-
Και τι να κάνεις, να πάρεις κατευθείαν 26αρι? Ο γείτονας το έκανε για τον γιό του και του πήρε τον πιό μικρό σκελετό XS σε 26άρι για να μπορεί να κάνει τώρα που είναι 1.40. Φυσικά και αυτό θα πάει άχρηστο, γιατί το παιδί θα είναι 1.90 σε 3 χρόνια, οπότε το XS 26άρι θα του κάθεται σαν βαπτιστικό...
-
80 e το ideal, παρα πολυ καλη τιμη . ενα ιδιο στο car.gr το θελει 150.
η πλακα ειναι οτι στην αποθηκη θειου μου ειναι 4 24αρια (ειναι στο χωριο και τα εγγονια του που τα ειχαν μενουν αθηνα) τους ζητησα ενα , και να τους δωσω ενα 26αρι που μου περισσευει , αρνηθηκαν , (ολοι ειναι πανω απο 1,85 και δεν μπορουν να κανουν) μαλιστα ο ενας ηταν στο σπιτι μου και κοιταζε να δει αν περασε στην σχολη , αφου ειδε οτι περασε , πονηρος εγω , ρε δημητρη τι το θες το ποδηλατο δωστο στον μικρο, οχι μωρε ειναι χαλασμενο αλλα θα το φτιαξω και θα κανω οταν θα ερχομαι.
ζητημα να ερθει μια φορα τον χρονο , ζητημα να το φτιαξει. ειμαι σιγουρος οτι καποια μερα θα τα παρει ο παλιατζης.
οι δικοι τους λενε οτι ειναι συναισθηματικα δεμενοι και δεν τα δινουν, τι να πω.
παντως δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 120 για ποδηλατο για 2 χρονια μονο ,επειδη και να θελω να το πουλησω αργοτερα δεν θα μπορεσω ζωντας σε χωριο . -
αν είχες κόρη θα σου έδινα το 24άρι της δικιά μου (ροζ, γυναικείο, MTB)!!
-
Προσπάθησε να πάρεις 26άρι μικρού σκελετού. Αν επιμένεις σε 24άρι, υπάρχουν διάφορες λύσεις.
Ψάξε στα ποδηλατάδικα για 24άρια χωρίς αμορτισέρ και με σιμάνο πλήρες σετ ταχυτήτων (προσοχή έχω δει να έχει σιμάνο λεβιέ ρεβοσίφτ και αγκαούγκα σαζμάν, γι αυτό λέω πλήρες).Μπορείς να βρεις εύκολα με 150-160 ευρώ, και αν πετύχεις αλλαγή μοντέλου ή ειδική προσφορά στοκ ή βιτρίνας η τιμή πέφτει.
Εναλλακτική βου, κοίτα στα σούπερ μάρκετ. Πριν από 15 μέρες πήραμε του μικρού παιδιού 24άρι με πλήρες σιμάνο σαζμάν σε προσφορά ξεστοκαρίσματος από τον Γαλαξία στα 110 ευρώ από 145.Για 2-3 χρονάκια για το εξοχικό είναι άριστο.Μάλιστα πετύχαμε περίπτωση καλή γιατί έχει στριτάδικα λάστιχα όταν το 99,9% έχει τρακτερωτά, και μονό γρανάζι μπροστά, άρα μόνο πίσω ταχύτητες (ο ιδανικός συνδυασμός για την περίπτωσή μου), 7 τον αριθμό.Το φθηνότερο τέτοιο που βρήκα στο ιμπέι ήθελε 220 ευρά με την μεταφορά.
Εναλλακτική γου, υπάρχει στην Αθήνα μαγαζί με 24άρια και 26άρια στοκ με τιμή 100 ευρά. Πληροφορίες με πουμού. Είναι, ενοείται, 100% κινέζικα, σχετικά βαριά, αλλά κάνουν την δουλειά τους για 2-3 χρονάκια. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
αν είχες κόρη θα σου έδινα το 24άρι της δικιά μου (ροζ, γυναικείο, MTB)!!μωρε εχω κορη που ερχεται και θα θελει κι αυτη αν οχι τωρα απο του χρονου
(ο γιος ειναι 9 και η κορη 8 , και οι δυο ποδηλατουν με 20αρι ο γυιος και 16αρι η κορη και ελεγα αμα μπει ο γιος στο 24 αρι να μπει η κορη στο 20αρι αν και 24αρι μαλλον χρειαζεται κι αυτη) αλλα εισαι στην κρητη λιγο μακρυα.
εχουμε και μεγαλυτερη κορη , αλλα αυτη εχει μπει σε 26αρι τωρα πια , συν την γυναικα και εμενα ειναι πολλα ταποδηλατα και τα λεφτα .
