-
Ο χρήστης greo έγραψε:
nass η απεργία στην Χαλυβουργία βγηκε παράνομη και καταχρηστική μετά τον 7ο μήνα και κατόπιν εξωφρενικών πιέσεων από εργοδοσία, ΣΚΑΪ, αθενς βόις, Λάππα, μανοσκ και λοιπούς χαρούμενους. Αρα το επιχείρημα ας μπει στη σωστή του διάσταση, η απεργία ήταν νομιμότατη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημά της.Μα δεν το αρνήθηκα αυτό. Τι αλλάζει όμως στη συζήτηση ? Εγώ είπα ότι υπάρχουν και 'κακές' ή 'καταχρηστικές' αν θέλεις απεργίες ή απεργίες χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση (πχ. ΔΕΗ φάση κατεβάζουμε διακόπτες και ας μη συντρέχουν τεχνικοί λόγοι) και ο REALZEUS προτίμησε να το γυρίσει στο 'νόμιμες' απεργίες (γιατί απλά δε θέλει να παραδεχτεί το προφανές, ότι δεν είναι όλες οι απεργίες 'καλές', 'ηθικά δικαιολογημένες', 'αναπόφευκτες' και άλλα αντίστοιχα γιαυτό το γύρισε στο 'νόμιμες' που 'σαι ρε Βουλγαράκη...)
ΟΚ λοιπόν απ΄όταν βγήκε παράνομη και μετά γιατί δεν έληξε αλλά συνέχισε κανα τρίμηνο (αν θυμάμαι καλά) ακόμα ? Τα περί πιέσεων κτλ. τα ακούω βερεσέ στο πλαίσιο της REALZEUS-ιας λογικής περί νόμιμων απεργιών. Και υπάρχει και αντίλογος, έχουμε όλοι διαβάσει πως παίρνονταν οι αποφάσεις για συνέχιση της απεργίας εκείνης προς τα τελευταία της.
Επίσης πολύ εξυπνο να βγαζεις ποσοστά απεργιών επί των εγγεγραμμένων τη στιγμή που στον ιδιο συλλογισμό κρίνεις τη δύναμη των κομμάτων επί των εγκύρων. Νομίζω θα έπρεπε να αποφασίσεις ποια μέθοδο προτείνεις και να προσαρμόσεις την επιχειρηματολογία σου αναλόγως, αλλιώς τα ποστ είναι αστεία.
Το εξήγησα σαφώς και έχει να κάνει με την υποχρεωτική συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, το αστείο είναι που δεν το καταλαβαίνεις.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
απεργίες χωρίς λαϊκή νομιμοποίησηΤι πάει να πεί 'λαϊκή νομιμοποίηση' nass. Πληρώνεις για να έχεις μια υπηρεσία. Και όταν δεν υπάρχει εναλλακτική απο που κι ως που δικαιούται να σου την κόψει ο κάθε τυχαίος.
-
Ότι ξεχνας - βολικά - πως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι παρόντες (οι οποίοι γράφουν την ιστορία όπως λέει το γνωμικό)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εξήγησα σαφώς το σκεπτικό μου. Το να ψηφίσεις στις εκλογές είναι υποχρεωτικό, άρα το '40%' εκφράζει το σύνολο του λαού
Αστειάκια; 37,5% αποχή είχαμε στις τελευταίες εκλογές. http://www.newsbeast.gr/politiki/ekloge ... s-ekloges/
Πάμε πάλι γιατί ούτε συ ούτε ο greo το πιάνετε:
Επειδή η ψήφος στις βουλευτικές είναι υποχρεωτική, το να μην ψηφίσεις δίνει και τυπική και λογική νομιμοποίηση στο όποιο αποτέλεσμα έστω και αν είναι 40% των εγκύρων. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ
Επειδή η συμμετοχή στο σωματείο δεν είναι υποχρεωτική και δεν ισχύουν και ένα ακόμα κάρο προϋποθέσεις (πχ. μυστικότητα, αδιάβλητο), αυτή η λογική νομιμοποίηση δεν ισχύει στην περίπτωση που δεν υπάρχει 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων. Για την τυπική νομιμοποίηση δεν ξέρω, ρωτάω: είναι νομικά υποχρεωμένο μη μέλος σωματείου να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ? Νομίζω πως όχι.Αρα πως είναι ίδιες οι 2 περιπτώσεις, σαφώς και υπάρχει τυπική διαφορά και κατά την άποψή μου και λογική διαφορά.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
