Φιλε persea, οδηγώ το HRV εδω και εναμιση χρονο και εχω να σου πω τα εξης, κατ'αρχάς οδηγω το παλιοτερο μοντελο με τα 105 αλογα χωρις το VTEC(125hp). To βρισκω εξαιρετικο στο δρομο, αρκετα στιβαρο και σου δινει αισθηση σιγουριας ακομα και σε υψηλες ταχυτητες (εννοω βεβαια ταχυτητες μεχρι 120χλμ/ωρα γιατι απο εκει και πανω δεν θελω να τρεχω. Σε παρκαρισμα και κινηση στην πολη παει πολυ ωραια και δεν κουραζει θα ελεγα σε σχεση με το Polo, που επισης οδηγω, αν εξαιρεσεις τις πιο σκληρες αναρτησεις που κουνανε σε καθε λακουβιτσα πιο πολυ απο το Polo. Aπο καταναλωση το βρισκω σχετικα καλο αν και να πω την αληθεια δεν εχω κατσει να μετρησω επισημα απλα με τις μερες που κραταει το ντεποζιτο το υπολογιζω.
Τωρα οσον αφορα τις εκτος δρομου διαδρομες τα καλα που εχει ειναι ο ακαμπτος αξονας πισω που δινει εξαιρετικη ευελιξια αν και το μηκος του αμαξιου με ειχε δυσκολεψει κανα δυο φορες οταν εβρισκα σε κατι γουβες. Η τετρακινηση μπαινει αυτοματα σχεδον αμεσως μολις παει να σπινιαρει ο μπροστινος αξονας. Θα ελεγα οτι δεν αργει να εμπλακει αν και θελει περιπου μιση με μια στροφη των μπροστινων τροχων για να εμπλακει, εμενα δεν με ενοχλει παντως. Δεν εχει τρελες δυνατοτητες εκτος δρομου αλλα σε χιονακι και λιγο λασπη παει πολυ ωραια και σε τετοιες περιπτωσειε η 4κινηση συνεχιζει να δουλευει χωρις να σταματαει. Δεν το εχω παει σε ακραιες καταστασεις αλλα σε διαδρομοες μεσα απο δαση που το εχω παρει με λασπη και χαλικι πηγαινε αξιοπρεπως χωρις να φοβηθω σε καμμια στιγμη οτι μπορει να κολλησω.
Το αμαξι αυτο δεν μου ανηκει αλλα το εχω καθημερινα στην διαθεση μου και το οδηγω συνεχεια, σε οποιον με ρωταει του το προτεινω ανεπιφυλακτα!
Οσον αφορα το Pajero Pinin ξερω λιγα πραγματα, αλλα αυτα που ξερω ειναι οτι ειναι μικροτερο σε μεγεθος, λιγοτεροι χωροι αλλα ισχυροτερη μηχανη. Απο αισθηση οδηγησης και ποιοτητα παλι δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα ολο και καποιος φιλος κατοχος του Pinin θα μας πει τις εμπειριες του! Ελπιζω να βοηθησα, για οποιαδηποτε διευκρινιση ρωτα κατι συγκεκριμενο και θα σου πω, οσον αφορα το HRV λεμε παντα!