-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Αρη, ρε Αρη, για 'κεινο το vfm που λεγαμε..;Ωχ!, εμένα περιμένεις; Δεν έχω ιδέα πέρα από go pro
Πάντως, φίλος πήρε hero 3 ( την τελευταία) 230 μεταχειρισμένη, χωρίς να ψάξει ιδιαίτερα. Θεωρητικά στα 150 θα βρίσκεται και η 2, η οποία είναι αρκετά καλή ακόμα και σήμερα, αλλά λίγο που έψαξα δε πέτυχα καμία. Πωλούνται λίγες και υψηλότερα.
Επίσης, πριν από 2 χρόνια που θυμάμαι, οι εναλλακτικές ήταν αρκετά υποδεέστερες. Τώρα δεν ξέρω τί μπορεί να έχει βγει, αλλά δεν έχει πάρει κάτι το αυτί μουdog80, ωραίοςςς!
Νομίζω και εγώ σε ότι έχω ανοίξει έτσι ήταν. Πάλι καλά δεν πέτυχα ποτέ σπασμένη βάση ( η οποία ίσως προκαλείται και από υπερβολικό σφίξιμο;), γιατί οι ικανότητές μου στο κολλητήρι είναι βρεφικές, θα τα έκαιγα όλα εκεί μέσα.
Πάντως γενικά έχω δεί πάρα πολλά τέτοια προβλήματα σε λαπτοπ. Γενικά δέν δίνουν και φοβερή σημασία στη διαχείρηση της θερμότητας. Η λογική είναι οτι το λαπτοπ θα το κρατήσεις max 3-4 χρόνια και μετα το πετάς, οπότε δέν ξοδεύουν και πολύ φαία ουσία (=χρόνος και χρήμα) προκειμένου να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά.
Γενικά για να αντέξουν στο χρόνο λάπτοπ που δουλεύουν δυνατά ( renders), θέλουν φροντίδα και προδέρμ, ανοίγματα, πάστες. Αν μετά από χρόνο δουλεύει 80% το cpu fan σε browsing ( πλειοψηφία των λάπτοπς γνωστών) και το αφήσεις έτσι, δεν πας πουθενά.
Ή να είναι thinkpad -
Λάπτοπ για rendering= λάθος
-
Ε, κάποιοι δεν καταδέχονται/ δεν τους βολεύει το desktop. Επίσης, καθιστούν εν γνώση τους αναλώσιμα τα laptop τους
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ξεκίνησε πειραματικά ή ξεκινάει σε κάποιο καιρό το Spotify στην Ελλάδα.Υποτίθεται θα το φέρει η cosmote.
Υπάρχει βέβαια τρόπος να ξεγελάσεις την υπηρεσία χρησιμοποιώντας π.χ. το tunnerbear. Το χρησιμοποιώ εδώ και 3 βδομάδες
-
Σας ευχαριστώ παιδιά. Συνεχίζει τα ίδια κόλπα οπότε βγήκε από το PC και θα δοκιμαστεί σε άλλο. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχει πρόβλημα η κάρτα οπότε κατά 95% πάμε για άλλη.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Λάπτοπ για rendering= λάθοςπαθων. το λαπτοπ ανεβαζε θερμοκρασια και αναβει στο full το ανεμιστηρακι σε idle mode.
1 ωρα υποθεση ηταν να το λυσω και να αλλαξω παστα, αλλα το αμελουσα συνεχεια.
αποτελεσμα?=καηκε η μητρικη. στην toshiba κοστιζε πανω απο 400 ευρω. βρηκα απο ebay στα 170.
οι μαλακιες πληρωνοντε. το λαπτοπ δεν ειναι να το πας οπου να ναι (δωματιο, καναπε, κουζινα, σαλονι...),
γεμιζει σκονες για πλακα. απο εδω και περα θα το εχω μονιμα σε γραφειο (εχει χαλασει η μπαταρια και αναγκαστηκα
πρεπει να ειναι συνεχει στην πριζα οποτε ειναι ανοιχτο. δεν αντεχει πανω απο 10 λεπτα idle μονο με μπαταρια).παντως 9/10 κουτι σταθερων που εχω ανοιξει, δουλευουνε καλυτερα χωρις το 1 καπακι. μιλαω για κουτια
κατω των 120 ευρω τσακαρισμενα με προγραμματα μετρησης θερμοκρασιας. κατι κουτια με 10 ανεμηστηρες
και τα σχετικα, δουλευουν καλυτερα με τα καπακια. γνωμη μου. -
Εγώ έχω 10 ανεμιστήρες
Αλλά τίποτα και για κανένα λόγο δεν πάει πάνω από 70
-
Ο χρήστης Zan_Gr έγραψε:
.....ξανακανε ενα scan στον αποκωδηκοποιητη και μετα βλεπεις την κεραια.
