-
@dimik Συγνωμη αν το εχεις ηδη αναφερει, αλλα με τι ασχολεισαι?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Επιπλέον σε δηλώσεις του, χθες βράδυ, στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην «πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63887276
αυτο πως το υπολογισε;;;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Είναι μεγάλη παγίδα όσοι θες μας τα φέρε έτσι η ζωή, θες παλέψαμε και τα αξίζαμε, θες λόγω τύχης, τέλος πάντων βρήκαμε κάτι αξιοπρεπές εργασιακά, να την λέμε με ύφος φτασμενου παντογνώστη σε άλλους με μια κάποια λιγότερο αποδοτική πορεία.Λίγη ταπεινοφροσύνη δε βλάπτει, όλοι παίζουμε τα χαρτιά μας, άλλοι καλύτερα άλλοι λιγότερο καλά, δεν γίνεται να πετύχουν όλοι το ίδιο εύκολα.
Μια λάθος επιλογή, ενα υπολογισμενο Ρίσκο που δε βγήκε, μια άλλη συγκυρία και μπορεί να κοιτάζαμε τα ίδια πράγματα απο την άλλη μεριά.Sent from mYphone
Μαστρο...μάστορα, τα είπες όλα.
Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ.
Σε αντίθεση με τους ένθεους που πιστεύουν ότι αν δεν είσαι ταπεινός θα σε φάει η μαρμάγκα εγώ δεν το πιστεύω, βέβαια, ωστόσο δεν παύει να είναι μαλακία να κοκορεύεσαι που είτε ήσουν πιο έξυπνος είτε πιο κωλόφαρδός από τον άλλο, που στο κάτω κάτω και αυτός το όνειρό του κυνήγησε. Τρισμέγιστη κιόλας...Επιπλέον σε δηλώσεις του, χθες βράδυ, στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην «πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων».
αυτο πως το υπολογισε;;;
Α, πανέυκολο! Απλή μέθοδος των τριών: Στα τόσα τόσα στα τόσα πόσα;
Επί της ουσίας, η άδεια Η/Υ σε όσες υπηρεσίες υπήρχε, ήταν επειδή οι υπάλληλοι δεν έπαιρναν κάποιο επίδομα! Τώρα γιοκ επίδομα γιοκ και άδεια...
(στο στρατό τους έδιναν γάλα, ας πούμε )Για να μην αρχίσετε να χορεύετε γύρω γύρω από το πτώμα με οργισμένη χαρά να σας πω ότι μόλις έμαθα από μια φίλη μου γαλλίδα ότι στο δημόσιο που είναι της προσφέρουν 54 (πενήντα τεσσερις) κανονικές ημέρες άδειας!!!!!! Αυτή δεν παίρνει άδεια η/υ όπως οι εξυπνάκηδες οι κοπρίτες ΔΥ Έλληνες.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
freelancing???
Στη χώρα του θέλω-το-project-χθες-θα-μου-κάνεις-παπάδες-και-δε-θα-λάβεις-ούτε-credit, o freelancer τείνει να εκλείψει από την πείνα και τα χρωστούμενα στο ΤΕΒΕ. Κάποιες δουλειές υπήρξαν στο παρελθόν (και μάλιστα for free, ήμουν large), τώρα πια όχι.
Κάτι σχετικό:
http://cache.gawkerassets.com/assets/im ... r-free.jpg -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
2 λάθη έχεις κάνει κατά την άποψη μου
1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές
Δηλαδη να καθοταν να κοιταει το ταβανι ας πουμε; Θα του πληρωνες εσυ τα χρηματα για να ζει;
Ενώ το να έχεις ξοδέψει αρκετές χιλιάδες €€€€ και 5-7 χρόνια από την ζωή σου για σπουδές και στο τέλος να δουλεύεις μπετατζής π.χ είναι καλή μέθοδος απόσβεσης ας πούμε
Εννοείται ότι εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις, αλλά όταν μιλάμε για τέτοιες σπουδές με Master και PhD έξω θεώρησα ότι δεν πρόκειται για τέτοια.
Εισαι σοβαρος;
Εστω λοιπον οτι εχεις ξοδεψει πολλα λεφτα και 6 χρονια απο τη ζωη σου για σπουδες.
Αν δεν βρισκεις δουλεια στον τομεα που σπουδασες εσυ δηλαδη θα πεις: 'εεεεπ, εγω δεν παω να δουλεψω σε αλλον τομεα, τζαμπα σπουδαζα τοσα χρονια; θα κατσω να κοιταω τ'αστρα'Ε τι να πω...
