρήστης criuser έγραψε:
              ΧΛ σωστά τα λες τα μισά . Τα άλλα μισά που τα ξεχνάς , είναι πόσο λογικό είναι να μισείς τους σημερινούς εθνικοσοσιαλιστές η τους σημερινούς κομμουνιστές , επειδή πιστεύουν σε ένα πολιτικό σύστημα που πριν 60-70 χρόνια κατέστρεψε την χώρα μας , αλλά και άλλες χώρες ?

Τα πράγματα τα βλέπετε πολύ επιφανειακά , η όπως σας συμφέρουν ιδεολογικά .
              Χτες τα αμερικάνικα μέσα έκαναν προσωπική επίθεση στον Πούτιν , με ειρωνικές αναφορές γιατί ιππεύει ημίγυμνος , η κάνει οτιδήποτε άλλο κουτσομπολίστικο . Και βγήκε ένας αμερικανός γερουσιαστής και είπε ότι είναι υποκριτές γιατί και αυτοί κάνουν τα ίδια και χειρότερα στις άλλες χώρες .

Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στο γεγονός ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές .

Ετσι γιά να επιστρέψουμε στο θέμα μας , ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει , ανεξάρτητα πόσο απεχθές μπορεί να είναι αυτό σε κάποιον άλλο , αρκεί να μην παραβαίνει τον νόμο και να γνωρίζει ότι η δική του ελευθερία σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και ότι η διεθνής πολιτική είναι πόλεμος συμφερόντων που ενίοτε ενδύεται ιδεολογικούς μανδύες γιά να καλύψει την γύμνια της .

+1 !!

• S
                stam69 last edited by

Τα στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος που διώκονται ποινικώς κατηγορούνται για πληθώρα αδικημάτων και είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να αποφασίσει αν οι κατηγορίες ευσταθούν. Τα φορουμίστικα δικαστήρια που μοιράζουν απλόχερα καταδικαστικές ή αθωωτικές αποφάσεις μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ομολογώ ότι βρίσκω εντυπωσιακό ότι παραδέχεσαι το αυτονόητο, πως για οποιονδήποτε άλλο λαό θα περίμενες να γνωρίσεις τους ανθρώπους προσωπικά πριν σχηματίσεις άποψη, αλλά για τους Εβραίους λες (με αρκετή αυτοπεποίθηση) ότι τα παιδάκια που σκοτώθηκαν από τους εγκληματίες πολέμου δεν άξιζαν τον οίκτο σου γιατί -όπως ισχυρίζεσαι- οι απόγονοι τους έκαναν παρόμοιες θηριωδίες. Αυτά τα παιδιά τα είχες γνωρίσει προσωπικά και έκρινες ότι πραγματικά δεν άξιζαν να ζουν;

Δηλαδή βρίσκεις αυτούς τους ανθρώπους 'γελοίους', 'τραμπούκους', ολοφάνερα ψυχασθενείς', εγκληματίες της νύχτας, αμόρφωτους, οπαδικά φανατισμένους, 'θρησκευτικά ανισόρροπους' και με 'ανυπαρξία πολιτικών θέσεων', αλλά όλα αυτά που μόνος σου τους προσάπτεις ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΝΕ. Εσένα σε χαλάει ότι τονίζω περισσότερο από όλα το πόσο με αποτροπιάζει το τυφλό φυλετικό μίσος!

Σοβαρά; Τόσο πολύ μισείς τους Εβραίους που είσαι προετοιμασμένος να δικαιολογήσεις οποιονδήποτε, ακόμα και τον χειρότερο κρετίνο, αρκεί να κάνει την στοχοποίηση τους λάβαρο του;

Χρειάζεται δικαστήριο για να καταλάβεις ότι είναι εντελώς στημένο το κατηγορητήριο, ε; Οι μεταχρονολογημένες υπογραφές στο βούλευμα π.χ., δεν σου κάνουν;
                Τα μέλη της IDF που πυροβολούν παιδάκια, τα γνωρίζουν από κοντά πριν αποφανθούν ότι δεν αξίζουν να ζουν;
                Με χαλάει που η τυφλή φυλετική ιδεολογία σου παραβλέπει εσκεμμένα τα πάντα εκτός από αυτό που νομίζει ότι την απειλεί.
                Ποιον δικαιολόγησα; ΕΣΥ προσπαθείς να δικαιολογήσεις μια στοχοποίηση με τραγικά αποτυχημένα επιχειρήματα. Διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο, όπως είπαν και οι περιούσιοι γιδοβοσκοί 2000 χρόνια πριν.
                Θα μου απαντήσεις γιατί δεν θεωρείς ανησυχητικά όλα τα άλλα που σχετίζονται με τη ΧΑ εκτός από την υποτιθέμενη ναζιστική ιδεολογία τους;
                Ξέρω, δεν μου πέφτει λόγος.

