-
Ο χρήστης Vassilis_1 έγραψε:
Να και κάτι σχετικό: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231260611
Ενδέχεται στο μέλλον – σύμφωνα με τη θτε – δια της εξελικτικής οδού, να εμφανισθούν όντα (= ορισμένα εξελιγμένα ζώα, εκτός των πιθηκοειδών, διαφορετικής μορφής μεταξύ τους), έχοντα και αυτά ως κοινό γνώρισμα της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου;
Η Ερώτησή μου έχει σχέση με το μέλλον και εσύ με παραπέμπεις στα δελφίνια. Αυτά ό,τι κάνουν τώρα έκαναν τα ίδια ακριβώς και πριν 5.000 χρόνια. Η νοημοσύνη τους είναι ενστικτώδης και για αυτό δεν προοδεύουν. Άρα, η νοημοσύνη τους δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του ανθρώπου. Αφού είσαστε κολλημένοι με το παρελθόν και θέλετε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, σας έχω έτοιμη μια λίστα εδώ viewtopic.php?f=13&t=24140&start=75#p2852314
με βαρυσήμαντες αιτίες που δικαιολογούν την εξέλιξη.
Διαλέξτε μια από αυτές, βγάζουν πιο πολύ πλάκαΚαι που ξέρεις τι έκαναν τα δελφίνια πριν 5000 χρόνια;
Εμεις είμαστε οι κολλημένοι και όχι εσύ που λες τα ίδια και τα ίδια ψάχνοντας στο ιντερνετ τόπικ για να κάνεις κήρυγμα ; -
Να και κάτι σχετικό: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231260611
Ενδέχεται στο μέλλον – σύμφωνα με τη θτε – δια της εξελικτικής οδού, να εμφανισθούν όντα (= ορισμένα εξελιγμένα ζώα, εκτός των πιθηκοειδών, διαφορετικής μορφής μεταξύ τους), έχοντα και αυτά ως κοινό γνώρισμα της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου;
Η Ερώτησή μου έχει σχέση με το μέλλον και εσύ με παραπέμπεις στα δελφίνια. Αυτά ό,τι κάνουν τώρα έκαναν τα ίδια ακριβώς και πριν 5.000 χρόνια. Η νοημοσύνη τους είναι ενστικτώδης και για αυτό δεν προοδεύουν. Άρα, η νοημοσύνη τους δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του ανθρώπου. Αφού είσαστε κολλημένοι με το παρελθόν και θέλετε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, σας έχω έτοιμη μια λίστα εδώ viewtopic.php?f=13&t=24140&start=75#p2852314
με βαρυσήμαντες αιτίες που δικαιολογούν την εξέλιξη.
Διαλέξτε μια από αυτές, βγάζουν πιο πολύ πλάκαΔεν σε παρέπεμψα στα δελφίνια, τα περί δελφινιών ήταν μια άλλη δημοσίευση σχετκή με το θέμα αλλά όχι απάντηση στην ερώτησή σου. Σου απάντησα ΣΑΦΩΣ σε αυτό που ρώτησες, σειρά σου τώρα να απαντήσεις ΣΑΦΩΣ σε αυτό που ρώτησα εγώ.
Το 'τα δελφίνια έχουν ενστικτώδη νοημοσύνη' ποιός το λέει ? Και τι σημαίνει 'ενστικτώδης νοημοσύνη' ? Το 'δεν προοδεύουν' ποιός το λέει ?
Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νοημοσύνης γνωρίζεις ή έτσι τα λες αυτά ? Για πες μου λοιπόν:
Intelligence has been defined in many different ways including, but not limited to, logic, abstract thought, understanding, self-awareness, communication, learning, having emotional knowledge, retaining, planning, and problem solving.
http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence
ποιά από τα παραπάνω ξέρουμε θετικά ότι ΔΕΝ έχουν τα δελφίνια και άρα γνωρίζουμε θετικά ότι ΔΕΝ είναι νοήμονα.
(Δεν απάντησες, σου υπενθυμίζω, τα δελφίνια είναι παράλληλη συζήτηση)
-
Προφανώς κι έτσι τα λέει...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Περιμένουμε τον 'ειδικό' να απαντήσει και συγκεκριμένα να μας πει πως προέκυψαν μαύροι, κίτρινοι, λευκοί κλπ άνθρωποι από τον Αδάμ και την Εύα.
και οι Έλληνες πως προέκυψαν?; ¿
R U (from) Sirius, bro?
