-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εχω κανει μετακομιση με λιγοτερα πραγματα... Μαλλον πρεπει να επιβαλεις κανονες.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Δεν παίζει αυτό που λες φίλε μου, όταν μιλάμε για δύο παιδιά και διακοπές, ό,τι βλέπεις στη φωτό είναι το μίνιμουμ...
Πού να έρθουν και τα ποδήλατα να δεις ! -
Α, και να έχετε πάντα υπόψη σας ότι δεν κουβαλάμε πλέον τη μωρουδιακή μπανιέρα ...την οποία προφανώς θα ξαναχρειαστούμε...
Και όμως παίδες, αν αθροίσετε τα συνολικά λίτρα των πραγμάτων αυτών (με χοντρικούς υπολογισμούς), θέλω σχεδόν 2 πορτμπαγκάζ σαν του 7αριού (κοντά στο κυβικό είναι αυτά που βλέπετε). Επειδή φεύγει η εταζέρα και επειδή χώνω σακούλες και πράγματα όπου υπάρχει χώρος, τελικά καταφέρνουν και χωράνε όλα αυτά (ίσως η προοπτική σας μπερδεύει, πραγματικά πλησιάζουν το κυβικό σε όγκο).
Δυστυχώς οι κανόνες μπήκαν για να παραβιάζονται κατ'εξακολούθησιν...
Το μοναδικό που σκέφτομαι και έχετε δίκιο είναι ότι σε 2-3 χρόνια δεν θα χρειάζονται παρκοκρέβατα, καρότσια, μπανιέρες κ.α., άρα ο όγκος θα είναι σαφώς μικρότερος, άρα πιθανότατα η μπαγκαζιέρα θα μείνει άχρηστη στο γκαράζ...γι'αυτό και σκέφτομαι ότι πιθανότατα λύσεις τύπου Thule να είναι τζάμπα λεφτά (εν αντιθέσει με ένα καλό κάθισμα το οποίο το χρησιμοποιείς για 4-5 χρόνια minimum) -
Υπερβολικο σε βρισκω....βαλε ενα προστατευτικο στα πισω καθισματα και φορτωνε μεχρι την οροφη..μια χαρα χωρο εχει το CX..Για το μπανακι υπαρχουν λυσεις που δεν πιανουν χωρο...
http://www.stokke.com/en-gb/movies/bath ... -bath.aspx -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Υπερβολικο σε βρισκω....βαλε ενα προστατευτικο στα πισω καθισματα και φορτωνε μεχρι την οροφη..μια χαρα χωρο εχει το CX..Για το μπανακι υπαρχουν λυσεις που δεν πιανουν χωρο...
http://www.stokke.com/en-gb/movies/bath ... -bath.aspxΓια το μπανάκι το σκέφτομαι, αυτό που έχουμε είναι γκουμούτσα και δεν χωράει πουθενά...πάντως για το συνολικό χώρο πιστέψτε με, πραγματικά δεν χωράνε αυτά που βλέπετε, δεν θέλω να φορτώνω μέχρι τέρμα και να μην έχω ορατότητα πίσω, αλλά και πάλι και αυτό να κάνω, πάλι δεν θα χωρέσουν όλα όσα παίρνουμε πάντα μαζί μας..
-
Κοίτα, αν αισθάνεσαι ...ανασφάλεια, βρες ένα σετ μπάρες και σου δανείζω τη μπαγκαζιέρα μου για να κάνεις δοκιμές .
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Κοίτα, αν αισθάνεσαι ...ανασφάλεια, βρες ένα σετ μπάρες και σου δανείζω τη μπαγκαζιέρα μου για να κάνεις δοκιμές .Κοίτα, άμα έρθει εκείνη η ώρα, μπορεί να ξαναρωτήσω εδώ μέσα αν κάποιος έχει μπαγκαζιέρα και κάθεται. Γιατί να μην βγάλει αυτός (π.χ. εσύ) κάποια λεφτά για κάτι που του είναι άχρηστο πλέον, και εγώ να λύσω το πρόβλημά μου με πολύ λιγότερα χρήματα ?