• C

Φυσικά δεν μου αρκούν γιατί δεν γνωρίζω καν αν είναι όντως έτσι τα πράγματα. Δεν μου αρκούν γιατί δεν μπορώ να έχω όλες τις λεπτομέρειες. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη σε μια ρατσιστική επίθεση για παράδειγμα, τι δηλώνει ο κάθε μάρτυρας, τι στοιχεία υπάρχουν, τι είδαν οι περαστικοί, η αστυνομία, τι δήλωσε το θύμα (αν επέζησε) και τι ο θύτης, τι είδαν οι κάμερες, τι καταγράφηκε από τον ιατροδικαστή, τι ευρήματα συλλέχτηκαν στο σημείο, τι ακριβώς λέει ο νόμος και με ποιον τρόπο παραβιάστηκε. Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι θεωρείς ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά γιατί εσύ ξέρεις ήδη όλα όσα χρειάζονται και έχεις ήδη βγάλει πόρισμα. Κρίμα, ΚΡΙΜΑ, που δεν σε έχουμε εισαγγελέα. Θα είχαμε σαφώς πιο γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων.

Τι είναι η IDF? Και γιατί οι πράξεις της μπορεί να καταδικάζουν ένα ολόκληρο λαό; Με ποιο τρόπο οι ενδεχόμενες ακρότητες κάποιων ανθρώπων που κρατούν όπλα και χαράζουν πολιτικές μπορούν να δικαιολογούν το μίσος σου ενάντια σε γυναικόπαιδα που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, που δεν έχουν βλάψει ούτε μύγα στην ζωή τους;

Με το συμπάθιο, ΕΣΥ δεν έγραψες ότι βρίσκεις τους χρυσαυγίτες 'γελοίους', 'τραμπούκους', ολοφάνερα ψυχασθενείς', εγκληματίες της νύχτας, αμόρφωτους, οπαδικά φανατισμένους, 'θρησκευτικά ανισόρροπους' και με 'ανυπαρξία πολιτικών θέσεων'; Δεν είναι αυτά δικά σου λόγια χριστιανέ μου; Ε, χαίρομαι που θα στο πω, αλλά συμφωνούμε απόλυτα. Εγώ απλά σου λέω ότι σε όλα αυτά υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο, για το οποίο όμως είσαι ένοχος και εσύ: Το τυφλό ρατσιστικό μίσος. Η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι επειδή κάποιοι ενήλικες κάνουν/έκαναν κάποια πράγματα, είναι λογικό να μισούμε όλους τους ανθρώπους με αυτή την καταγωγή, ακόμα και τα μικρά παιδιά που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Υ.Γ. Για το ότι ο Crektis θα συμφωνούσε με τον stam69, δεν είχα καμία αμφιβολία. Η τυφλή πίστη εύκολα οδηγεί στο τυφλό μίσος.

• realzeus
                    realzeus last edited by

Μάλλον πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και την IDF (μια μιλιταριστική περιφερειακή δύναμη που κάνει τσαμπουκάδες) και στον εβραϊκό λαό που ζει διάσπαρτος σε ολόκληρο τον κόσμο.

• S
                      stam69 last edited by

Εντάξει κ. Λάππα, δεν βγάζουμε άκρη. Απαντάς σε ό,τι σε βολεύει, με τον τρόπο που σε βολεύει.
                      Με ρώτησες αν πρέπει να καταδικάζω ένα εβραιόπουλο χωρίς να ξέρω τι έχει κάνει. Ως απάντηση, σε ρώτησα αν δικαιούνται να κάνουν το ίδιο τα μέλη της IDF με τους μικρούς παλαιστίνιους. Φυσικά, η - βολική - απάντησή σου είναι ότι δεν ξέρεις τι είναι η IDF και αυτό που δεν θες να καταδικάσεις, το αποδίδεις σε ατομικές συμπεριφορές. Όμορφα. Η δική μου ατομική αντίληψη είναι κατακριτέα, οι ισραηλινές ατομικές 'ενδεχόμενες ακρότητες' είναι αποδεκτές μεμονωμένες συμπεριφορές.