@QsisVTS
ποιο κουτι εχεις? (πληροφοριακα ρωταω).
ρε παιδια, πως κανω πολλαπλη παραθεση??? -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
το λαπτοπ δεν ειναι να το πας οπου να ναι (δωματιο, καναπε, κουζινα, σαλονι...),
γεμιζει σκονες για πλακα. απο εδω και περα θα το εχω μονιμα σε γραφειο (εχει χαλασει η μπαταρια και αναγκαστηκα
πρεπει να ειναι συνεχει στην πριζα οποτε ειναι ανοιχτο. δεν αντεχει πανω απο 10 λεπτα idle μονο με μπαταρια).ας πουμε απλα οτι αμα δεν μπορουσες να το πας οπου ηθελες, δεν θα ειχε ιδιαιτερο νοημα ως μηχανημα, δεν θα το επερνε κανεις!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ας πουμε απλα οτι αμα δεν μπορουσες να το πας οπου ηθελες, δεν θα ειχε ιδιαιτερο νοημα ως μηχανημα, δεν θα το επερνε κανεις!
μιλαω για το μεσω χρηστη. δεν τα προσεχουν καθολου. ειναι αυτονοητο οτι αν το προσεχεις, δεν προκειτε να παθει τιποτα!
εχω ακουσει απο πολλους οτι τους εχει πεσει κατω το λαπτοπ πολλες φορες? πως ειναι δυνατον να το παθεις αυτο? -
.....
ξανακανε ενα scan στον αποκωδηκοποιητη και μετα βλεπεις την κεραια.
@QsisVTS
ρε παιδια, πως κανω πολλαπλη παραθεση???Haf 922
Με 3 200αρηδες, 3 120αρηδες, 3 ανεμιστηρια για κάρτα και ένα στο τροφοδοτικόhttp://i1098.photobucket.com/albums/g37 ... 0e0b65.jpg
Θα ήθελα hafx , αλλά δεν έπαιζε πολύ χρήμα τότε
-
.....
ξανακανε ενα scan στον αποκωδηκοποιητη και μετα βλεπεις την κεραια.
@QsisVTS
ρε παιδια, πως κανω πολλαπλη παραθεση???Haf 922
Με 3 200αρηδες, 3 120αρηδες, 3 ανεμιστηρια για κάρτα και ένα στο τροφοδοτικόhttp://i1098.photobucket.com/albums/g37 ... 0e0b65.jpg
Θα ήθελα hafx , αλλά δεν έπαιζε πολύ χρήμα τότε
Πρεπει να δουλευουν στο φουλ ομως γιατι ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΑΚΤΩΘΕΙ
[spoiler:3cpscgoy] [/spoiler:3cpscgoy]
-
Μπα, στις 600στροφές γυρνούν οι μεγάλοι
-
^qsis -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
ποιο απο τα παρακατω για browsing και διαβασμα ( ΠΟΛΥ διαβασμα):- nexus 7'' (2013)
- nexus 10'' (overkill?)
- galaxy note 8.0 ( σαν μεγεθος μου εκατσαν καλυτερα οι 8 ιντσες)
- αλλο?
Αγορα απο Ελλαδαρα.
Σημαντικο: ΟΧΙ 3G!!! (trap is set..)
Αν θέλεις 'διάβασμα, ΠΟΛΥ διάβασμα' τότε ebook reader με οθόνη e-ink.
Όταν λέμε διάβασμα, εννοούμε βιβλία, κείμενα κλπ, ε; όχι κόμικ.Για browsing και ταμπλέτα γενικής χρήσης τώρα, προσωπικά έχω καταλήξει ότι το sweet spot είναι στις 8 ίντσες.
Πήρα μέσα στο καλοκαίρι το Galaxy Tab 3 στις 8 ίντσες,
Πότε πρόλαβες;
Πρεπει να δουλευουν στο φουλ ομως γιατι ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΑΚΤΩΘΕΙ
[spoiler:3l1fo4rn]:lol: [/spoiler:3l1fo4rn]E τον μλκ!
-
ας πουμε απλα οτι αμα δεν μπορουσες να το πας οπου ηθελες, δεν θα ειχε ιδιαιτερο νοημα ως μηχανημα, δεν θα το επερνε κανεις!