nass η απεργία στην Χαλυβουργία βγηκε παράνομη και καταχρηστική μετά τον 7ο μήνα και κατόπιν εξωφρενικών πιέσεων από εργοδοσία, ΣΚΑΪ, αθενς βόις, Λάππα, μανοσκ και λοιπούς χαρούμενους. Αρα το επιχείρημα ας μπει στη σωστή του διάσταση, η απεργία ήταν νομιμότατη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημά της. Επίσης πολύ εξυπνο να βγαζεις ποσοστά απεργιών επί των εγγεγραμμένων τη στιγμή που στον ιδιο συλλογισμό κρίνεις τη δύναμη των κομμάτων επί των εγκύρων. Νομίζω θα έπρεπε να αποφασίσεις ποια μέθοδο προτείνεις και να προσαρμόσεις την επιχειρηματολογία σου αναλόγως, αλλιώς τα ποστ είναι αστεία..θα συμφωνησω φιλε greo οτι η απεργια της Χαλυβουργιας ηταν νομιμη τους πρωτους μηνες, ηταν κ επιβεβλημενη (οι ανθρωποι εχαναν τη δουλεια τους).
Ηταν ομως και ασκοπη και παραλογη. Τι ηθελαν δλδ; Να επανεκκινηθει η οικοδομη; Να ερθει η αναπτυξη; Να κανονισουν τα αφεντικα να φερουν επενδυσεις στη χωρα για να δουλευει το εργοστασιο 3 βαρδιες;
Ειναι σα να κανουν απεργια οι απολυμενοι απο αντιπροσωπεια bentley κ να ζητουν να μη χασουν τη δουλεια τους...
Τελος, ειναι πραγματικα τραγικος ο χρονος που ο πιτσαδορος Αντωνης αποφασισε να 'βαλει ταξη' στην ΥΠΑ. Εκει που πιστευεις πως εχεις δει ολη τη βλακεια αυτου του τσιρκου που εχουμε για κυβερνηση, παντα υπαρχει κι αλλο.
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
nass η απεργία στην Χαλυβουργία βγηκε παράνομη και καταχρηστική μετά τον 7ο μήνα και κατόπιν εξωφρενικών πιέσεων από εργοδοσία, ΣΚΑΪ, αθενς βόις, Λάππα, μανοσκ και λοιπούς χαρούμενους. Αρα το επιχείρημα ας μπει στη σωστή του διάσταση, η απεργία ήταν νομιμότατη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημά της. Επίσης πολύ εξυπνο να βγαζεις ποσοστά απεργιών επί των εγγεγραμμένων τη στιγμή που στον ιδιο συλλογισμό κρίνεις τη δύναμη των κομμάτων επί των εγκύρων. Νομίζω θα έπρεπε να αποφασίσεις ποια μέθοδο προτείνεις και να προσαρμόσεις την επιχειρηματολογία σου αναλόγως, αλλιώς τα ποστ είναι αστεία..
θα συμφωνησω φιλε greo οτι η απεργια της Χαλυβουργιας ηταν νομιμη τους πρωτους μηνες, ηταν κ επιβεβλημενη (οι ανθρωποι εχαναν τη δουλεια τους).
Ηταν ομως και ασκοπη και παραλογη. Τι ηθελαν δλδ; Να επανεκκινηθει η οικοδομη; Να ερθει η αναπτυξη; Να κανονισουν τα αφεντικα να φερουν επενδυσεις στη χωρα για να δουλευει το εργοστασιο 3 βαρδιες;
Ειναι σα να κανουν απεργια οι απολυμενοι απο αντιπροσωπεια bentley κ να ζητουν να μη χασουν τη δουλεια τους...
Τελος, ειναι πραγματικα τραγικος ο χρονος που ο πιτσαδορος Αντωνης αποφασισε να 'βαλει ταξη' στην ΥΠΑ. Εκει που πιστευεις πως εχεις δει ολη τη βλακεια αυτου του τσιρκου που εχουμε για κυβερνηση, παντα υπαρχει κι αλλο.