Μάλιστα, προσγειώθηκαν στο Σχηματάρι:
-
Τα δελφίνια πάντως μεταφέρουν χαρακτηριστικά του πολιτισμού τους στους απογόνους τους. Τροφή για σκέψη.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Η Ερώτησή μου έχει σχέση με το μέλλον και εσύ με παραπέμπεις στα δελφίνια. Αυτά ό,τι κάνουν τώρα έκαναν τα ίδια ακριβώς και πριν 5.000 χρόνια.5000 χρόνια είναι ένα nanosecond για τα δεδομένα της εξέλιξης: Γεωλογικός χρόνος
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η Ερώτησή μου έχει σχέση με το μέλλον και εσύ με παραπέμπεις στα δελφίνια. Αυτά ό,τι κάνουν τώρα έκαναν τα ίδια ακριβώς και πριν 5.000 χρόνια.
5000 χρόνια είναι ένα nanosecond για τα δεδομένα της εξέλιξης: Γεωλογικός χρόνος
και τωρα θα σου πει οτι περιπου 6.500 χρονια ειναι η ηλικια του συμπαντος βασει της Βιβλου και θα ανατιναχτεις.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η Ερώτησή μου έχει σχέση με το μέλλον και εσύ με παραπέμπεις στα δελφίνια. Αυτά ό,τι κάνουν τώρα έκαναν τα ίδια ακριβώς και πριν 5.000 χρόνια.
5000 χρόνια είναι ένα nanosecond για τα δεδομένα της εξέλιξης: Γεωλογικός χρόνος
και τωρα θα σου πει οτι περιπου 6.500 χρονια ειναι η ηλικια του συμπαντος βασει της Βιβλου και θα ανατιναχτεις.
Το ότι υπάρχουν ευρήματα που πάνε πίσω μερικά δις χρόνια δεν απασχολούν βέβαια τους ταλιμπαν της εκκλησίας...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι υπάρχουν ευρήματα που πάνε πίσω μερικά δις χρόνια δεν απασχολούν βέβαια τους ταλιμπαν της εκκλησίας...
ο δημιουργός χρησιμοποίησε μεταχειρισμένα υλικά (δευτερο χέρι), ρε μπουμπούνες....ξυπνήστε!!!!!
-
Α δηλαδη εκανε ανακαινιση απλα; Ε σιγα... Αυτο το κανει και ο Σουλης στον ΑΝΤ1.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Είσαι δαρβινιστής ε;
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
:mrgreen:Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Σε κατάλαβα!!!!!
Ου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Αγαπητέ φίλε nass, στην επάνω ερώτηση απαντάς:
'ναι, όχι απλώς ενδέχεται, είναι σίγουρο και μάλιστα πιθανό ότι ήδη συμβαίνει'. Δεν θα μιλάνε Ελληνικά προφανώς αλλά όλα τ΄άλλα που λες ήδη συμβαίνουν και θα ξανασυμβούν και στο μέλλον.
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Ποια είναι αυτά τα όντα = ορισμένα εξελιγμένα ζώα, εκτός των πιθηκοειδών, διαφορετικής μορφής μεταξύ τους, έχοντα και αυτά ως κοινό γνώρισμα της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου, που ήδη συμβαίνει να υπάρχουν και δεν μιλάνε Ελληνικά; (Αν και δεν κάνει θέμα η ερώτησή μου για είδος γλώσσας, αλλά γενικά για ανθρώπινη ομιλία).
Αρχική δημοσίευση από nass
Το 'τα δελφίνια έχουν ενστικτώδη νοημοσύνη' ποιός το λέει ? Και τι σημαίνει 'ενστικτώδης νοημοσύνη' ? Το 'δεν προοδεύουν' ποιός το λέει ?Για τις ερωτήσεις σου θα βρεις βοήθεια από την εποχή του Αριστοτέλη. Ιδού:
http://logioshermes.blogspot.com/2011/0 ... _4113.htmlΜετά από ακριβείς παρατηρήσεις και συνεντεύξεις με ψαράδες του Αιγαίου πελάγους, ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ περιέγραψε τη φυσική ιστορία των δελφινιών με τόσες λεπτομέρειες που είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα. Mα εκπληκτική είναι ακόμη η αναφορά του 'Έλληνα φιλοσόφου στη συμπεριφορά των δελφινιών απέναντι στα παιδιά τους:
Και σε περίπτωση που κάποιο δελφίνι πνίγεται και βυθίζεται τα άλλα θα τρέξουν να το βοηθήσουν
υποστηρίζοντας το στις πλάτες τους και προσπαθώντας να μην το φάνε τα άλλα ζώα.