Τίποτα μην πεις φίλε μου, χαμένα λόγια θα είναι!. Ο άνθρωπος που σκέπτεται έτσι, έχει στο πίσω του μυαλού του άλλα πράγματα που δεν μπορείς να καταλάβεις.
Γηρασκω αει διδασκόμενος λέω και το εννοώ.
Πιτσιρικάς το 60, συνεταίρος σε συνεργείο ιδιοκτησίας μου το ακίνητο, έμαθα πολλά. 16 χρόνια ταυτόχρονες σπουδές στα τεχνικά σχολειά και σχολές, με έμαθαν περισσότερα. Κάθε φορά μάθαινα και κάτι περισσότερο που εφαρμόζοντας το κέρδιζα περισσότερα χρηματάκια.
Το 74 είχα πλέον δυναμi!. Το συνεργείο πάντοτε, μα και η οικοδομή, μα και οι μελέτες ταυτόχρονα. 6,30 το πρωί 11,30 το βράδυ!.
Μα στην οικοδομή έμαθα και να κτίζω, και ήταν κέρδος μου. έμαθα και υδραυλικά, μα έμαθα και κηπουρική!.
Και το συνεργείο ΕΒΓΑΖΕ ΛΕΦΤΑ!. Μα η μύτη μου ήταν γαλλική δεν τραβούσε την ανηφόρα!!!!!....... και δεν ήταν ότι δεν μου φτάνανε ή ότι ήθελα να πλουτίσω, μα ΔΕΝ μπορούσα να καθίσω!.
Σε συζήτηση στο γράφει μου στο συνεργείο, με φίλους πελάτες, παραδέχτηκαν ότι δεν θα πεινάσω!. «εάν δεν βγάζει χρήματα, θα πάρει έναν νταυλά και θα πουλαει λεμόνια!»
Για ποιον σήμερα «μορφωμένο» νεολαίο, μπορούν να πουν κάτι τέτοιο?. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου έλεγε, «μάθε τέχνη και άστεινε, και εάν πεινάσεις πιάστηνε…» και ήταν ο κύριος γενικός στον ΟΣΕ σε τρις κυβερνήσεις!, και έργο του σε ΟΣΕ , ο ΣΕΚ & ΣΠΑΠ. Με προόριζε χωρίς τον ξενοδόχο, και τα σπάσαμε το 60….. δεν ήρθε ποτέ στο συνεργείο μου……. και μετακοmισα 2 ορόφους πάρα κάτω σε άλλο δικό μας και εμένα παλικαράκι μόνος μου!. με φοβόταν η μάνα μου, γιατί ήμουν να με φοβούνται…….
Δεν έχει χρήματα όποιος δεν θέλει να δουλέψει γιατί βολεύετε με τα λίγα που του δίνουν από της πενιχρές συντάξεις.
Δικηγόροι με μεταπτυχιακά, κάνουν αιτήσεις στης δημαρχίες.
Μηχανικός του ΕΜΠ το πρωί στην λαχαναγορά το βράδυ Delivery.
Καπετάνιος εμπορικού ναυτικού πιτσιρικάς, στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι, και μου είπε περιχαρής ότι έπιασε δουλειά σε καΐκι!. «τουλάχιστον δεν θα ξεχάσω την δουλειά μου…».
Σε αυτούς βγάζω το καπέλο, διότι έπιασαν τον ταύρο από τα κέρατα…..
Και να λάβετε υπόψη, ότι θα δημιουργηθούν δουλείες και πριν την ανάκαμψη με το χοντρό κυνηγητό που άρχισε, σε αυτούς που χρησιμοποιούν παράνομους εισβολείς και σίγουρα ανασφάλιστους.
Εκτός πάλι εάν θέλετε να είσαστε συνοδοιπορώντας απεργοί, στο αλαλούμ των απεργιών που διευθύνει, ο μέγας μαέστρος του μπαχαλισμού, συμπαθής Αλέξης, και δεν έχετε χρόνο για δουλειά!........μα εκεί δεν υπάρχουν προτάσεις για εσάς, και σίγουρα δεν πάτε πρίμα……
«λεφτά δεν υπάρχουν» δουλίτσες υπάρχουν!.
Α. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Επιπλέον σε δηλώσεις του, χθες βράδυ, στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην «πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων».