Εννοεις την απεργια που τους προταθηκε μειωση μισθου οπως στο αντιστοιχο εργοστασιο στο Βολο αλλα 'μπηκε δυναμικα στον αγωνα το ΠΑΜΕ', 'εργατη μη σκυβεις το κεφαλι, Ω και παλη' και μετα απολυθηκαν ολοι? και πληρωναν και τις ζημιες στο εργοστασιο?
Τωρα ειναι καλυτερα, για ρωτηστε τους...ΥΓ δεδομενου του εκβιασμου που εξ ορισμου θα κανανε απο την ΥΠΑ, με απεργιες κλπ, τωρα τους γυριζει μπουμερανγκ. Θεια δικη (αστειο) για ολες τις αλλες φορες που το εκαναν για πλακα τετοια εποχη επειδη ακριβως θα ειχε μεγαλυτερο leverage. Αντιστοιχα και για τους εκπαιδευτικους το ιδιο εγινε.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ο μεγαλύτερος καρκίνος στην Ελλάδα είναι ο πάσης φύσεως συνδικαλισμός..
Οκ με την γνωμάτευση. Πες όμως και την ορθή εναλλακτική?
οι συνδικαλιστές πρέπει να είναι εργαζόμενοι, και όχι κηφήνες.
Δεν πρέπει να υπάρχει ένας Φωτόπουλος, μα μια επιτροπή της οποίας τα μέλη θα είναι εκλεγμένα με κληρωτίδα.
Το παλαιότερο μέλος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να αντικαθίσταται με κληρωτίδα, ούτος ώστε να υπάρχει ανανέωση ιδεών και να μην τα ‘πιάνουν’, ούτε να ‘πιάνονται’!.
Θα συνεδριάζουν μι εργάσιμες ώρες.
Θα ζητήσουν από τον επιχειρηματία, μια αίθουσα να συνεδριάζουν, και θα την έχουν. Δεν θα έχουν πολυκατοικία γραφείων, συνδιαλλαγής και παραβατικότητας, μάλιστα πληρωμένα από την υπηρεσία, εις βάρος του καταναλωτή, που αντί βελτίωση της παροχής, βλέπει αυξήσεις…..
Όποιος θέλει να απεργεί, έχει αναφαίρετο δικαίωμα διεκδικήσεων, όπως αναφαίρετο δικαίωμα έχει και αυτός που θέλει να εργαστεί. Τώρα εάν μπορεί με τους λιγότερους να λειτουργήσει η επιχείρηση, ή ο οργανισμός, είναι άλλο θέμα. Κάποια δουλειά να κάνουν θα έχουν.
Τώρα σε περίπτωση απόφασης απεργίας, αυτοί δεν επιτρέπετε να παρενοχλεί άλλες ομάδες εργαζομένων, κλίνοντας δρόμους, και κλίνοντας εισόδους εργοστασίων. Αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό. Όπως παράνομο είναι η συνοδοιπορία σε απεργούς, κλίνοντας άλλες επιχειρήσεις. Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζετε μετά απόφαση δικαστηρίου, άμεσα από τα ΜΑΤ.
Πάντα περνάμε πρώτη με 30 Αυγούστου άδεια, μα είχαμε πολύ δουλειά, και από 25 του Ιούλη, τους είπα ότι θα φύγουμε 10 +10 το Σεπτέμβρη, 26 ξεκίνησαν απεργία, 27 και μέχρι 27 Αυγούστου, έκανα Lockout, και δεν πληρώθηκαν 1 μήνα, όπως ο νόμος όριζε τότε. Απείργησε το αφεντικό………
Μα είχα γίνει σκυλί, και το πλήρωσαν ακριβά.
Αυτά τα ολίγα.
