-
http://www.zougla.gr/greece/article/i-f ... n-230-evro
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γενικώς η εντύπωσή μου είναι πως ο τρύφωνας λέει 10 πράγματα, τα 7 σωστά, τα 3 μπούρδες. Και τα 10 τα λέει με εντελώς γαϊδουρινό τρόπο.+1
Αντί να αντιδρούν οι περισσότεροι στον τρόπο ή στις 3 μπούρδες, αντιδρούν στα σωστά..
Σε αυτό όμως δε συμφωνώ, η αντίδραση είναι κυρίως για τον τρόπο. Ο gavriil1 ήταν παρόμοια περίπτωση αλλά είχε χιούμορ και καλύτερο τρόπο οπότε ποτέ δεν είχε εισπράξει τόσα κοσμητικά.
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
http://www.zougla.gr/greece/article/i-famprikes-ton-230-evroΔεν είναι μόνο έτσι, πέρνουν άτομα δοκιμαστικά για 1 εβδομάδα χωρίς πληρωμή και στο τέλος της εβδομάδας λένε δεν μας κάνεις, έχοντας στο τσάμπα εργασία 5 ημερών, μετά από την ατελείωτη λίστα αναμονής βάζουν άλλα θύματα για μια δοκιμαστική εβδομάδα, και η επιχείρηση πληρώνει 5 και απασχολεί 20, τους 15 χωρίς πληρωμή με τη μέθοδο της δοκιμαστικής εβδομάδας.
Αυτά και πολλά άλλ δεν νομίζω ότι τα έγραφαν τα μνημόνια, μόνοι μας οι Έλληνες φέραμε την κατάντια, αλλά επειδ'η τελειώνουν τα λεφτά, τελειώνουν και οι πελάτες, οπότε όλοι αυτοί οι - έξυπνοι - θα κλείσουν τις εταιρίες τους κάποια στιγμή, αφού όλοι μαζί πυροβολάμε τα πόδια μας.
-
Το πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα πρώτοι θα κλείσουν οι σωστοί, που πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, θέλουν να είναι σωστοί με το προσωπικό τους, και μετά τα λαμόγια, που λόγω των παραπάνω θα έχουν περισσότερο 'λίπος' να κάψουν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα πρώτοι θα κλείσουν οι σωστοί, που πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, θέλουν να είναι σωστοί με το προσωπικό τους, και μετά τα λαμόγια, που λόγω των παραπάνω θα έχουν περισσότερο 'λίπος' να κάψουν.Σαφέστατα, δεν το συζητώ, για τις σημερινές πρακτικές αναφέρθηκα που το αρμόδιο υπουργείο ( φαίνεται ) να αγνοεί επιδεικτικά, γιατί άραγε ?
Επίσης το σκλαβοπάζαρο του δανεισμού εργατών μεταξύ των επιχειρήσεων κρατάει από το 1995, μετά επισημοποιήθηκε από το κράτος ( βλέπε εταιρίες προώθησης προϊόντων στα σούπερμάρκετ,) χρειάζεται η πολυεθνική 10 άτομα για προβολή μιας εβδομάδας, ( αγοράζει ) άτομα από την εταιρία προωθήσεων των πωλήσεων με πόσο Χ την ημέρα, και αυτή πλήρώνει τα άτομα της με ποσό - Χ την ημέρα, χρειάζεται η πολυεθνική 10 άτομα για τακτοποίηση των ραφιών της και για λήψη παραγγελιών από τα σούπερμάρκετ για 6 μήνες, ( πάλι αγοράζει ) με την ίδια τακτική άτομα από την εταιρία προώθησης με περισσότερα χρήματα από όσα αυτή πληρώνει στους υπαλλήλους της, έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι, εδώ οι σοβαρές εταιρίες προώθησης τους έχουν ασφαλισμένους, επίσης τα αυτοκίνητα που κινούνται καθημερινά τα παιδιά στα σουπερμάρκετ βάση προγράμματος ( 5-6 την ημέρα ) είναι δικά τους με χλμ αποζημίωση.
Εγώ αυτό το θεωρώ σκλαβοπάζαρο, που μεγιστοποιεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας αλλού τις θέσεις εργασίας υποαμοιβόμενες, που στο βάθος του χρόνου όλα αυτά τα πονηρά, δημιουργικά χρηματοοικονομικά, δημιουργούν πτώση της κατανάλωσης, άρα μειωμένα έσοδα στο κράτος, άρα μνημόνια.