Για να απαντήσω τις ερωτήσεις σας, συνήθως στο πορτμπαγκάζ βάζω τις βαλίτσες, το παρκοκρέβατο, τη μπανιέρα, όλες τις τσάντες με τα 'διακοποπράγματα', ομπρέλες/ψάθες/ρακέτες/κ.α., βαλιτσάκια laptops και διαφόρων ηλεκτρονικών, συν τα διάφορα τσαντάκια με καλυντικά, μωρουδιακά κλπ. Στο συνοδηγό βάζω καρότσι συν ότι σακούλες μπορώ να χώσω, και διάσπαρτα στο πίσω κάθισμα πάνε όλα τα υπόλοιπα (παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία μωρού κλπ). Αν μάλιστα έχουμε και τίποτα σακούλες/κουτιά/κούτες με τρόφιμα/γάλατα/εξοπλισμό μωρού, αυτά πάνε...όπου μπορώ να τα χωρέσω.
Αν λοιπόν θεωρήσω ότι απλά και μόνο θα χάσω το χώρο πίσω από τα isofix και το χώρο μπροστά (γιατί θα κάθεται εκεί η γυναίκα μου), χωρίς καμία άλλη αλλαγή αυτομάτως χρειάζομαι extra χώρο (χωρίς δηλαδή δεύτερο καρότσι, δεύτερο κρεβάτι κ.α.)...
-
Ποσο ειναι το πρωτο σου παιδι τωρα?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ποσο ειναι το πρωτο σου παιδι τωρα?Έκλεισε τα 2 πριν 2 μήνες, θεωρητικά σε κανά χρόνο περίπου θα έχει μάθει να κοιμάται χωρίς προστασία/κάγκελα (άρα δεν θα χρειάζομαι το παρκοκρέβατο).
-
Φίλε μου, πάλι μόνο ένα καρότσι να υπολογίζεις για του χρόνου...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εχω κανει μετακομιση με λιγοτερα πραγματα... Μαλλον πρεπει να επιβαλεις κανονες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Δεν παίζει αυτό που λες φίλε μου, όταν μιλάμε για δύο παιδιά και διακοπές, ό,τι βλέπεις στη φωτό είναι το μίνιμουμ...
Προφανώς για τον καθένα το 'μίνιμουμ' είναι διαφορετικό αλλά, όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα και συγνώμη αν γίνομαι βαρετός, η εμπειρία μου δείχνει σαφώς μικρότερο μίνιμουμ από το δικό σου (και του The Ace), μεγάλωσαν 2 μωρά και πήγαμε διακοπές σε όλη την Ελλάδα (ΟΚ δεν πήγαμε camping ) με max 300 λίτρα χώρο αποσκευών.
Να δώσω παραδείγματα:
Παρκοκρέβατο πτυσσόμενο -ακόμα καλύτερα δεν πας σε ξενοδοχείο που δεν έχουν δικό τους παρκοκρέβατο (ΠΟΤΕ δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο θέμα, έχουν πάντα)
Μωρουδίστικη μπανιέρα ? Δηλαδή ο νεροχύτης-νιπτήρας εκεί όπου θα πας, με μια καθαρή πετσέτα από κάτω δεν κάνει ?
Καρότσι εγκάρσια στο πάτωμα πίσω από τις μπροστινές θέσεις ή στο χώρο αποσκευών (ανάλογα με το πλάτος του κλειστό) Ε τώρα αν το καρότσι σου είναι μεγέθους ΧΧΧL ε πιο φτηνά θα σου κοστίσει άλλο, πιο μαντζέβελο καρότσι παρά η μπαγκαζιέρα οροφήςΔε θεωρώ τα παραπάνω τρομερές παραχωρήσεις προκειμένου να οδηγώ αυτοκίνητο και όχι φορτηγό.
Πού να έρθουν και τα ποδήλατα να δεις !
Τα ποδήλατα των ενήλικων όντως δεν παλεύονται χωρίς σχάρα οροφής. Των παιδιών εξαρτάται από το χώρο αποσκευών. Σε κάθε περίπτωση ένα κλειδάκι για να βγαίνουν τυχόν βοηθητικές ρόδες και η μπροστινή βοηθάει εξαιρετικά.
-
+1 nass
πατεντες δοκιμασμενες και πετυχημενεςΤη στιγμη που θα αποφασισεις οτι δεν χρειαζεται ολα αυτα τα πραγματα και οτι με λιγο πατεντιαρικη προσεγγιση για τις μερες των διακοπων θα τα καταφερεις, α) θα ανακουφιστεις β) ολα αυτα θα παψουν να ειναι προβλημα
be cool, και τα παιδια γουσταρουν την αλλαγη και το τζερτζελο (ξεβολεμα?) των διακοπων
-
NASS, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είπες έκανα με τα ποδήλατα φέτος (με το Focus, στο Clio ούτε κατά διάνοια ...).
