-
Εσύ τα 'βαλες. Ή μάλλον, ανεπιτυχώς, αποπειράθηκες.
Πάντως, ξαναπέρνα από το δημοτικό...μάλλον με ασανσέρ ανέβηκες τις τάξεις... -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Δεν πειράζει όσο μπορεί ο καθένας.
Βάλαμε και τους ανάπηρους στην αγορά εργασίας, βάλαμε και τα ζωάκια του Δαρβίνου.
Μετά είναι να απορεί κανείς γιατί μερικοί είναι άνεργοι;Τρύφων, εσύ δέν έκραζες τις εταιρίες που το 2008-2009 κάνανε απολύσεις με 'πρόσχημα την κρίση' ή θυμάμαι λάθος?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Κανονικά θα έπρεπε να γίνει μαζική απόλυση όλων όσων δουλεύουν στις ελεγκτικές υπηρεσίες τόσο της επιθεώρησης όσο και του ΣΔΟΕ και επανασύσταση από την αρχή.
+οο.
Και να ελεγχθεί η περιουσιακή τους κατάσταση, αυτών και των συγγενών τους. Μέχρι γ' βαθμού, τουλάχιστον.Κ ποιος σου λεει οτι οι νεοι ελεγκτες δεν θα κανουν τα ιδια? Γιατι αυτο με τους ελεγκτες κ ποιος θα τους ελεγχει, ειναι ενα δυσεπιλυτο προβλημα...
Κανείς. Γιατί όμως πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι εξορισμού πιο λαδιάρηδες πχ από τους Γερμανούς (εδώ γελάμε ) ; Κι όμως έχουν πιο καλό ελεγκτικό μηχανισμό από εμάς χωρίς αμφιβολία.
Το μόνο μέτρο, κατά τη γνώμη μου, που μπορεί να εγγυηθεί τη μικρότερη δυνατή διαφθορά είναι τα @@ του υπαλλήλου στο πιάτο έτσι και τον τσακώσουν και οι συνεχείς μεταθέσεις του (για αυτό και θα πρέπει να έχει καλό μισθό και να το δέχεται σαφώς στη σύμβασή του). Στην αρχαιότητα ο καταχρασμός δημοσίου χρήματος ήταν με διαφορά το βαρύτερο από τα αδικήματα και επέσυρε τη χειρότερη ποινή.
Και πάλι δεν προκειται ποτέ να τη γλιτώσεις 100% αλλά όπως είπαμε και πριν καλό είναι να κάνουμε κάποια βήματα πρώτα και τα άλματα θα έρθουν αργότερα.
Έστω και ακαδημαϊκά, πάντως, δεν έχουμε ακούσει την παραμικρή κουβέντα σχετικά με κάτι τέτοιο στα ΜΜΕ. Περίεργο...
...
Στο μεταξύ, επειδή ακριβώς είναι πιο εύκολο, επιλέγουν να τα παίρνουν από τη γριά αφήνοντάς τη να ψοφήσει στο κρύο. Αναρωτιέμαι, αν κοιμούνται τις νύχτες ήρεμα αυτοί οι άνθρωποι. Ίσως να τα έχουν και αυτοί 'τακτοποιημένα' τα πράγματα στο κεφάλι τους, βέβαια, με Δαρβινικές θεωρίες και 'φυσικές' επιλογές...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάντως, ξαναπέρνα από το δημοτικό...μάλλον με ασανσέρ ανέβηκες τις τάξεις...Η αλήθεια είναι ότι μετά από 31 χρόνια η γλωσσομάθεια της Ελληνικής μου είναι επιεικώς μέτρια.
-
Προσωπικά όσους φίλους άνεργους έχω (είμαι 30) που είναι άνεργοι για σοβαρό διάστημα και όχι για 3 μήνες, ΟΛΟΙ τους είναι χωρίς προσόντα για τα δικά μου κριτήρια.