Πάρα πολλές αβλεψίες του είδους σε όλα τα επίπεδα που η κατάληξη τους θα φαίνονταν σε πχ 10 χρόνια έχουν γίνει στην Ελλάδα, από το απλό παράδειγμα που ανέφερα, μέχρι πολύ σοβαρότερα με τεράστια για το μέγεθος της χώρας οικονομικά μεγέθη, που όλα αυτά μας οδήγησαν εδώ, και περιμένουμε ακόμα σωτηρία από αυτούς που μας έφεραν εδώ, και από τους άλλους πουυ είναι έξω από την κυβέρνηση και έχουν το βλέμμα στραμμένο στο δημόσιο χρήμα, έχοντας απλωμένα τα χέρια, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια. κατακεραυώνοντας τις σημερινές πολιτικές που οι ίδιοι ενέχτηκαν, και που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν να υλοποιηθούν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα πρώτοι θα κλείσουν οι σωστοί, που πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, θέλουν να είναι σωστοί με το προσωπικό τους, και μετά τα λαμόγια, που λόγω των παραπάνω θα έχουν περισσότερο 'λίπος' να κάψουν.αληθευει ως ενα βαθμο....
λογω αυξησης των προστιμων και αμεσης εφαρμογης των ποινων οι περισσοτεροι πλεον ( σε επιχειρησεις λιανικης) δηλωνουν τους εργαζομενους στο ΙΚΑ εστω και με χαμηλοτερες αμοιβες ή λιγοτερες ημερες εργασιας...με την απογραφη των εργαζομενων που βρισκεται σε εξελιξη αυτες τις μερες θα μπορει στο μελλον (συντομα) να παρακολουθειται η εργασιακη πορεια του καθενος και με δειγματοληπτικους ελεγχους να βγαινουν τ' απλυτα στη φόρα...
κατι φαμπρικες σε δευτερα υπογεια και αποθηκες στο πουθενα θα εξακολουθουν, οπως και εκτος ελλαδας να λειτουργουν ως ειθισται...
-
Μακάρι να ισχύουν αυτά που λες, να 'ξεβρωμίσει ο τόπος'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μακάρι να ισχύουν αυτά που λες, να 'ξεβρωμίσει ο τόπος'όλοι το θέλουμε αυτό, το θέμα είναι πόσο αληθινά το θέλουμε, και δεν εννοώ αυτήν εδώ την κοινότητα, μην παρεξηγηθώ κιόλας.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σαφέστατα, δεν το συζητώ, για τις σημερινές πρακτικές αναφέρθηκα που το αρμόδιο υπουργείο ( φαίνεται ) να αγνοεί επιδεικτικά, γιατί άραγε ?
Πέρα από τις εταιρίες τηλεφωνικής προώθησης προϊόντων είναι και πολλά 'ευυπόληπτα' εμπορικά καταστήματα που κάνουν το ίδιο 2 βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και αφού περάσει το ζόρι της προετοιμασίας, το οποίο τυχαία συμπέφτει με τη 'δοκιμαστική περίοδο', τους σουτάρουν.
@vice246
Διαφωνώ μαζί σου, η μαύρη εργασία δίνει και παίρνει στις μέρες μας και όχι στα δεύτερα και τρίτα υπόγεια όπως γράφεις. Υπάρχουν εταιρίες που απολύουν κόσμο και τους 'ξαναπροσλαμβάνουν' χωρίς ΙΚΑ, ειδικά εκεί που υπάρχει παροχή υπηρεσιών και μπορεί να βγει μαύρο χρήμα. Φυσικά και αυτοί πληρώνονται ΟΤΑΝ έρθει το μαύρο χρήμα, αλλά και αν δε πληρωθούν δεν τρέχει τίποτα μιας και τυπικά δε δουλεύουν πουθενά ούτε μπορούν να αποδείξουν τίποτα...Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι ούτε στη νομοθεσία ούτε στα πρόστιμα... Αυτά, το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξήσουν τις ταρίφες από τις μίζες (για να καλύψουν και τα σπασμένα από τα μειωμένα μισθολόγια τα 'παιδιά').
Κανονικά θα έπρεπε να γίνει μαζική απόλυση όλων όσων δουλεύουν στις ελεγκτικές υπηρεσίες τόσο της επιθεώρησης όσο και του ΣΔΟΕ και επανασύσταση από την αρχή. Η αυστηρότητα θα έπρεπε να εξαντληθεί αποκλειστικά και μόνο στους νέους αυτούς οργανισμούς που οι υπάλληλοί τους έτσι και τολμούσαν να κάνουν οποιαδήποτε ατασθαλία θα έπρεπε να γίνεται άμεσα πλήρης δήμευση της περιουσίας τους και στέρηση ιθαγένειας (και να κόψουν το σβέρκο τους). Τουλάχιστον.Κανένας επιπλέον νόμος δε χρειάζεται - η πολυνομία είναι χαρακτηριστικό των υποανάπτυκτων κρατών.
