Να σας πω μια μικρη εμπειρια με το πετρελαιο...
Παντα βαζω καυσιμο απο συγκεκριμενο της shell. Το απλο πετρελαιο. παντα αφου φουλαρω τεποζιτο μηδενιζω την μεση καταναλωση για να δω τι θα μου βγαλει στο τελος. Σταθερα ειχα 4.7 με 4.8 απο εκει.
Επειτα μια μερα ειπα να δοκιμασω ενα πρατηριο της Εκο.
Η μεση καταναλωση τα πρωτα 200χλμ περιπου ηταν 5.2! και με το ζορι μετα προσπαθωντας για οικονομια την εριξα στα 5.1 περιπου 500χλμ μετα.
Φοβηθηκα. Νομιζα οτι ειχε χαλασει η λειτουργεια eco και ας ηταν ανοιχτη η ενδειξη στο ταμπλω. Νομιζα οτι παραανοιξε το μοτερ και ρουφαγε πολυ...
Επειτα και αφου ημουν με περιπου 1/4 γεματος με αυτο το υποπτο καυσιμο πετυχαινω προσφορα της shell καποια πεμπτη που ειχε την vpower diesel η καπως ετσι πρεπει να τη λεει στην τιμη της απλης diesel.
φουλαρω, μηδενιζω και τωρα περιπου 200 χιλιομετρα μετα η μεση καταναλωση ειναι στο 4.7 φλερταροντας και με το 4.6 ωρες ωρες.
Υποψιν οι διαδρομες μου ειναι στανταρ εντος πολης ιδιοι δρομοι ιδιες ωρες.
Τι συμπερασμα βγαζω.: Μου πουλησανε μαπα καυσιμο. Δεν ξερω αν ειχε νερο η απλα δεν απεδιδε καλα ομως.
Συμπερασμα 2ο. επειδη στο τεποζιτο μου εκανα μια μιξη του καλου καυσιμου με το προηγουμενο και μου εβγαλε τη συγκεκριμενη μεση καταναλωση, πιστευω πως αν απο αδειος φουλαρω μονο το 'καλο' συγκεκριμενο καυσιμο θα δω ευκολα 0.1 lt/100χλμ κατω.
Οποτε προσεχουμε που βαζουμε καυσιμο! Καλο ειναι να δοκιμασουμε μερικα πρατηρια να δουμε διαφορες.
Εκει που βαζω εγω παντως βαζουν κ ταξιτζιδες ετσι κ το προτιμησα εξαρχης.