ασ πουμε κι εγω θα ηθελα ενα καλο φως οπως αυτα που βλεπω πιο πανω , αλλα σε ποιον να πρωτοπαρω;
dstou θα το εκτιμουσα αν μου εστελνες την διευθυνση του μαγαζιου και τηλ αν ειναι δυνατον -
Με κάνα 10άρικο τον καθένα (μαζί με μπαταρία, στήριγμα τιμονιού και έναν φορτιστή για όλους), μπορείς να πάρεις μονόλεντο φακό με T6-XML των 1600lumens και να είναι όλοι τζετ. Τέτοιον έχω και είναι μιά χαρά για νυχτερινή βόλτα, φωτίζει άνετα 10-15 μέτρα επί 5-6 μέτρα πλάτος.
http://www.ebay.com/itm/Tactical-1600lM ... 53fc30c790
-
asteris ευχαριστω ενδιαφερον , στηριγμα τιμονιου δεν ειδα να εχει ομως
-
http://www.ebay.com/itm/UN3F-New-LED-Bi ... 43be199b83
-
Πώς φωτίζει αυτό; Συγκεντρωτικά, σε ένα σημείο ή διαχέει ωραία το φως; Ρωτάω γιατί το αντίστοιχο μονόλεντο κυλινδρικό Cree φώτιζε πολύ δυνατά σε ένα μόνο σημείο, ενώ στο τριπλό είχε διορθωθεί το πρόβλημα.
Ρε Λευτέρη, μας τρέλανες πάλι. Τι υπερχρόνος ήταν αυτός; Μπορεί μερικοί να απορήσουν για το πώς μια μέση των 20 χλμ/ώρα είναι υπερχρόνος, αλλά η συγκεκριμένη διαδρομή είναι πολύ ζόρικη, με συνεχείς ανηφοροκατηφόρες. Ουσιαστικά, όλο ανεβαίνεις. Ασταμάτητα! Οι κατηφόρες φεύγουν πάρα πολύ γρήγορα, ίσα-ίσα να σου φτιάξει λίγο η ψυχολογία και να δροσιστείς μια στάλα. Και μετά πάλι ατελείωτη ανηφόρα, που δε συγχωρεί. Έχεις ιδέα πόσο έκαναν οι πρώτοι στον αγώνα του Ιουνίου;
-
Μπα, ενιαία φωτίζει, σε όλο το εύρος. Θα κοιτάξω να βγάλω μιά φωτό το βράδυ να την σηκώσω...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
..σήμερα θα κατέβεις καθόλου για καμμιά προπονησούλα προς παραλία μεριά?
-
Παίδες, η κοράκλα μου περπατάει στα 8 χρόνια της. Ήδη εδώ και αρκετούς μήνες κάνει ποδήλατο χωρίς ροδάκια. Έμαθε ισορροπία πάνω σε ένα μικρό, ψιλοχάρχαλο, ποδήλατο made in Jumbo. Θέλω να της πάρω κάτι κάπως καλύτερο. Όταν λέω καλύτερο εννοώ σε αντοχή, ποιότητα. Δεν εννοώ αν θα έχει πάνω ζωγραφισμένη τη barbie, την Dora ή την tinkerbell!!!
Aπόψεις? Για τι budget μπορούμε να μιλάμε?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
..
σήμερα θα κατέβεις καθόλου για καμμιά προπονησούλα προς παραλία μεριά?
Δεν κάνω σχεδόν ποτέ προπονήσεις. Απλώς κάνω όλες μου τις μετακινήσεις μετο ποδήλατο. Χτες και σήμερα έχω κάνει περίπου 108 χλμ αθροιστικά. Ήταν όμως καρπερές μέρες, δεν κάνω τόσα συνήθως. Άντε να κάνω κάνα 20άρι την ημέρα.
Βόλτα-προπόνηση κάνω μόνο στο βουνό με το ΜΤΒ.
Αν κανονιστεί κάποια βόλτα από εδώ μέσα (χώμα ή άσφαλτο), ευχαρίστως να συμμετάσχω. -
έχω μπει στο τρυπάκι να αλλάξω το ποδήλατο ..
ο μοναδικός λόγος είναι ότι έχει αρχίζει κ με κουράζει το μέγεθος των τροχων σε μεγάλες διαδρομές και νομίζω ότι αν πάω σε ένα trekking , θα με βολέψει καλύτερα..
στα υπ' όψιν : 1. http://www.kassimatisbikes.gr/node/1488
2. http://www.kassimatisbikes.gr/node/1490τιμή που λέω να διαθέσω είναι max 550..
ερωτήσεις: 1. ποιες οι ουσιαστικές διαφορές που θα καταλάβω μεταπηδώντας από mtb 26άρι σε trekking?
2. ενδιαφέρεται κανείς για 26άρι mtb σε αρίστη κατάσταση?