Φτάσαμε, ρε παιδιά, να θεωρούμε λογικό ότι πρέπει να πληρώνουμε εμείς τους λαθρέμπορες καυσίμων επειδή ο ελεγκτικός μηχανισμός λαδώνεται για να κάνει τα στραβά μάτια! Κρυώνει δηλαδή η γριά στο χωριό επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσει τη διαφορά που υποστηρίζουν ότι θα καρπωνόταν ο λαθρέμπορας που δεν μπορούν να τον πιάσουν!!! Και η μαλακία αυτή διαιωνίζεται από τα ΜΜΕ όπου φυσικά κανείς δε λέει τίποτα παρά μόνο για τα μειωμένα έσοδα!!! (δεν τους βγήκε η απλή μέθοδος των τριών)
Επίσης το σκλαβοπάζαρο του δανεισμού εργατών ....
Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο. Φίλος που μένει μόνιμα στη Γαλλία, μου περιέγραφε πέρσι το ίδιο καθεστώς, με τις ευλογίες του κράτους, για το γιο του που ξεκίνησε να βρει μια απλή δουλειά για να απασχολείται μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τον εξευτελιστικό μισθό (500ρικάκι στην περίπτωση του Γάλλου) ξεχνάς και οποιαδήποτε πιθανότητα ειδικευσης από τη στιγμή που κάθε ημέρα έκανε και άλλη εργασία με πελάτες κυρίως μεγάλα σουπερμάρκετ και πολυεθνικές. Από ό,τι γνωρίζω το ίδιο γίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη Γερμανία, όπου και εκεί τα πράγματα στην εργατική τάξη δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νομίζουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε.
Μεγάλη απάτη είναι και η περίπτωση των εποχιακών ξενοδοχειακών υπαλλήλων που αφορά όλη την Ευρώπη πάλι και φυσικά είναι πάρε-δώσε από τις διάφορες ΣΤΕ, ειδικά νεων χωρών όπως η Βουλγαρία ή η Ρουμανία, που παίρνουν τα παιδιά σαν 'ειδικευόμενους' και καλά σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ πλέον, πολλές φορές αμισθί (δουλεύουν για να φανε) ή ακόμα χειρότερα 'βαφτίζοντας' σπουδαστές άσχετο κόσμο για να εργαστεί για 200 ευρώ το μήνα στα χειρότερα πόστα κατά την υψηλή περίοδο. Και το κράτος το δέχεται χωρίς πρόβλημα...
Tryphon μου, αν αυτό δε συμβαίνει εκεί που είσαι (και μακάρι να είναι έτσι) μη μου λες ότι εκφοβίζω γενικά και αόριστα όταν σου γράφω ότι το βλέπω να'ρχεται...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Tryphon μου, αν αυτό δε συμβαίνει εκεί που είσαι (και μακάρι να είναι έτσι) μη μου λες ότι εκφοβίζω γενικά και αόριστα όταν σου γράφω ότι το βλέπω να'ρχεται...
Αλέξανδρε μου νομίζω ότι έχεις την απόλυτα σωστή προσέγγιση.
Καταστροφές, πλημμύρες και καταποντισμοί είναι το μόνο μέλλον που μπορεί να ελπίζει κανείς.
Μπορούμε να κόψουμε τις φλέβες μας από τώρα ώστε να αποφύγουμε να δούμε τα χειρότερα.Alternate response:
Έχεις πρόβλημα, βρίσκεις λύσεις. Αν δεν μπορείς η φύση θα εφαρμόσει τον κανόνα της διαλογής. -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Αλέξανδρε μου νομίζω ότι έχεις την απόλυτα σωστή προσέγγιση.
Καταστροφές, πλημμύρες και καταποντισμοί είναι το μόνο μέλλον που μπορεί να ελπίζει κανείς.
Μπορούμε να κόψουμε τις φλέβες μας από τώρα ώστε να αποφύγουμε να δούμε τα χειρότερα.Alternate response:
Έχεις πρόβλημα, βρίσκεις λύσεις. Αν δεν μπορείς η φύση θα εφαρμόσει τον κανόνα της διαλογής....και βλεπετε κυριοι τι παθαινει οποιος μιλαει σοβαρα στον Τρυφωνα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι ούτε στη νομοθεσία ούτε στα πρόστιμα... Αυτά, το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξήσουν τις ταρίφες από τις μίζες (για να καλύψουν και τα σπασμένα από τα μειωμένα μισθολόγια τα 'παιδιά').