αυτο πως το υπολογισε;;;
πολυ απλο:
εβαλαν τον Μανιτακη να το υπολογισει, και ειπε οτι χρειαζεται να φτιαξει μια 25μελη επιτροπη με μελη που θα διορισει αυτος. Η επιτροπη θα συνετασε ενα πορισμα στα τελη του 2020 στο οποιο θα ειχε καποια πρωτα συμπερασματα. Στη συνεχεια ο υπουργος θα καλουσε την ΑΔΕΔΥ για διαλογο προκειμενου να δει αντιδρασεις ή διαφωνιες. Μετα το περας του διαλογου η επιτροπη θα επαιρνε τις διαφωνιες της ΑΔΕΔΥ και θα προσπαθουσε να τις στρογγυλοποιησει, με σκοπο να παραδωσει την τελικη της προταση στον Υπουργο, περιπου το 2025. Ο Υπουργος θα πηγαινε τα συμπερασματα στον πρωθυπουργο, ο οποιος θα ελεγε 'ναι μεν, αλλα οχι ακομη'.Το 2030 ο νεος υπουργος θα επερνε στα χερια του μια σκονισμενη/ξεχασμενη εκθεση του 2025 με στοιχεια που πλεον δεν θα ηταν αληθη. Αρα θα ηταν αναγκασμενος θα συστησει εξ αρχης μια επιτροπη η οποια θα επανεκτιμουσε το θεμα....
Εννοειται οτι σε ολο αυτο το διαστημα η 1η επιτροπη, θα αμοιβοταν κανονικα.
Επειδη ειδε οτι μαλλον αυτη η πρακτικη ειναι αργή (ουτε καν ειχε ξεκινησει), ο Μητσοτακης πριν 9μερες, την ωρα που επαιρνε εφημεριδα στο περιπτερο, ειδε εναν πιτσιρικα 6ετων, και του εθεσε το προβλημα που δεν μπορεσε να λυσει ολοκληρος Μανιτακης, περισσοτερο σαν αστειο.
Σε 1 ωρα ειχε την απαντηση γραπτως στο γραφειο του. Problem solved.
Χ υπαλληλοι που παιρνουν το επιδομα, Υ το ποσο που παιρνουν, Ζ οι μερες/χρονο, Β το ποσο που κοστιζουν αυτες οι μερες.
με πραξεις της 1ης Δημοτικου, εβγαλε οτι κοστιζει 'τοσο'. Το 'τοσο' το αντιστοιχησε σε κοστος υπαλληλων, και τσοοουπ δια μαγειας προεκυψε το 5.000 -
@ kotetsi
Μην πτοεισαι, ειναι δυσκολα τα πραγματα, αλλα αν σε παρει απο κατω, θα γινουν ακομη περισσοτερο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πολυ απλο:
εβαλαν τον Μανιτακη να το υπολογισει, και ειπε οτι χρειαζεται να φτιαξει μια 25μελη επιτροπη με μελη που θα διορισει αυτος. Η επιτροπη θα συνετασε ενα πορισμα στα τελη του 2020 στο οποιο θα ειχε καποια πρωτα συμπερασματα. Στη συνεχεια ο υπουργος θα καλουσε την ΑΔΕΔΥ για διαλογο προκειμενου να δει αντιδρασεις ή διαφωνιες. Μετα το περας του διαλογου η επιτροπη θα επαιρνε τις διαφωνιες της ΑΔΕΔΥ και θα προσπαθουσε να τις στρογγυλοποιησει, με σκοπο να παραδωσει την τελικη της προταση στον Υπουργο, περιπου το 2025. Ο Υπουργος θα πηγαινε τα συμπερασματα στον πρωθυπουργο, ο οποιος θα ελεγε 'ναι μεν, αλλα οχι ακομη'.Το 2030 ο νεος υπουργος θα επερνε στα χερια του μια σκονισμενη/ξεχασμενη εκθεση του 2025 με στοιχεια που πλεον δεν θα ηταν αληθη. Αρα θα ηταν αναγκασμενος θα συστησει εξ αρχης μια επιτροπη η οποια θα επανεκτιμουσε το θεμα....
Εννοειται οτι σε ολο αυτο το διαστημα η 1η επιτροπη, θα αμοιβοταν κανονικα.
Επειδη ειδε οτι μαλλον αυτη η πρακτικη ειναι αργή (ουτε καν ειχε ξεκινησει), ο Μητσοτακης πριν 9μερες, την ωρα που επαιρνε εφημεριδα στο περιπτερο, ειδε εναν πιτσιρικα 6ετων, και του εθεσε το προβλημα που δεν μπορεσε να λυσει ολοκληρος Μανιτακης, περισσοτερο σαν αστειο.