Όσον αφορά στη 'συμφωνία' μας, αυτό ακριβώς που λες προσπαθώ να δείξω (στους άλλους, όχι σε σένα): ότι ο αντίστροφος ρατσισμός που σε διακατέχει, σε κάνει να βλέπεις το δέντρο και να χάνεις το δάσος. Τέλος πάντων, εσύ πιστεύεις ότι το χειρότερο από όσα συμβαίνουν στο πλαίσιο του φαινομένου ΧΑ είναι ότι θα έρθουν και θα στήσουν φούρνους για να καίνε εβραίους και ομοφυλόφιλους. Εγώ πιστεύω είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δεν θα σου αλλάξω άποψη, δεν θα αλλάξεις τη δική μου. Συνέχισε έτσι.

Υ.Γ. Δεν είμαι χριστιανός. Ούτε ο Crektis συμφώνησε με μένα. Μάλλον δεν μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις πριν απαντήσεις.

• C

Βολική, ξεβολική, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ή μήπως είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τι σκ@τά είναι η IDF, ή το WWF πριν γράψω σε αυτό το νήμα;

Η απάντηση μου είναι ότι τα μέλη αυτής της οργάνωσης φυσικά και δεν δικαιούνται να κάνουν ακρότητες, όπως δεν δικαιολογείται κανένας απολύτως. Από εκεί και πέρα μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει αυτό με τους υπόλοιπους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που απλά έχουν την ίδια καταγωγή; Αν οι κάποιοι κάνουν ακρότητες το μικρό παιδί του Εβραίου γείτονα σου, and for that matter ο ίδιος ο Εβραίος γείτονας σου, τι φταίει για αυτές;

Για τον Crektis ζητώ συγνώμη, με τον έτερο φανατισμένο συμφώνησε.

• realzeus
                          realzeus last edited by

IDF = Israel Defence Forces, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

• S
                            stam69 last edited by

Βολική, ξεβολική, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ή μήπως είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τι σκ@τά είναι η IDF, ή το WWF πριν γράψω σε αυτό το νήμα;

Η απάντηση μου είναι ότι τα μέλη αυτής της οργάνωσης φυσικά και δεν δικαιούνται να κάνουν ακρότητες, όπως δεν δικαιολογείται κανένας απολύτως. Από εκεί και πέρα μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει αυτό με τους υπόλοιπους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που απλά έχουν την ίδια καταγωγή; Αν οι κάποιοι κάνουν ακρότητες το μικρό παιδί του Εβραίου γείτονα σου, and for that matter ο ίδιος ο Εβραίος γείτονας σου, τι φταίει για αυτές;

Για τον Crektis ζητώ συγνώμη, με τον έτερο φανατισμένο συμφώνησε.

Να σου αντιστρέψω την ερώτηση: αν η ΧΑ έχει έναν γελοίο, έναν ψυχασθενή, έναν μπράβο της νύχτας, έναν θαυμαστή του Χίτλερ ως ηγεσία και καμιά κατοσταριά χουλιγκάνια ως μέλη, αυτό σημαίνει ότι 700000 Έλληνες που τους ψήφισαν είναι νεοναζί εκπαιδευμένοι χειριστές φούρνου;
                            Το γεγονός είναι - κι ας μην θέλεις να το παραδεχτείς - είναι ότι ΕΣΥ βλέπεις με ρατσιστικές παρωπίδες τους ψηφοφόρους της ΧΑ.

Υ.Γ. Πολύ βολικό να μην 'ξέρεις' τι είναι το ΚΙΣ και οι IDF. Αρκεί να έχεις απομνημονεύσει τις θέσεις τους...

• N
                              nass last edited by

Μια διόρθωση επειδή το ξαναείδα γραμμένο μέσα σε 2-3 σελίδες: στις εκλογές του 2012 η ΧΑ δεν πήρε 700 χιλιάδες ψήφους αλλά 426 χιλιάδες

• C
                                crektis last edited by

@Χρήστος Λάππας
                                Εντάξει μην αρχίζεις με τα ίδια γλυφιτζούρια πάλι. Αλλά για να δεις πόσο μονόπλευρος είσαι, αρκεί να διαβάσεις την άποψη με την οποία συμφώνησα. Εκφράζει την πιο σωστή οπτική. Που ούτε εσύ, ούτε ο Stam69 μπορείται να δείτε, ακριβώς γιατί ο καθένας είναι φανατισμένος στα δικά του.