Κανονικά θα έπρεπε να γίνει μαζική απόλυση όλων όσων δουλεύουν στις ελεγκτικές υπηρεσίες τόσο της επιθεώρησης όσο και του ΣΔΟΕ και επανασύσταση από την αρχή. Η αυστηρότητα θα έπρεπε να εξαντληθεί αποκλειστικά και μόνο στους νέους αυτούς οργανισμούς που οι υπάλληλοί τους έτσι και τολμούσαν να κάνουν οποιαδήποτε ατασθαλία θα έπρεπε να γίνεται άμεσα πλήρης δήμευση της περιουσίας τους και στέρηση ιθαγένειας (και να κόψουν το σβέρκο τους). Τουλάχιστον.Κανένας επιπλέον νόμος δε χρειάζεται - η πολυνομία είναι χαρακτηριστικό των υποανάπτυκτων κρατών.
Φτάσαμε, ρε παιδιά, να θεωρούμε λογικό ότι πρέπει να πληρώνουμε εμείς τους λαθρέμπορες καυσίμων επειδή ο ελεγκτικός μηχανισμός λαδώνεται για να κάνει τα στραβά μάτια! Κρυώνει δηλαδή η γριά στο χωριό επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσει τη διαφορά που υποστηρίζουν ότι θα καρπωνόταν ο λαθρέμπορας που δεν μπορούν να τον πιάσουν!!! Και η μαλακία αυτή διαιωνίζεται από τα ΜΜΕ όπου φυσικά κανείς δε λέει τίποτα παρά μόνο για τα μειωμένα έσοδα!!! (δεν τους βγήκε η απλή μέθοδος των τριών)
+οο.
Και να ελεγχθεί η περιουσιακή τους κατάσταση, αυτών και των συγγενών τους. Μέχρι γ' βαθμού, τουλάχιστον....και βλεπετε κυριοι τι παθαινει οποιος μιλαει σοβαρα στον Τρυφωνα.
Οξύμωρον.
-
... μονο μην αρχιζετε τα Τρυφωνα ΜΟΥ, Πανο ΜΟΥ, αλεξανδρε ΜΟΥ κτλ...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
...Κανονικά θα έπρεπε να γίνει μαζική απόλυση όλων όσων δουλεύουν στις ελεγκτικές υπηρεσίες τόσο της επιθεώρησης όσο και του ΣΔΟΕ και επανασύσταση από την αρχή.
+οο.
Και να ελεγχθεί η περιουσιακή τους κατάσταση, αυτών και των συγγενών τους. Μέχρι γ' βαθμού, τουλάχιστον.Κ ποιος σου λεει οτι οι νεοι ελεγκτες δεν θα κανουν τα ιδια? Γιατι αυτο με τους ελεγκτες κ ποιος θα τους ελεγχει, ειναι ενα δυσεπιλυτο προβλημα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο. Φίλος που μένει μόνιμα στη Γαλλία, μου περιέγραφε πέρσι το ίδιο καθεστώς, με τις ευλογίες του κράτους, για το γιο του που ξεκίνησε να βρει μια απλή δουλειά για να απασχολείται μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τον εξευτελιστικό μισθό (500ρικάκι στην περίπτωση του Γάλλου) ξεχνάς και οποιαδήποτε πιθανότητα ειδικευσης από τη στιγμή που κάθε ημέρα έκανε και άλλη εργασία με πελάτες κυρίως μεγάλα σουπερμάρκετ και πολυεθνικές. Από ό,τι γνωρίζω το ίδιο γίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη Γερμανία, όπου και εκεί τα πράγματα στην εργατική τάξη δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νομίζουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε.Το πρόβλημα δυστυχώς το έχουν οι ανειδίκευτοι εργάτες. Και αυτοί έχουν πρόβλημα σε όποια χώρα του κόσμου και αν ψάχνουν για δουλειά. Όποιος έχει προσόντα (όχι πτυχίο βοσκικής, μιλάω για προσόντα που έχουν αντίκρυσμα στην αγορά), τη βρίσκει την άκρη ακόμα και στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Όποιος έχει προσόντα (όχι πτυχίο βοσκικής, μιλάω για προσόντα που έχουν αντίκρυσμα στην αγορά), τη βρίσκει την άκρη ακόμα και στην Ελλάδα.LEL
Πές το αυτό στις κάποιες χιλιάδες ΕΛ πτυχιούχους κλπ (πχ. αρχιτέκτονες) που δεν είχαν στρωμένη δουλειά απο τον μπαμπά -ή κανα βύσμα να τρυπώσουν σε καμιά εταιρία- και είναι στην αλλοδαπή.