Όταν ένα δελφίνι γεννιέται, συχνά σπρώχνεται προς την επιφάνεια από τη μητέρα του για να πάρει την πρώτη του ανάσα. Ίσως να οδηγείται από ένστικτο και να συμπεριφέρεται έτσι στο παιδί του και στον άνθρωπο. Πάντως τα σημάδια αυτά οι πρόγονοι μας φαίνεται να μελέτησαν στο έπακρο.Γίνεται λόγος για ένστικτο, και βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν προοδεύουν, από τα εξής: «Μετά από ακριβείς παρατηρήσεις και συνεντεύξεις με ψαράδες του Αιγαίου πελάγους, ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ περιέγραψε τη φυσική ιστορία των δελφινιών με τόσες λεπτομέρειες που είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα.»
Και αυτό το: «είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα.», μη παρερμηνευτεί ότι τάχα έχουν προοδεύσει τα δελφίνια. Αλλά η παραπάνω φράση εξηγείται ως ακολούθως: «είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε (= εξ’ αιτίας ορισμένων ελαχίστων παραλείψεων, από τον Αριστοτέλη), ακόμα και τώρα.» -
Εννοείται ότι η επιστημονική μέθοδος 'μου το πε ο ψαράς' είναι αδιάσειστη
Ακόμα δεν απάντησες στη δική μου ερώτηση και με στεναχωρείς
-
Γίνεται λόγος για ένστικτο, και βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν προοδεύουν, από τα εξής: «Μετά από ακριβείς παρατηρήσεις και συνεντεύξεις με ψαράδες του Αιγαίου πελάγους, ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ περιέγραψε τη φυσική ιστορία των δελφινιών με τόσες λεπτομέρειες που είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα.»
Και αυτό το: «είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα.», μη παρερμηνευτεί ότι τάχα έχουν προοδεύσει τα δελφίνια. Αλλά η παραπάνω φράση εξηγείται ως ακολούθως: «είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε (= εξ’ αιτίας ορισμένων ελαχίστων παραλείψεων, από τον Αριστοτέλη), ακόμα και τώρα.»Δηλαδή εσύ τώρα μας λες ότι από την αρχαία Ελλάδα, η.. πρόοδος στην κατανόηση των δελφινιών δεν έχει προοδεύσει σχεδόν καθόλου ε;
Ε το μαλάκα τον Κουστώ............ Πως να πιστέψεις στην εξέλιξη που έχεις μείνει πίσω σε εξέλιξη............
.....
.....
δηλαδή η.. επιστημονική γνώση της ανθρωπότητας σχετικά με τα δελφίνια είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε σχέση με τους ψαράδες του Αιγαίου στην αρχαία Ελλάδα ε;
παρακαλάω να δω μια φωτογραφία σου......
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
πριν την εξέλιξη... ή μετά...?
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
πριν την εξέλιξη... ή μετά...?
Δεν υπάρχει εξέλιξη λέμε!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εννοείται ότι η επιστημονική μέθοδος 'μου το πε ο ψαράς' είναι αδιάσειστηΜετά από ακριβείς παρατηρήσεις και συνεντεύξεις με ψαράδες του Αιγαίου πελάγους, ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ περιέγραψε τη φυσική ιστορία των δελφινιών με τόσες λεπτομέρειες που είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα.
Αγαπητέ φίλε nass, αυτό το: «είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσθέσουμε, ακόμα και τώρα.», το λένε οι τώρα, οι σημερινοί επιστήμονες, οι οποίοι παρατηρούν τη συμπεριφορά των σημερινών δελφινιών.
Άρα, οι σημερινοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν αυτά που είπαν οι ψαράδες στον Αριστοτέλη.
Συμπέρασμα; Ό,τι έκαναν τα δελφίνια την εποχή του Αριστοτέλη, τα ίδια κάνουν και σήμερα.nass:
Ακόμα δεν απάντησες στη δική μου ερώτηση…Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Ποια είναι αυτά τα όντα = ορισμένα εξελιγμένα ζώα, εκτός των πιθηκοειδών, διαφορετικής μορφής μεταξύ τους, έχοντα και αυτά ως κοινό γνώρισμα της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου, που ήδη συμβαίνει να υπάρχουν και δεν μιλάνε Ελληνικά; (Αν και δεν κάνει θέμα η ερώτησή μου για είδος γλώσσας, αλλά γενικά για ανθρώπινη ομιλία).
Ούτε και εσύ απάντησες στην πάνω ερώτησή μου.
Περί εξέλιξης των ειδών...[Διάσπαση]