Σε πολλά συμφωνώ μαζί σου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται περισσότερη διάκριση. Τείνεις να τα τσουβαλιάζεις όλα και μερικά τα 'δαιμονοποιείς' εξολοκλήρου, άλλα δε, τα 'εξαγνίζεις', αγνοώντας όλα εκείνα που αναφέρει ο cruiser. Όμως εκεί είναι το ζουμί. Και παρόλο που διαβάζοντας και κάποια από τα προηγούμενά του σχόλια και δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι, στο συγκεκριμένο συμφωνώ απόλυτα, γιατί δείχνει πραγματικά έναν ανοιχτό τρόπο σκέψης.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπορέσω να συμφωνήσω με καμία ακραία θέση. Ούτε των μεν, ούτε των δε. Και δεν χρειάζεται παρά μια απλή αναδρομή στην Ιστορία για να δει κανείς πού έχουν οδηγήσει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Κάτι που μπορούμε να δούμε και σήμερα (Βόρεια Κορέα, Κούβα, Κίνα κλπ κλπ).

Επίσης, για να εκφράσω την δική μου άποψη για το θέμα, θεωρώ, ότι η άνοδος της ΧΑ, οφείλεται κατά 99% στην εξαθλίωση των υπόλοιπων κομμάτων. Δεν είναι τυχαίο που μέσα στην κρίση στράφηκε ένα μεγάλο ποσοστό στα άκρα. Έγινε εξαιτίας αυτής ακριβώς. Ξύπνησαν όλοι μια μέρα ξαφνικά και βρήκαν ότι υπάρχει μια ΧΑ και ένας ΣΥΡΙΖΑ, που η μεν ΧΑ απλά δεν υπήρχε σε προηγούμενα χρόνια (με κάτι ποσοστά γύρω στο 1%), ενώ ο δε ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα (σε σχέση με τα σημερινά), και νόμιζαν λοιπόν ότι αυτά τα δύο τώρα θα σώσουν την κατάσταση. Είναι όμως κάτι χαζό, γιατί δεν μπορεί επί 40 χρόνια να ψηφίζεις σαν πρόβατο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μια μέρα να ξυπνάς και να ανακαλύπτεις ότι υπάρχει ΧΑ, ΑΝΕΛ κλπ, κλπ. Αυτό από φανερώνει την πραγματική πολιτική κρίση που περνάμε σήμερα. Και ακόμη, έχω την γνώμη, ότι από τους 420000 που ψήφισαν ΧΑ, το 90% δεν ήξερε τι ψηφίζει και το έκανε, γιατί σε αυτή την 'έκφραση' βρήκε αυτό που ζητούσε, που δεν ήταν άλλο από την τιμωρία όλων που οδήγησαν την χώρα μας στην κατάσταση αυτή. Είναι αυτό που λέμε, ότι ο όχλος ζητούσε 'αίμα' και κάποιοι του το υποσχέθηκαν και εκείνος τους στήριξε.

Επίσης, κάτι τελευταίο, που αποδεικνύει ότι η ψήφος στην ΧΑ ήταν κάτι αψυχολόγητο, που κινήθηκε από άλλους παράγοντες. Ας εξετάσει κανείς τις περιοχές που η ΧΑ έβγαλε υψηλά ποσοστά. Θα δει ότι είναι περιοχές με κυριότερο πρόβλημα εκείνο των μεταναστών. Και ας δει αντίστοιχα περιοχές που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και που επίσης δεν έχουν επηρεαστεί το ίδιο από την κρίση (πχ Κρήτη, όπου λόγω ύπαρξης του τουρισμού, υπάρχει έντονη επιχειρηματικότητα και υψηλό κεφαλαιακό απόθεμα περασμένων 'καλών εποχών'). Τι θέλω να αποδείξω με αυτό; Ότι ως επί το πλείστον, οι ψηφοφόροι της ΧΑ, κινήθηκαν εξαιτίας της απογοήτευσης που έλαβαν από όλα το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Και αυτή την απογοήτευση την εξέφρασαν, γιατί είδαν δουλειές να χάνονται σε ένα βράδυ, τα εισοδήματα να μειώνονται σε τραγικά χαμηλά επίπεδα και την εικόνα μιας κοινωνίας με μεγάλα προβλήματα, όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η εγκληματικότητα με μεγάλη συμμετοχή των μεταναστών. Όποτε τι έκανε ο κόσμος; Ψήφισε εκείνους που έλεγαν ότι θα 'κρεμάσουν' εκείνους που τον πρόδωσαν και τον οδήγησαν σε όλα αυτά, θα διώξουν τους μετανάστες για να λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας κλπ. Αυτά πιστεύω ότι ήταν τα κίνητρα, και όχι η ιδεολογική βάση του συγκεκριμένου κόμματος.