3. τι προτείνετε σε αυτά τα λεφτά ? -
Έχεις μπει στο τριπάκι να αλλάξεις ποδήλατο. Κάνε όμως μια σαφέστερη αναφορά στις ακριβείς σου ανάγκες και στις ποδηλατικές σου συνήθειες, καθώς και στο αν βλέπεις να πωρώνεσαι με το άθλημα. Στο αναφέρω γιατί σχεδόν όλοι ξεκίνησαν/με στο χαλαρό και τελικά φτάσαμε σε πολύ πιο πωρωμένο επίπεδο. Συμβαίνει πολύ τακτικά αυτό γύρω μας, οπότε αν νιώθεις ότι προς τα εκεί οδεύεις, καλό θα είναι να το ξέρουμε για να πας κατευθείαν σε κάτι πιο σωστό. Μη δίνεις διπλά λεφτά.
-
εχεις δίκιο δεν εξηγήσα ..
χρήση που θέλω να κάνω είναι 3-4 φορές την εβδομάδα μία χαλαρή διαδρομή εντός πόλης , με max km κάθε φορά καμμιά 30αριά..
επειδή αυτόν τον καιρό κάνω κ διαιτα , προσπαθώ να συνδυάσω διάδρομο (κάνω 3 φορές την εβδομάδα) με το ποδήλατο .
αποκλείω ποδήλατα τύπου κούρσας . θέλω κάποια στιγμή να μπορώ να ανεβωκατέβω και ένα πεζοδρόμιο ή να πατήσω και ένα χώμα..
το 26άρι Giant που έχω είναι φανταστικό ποδήλατο , όμως νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω κ άλλο την τεχνική μου κ την αντοχή μου με κάτι πιο γρήγορο.. -
Τότε δε θες trekking, μάλλον fitness θες. Δηλαδή μιλάμε για ίσιο τιμόνι (είπαμε μακριά από τις κούρσες), αλλά χωρίς μπροστινή ανάρτηση. Χαμηλότερο βάρος, μικρότερο κόστος, μικρότερες απώλειες κατά την οδήγηση. Ασφάλτινο λαστιχάκι και άνετη κύλιση, ξεκούραστη θέση οδήγησης. Αν σπάνια καβαλάς κάνα πεζοδρόμιο και σπάνια πας σε ομαλό χώμα, θα σου έρθει κουτί. Καλή ώρα...
-
Ta 30 km ειναι αρκετα και αν αρχιζεις και πηγαινεις πιο γρηγορα θα πηγαινεις πιο μακρια, και τοτε ειναι που διαπιστωνεις τη χρησιμοτητα του τιμονιου κουρσας.
Αν σε ενδιαφερει στο μελλον να πηγαινεις πιο μακρια, κοιτα και τα cyclocross τα οποια ειναι σχεδον κουρσες, αλλα πανε σε χωματοδρομους μια χαρα και με 35αρι λαστιχο που συνηθως φορανε πηδας και πεζοδρομια.
Εχω ενα τετοιο και με αλλαγη ελαστικων σε 23αρια μεταμορφωνεται σχεδον (μη πεσετε να με φατε) σε κουρσα και με τα 35αρια τρακτερωτα περναω trails.
Ενα παραδειγμα για να δεις πως μοιαζουν...
http://www.evanscycles.com/products/pin ... e-ec039561 -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τότε δε θες trekking, μάλλον fitness θες. Δηλαδή μιλάμε για ίσιο τιμόνι (είπαμε μακριά από τις κούρσες), αλλά χωρίς μπροστινή ανάρτηση. Χαμηλότερο βάρος, μικρότερο κόστος, μικρότερες απώλειες κατά την οδήγηση. Ασφάλτινο λαστιχάκι και άνετη κύλιση, ξεκούραστη θέση οδήγησης. Αν σπάνια καβαλάς κάνα πεζοδρόμιο και σπάνια πας σε ομαλό χώμα, θα σου έρθει κουτί. Καλή ώρα...τωρα μπηκα σε τρελο διλημμα..fitness η trekking..τουλαχιστον εχω καταληξει σε 2 μαρκες (μην ρωτας γιατι ) specialized η scott..θα παω στον κασσιματη που τις φερνει κ τις 2 να καβαλησω να δω ποιο μου καθεται καλα..
Απο ρουχισμο για χειμωνα τι προτεινεις; εχω βρει αντιανεμικο της nike με 38 ευρω αλλα απο κατω δεν ξερω τι. Εχεις να προτεινεις τπτ; -
Για όσους ενδιαφέρονται έχω βάλει το ποδήλατο στις μικρές αγγελίες του φόρουμ ..
για περισσότερες φωτό : http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/4079372/
Η ζωή...ποδήλατο!