Α. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα δεν το αρνήθηκα αυτό. Τι αλλάζει όμως στη συζήτηση ? Εγώ είπα ότι υπάρχουν και 'κακές' ή 'καταχρηστικές' αν θέλεις απεργίες ή απεργίες χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση (πχ. ΔΕΗ φάση κατεβάζουμε διακόπτες και ας μη συντρέχουν τεχνικοί λόγοι) και ο REALZEUS προτίμησε να το γυρίσει στο 'νόμιμες' απεργίες (γιατί απλά δε θέλει να παραδεχτεί το προφανές, ότι δεν είναι όλες οι απεργίες 'καλές', 'ηθικά δικαιολογημένες', 'αναπόφευκτες' και άλλα αντίστοιχα γιαυτό το γύρισε στο 'νόμιμες' που 'σαι ρε Βουλγαράκη...)Νάσο μην μπερδεύεσαι. Το κατέβασμα του διακόπτη δεν είναι απεργία, είναι εκβιασμός. Απεργία είναι το να μην πάνε οι εργαζόμενοι στην δουλειά τους και όχι να σαμποτάρουν τον οργανισμό. Επίσης κατέβασμα διακόπτη δεν θυμάμαι τα τελευταία 15-20 χρόνια. Οι ελεγκτές της ΥΠΑ δεν είπαν ότι θα πάνε να καταλάβουν το αεροδρόμιο ή να σπάσουν το ραντάρ. Είπαν ότι δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι απεργία και έχουν δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο κιόλας, να το κάνουν. Την ευθύνη την φέρει η κυβέρνηση. Αν ήθελε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον τουρισμό, θα έπρεπε να κάνει αυτή την κίνηση εκτός τουριστικής σεζόν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νάσο μην μπερδεύεσαι.A εγώ μπερδεύομαι ?
Το κατέβασμα του διακόπτη δεν είναι απεργία, είναι εκβιασμός. Απεργία είναι το να μην πάνε οι εργαζόμενοι στην δουλειά τους και όχι να σαμποτάρουν τον οργανισμό.
Παράξενο εκείνοι 'απεργία' το λένε. Βρε μπας και μπερδεύονται αυτοί ?
Την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. ... Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα όπλα, όλα τα μέσα που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στη φαρέτρα του» με τις πληροφορίες να μην αποκλείουν μπλακ άουτ και διακοπή λειτουργίας ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων. Η εκκίνηση πάντως των κινητοποιήσεων θα γίνει με καταλήψεις.
http://www.econews.gr/2012/10/01/genop-dei-apergia-oct12/
(Οκτώβριος 2012 οπότε δεν είναι 'τα τελευταία 15-20 χρόνια')
Οι 'καταλήψεις' είναι απεργία ή εκβιασμός ? Νόμιζα ότι απεργία είναι να μην πηγαίνεις στη δουλειά σου, όχι να την καταλαμβάνεις.
Κάνε google έχει ένα σωρό τέτοια βαριέμαι να τα παραθέτω
Οπότε ουσιαστικά μου απαντάς: υπάρχουν καλές και κακές απεργίες, απλά τις κακές εγώ τις λέω 'κακές απεργίες' ενώ εσύ δεν τις λες 'απεργίες' αλλά 'εκβιασμούς' κτλ.
Οι ελεγκτές της ΥΠΑ δεν είπαν ότι θα πάνε να καταλάβουν το αεροδρόμιο ή να σπάσουν το ραντάρ. Είπαν ότι δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι απεργία και έχουν δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο κιόλας, να το κάνουν. Την ευθύνη την φέρει η κυβέρνηση. Αν ήθελε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον τουρισμό, θα έπρεπε να κάνει αυτή την κίνηση εκτός τουριστικής σεζόν.
Το τελευταίο είναι σωστό.
Και ναι, είναι δικαίωμά τους να κάνουν απεργία.
Και δικό μου δικαίωμα ως πολίτη που τους πληρώνω να συνταχθώ μαζί τους, αν τα αιτήματά τους είναι λογικά και δίκαια, ή απέναντί τους, αν πχ. απεργούν προκειμένου να μην απολυθούν 300 κηφήνες, ιδιαίτερα αν προέρχονται από την πρώην ΟΑ (ΟΚ απίθανο αυτό η συμμαθήτρια μου μου είχε πει ότι τους θεωρούν μεγάλους κηφήνες )
Το πρόβλημα είναι ότι τόσα χρόνια γινόντουσαν απεργίες για ψύλλου πήδημα οπότε η απεργία ως (ύστατο!) μέσο αγώνα έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://www.econews.gr/2012/10/01/genop-dei-apergia-oct12/(Οκτώβριος 2012 οπότε δεν είναι 'τα τελευταία 15-20 χρόνια')
Οι 'καταλήψεις' είναι απεργία ή εκβιασμός ? Νόμιζα ότι απεργία είναι να μην πηγαίνεις στη δουλειά σου, όχι να την καταλαμβάνεις.