-
για το θεμα των ελεγχων του ΙΚΑ απο προσωπικη εμπειρια εχω να προσθεσω τα εξης..
μεγαλο φαγοποτι και παραβατικοτητα και απιστια προς την υπηρεσια κλπ υπηρχε την εποχη της εντονης ανοικοδομησης...οπου τα ενσημα ηταν πολλα και υψηλα...οποτε υπηρχε το κινητρο της εισφοροδιαφυγης, συναλλαγης κλπ
στο χωρο των εμποροϋπαλληλων οπου οργιαζε η εισφοροδιαφυγη το προστιμο για καθε ανασφαλιστο ηταν 500€ ...οποτε με τους ελεγκτικους μηχανισμους να αδρανουν υπηρχε το καθεστως που ολοι γνωριζουμε...
τους τελευταιους μηνες μετα την αυστηροποιηση των προστιμων γνωριζω αρκετες περιπτωσεις που αναθεωρησαν φοβουμενοι και άλλα καθοτι οι ελεγχοι γινονται απο μικτα κλιμακια που ελεγχουν εκτος απο τα ασφαλιστικα και τα φορολογικα...
σε αυτες τις περιπτωσεις δεν 'παιζει' συναλλαγη γιατι το κλιμακιο ειναι πολυαριθμο και τα ποσα μικρα...χωρια που ολοι πλεον οι ΔΥ εχουν το φοβο της 'σεντρας'...οταν το προστιμο ειναι μεγαλυτερο απο το 'οφελος' αυτοματως αλλαζει και η αντιμετωπιση ...
πχ. η ζωνη στο αυτοκινητο ή το κρανος στο δικυκλο...Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Έχεις πρόβλημα, βρίσκεις λύσεις. Αν δεν μπορείς η φύση θα εφαρμόσει τον κανόνα της διαλογής.
μπραβο τρυφωνα...τετοια σας μαθαινουν στα βουνα?...
δηλαδη αν κανω βάρη και ειμαι πιο δυνατος απο σενα...την π#υτσισες φιλαρακο...
γιατι ξοδευομαστε για να υπαρχει προσβασιμοτητα στα ΑΜΕΑ...
να παει να πνιγει ο ανάπηρος... -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Έχεις πρόβλημα, βρίσκεις λύσεις. Αν δεν μπορείς η φύση θα εφαρμόσει τον κανόνα της διαλογής.
'Κανόνα της...διαλογής...' μάλλον στους κανόνες της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου ήθελε να αναφερθεί ο ποιητής...αλλά ελέω γνήσιας ελβετικής παιδείας...
Βέβαια, ο άνθρωπος, υποτίθεται, διαφέρει ως προς τα ζώα επειδή έχει ανατρέψει ή προσπαθεί να ανατρέψει, αυτούς τους κανόνες...
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Όποιος έχει προσόντα (όχι πτυχίο βοσκικής, μιλάω για προσόντα που έχουν αντίκρυσμα στην αγορά), τη βρίσκει την άκρη ακόμα και στην Ελλάδα.
Άμα είν' έτσι, τότε τι στο διάολο τη χρειαζόμαστε την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις εξόδους από την κρίση και τις μειώσεις της ανεργίας και πράσινα άλογα; Μια χαρά είμαστε.
Δεν στέλνεις κι ένα γράμμα στον αντωνάκη (με τίτλο 'τη βρίσκουμε την άκρη, μια χαρά είμαστε') μπας και μας στείλει και τίποτα φόρους πίσω;Α, στείλε και κάνα ημέιλ στους έλληνες πτυχιούχους που φύγανε για εξωτερικό, με τον ίδιο τίτλο, για να γυρίσουνε Ελλάδα, τι στο διάολο κάνουν στα ξένα; (μην κάνεις καμιά πλάκα και στείλεις στον τρίφο... αυτός είναι ελβετός.)
-
Δεν πειράζει όσο μπορεί ο καθένας.
Βάλαμε και τους ανάπηρους στην αγορά εργασίας, βάλαμε και τα ζωάκια του Δαρβίνου.
Μετά είναι να απορεί κανείς γιατί μερικοί είναι άνεργοι;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....