Σε 1 ωρα ειχε την απαντηση γραπτως στο γραφειο του. Problem solved.
Χ υπαλληλοι που παιρνουν το επιδομα, Υ το ποσο που παιρνουν, Ζ οι μερες/χρονο, Β το ποσο που κοστιζουν αυτες οι μερες.
με πραξεις της 1ης Δημοτικου, εβγαλε οτι κοστιζει 'τοσο'. Το 'τοσο' το αντιστοιχησε σε κοστος υπαλληλων, και τσοοουπ δια μαγειας προεκυψε το 5.000Είναι το κέρδος από την αποθετική ζημιά που γλιτώσαμε δλδ! Αψογος!!!!
-
Aντώνη όλοι οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι με τις ίδιες αντοχές, δεν έχουν τα ίδια κουράγια, δεν έχουν τις ίδιες προσλαμβάνουσες, ούτε και τον ίδιο τσαγανό.
Με αυτή την έννοια η συνταγή δεν πρέπει να είναι μία, δεν κολλάει παντού και δεν μπορεί να εφαρμοστεί μια για όλους.
Στα χρόνια μας η κοινωνία ήταν διαφορετική, η οικονομία ήταν αλλιώς και με σαφώς μικρότερο μέγεθος, υπήρχε οργασμός δουλειάς στα μεταπολεμικά χρόνια σε όλα τα επίπεδα που κράτησε 30 χρόνια+.
Τότε ήταν σκληρές οι συνθήκες από την άποψη περισσότερο της σωματικής κούρασης, σήμερα οι νέοι είναι περικυκλωμένοι από παντού, κοντεύουν να λαλίσουν, σήμερα είναι απείρως δυσκολότερες οι εποχές από τις δικές μας, αν εξαιρέσεις τους μπαχαλάκηδες, οι υπόλοιποι είναι πανάξιοι ανεξάρτητα από τις σπουδές τους, ρώτησες κανέναν από τα νέα παιδιά τι πίκρα έχουν μέσα τους που δεν μπορούν να ανοίξουν το δικό τους σπίτι ? Να θέλουν να βάλουν τη ζωή τους σε μια σειρά και να μην μπορούν και να έχουν από πάνω τους και εμάς να τους λέμε ότι τα κάνουν στραβά ?
Δεν συμφωνώ, μια χαρά είναι τα παιδιά μας, τα φτερά μόνο τους έκοψαν μερικοί αλήτες, αλλά η ζωή κύκλους κάνει και ο τροχός γυρίζει.
Συμπαράσταση η ψυχή τους αποζητά. όχι συμβουλές από τους γεροντότερους, μπούχτισαν από συμβουλές.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στη χώρα του θέλω-το-project-χθες-θα-μου-κάνεις-παπάδες-και-δε-θα-λάβεις-ούτε-credit, o freelancer τείνει να εκλείψει από την πείνα και τα χρωστούμενα στο ΤΕΒΕ. Κάποιες δουλειές υπήρξαν στο παρελθόν (και μάλιστα for free, ήμουν large), τώρα πια όχι.Κάτι σχετικό:
http://cache.gawkerassets.com/assets/im ... r-free.jpgΤο καταλαβαίνω απόλυτα. Αν δεν έχεις ή αρχίσεις χωρίς πελάτες απλά μπαίνεις μέσα. Οσο για το τζάμπα όπως έλεγε και ένα πρώην αφεντικό 'τζάμπα δεν το δίνει ουτε η μαμά στον μπαμπά'.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
...Αυτή, κύριοι, είναι η άποψη ενός 'νέου¨ ανθρώπου!
Συγχαρητήρια για τη σοφία και τη 'φρεσκάδα' της άποψής σου, 21Q, από εμένα. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
^ φασισμός, προδοσία, κάτω τα χέρια απο τα κεκτημένα.freelancing???
Κεκτημένα και ποια?. Τότε οι οθόνες στράβωναν, σε μια ώρα κοκκίνιζαν τα μάτια, χρειαζόσουν ιδικά γυαλιά και ποδιά ακτινολόγου, σήμερα????!!!!!!!!....
Την ένσταση σου στην Κουμουνδούρου, ξέρεις εσύ!. Θα αποκτήσουν και άλλο ένα θέμα μπαχαλισμού!!!!!!!!!!!.........
< θα επαναφέρουμε της πομπέ οθόνες καθοδικής λυχνίας για να επαναφέρουμε το επίδομα>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........
< και θα δώσουμε και επίδομα κουφότητας στην νεολαία μας, που κουφαίνετε με τα κινητά και τα MP3, ακούγοντας μουσική στην διαπασών….>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......