Ο ένας είναι 32 με καλό πτυχίο και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του (ποιος εργοδότης δε θα σκίσει το βιογραφικό σου με το που διαβάσει ηλικία 32 ετών και στην εργασιακή εμπειρία δει κενό;), ο άλλος βρίσκει δουλειά αλλά δε δέχεται να δουλεύει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται και δεν πάει αν δε δουλεύει αυστηρά 8ωρο με τουλάχιστον 1.000 το μήνα και φυσικά υπάρχει κόσμος με ανύπαρκτα πτυχία (πχ ιστορία αρχαιολογία) που δεν πρόκειται να βρει δουλειά στην Ελλάδα ποτέ, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την έχουν καταβρεί μένοντας με το μπαμπά και τη μαμά και κάνοντας ζωάρα.Αντίθετα, έχω αρκετούς φίλους ΜΕ προσόντα, οι οποίοι όχι μόνο δε δυσκολεύτηκαν να βρουν καλή δουλειά μέσα στην κρίση, αλλά αντίθετα παρατηρώ και το φαινόμενο να αλλάζουν δουλειές όχι λόγω απόλυσης, αλλά επειδή ο νέος εργοδότης τους έδινε καλύτερα λεφτά από τον προηγούμενο. Εγώ προσωπικά έχω σταματήσει να ψάχνω για δουλειά εδώ και 3,5 χρόνια επειδή είμαι ευχαριστημένος εκεί που είμαι, αλλά παρόλα αυτά έχω δεχτεί 2-3 κρούσεις για συνέντευξη από εταιρείες που είχα στείλει βιογραφικό το 2010.
Υ.Γ. Οι άνεργοι αρχιτέκτονες δυστυχώς διάλεξαν λάθος επάγγελμα για την Ελλάδα, αυτό εννοούσα όταν έλεγα για προσόντα που έχουν αντίκρυσμα στην αγορά. Στην Ελλάδα των 200.000 νεόδμητων ακινήτων και της υπερφορολόγησης, τι ζήτηση μπορεί να έχει ένας αρχιτέκτονας; Αν αξίζουν όμως θα τη βρουν την άκρη στο εξωτερικό, δε θα γίνουν ταμίες για €500. Αλλά όχι αν έχουν τη λογική του αυστηρού 8ώρου ή απαιτήσεις για εξωπραγματικές αμοιβές επειδή τέλειωσαν 'ολόκληρο πολυτεχνείο'.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Στο μεταξύ, επειδή ακριβώς είναι πιο εύκολο, επιλέγουν να τα παίρνουν από τη γριά αφήνοντάς τη να ψοφήσει στο κρύο. Αναρωτιέμαι, αν κοιμούνται τις νύχτες ήρεμα αυτοί οι άνθρωποι. Ίσως να τα έχουν και αυτοί 'τακτοποιημένα' τα πράγματα στο κεφάλι τους, βέβαια, με Δαρβινικές θεωρίες και 'φυσικές' επιλογές...
Συγνώμη εδηλώθη προηγουμένως ότι τα λεφτά της γιαγιάς τα τρώει ο κανακάρης στο προσκέφαλο της (όντας άνεργος ο ίδιος και κολλημένος στην ανεργία λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων). Νομίζω ότι δεν έχει προβλήματα ύπνου (εκτός αν ήπιε πολλά φρεντοτσινα στην καφετέρια).
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Προσωπικά όσους φίλους άνεργους έχω (είμαι 30) που είναι άνεργοι για σοβαρό διάστημα και όχι για 3 μήνες, ΟΛΟΙ τους είναι χωρίς προσόντα για τα δικά μου κριτήρια.
Ο ένας είναι 32 με καλό πτυχίο και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του (ποιος εργοδότης δε θα σκίσει το βιογραφικό σου με το που διαβάσει ηλικία 32 ετών και στην εργασιακή εμπειρία δει κενό;), ο άλλος βρίσκει δουλειά αλλά δε δέχεται να δουλεύει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται και δεν πάει αν δε δουλεύει αυστηρά 8ωρο με τουλάχιστον 1.000 το μήνα και φυσικά υπάρχει κόσμος με ανύπαρκτα πτυχία (πχ ιστορία αρχαιολογία) που δεν πρόκειται να βρει δουλειά στην Ελλάδα ποτέ, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την έχουν καταβρεί μένοντας με το μπαμπά και τη μαμά και κάνοντας ζωάρα.Αντίθετα, έχω αρκετούς φίλους ΜΕ προσόντα, οι οποίοι όχι μόνο δε δυσκολεύτηκαν να βρουν καλή δουλειά μέσα στην κρίση, αλλά αντίθετα παρατηρώ και το φαινόμενο να αλλάζουν δουλειές όχι λόγω απόλυσης, αλλά επειδή ο νέος εργοδότης τους έδινε καλύτερα λεφτά από τον προηγούμενο. Εγώ προσωπικά έχω σταματήσει να ψάχνω για δουλειά εδώ και 3,5 χρόνια επειδή είμαι ευχαριστημένος εκεί που είμαι, αλλά παρόλα αυτά έχω δεχτεί 2-3 κρούσεις για συνέντευξη από εταιρείες που είχα στείλει βιογραφικό το 2010.