Κάνε google έχει ένα σωρό τέτοια βαριέμαι να τα παραθέτω
Οπότε ουσιαστικά μου απαντάς: υπάρχουν καλές και κακές απεργίες, απλά τις κακές εγώ τις λέω 'κακές απεργίες' ενώ εσύ δεν τις λες 'απεργίες' αλλά 'εκβιασμούς' κτλ.
Δεν κατέβηκε όμως διακόπτης. Προσωπικά δεν θυμάμαι τα τελευταία 15 χρόνια να έχει κατέβει διακόπτης. Ίσως κάνω λάθος βέβαια.
Η λέξη απεργία είναι αυτεξήγητη. Σημαίνει την αποχή από την εργασία. Όλα τα άλλα είναι τσαμπουκάδες. Δεν θα μπω στην συζήτηση αν είναι καλοί ή κακοί τσαμπουκάδες γιατί συνήθως τους τσαμπουκάδες τους ξεκινάει ο εργοδότης.Το πρόβλημα είναι ότι τόσα χρόνια γινόντουσαν απεργίες για ψύλλου πήδημα οπότε η απεργία ως (ύστατο!) μέσο αγώνα έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Μόνο εγώ (ή έστω όλοι εμείς οι αριστεροί) χαίρομαι όταν βλέπω κάποιον να αντιδράει στην λαίλαπα των μέτρων που μας έχουν γονατίσει; Οι λοιποί το θεωρείτε ριζοσπαστισμό που πρέπει να παταχθεί ωσάν άλλος κομμουνιστικός κίνδυνος; Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή βέβαια αλλά 8, για να μην πω 9, στις 10 φορές ο θιγμένος είναι ο εργαζόμενος. Δεν είναι ούτε το κράτος-εργοδότης, ούτε ο ιδιώτης-εργοδότης.
-
In other news:
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στη Σαντορίνη
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στη Σαντορίνη
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός που δέχτηκε σφαίρα στο πόδι από άγνωστο που καταζητείται τέθηκε...σε διαθεσιμότητα όπως και ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μαζί του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα, οι δύο αστυνομικοί, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο των Φηρών στη Σαντορίνη, μετά από νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί προκλήθηκαν από δύο άτομα και διαπληκτίστηκαν μαζί τους λεκτικά.
Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν και οι τέσσερις.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και όταν αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους, ο 40χρονος δράστης ''τράβηξε'' πιστόλι και τους απείλησε.
Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να τραυματίσει τον 29χρονο αστυνομικό στο δεξί μηρό. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Οι δύο αστυνομικοί, ήταν αποσπασμένοι από την Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.
Από την αστυνομία έχει συλληφθεί, ένας 39χρονος, ενώ αναζητείται άλλος ένας 40χρονος. Και οι δύο κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, σε βάρος δύο αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.
http://www.thestival.gr/police/item/115 ... -santorini
-
Ποιές απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια είχαν το προσδοκώμενο για τους εμπνευστές της αποτέλεσμα ?
Αυτές που μου έρχονται στο μυαλό είναι όσες έχουν να κάνουν με διαφύλαξη συντεχνιακών και εν πολλοίς απαράδεκτων προνομίων, πχ. των βυτιοφόρων.
Ολες οι άλλες, που ήταν σχετικές με απολύσεις, μείωση επιπέδου ζωής κτλ. δηλ. όντως εναντίον της λαίλαπας κτλ. που λες, πήραν από τα 3 το μακρύτερο.
Χαμός για ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΥΠΑ κτλ. απίστευτες συντεχνίες.
Από την άλλη ποιός ασχολείται με Χαλυβουργία κτλ. και εν γένει τους 1.5 εκατομμύριο απολυμένους χωρίς δόντι... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιές απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια είχαν το προσδοκώμενο για τους εμπνευστές της αποτέλεσμα ?Νάσο απλησίαστοι οι δικαστικοί, εφοριακοί και τελωνιακοί. Και τα ΔΙΒΕΤ και τα ΔΕΤΕ ... πολλά λεφτά.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100084_23/08/2011_453500 -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιές απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια είχαν το προσδοκώμενο για τους εμπνευστές της αποτέλεσμα ?Αυτές που μου έρχονται στο μυαλό είναι όσες έχουν να κάνουν με διαφύλαξη συντεχνιακών και εν πολλοίς απαράδεκτων προνομίων, πχ. των βυτιοφόρων.