Α. -
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Νομίζω στα έχω πει και από pm, πολλά RESPECT
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Αυτή, κύριοι, είναι η άποψη ενός 'νέου¨ ανθρώπου!
Συγχαρητήρια για τη σοφία και τη 'φρεσκάδα' της άποψής σου, 21Q, από εμένα.+1
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Μαζί we speak, χώρια we understand.
Δεν βρίσκει καμιά δουλειά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Και στο εξωτερικό πως πας;ΜΕ το δισάκι στον ώμο;Δεν χρειάζεσαι χρήματα για εισιτήρια;Για την διαμονή ;Για φαγητό;
Θα έχεις βρει δουλειά απο την Ελλάδα;Είσαι σίγουρος ότι θα συναντήσεις αυτά που σου υποσχέθηκαν;
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
...
Αυτή, κύριοι, είναι η άποψη ενός 'νέου¨ ανθρώπου!
Συγχαρητήρια για τη σοφία και τη 'φρεσκάδα' της άποψής σου, 21Q, από εμένα.+1
+1 και απο εμένα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν βρίσκει καμιά δουλειά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Και στο εξωτερικό πως πας;ΜΕ το δισάκι στον ώμο;Δεν χρειάζεσαι χρήματα για εισιτήρια;Για την διαμονή ;Για φαγητό;
Θα έχεις βρει δουλειά απο την Ελλάδα;Είσαι σίγουρος ότι θα συναντήσεις αυτά που σου υποσχέθηκαν;
Tryphon Lodge.
-
Δεν συμφωνώ, μια χαρά είναι τα παιδιά μας, τα φτερά μόνο τους έκοψαν** μερικοί αλήτες,** αλλά η ζωή κύκλους κάνει και ο τροχός γυρίζει.
lolwut.
Μερικοί ήταν ολοι αυτοί που στήριζαν το προς χρεωκοπία σύστημα με 80+ % στις εκλογές τόσα χρόνια. Μερικοί είναι αυτοί που -με τις τελευταίες εκλογές- επέλεξαν να μην αλλάξει τίποτα είτε ρίχνοντάς το στον Tony ή στον nouveau Ανδρέα.
Στα ποσοστά αυτά ΔΕΝ είναι τα αξια 'παιδιά' μέσα.
Μην τα πείτε και παραέξω αυτά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Tryphon Lodge.
Υπάρχουν χώρες (εκτός Ευρώπης) που ζητούν να φέρεις μαζί σου ένα βαρβάτο ποσό. ΠΧ στην Αυστραλία μια τυπική βίζα κάνει από 5 μέχρι 8Κ δολλάρια μαζί με τις αναγνωρίσεις από τα επιμελητήρια και πρέπει να φέρεις μαζί σου άλλα 20Κ δολλάρια για να εξασφαλίσουν ότι δε θα βγεις να κάνεις μπούκες την πρώτη περίοδο που θα βρίσκεσαι εκεί μέχρι να βρεις δουλειά. Τα εισιτήρια, αν τα κλείσεις αρκετούς μήνες πριν είναι κοντά στα 800δολλάρια το κεφάλι (μόνο πήγαινε φυσικά), ενώ δε δέχονται όλοι να σου κάνουν συνεντεύξεις μέσω skype, ειδικά αν δεν έχεις βγάλει πρώτα τη βίζα.
Όλα αυτά δεδομένου ότι δε θα πληρώσεις και δικηγόρο-επόπτη (που συνήθως χρειάζεται) για τις λεπτομέρειες που θα σου πάει άνετα άλλα 2 χιλιάρικα...Με 30Κ+ δολλάρια στην άκρη (21+χιλιάρικα) το σκέφτεσαι αρκετά σοβαρά να δοκιμάσεις κάτι μόνος σου ή να πας εκεί όπου και πάλι παίζεται αν θα τα καταφέρεις να βρεις μια αξιοπρεπή δουλειά (έστω να περιστρέφεις το μπιφτέκι στα McD). Όλα αυτά αν δεν έχεις οικογένεια και παιδιά, φυσικά, γιατί στην περίπτωση αυτή δεν ξέρω αν έχεις την άνεση να τα ρισκάρεις όλα για όλα. Ειδικά αν δουλεύει η γυναίκα σου και σου αφήνει ένα περιθώριο να το κυνηγήσεις... -
ρατσιστές!
Εμείς ευτυχώς, έχουμε δημοκρατία, όποιος γουστάρει μπαίνει.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....