edit: nass έχεις δίκιο, 426.000 ψηφοφόροι. Κάπου είχα δει για 690.000, αλλά αυτό είναι κοντά στο 10% (αυτών που ψήφισαν), οπότε δεν υφίσταται. Μάλλον πρόκειται για λανθασμένο υπολογισμό, γιατί οι 700000, βγαίνουν όταν το 6.92% (ποσοστό ΧΑ) είναι επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (ήτοι 9.947.000) από τους οποίους όμως ψήφισε το 62%, ήτοι περίπου 6.500.000, του οποίου το 6.92%, είναι 426.000.

πηγή: http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2 ... ndex.html#{'cls':'party','params':{'id':41}}

• realzeus
                                  realzeus last edited by

Δεν διάβασα όλο το παραλήρημα του creκtis, αλλά έπιασα μόνο το εξής: Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο. Πολύ γέλιο...

• G
                                    giannik1977 last edited by

κοίτα αγαπητέ Δία

• Αν εξαιρέσεις ότι είναι ίσως το μόνο κόμμα που μέλος του έκανε παρουσίαση βιβλίου καταδικασμένου τρομοκράτη-δολοφόνου
                                      -Αν εξαιρέσεις ότι είναι ίσως το μόνο κόμμα που μετά από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του καταδικασμένου Βλαστού , υποστήριζε ότι κακώς πυροβόλησαν οι φρουροί των φυλακών κ.λ.π
                                      -Αν εξαιρέσεις ότι είναι ίσως το μόνο κόμμα που υποστήριξε τους Αλβανούς δραπέτες- δολοφόνους
                                      -Αν εξαιρέσεις ότι είναι ίσως το μόνο κόμμα , του οποίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι..
                                      -Αν εξαιρέσεις ότι είναι ίσως το μόνο κόμμα που υποστηρίζει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων (Βίλα Αμαλλία), ντου σε πολιτικά γραφεία ,
                                      -Αν εξαιρέσεις ότι είναι ίσως το μόνο κόμμα που εκλεγμένος βουλευτής του δηλώνει αναρχικός

τότε ναι , δεν είναι άκρο !!

• C
                                      crektis last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
                                      Δεν διάβασα όλο το παραλήρημα του creκtis, αλλά έπιασα μόνο το εξής: Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο. Πολύ γέλιο...

Δια, όταν συνειδητοποιήσεις ότι σήμερα δεν υπάρχει, ούτε δεξια, ούτε αριστερά, ούτε τίποτα... τηλεφώνησέ μου, που λέει και ο Καρράς. Παρόλα αυτά, συνεχίζω να θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άκρο.

• C

Ο χρήστης stam69 έγραψε:

Να σου αντιστρέψω την ερώτηση: αν η ΧΑ έχει έναν γελοίο, έναν ψυχασθενή, έναν μπράβο της νύχτας, έναν θαυμαστή του Χίτλερ ως ηγεσία και καμιά κατοσταριά χουλιγκάνια ως μέλη, αυτό σημαίνει ότι 700000 Έλληνες που τους ψήφισαν είναι νεοναζί εκπαιδευμένοι χειριστές φούρνου;

Το γεγονός είναι - κι ας μην θέλεις να το παραδεχτείς - είναι ότι ΕΣΥ βλέπεις με ρατσιστικές παρωπίδες τους ψηφοφόρους της ΧΑ.

Υ.Γ. Πολύ βολικό να μην 'ξέρεις' τι είναι το ΚΙΣ και οι IDF. Αρκεί να έχεις απομνημονεύσει τις θέσεις τους...

Πραγματικά δεν αντιλαμβάνεσαι το σφάλμα λογικής στον συλλογισμό σου; Ένα παιδί ή ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να επηρεάσει με κανένα απολύτως τρόπο την πολιτική, δεν μπορεί να φέρει ευθύνη για τις πράξεις των άλλων. Ειδικά όταν δεν γνωρίζεις καν αν συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα του.