Κατά τα λοιπά, το παρκοκρέβατο δεν το παίρνεις μόνο γιατί πας στο ξενοδοχείο, αλλά γιατί πας και στο σπίτι στο χωριό.
Για την μπανιέρα συμφωνούμε, είναι υπερβολή.
Το καρότσι δεν βολεύει πάντα να είναι 'μπαστούνι' (το λεπτό, εύκολα τακτοποιούμενο που περιγράφεις), γιατί απλά υπάρχουν επιφάνειες, που απλά δεν μπορεί να κινηθεί (χωματόδρομοι, αμμόδρομοι κλπ.), ενώ ένα μωρό δεν βολεύεται στον ύπνο. -
Έγραψα αναλυτικά όσα κουβαλάμε για να δείτε τι εννοώ επακριβώς με τον όρο 'minimum', δηλαδή δεν είναι πράγματα που τα κουβαλάμε έτσι για να έχουμε να λέμε...βέβαια π.χ. οι δύο βαλίτσες θα μπορούσαν να γίνουν μία, ή κάποιες σακούλες με παιχνίδια/βιβλία/κ.α. να μειωθούν, ή να μην κουβαλάμε τρόφιμα (μόνιμο και βασικό μου παράπονο), αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν ως έχουν. Για μπανιέρα, καρότσι και παρκοκρέβατο, μπορεί τελικά να αποφασίσουμε απλώς να πάρουμε από ένα ακόμα, και να τα έχουμε σε μόνιμη βάση στο εκάστοτε εξοχικό, ώστε να μην κουβαλάμε. Α, και ναι η μπανιέρα είναι βασική, ΕΙΔΙΚΑ αν πας σε 'άγνωστο' μέρος με άγνωστους κανόνες υγιεινής. Και όλα αυτά είναι ευκολίες που σου βελτιώνουν τη ζωή, δεν είναι απλώς nice things to have...
Δεν θέλω καν να σκεφτώ πιθανές μετακινήσεις ποδηλάτων, εκεί προφανώς η ειδική βάση στο πίσω μέρος θα είναι εκ των ων ουκ άνευ, αν και έχω δει πλείστες τέτοιες να λύνονται εν κινήσει και να κινδυνεύουν ζωές και λαμαρίνες...
-
Στο σπίτι στο χωριό αγοράζεις ένα παρκοκρέβατο και το αφήνεις εκεί
Για το καρότσι είχα ένα http://www.inglesina.com/en/trip.html, που χώραγε μια χαρά στο χώρο αποσκευών (και άλλα πράγματα στο πάτωμα πίσω από τις μπροστινές θέσεις) και πήγαμε πρακτικά παντού, εκτός άμμου (εκεί αναγκαστικά διπλώνεις το καρότσι και το μωρό αγκαλιά και το ξαναβολεύεις κάτω από κανα αρμυρίκι). Ε τώρα τι να πω, αν το να πηγαίνεις στην άμμο με το μωρό να κοιμάται είναι κριτήριο επιλογής...
@The Ace
Προφανώς your mileage may vary που λένε και όσα είναι για μένα 'ανεκτά' για σένα να είναι 'below minimum'. Απλά προτείνω μια άλλη προσέγγιση εκτός από το να ξεκουβαλάς όλο σου το σπίτι μαζί σου στις διακοπές. Ειλικρινά μετά από τόσα χρόνια το προτιμώ που είχα αυτοκίνητο παρά και δε νομίζω ότι στερήθηκα και κάτι.Hint: μην αφήνεις τη γυναίκα σου να κάνει κουμάντο στο τι θα πάρετε μαζί, πες της και κανά 'όχι'
-
Η κορη μου ειναι τωρα 2 ετων και 5 μηνων...Το παρκοκρεβατο εχουμε να το παρουμε μαζι μας απο πριν κλεισει τα 2 απο τη στιγμη που της ανοιξαμε την κουνια. Παρολο που και αυτο ανοιγει δεν το ηθελε ουτε για πλακα. Επισης στα περισσοτερα ξενοδοχεια ζητας απο πριν κουνια και σου βαζουν χωρις εξτρα χρεωση. Τωρα με το μεγαλο κρεβατι ουτε καν να το δει...εχει προστασια προφανως, αλλα τα μεσημερια την πεφτει και στο δικο μας και στον καναπε...δεν βλεπω τον λογο να χρειαστεις για το μεγαλο παιδι το παρκοκρεβατο, με ενα 3κλινο +παρκοκρεβατο για το μικρο θα εισαι οκ.