μιλαω για το μεσω χρηστη. δεν τα προσεχουν καθολου. ειναι αυτονοητο οτι αν το προσεχεις, δεν προκειτε να παθει τιποτα!
εχω ακουσει απο πολλους οτι τους εχει πεσει κατω το λαπτοπ πολλες φορες? πως ειναι δυνατον να το παθεις αυτο?vaggo, επειδη χρησιμοποιω πολλααααα χρονια laptop, γνώμη μου ειναι πως εφόσον ειναι απο καλό τζάκι (κατασκευαστή) και δεν ειναι η φτηνοτερη σειρά του κατασκευαστή, δεν θα πρεπει να υπάρχει θέμα με νορμάλ χρήση. Ειναι αρκετά ανθεκτικά ως κατασκευες, εκτός και αμα τα δώσεις να πιουνε τιποτα ή τα πετάξεις κάτω ή τα βάλεις στο πάνω μέρος της βαλίτσας και τα δώσεις στην αεροπορική να τα μεταφέρει ... πράγματα για τα οποια δεν φτιάχτηκαν.
Οπως ομως κάθε υπολογιστής desktop... ετσι και αυτά θέλουν κάνα φυσιγμα ανα τριμηνο-εξαμηνο στους εξαερισμούς τους για να ξεμπουκώσουν απο τις σκόνες. Αν τα αφήσεις και μαζευονται... καποια στιγμη θα προκύψει θέμα.
-
κορσε, επειδή δεν έχω λεφτά για ξόδεμα, αλλά σύντομα θα χρειαστώ λαποπ για μέτρια χρήση (το υπάρχον 5ετιας μου ψιλοπεθαίνει... και θέλει τουλάχιστον 50 ευρώ για νέα μπαταρία ), θα μου έλεγες όχι σε κάτι τέτοιο ;
- 90 έως 100 για ssd + win7 δικά μου , τα λίνουξ θα πάρουν πόδι , βασικά ο υπάρχον σκληρός θα μπει σε θήκη για να γίνει εξωτερικός
με 2ετη εγγύηση dell που από όσο έχω ακούσει ελλάδα είναι καλή
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το κόστος που γλιτώνει με την επιλογή της λύσης pick n place είναι μεγαλύτερο από το κόστος του δυσαρεστημένου χρήστη που θα αποφύγει να αγοράσει ξανά προϊόν της εν λόγω εταιρείας; Είναι αυτή λογική σοβαρής εταιρείας;Με την ευκαιρία, μήπως έχεις υπόψη σου άλλα site ή forum που να ασχολούνται με ανάλογα θέματα;
Οι κολλήσεις χαλάνε ανάλογα με τη θερμοκρασία και τα heat cycles (ζέσταμα-κρύωμα). Η σχέση μάλιστα δέν είναι γραμμική, πχ αν στους 70 βαθμούς αντέχει 10,000 heat cycles, στους 80 αντέχει 5,000 στους 85 3000 κτλ. Έτσι μπορούν να υπολογίσουν με σχετική ακρίβεια πότε θα χαλάσουν οι κολλήσεις.
Αν σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι κολήσεις χαλάνε στα 5 χρόνια και η έρευνα αγοράς τους λέει οτι ο μέσος χρήστης κρατάει το λάπτοπ του για 4 χρόνια, τότε όλα μια χαρά, ο μέσος πελάτης είναι ευχαριστημένος. Οι λίγοι που θα το κρατήσουν παραπάνω και θα τους χαλάσει, έ τι να κάνουμε, καιρός να πάρουν καινούριο να κινείται και η αγορά
Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να μήν μπήκαν καν στη διαδικασία να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς, απλά εφάρμοσαν μια λύση στήρηξης της ψύκτρας που είδαν οτι έχει δουλέψει στο παρελθόν και απλά επειδή το συγκεκριμένο λάπτοπ έχει βαρβάτη κάρτα και επεξεργαστή και ζεστένεται περισότερο να απέτυχε. Οι μεγάλες εταιρίες (δηλαδή οι μηχανικοί που δουλεύουν σε αυτές) δέν είναι αλάθητοι και πολλές φορές κάνουν τέτοια λάθη χωρίς να υπάρχει κάποιος δόλος απο πίσω.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πήρα μέσα στο καλοκαίρι το Galaxy Tab 3 στις 8 ίντσες,
Πότε πρόλαβες;
Μάλλον ήμουν από τους τελευταίους! Δεν μπορώ να το βρω πλέον!