Αντίθετα, όταν ένας άνθρωπος ασκεί το δικαίωμα του να ψηφίσει, δίνει κάρτα ελευθέρας σε κόμματα και ανθρώπους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους. Όταν αυτή την ψήφο την δίνει σε κόμματα μίσους, ανίκανους, ή ανθρώπους που δηλώνουν εκ των προτέρων στα μούτρα του ότι κύριο μέλημα τους θα είναι να του αφαιρέσουν το δικαίωμα να τους βγάλει από την εξουσία, φυσικά και έχει ευθύνη. Η ηλιθιότητα δεν είναι δικαιολογία.

Τα παιδάκια των Ναζί δεν είχαν καμιά απολύτως ευθύνη για τις θηριωδίες των γονιών τους. Αυτοί που ψήφισαν και έφεραν τους Ναζί στην εξουσία είχαν. Και δεν είναι θέμα ρατσιστικών παρωπίδων, οι ψηφοφόροι έχουν και πρέπει να έχουν πλήρη ευθύνη για τις επιλογές τους. Αλίμονο σε όποια χώρα περάσει η νοοτροπία ότι δεν έχουν.

Δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις με τα Εβραϊκά ακρωνύμια, αλλά ξαναλέω -για τελευταία φορά ελπίζω- ότι δεν γνωρίζω τις οργανώσεις, τον στρατό, τους κλπ. Ξεκόλλα λοιπόν.

• C
                                          criuser last edited by

ΧΛ , πρέπει να διαβάσεις λίγο γιά την Βαιμάρη . Αυτοί που ψήφισαν τους ναζί , ήταν αυτοί που ζούσαν σε μιά διαλυμένη χώρα .
                                          http://wikipedia.qwika.com/en2el/German_election,_1933
                                          Είδες ότι και εκεί στα άκρα είχε πάει ο κόσμος .

Και εδώ σε περίοδο κρίσης , όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , αρνούνται να κάνουν κάθαρση και να τιμωρήσουν τους κλέφτες , προφανώς ο κόσμος θα πάει αλλού .

Οι ΔΥ και οι λοιποί βολεμένοι της πασοκοκρατίας πήγαν στον σύριζα . Οι άλλοι πήγαν ΑΝΕΛ και ΧΑ .
                                          Αυτά το 2012 . Το 2014 η ΧΑ θα ανέβει και άλλο αφού οι ΑΝΕΛ δεν έκαναν το κρίσιμο βήμα .

Τώρα αυτά που λες εσύ , ελάχιστα ενδιαφέρουν τους θυμωμένους και μη βολεμένους .

Χτες η πασοκοκρατία , έκανε την ελιά - δημοκρατική παράταξη . Δηλαδή οι άλλες παρατάξεις δεν είναι δημοκρατικές ?

Αλλά η αλήθεια είναι Ελιά - εγκληματική οργάνωση κλεπτών και απατεώνων .

Η ΝΔ που μάλλον την συμπαθείς , γιά την ακρίβεια η σαμαρική ΝΔ , προκειμένου να μείνει στην εξουσία έδωσε αμνηστεία στους κλέφτες . Αυτό ωθεί τον κόσμο στην ΧΑ . Λάθος επιλογή . Πιθανόν . Αλλά κάποιοι την κάνουν να φαίνεται μόνη επιλογή .

Προφανώς δεν απευθύνομαι στους φίλους αριστερούς , οι οποίοι έχουν την δική τους λογική και τις δικές τους προτιμήσεις .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                          πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
                                          Εμαθα...

• C
                                            crektis last edited by

@cruiser
                                            Σωστά μιλάς. Και όταν έπειτα βγήκε ο Χίτλερ στην εξουσία, τι έκανε; Μα ασφαλώς κατήργησε το Σύνταγμα με του νόμους που ψήφιζε (με αποκορύφωμα έναν νόμο του 1938 που έδινε την δυνατότητα στον εαυτό του... να θέτει το κράτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 'για τις ανάγκες του έθνους'). Απλά και γρήγορα. Και όπως ακριβώς λες, παρόμοιες καταστάσεις οδήγησαν τον κόσμο στα άκρα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 630
                                            • 631
                                            • 632
                                            • 633
                                            • 634
                                            • 728
                                            • 729