Για το καροτσι, κι εμενα παντα αυτο ηταν το προβλημα μου να χωρεσω, αλλα σε μικροτερο χωρο και με λιγοτερη πρακτικοτητα (sedan). Ισως πρεπει να ξαναδεις λιγο τα πραγματα που παιρνετε μαζι και να τα μειωσεις..ειμαι σιγουρος οτι πολλα (ρουχα κυριως, αλλα και παιχνιδια) τελικα δεν τα χρησιμοποιεις και τα κουβαλας αδικα. Αφου κανεις περικοπες τοτε ξαναδες το θεμα και παρε μια μπαγκαζιερα...Ετσι κι αλλιως για ποσες μερες του χρονου θα τη χρειαστεις?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το καρότσι δεν βολεύει πάντα να είναι 'μπαστούνι' (το λεπτό, εύκολα τακτοποιούμενο που περιγράφεις), γιατί απλά υπάρχουν επιφάνειες, που απλά δεν μπορεί να κινηθεί (χωματόδρομοι, αμμόδρομοι κλπ.), ενώ ένα μωρό δεν βολεύεται στον ύπνο.Γιαννη πιθανον λες για τα πολυ μικρα 'μπαστουνια' που δεν ξαπλωνει τελειως η πλατη τυπου Quest. Υπαρχουν και τα λιγο μεγαλυτερα ομως που μια χαρα κανουν απο 0..εμεις με το XT μια χαρα τη βγαλαμε.
Γενικα συμφωνω με nass...ειμαστε λιγο υπερβολικοι..ακομα και για τα παιχνιδια συζητουσα τις προαλλες, καλυτερα να αγορασω κουβαδακια/τσουγκρανες στον προορισμο και να τα αφησω μετα εκει, παρα να αγορασω αλλο αυτοκινητο για να τα χωρεσω!
-
Για το καρότσι έχουμε το PegPerego Pliko Switch, και παρόλο που ο σκελετός είναι 'ομπρέλα' και κλείνει εντελώς, το κάθισμα πιάνει χώρο http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2013/Switch+Four+Completo+%26+Modular. Γι'αυτό και έχω ένα μικρό θέμα που να το βάλω. Πιθανότατα να πάρουμε ένα 'της γιαγιάς' που να κλείνει εντελώς, αλλά και αυτό extra κόστος είναι...
Πάντως με όλα αυτά που λέμε, προκύπτει τελικά η ανάγκη για επιπλέον χώρο ή/και επιπλέον αγορές (είτε δηλαδή 2ο καρότσι/μπανιέρα/κρεβάτι, είτε μπαγκαζιέρα). Γι'αυτό έχω ξεκινήσει από τώρα την 'έρευνα αγοράς' ώστε να είμαι προετοιμασμένος με το νέο έτος για τις σωστές αγορές...
-
Νομίζω πως τον φάγαμε τον άνθρωπο...
Πάνω απ' όλα υγεία και να έρθει με το καλό το παιδάκι και όλα θα βολευτούν, δεν είναι δα και κανένα βουνό το μεταφορικό κομμάτι (όπως το παρουσιάζουμε) . -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
να γιατί λατρεύω (πλέον) τη Ντουμπλάρα
άλλα τόσα έβαλα μεσα και βουρ στον πατσά
αφού σκέφτομαι να τσιμπήσω κι εδώ ενα...
-
Ace,διχτυ ασφαλειας-διαχωρισμου χωρου αποσκευων υπαρχει σαν εξτρα για το CX 7?
Αν ναι, σε βαθος χρονου αξιζει περισσοτερο απο την μπαγκαζιερα (που εχω στην αποθηκη να καθεται)
Το δοκιμασα εφετος με ογκο αποσκευων σαν τον δικο σου,και ισως κατα τι περισσοτερο (4 ενηλικες και ο 20 μηνων γιος μου σε διακοπες 9 ημερων),σε χωρο αποσκευων 420 λιτρα, αλλα απεδεχθην το φορτωμα του station ως αρκετα ψηλα στην οροφη.
Νομιζω πως ειναι χρησιμοτερο να χρησιμοποιησεις τα χρηματα σου για την αγορα σχαρας ποδηλατων στο μελλον
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?