Υ.Γ. Οι άνεργοι αρχιτέκτονες δυστυχώς διάλεξαν λάθος επάγγελμα για την Ελλάδα, αυτό εννοούσα όταν έλεγα για προσόντα που έχουν αντίκρυσμα στην αγορά. Στην Ελλάδα των 200.000 νεόδμητων ακινήτων και της υπερφορολόγησης, τι ζήτηση μπορεί να έχει ένας αρχιτέκτονας; Αν αξίζουν όμως θα τη βρουν την άκρη στο εξωτερικό, δε θα γίνουν ταμίες για €500. Αλλά όχι αν έχουν τη λογική του αυστηρού 8ώρου ή απαιτήσεις για εξωπραγματικές αμοιβές επειδή τέλειωσαν 'ολόκληρο πολυτεχνείο'.
Όποιων δεν τον πληρώνουν καλά κάνει και δεν δουλεύει ΙΜΟ. Βέβαια αν το κάθε ζωάδι κάνει απλήρωτες υπερωρίες να μην παραπονιέται μετά οτι τον γαμάει το αφεντικό και τέτοια ηλίθια.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Όποιων δεν τον πληρώνουν καλά κάνει και δεν δουλεύει ΙΜΟ. Βέβαια αν το κάθε ζωάδι κάνει απλήρωτες υπερωρίες να μην παραπονιέται μετά οτι τον γαμάει το αφεντικό και τέτοια ηλίθια.Ο μεγάλος μισθός έρχεται με τη δουλειά σου και όχι με τα όποια πτυχία. Όποιος δε στρώσει κώλο κάτω, θα μείνει με τα €700 όποιο πτυχίο και να έχει. Κανείς εργοδότης δεν πρόκειται να δώσει μεγάλο μισθό σε 25άρη νέο που μόλις βγήκε από τη σχολή αν δεν τον δοκιμάσει πρώτα να δει πόσο δουλευταράς είναι και τι αξίζει. Ξεκινάς με λίγα, και αν είσαι καλός αναπόφευκτα θα ανέβεις γιατί θα είσαι περιζήτητος. Οπότε όποιος έχει τη νοοτροπία που περιγράφεις και απορρίπτει δουλειές επειδή ΘΕΩΡΕΙ ότι του δίνουν λίγα λεφτά για την πτυχιάρα του και δουλεύει πολλές ώρες, θα μείνει για καιρό άνεργος. Και όσο έχει το μπαμπά και τη μαμά να τον ταΐζουν είναι καλά, αλλά κάποια στιγμή αυτοί δυστυχώς δε θα υπάρχουν και θα πρέπει να ζήσει τον εαυτό του. Το μεγαλύτερο προσόν σε ένα βιογραφικό είναι η εργασιακή εμπειρία και ΟΧΙ οι σπουδές και τα πτυχία, όσο γρηγορότερα το καταλάβουν αυτό οι άνεργοι που απορρίπτουν δουλειές και κάθονται στις καφετέριες, τόσο καλύτερα.
-
Όποιων δεν τον πληρώνουν καλά κάνει και δεν δουλεύει ΙΜΟ. Βέβαια αν το κάθε ζωάδι κάνει απλήρωτες υπερωρίες να μην παραπονιέται μετά οτι τον γαμάει το αφεντικό και τέτοια ηλίθια.
Ο μεγάλος μισθός έρχεται με τη δουλειά σου και όχι με τα όποια πτυχία. Όποιος δε στρώσει κώλο κάτω, θα μείνει με τα €700 όποιο πτυχίο και να έχει. Κανείς εργοδότης δεν πρόκειται να δώσει μεγάλο μισθό σε 25άρη νέο που μόλις βγήκε από τη σχολή αν δεν τον δοκιμάσει πρώτα να δει πόσο δουλευταράς είναι και τι αξίζει. Ξεκινάς με λίγα, και αν είσαι καλός αναπόφευκτα θα ανέβεις γιατί θα είσαι περιζήτητος. Οπότε όποιος έχει τη νοοτροπία που περιγράφεις και απορρίπτει δουλειές επειδή ΘΕΩΡΕΙ ότι του δίνουν λίγα λεφτά για την πτυχιάρα του και δουλεύει πολλές ώρες, θα μείνει για καιρό άνεργος. Και όσο έχει το μπαμπά και τη μαμά να τον ταΐζουν είναι καλά, αλλά κάποια στιγμή αυτοί δυστυχώς δε θα υπάρχουν και θα πρέπει να ζήσει τον εαυτό του. Το μεγαλύτερο προσόν σε ένα βιογραφικό είναι η εργασιακή εμπειρία και ΟΧΙ οι σπουδές και τα πτυχία, όσο γρηγορότερα το καταλάβουν αυτό οι άνεργοι που απορρίπτουν δουλειές και κάθονται στις καφετέριες, τόσο καλύτερα.