vaggo, επειδη χρησιμοποιω πολλααααα χρονια laptop, γνώμη μου ειναι πως εφόσον ειναι απο καλό τζάκι (κατασκευαστή) και δεν ειναι η φτηνοτερη σειρά του κατασκευαστή, δεν θα πρεπει να υπάρχει θέμα με νορμάλ χρήση. Ειναι αρκετά ανθεκτικά ως κατασκευες, εκτός και αμα τα δώσεις να πιουνε τιποτα ή τα πετάξεις κάτω ή τα βάλεις στο πάνω μέρος της βαλίτσας και τα δώσεις στην αεροπορική να τα μεταφέρει ... πράγματα για τα οποια δεν φτιάχτηκαν.
Οπως ομως κάθε υπολογιστής desktop... ετσι και αυτά θέλουν κάνα φυσιγμα ανα τριμηνο-εξαμηνο στους εξαερισμούς τους για να ξεμπουκώσουν απο τις σκόνες. Αν τα αφήσεις και μαζευονται... καποια στιγμη θα προκύψει θέμα.
Το μπολντ είναι απολύτως σωστό και σταθερή αξία για πολλά προϊόντα, όχι μόνο λάπτοπ. Έχω εδώ και τρία χρόνια ένα Dell Latitude E6510 για τη δουλειά μου (προγραμματιστής). Σχετικά ελαφρύ και μαζεμένο, υπέρ-ανθεκτική κατασκευή (πλαίσιο από κράμα μαγνησίου, δεν το πιάνεις από μια γωνία και να στραβώνει!), πανεύκολη πρόσβαση σε ό,τι θες (ψύκτρα, επεξεργαστή - είναι σε socket!, τσιπάκια wifi / κινητής, οτιδήποτε!), χαμηλός θόρυβος και χαμηλές θερμοκρασίες. Και δεν καταλαβαίνει τίποτα στα ζόρια, βλέπε χρήση σαν load generator με 1500 threads και cpu στο 100% για μισή ώρα και βάλε. Το είχα πάρει βέβαια ~1500 ευρώ, αλλά δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Και όταν το αλλάξω, μάλλον πάλι στην ίδια σειρά θα καταλήξω. Έχει και άλλα καλούδια (πχ docks) που διευκολύνουν πολύ τη ζωή (κοτσάρεις και έχεις οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, εξωτερικούς σκληρούς - με ένα κουμπί ξεκοτσάρεις).
-
κορσε, επειδή δεν έχω λεφτά για ξόδεμα, αλλά σύντομα θα χρειαστώ λαποπ για μέτρια χρήση (το υπάρχον 5ετιας μου ψιλοπεθαίνει... και θέλει τουλάχιστον 50 ευρώ για νέα μπαταρία ), θα μου έλεγες όχι σε κάτι τέτοιο ;- 90 έως 100 για ssd + win7 δικά μου , τα λίνουξ θα πάρουν πόδι , βασικά ο υπάρχον σκληρός θα μπει σε θήκη για να γίνει εξωτερικός
με 2ετη εγγύηση dell που από όσο έχω ακούσει ελλάδα είναι καλή
seems fair! Intel Ivy Bridge μέσα οποτε δεν περιμενεις παρατραγουδα με θερμοκρασιες και ρέστα... Απο εκει και πέρα Dell, με το γνωστο καλο support...
Προσωπικα θα αξιολογουσα και αυτο http://www.hpshop.gr/b2c_hpshop/b2c/pd. ... 901E8D8B7A η αυτό http://www.skroutz.gr/s/3491231/HP-Pavi ... 500GB.html όντας λιγότερο ογκωδες,ελαφρυτερο και λίγο better looking. Το ειχα προτεινει στον Blackpug για πλάκα και το πήρε Για να μην με έχει ριξει ως τωρα βιτριολη στην μάπα, μαλλον κάνει την δουλεια του
-
τα έχω πάρει πολύ στραβά τα hp μετά την ενόχληση που έχω περάσει με το υπάρχον hp και την ενοχλητική εξυπηρετησή τους, οπότε από άποψη και μόνο δε ξαναψωνίζω από αυτούς
και δυστυχώς δε μου περισσεύει χρήμα για να πάω σε κάτι καλύτερο που θα θεωρούσα κι εγώ ιδανικό, ακόμα και αυτό που σου λέω ΘΑ το πάρω κάποια στιγμή
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]