You must be new here...
-
Ο μεγάλος μισθός έρχεται με τη δουλειά σου και όχι με τα όποια πτυχία. Όποιος δε στρώσει κώλο κάτω, θα μείνει με τα €700 όποιο πτυχίο και να έχει. Κανείς εργοδότης δεν πρόκειται να δώσει μεγάλο μισθό σε 25άρη νέο που μόλις βγήκε από τη σχολή αν δεν τον δοκιμάσει πρώτα να δει πόσο δουλευταράς είναι και τι αξίζει. Ξεκινάς με λίγα, και αν είσαι καλός αναπόφευκτα θα ανέβεις γιατί θα είσαι περιζήτητος. Οπότε όποιος έχει τη νοοτροπία που περιγράφεις και απορρίπτει δουλειές επειδή ΘΕΩΡΕΙ ότι του δίνουν λίγα λεφτά για την πτυχιάρα του και δουλεύει πολλές ώρες, θα μείνει για καιρό άνεργος. Και όσο έχει το μπαμπά και τη μαμά να τον ταΐζουν είναι καλά, αλλά κάποια στιγμή αυτοί δυστυχώς δε θα υπάρχουν και θα πρέπει να ζήσει τον εαυτό του. Το μεγαλύτερο προσόν σε ένα βιογραφικό είναι η εργασιακή εμπειρία και ΟΧΙ οι σπουδές και τα πτυχία, όσο γρηγορότερα το καταλάβουν αυτό οι άνεργοι που απορρίπτουν δουλειές και κάθονται στις καφετέριες, τόσο καλύτερα.
farenight, εχεις αδικο.
Δουλευω στη Σουηδια και αυτο που περιγραφεις ειναι μια στρεβλη Ελληνικη πραγματικοτητα. Το να περιμενεις οτι οι νεοι ανθρωποι θα φτασουν στα 40 για να εχουν εναν αξιοπρεπη μισθο και να 'ειναι περιζητητοι' ωστε να μπορουν να τα βγαζουν περα (γιατι με 700 ευρω δε τα βγαζεις περα εκτος και αν σου τσονταρουν οι γονεις ειτε με μετρητο ειτε με σπιτι) ειναι ανοησια.
Εδω περα ο πρωτος μισθος ειναι αξιοσεβαστος και μετα οι αυξησεις πολυ μικρες. Να καταλαβεις ενας με 0 εμπειρια ξεκιναει με 3.000 ευρω και ενας με 10ετη εμπειρια εχει 4.200.
Ειναι πολυ περιπλοκο ομως το θεμα γιατι οταν οι εταιρειες κυνηγουν τους ανθρωπους παρα το αντιθετο, ειναι ολα ευκολα. Εδω ομως εχει ολος ο κοσμος τη λογικη του jmarr, 'να μη χαλασουμε την πιατσα'... Δεν ξερω που ξεκινησε αυτο το πραγμα στην Ελλαδα πχ, αλλα εχει ξεφυγει που ολος ο κοσμος δουλευει τσαμπα γιατι 'τι αλλο να κανω'.
Ο ένας είναι 32 με καλό πτυχίο και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του (ποιος εργοδότης δε θα σκίσει το βιογραφικό σου με το που διαβάσει ηλικία 32 ετών και στην εργασιακή εμπειρία δει κενό;), ο άλλος βρίσκει δουλειά αλλά δε δέχεται να δουλεύει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται και δεν πάει αν δε δουλεύει αυστηρά 8ωρο με τουλάχιστον 1.000 το μήνα και φυσικά
Aυτος ο ανθρωπος, θα επρεπε να ειναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Ετσι λυνονται τα εργασιακα, και οχι με νομοθετηματα.
Φαινεται οτι μερικοι χασαμε το ΜΕΜΟ που ελεγε οτι πρεπει να δεχομαστε να δουλευουμε 15ωρα και να πληρωνομαστε για 8ωρο με 2 ευρω την ωρα και να λεμε και ευχαριστω που εχουμε δουλεια... -
Πάντως, ξαναπέρνα από το δημοτικό...μάλλον με ασανσέρ ανέβηκες τις τάξεις...Η αλήθεια είναι ότι μετά από 31 χρόνια η γλωσσομάθεια της Ελληνικής μου είναι επιεικώς μέτρια.
Γράφτα στα...ελβετικά τότε που τα παίζεις στα δάχτυλα...
-
Αντίθετα, έχω αρκετούς φίλους ΜΕ προσόντα, οι οποίοι όχι μόνο δε δυσκολεύτηκαν να βρουν καλή δουλειά μέσα στην κρίση, αλλά αντίθετα παρατηρώ και το φαινόμενο να αλλάζουν δουλειές όχι λόγω απόλυσης, αλλά επειδή ο νέος εργοδότης τους έδινε καλύτερα λεφτά από τον προηγούμενο. Εγώ προσωπικά έχω σταματήσει να ψάχνω για δουλειά εδώ και 3,5 χρόνια επειδή είμαι ευχαριστημένος εκεί που είμαι, αλλά παρόλα αυτά έχω δεχτεί 2-3 κρούσεις για συνέντευξη από εταιρείες που είχα στείλει βιογραφικό το 2010.
Δεν ξέρω κάποιον με τόση ζήτηση όση εσύ, δεν το λέω ειρωνικά.
Αν θες, λες και τι πτυχίο έχεις. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
T'auras ptet des soucis de compréhension (sans que ça veuille dire que maintenant tu comprennes quoi que ce soit).
-
Για απλήρωτους μίλησα οχί απαραίτητα για ύψος μισθού. Πέρα από αυτό αν κάποιος θέλει να δουλεύει με λεφτά που δεν του φτάνουν για κάποια βασικά έξοδα (ενοίκιο λογαριασμοί κλπ) μπορεί να το κάνει. Μπορεί να δίνει κώλο και στον προιστάμενο αν γουστάρει. Να μην γκρινιάζει όμως. Και να καταλάβει οτι γαμάει κόσμο που δεν εχει τη μάνα του να του φέρνει τον καφέ στο κρεβάτι το πρωί.
Ως προς την εμπειρία που σχολιάζεις θα πω οτι εξαρτάται πολύ απο το είδος της δουλειάς. Με μεγάλη πιθανότητα ένας έμπειρος ηλίθιος θα κάνει μαλακίες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε μια θέση που έχει σοβαρές απαιτήσεις. Υποτιμάς πόσο μεγάλη αξία έχει ενα πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο σε κάποιες θέσεις/δουλειές. Άλλα όπως είπα εξαρτάται.
Επίσης δεν βλέπω να είναι κακό κάποιος που δεν το έχει ανάγκη και του φτάνει ο καφές και ενα δυο ποτά (ή η σύνταξη της γιαγιάς) να μην δουλεύει. Δικό του θέμα καθαρά.
Your mileage may vary
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
farenight, εχεις αδικο.
Δουλευω στη Σουηδια και αυτο που περιγραφεις ειναι μια στρεβλη Ελληνικη πραγματικοτητα. Το να περιμενεις οτι οι νεοι ανθρωποι θα φτασουν στα 40 για να εχουν εναν αξιοπρεπη μισθο και να 'ειναι περιζητητοι' ωστε να μπορουν να τα βγαζουν περα (γιατι με 700 ευρω δε τα βγαζεις περα εκτος και αν σου τσονταρουν οι γονεις ειτε με μετρητο ειτε με σπιτι) ειναι ανοησια.
Εδω περα ο πρωτος μισθος ειναι αξιοσεβαστος και μετα οι αυξησεις πολυ μικρες. Να καταλαβεις ενας με 0 εμπειρια ξεκιναει με 3.000 ευρω και ενας με 10ετη εμπειρια εχει 4.200.
ποιο το κινητρο για να εξελιχθει καποιος με αυτον τον τροπο?
αν ειχες μια επιχειρηση θα επιβιωνε στην Ελλαδα αν πληρωνε 3000 ευρω καποιον που θα ηταν ζημιογονος ? και αν ναι πες μου ποσο θα ανεβαζε την αξια του προιοντος ή της εργασιας της για να επιβιωσει?Ειναι πολυ περιπλοκο ομως το θεμα γιατι οταν οι εταιρειες κυνηγουν τους ανθρωπους παρα το αντιθετο, ειναι ολα ευκολα. Εδω ομως εχει ολος ο κοσμος τη λογικη του jmarr, 'να μη χαλασουμε την πιατσα'... Δεν ξερω που ξεκινησε αυτο το πραγμα στην Ελλαδα πχ, αλλα εχει ξεφυγει που ολος ο κοσμος δουλευει τσαμπα γιατι 'τι αλλο να κανω'.
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
farenight, εχεις αδικο.
Ειναι πολυ περιπλοκο ομως το θεμα γιατι οταν οι εταιρειες κυνηγουν τους ανθρωπους παρα το αντιθετο, ειναι ολα ευκολα. Εδω ομως εχει ολος ο κοσμος τη λογικη του jmarr, 'να μη χαλασουμε την πιατσα'... Δεν ξερω που ξεκινησε αυτο το πραγμα στην Ελλαδα πχ, αλλα εχει ξεφυγει που ολος ο κοσμος δουλευει τσαμπα γιατι 'τι αλλο να κανω'.
Ο ένας είναι 32 με καλό πτυχίο και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του (ποιος εργοδότης δε θα σκίσει το βιογραφικό σου με το που διαβάσει ηλικία 32 ετών και στην εργασιακή εμπειρία δει κενό;), ο άλλος βρίσκει δουλειά αλλά δε δέχεται να δουλεύει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται και δεν πάει αν δε δουλεύει αυστηρά 8ωρο με τουλάχιστον 1.000 το μήνα και φυσικά
Aυτος ο ανθρωπος, θα επρεπε να ειναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Ετσι λυνονται τα εργασιακα, και οχι με νομοθετηματα.
Τώρα του κατέρριψες αξίες μιας ζωής , που πρέπει να στήνεις κώλο με 12ωρα και 15ωρα για 580 ευρώ μέχρι τα 40 -50 σου, για να φτάσεις στα 55 τα 1200 ευρώ για να πάρεις βραβείο εργατικότητας. (λέμε τώρα, γιατί οι στατιστικές λένε ότι το πιθανότερο είναι να πάρεις τ' @@ σου κια το δρομο για τον ΟΑΕΔ).
-
Συγνώμη εδηλώθη προηγουμένως ότι τα λεφτά της γιαγιάς τα τρώει ο κανακάρης στο προσκέφαλο της (όντας άνεργος ο ίδιος και κολλημένος στην ανεργία λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων). Νομίζω ότι δεν έχει προβλήματα ύπνου (εκτός αν ήπιε πολλά φρεντοτσινα στην καφετέρια).
91% αγνη σκατοψυχια.
-
Βρές μου που έγραψα να μην χαλάσει η πιάτσα και που εξέφρασα αυτή τη λογική.
-
T'auras ptet des soucis de compréhension (sans que ça veuille dire que maintenant tu comprennes quoi que ce soit).
Έτσι μπράβο, τώρα είναι καλύτερα. (btw δεν ήξερα ότι υπάρχουν και τα...ελβετικά... )
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
farenight, εχεις αδικο.
ποιο το κινητρο για να εξελιχθει καποιος με αυτον τον τροπο?
αν ειχες μια επιχειρηση θα επιβιωνε στην Ελλαδα αν πληρωνε 3000 ευρω καποιον που θα ηταν ζημιογονος ? και αν ναι πες μου ποσο θα ανεβαζε την αξια του προιοντος ή της εργασιας της για να επιβιωσει?Ειναι πολυ περιπλοκο ομως το θεμα γιατι οταν οι εταιρειες κυνηγουν τους ανθρωπους παρα το αντιθετο, ειναι ολα ευκολα. Εδω ομως εχει ολος ο κοσμος τη λογικη του jmarr, 'να μη χαλασουμε την πιατσα'... Δεν ξερω που ξεκινησε αυτο το πραγμα στην Ελλαδα πχ, αλλα εχει ξεφυγει που ολος ο κοσμος δουλευει τσαμπα γιατι 'τι αλλο να κανω'.
Πάντως, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δικαιώνουν το σουηδικό μοντέλο...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....