Ολες οι άλλες, που ήταν σχετικές με απολύσεις, μείωση επιπέδου ζωής κτλ. δηλ. όντως εναντίον της λαίλαπας κτλ. που λες, πήραν από τα 3 το μακρύτερο.
Από την άλλη ποιός ασχολείται με Χαλυβουργία κτλ. και εν γένει τους 1.5 εκατομμύριο απολυμένους χωρίς δόντι...Όλοι ασχολούμαστε με την ανεργία και την φτώχεια Νάσο. Από την ψήφο μας, ως τις διάφορες διαδηλώσεις. Το ότι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα όλα αυτά ενισχύει το επιχείρημα των κομμουνιστών πως το παρών σύστημα πνέει τα λοίσθια.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιές απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια είχαν το προσδοκώμενο για τους εμπνευστές της αποτέλεσμα ?Αυτές που μου έρχονται στο μυαλό είναι όσες έχουν να κάνουν με διαφύλαξη συντεχνιακών και εν πολλοίς απαράδεκτων προνομίων, πχ. των βυτιοφόρων.
Από την άλλη ποιός ασχολείται με Χαλυβουργία κτλ. και εν γένει τους 1.5 εκατομμύριο απολυμένους χωρίς δόντι...ασχοληθηκε αυτος που εκανε καταληψη και βοηθησε να βρεθουν στον δρομο πιο νωρις οι εργαζομενοι.
οσο βλεπουμε σε καθε συγκεντρωση να καταβαινουν στον δρομο 3 γκρουπ και οχι ενα δεν υπαρχει περιπτωση να δουμε ασπρη μερα, τα ιδια προβληματα εχει ο δεξιος, ο αριστερος και ο κεντρωος, ο δημοσιος υπαλληλος και ο ιδιωτικος, γιατι να εχουμε 3 διαφορετικες συγκεντρωσεις για τον ιδιο λογο και αιτια καθε φορα? -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Ποιές απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια είχαν το προσδοκώμενο για τους εμπνευστές της αποτέλεσμα ?
Αυτές που μου έρχονται στο μυαλό είναι όσες έχουν να κάνουν με διαφύλαξη συντεχνιακών και εν πολλοίς απαράδεκτων προνομίων, πχ. των βυτιοφόρων.
Από την άλλη ποιός ασχολείται με Χαλυβουργία κτλ. και εν γένει τους 1.5 εκατομμύριο απολυμένους χωρίς δόντι...ασχοληθηκε αυτος που εκανε καταληψη και βοηθησε να βρεθουν στον δρομο πιο νωρις οι εργαζομενοι.
οσο βλεπουμε σε καθε συγκεντρωση να καταβαινουν στον δρομο 3 γκρουπ και οχι ενα δεν υπαρχει περιπτωση να δουμε ασπρη μερα, τα ιδια προβληματα εχει ο δεξιος, ο αριστερος και ο κεντρωος, ο δημοσιος υπαλληλος και ο ιδιωτικος, γιατι να εχουμε 3 διαφορετικες συγκεντρωσεις για τον ιδιο λογο και αιτια καθε φορα?Καλή ερώτηση. Η απάντηση είναι πως ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Φαίνεται και μέσα από το φόρουμ αυτό.
-
Υπάρχει η επιστράτευση, για χώρους εθνικής ασφάλειας, και κοινωνικού αγαθού.
Στον πύργο έλεγχου έχει ξαναγίνει.
Αναιρείς και επαναφέρεις της άδειες.
Χρεώνεις τους συνδικα-λιστές σε «παρακίνηση εκτρόπων», και τους μαντρώνεις. Λόγο φόρτου εργασίας και αδειών των δικαστικών, πάμε για Οκτώβριο οι δικάσιμες…. αυτοφώρου και βλέπουμε.
Μα πέστε μου δεν είναι προδότες όταν μπλοκάρουν το μόνο έσοδο τον τουρισμό?. Δεν πρέπει αυτούς να τους κάνουμε σουβλάκια, και να ταΐσουμε τα σκυλάκια?. Και σίγουρα όχι τους του ΚΚΕ, διότι θα πάθουν σαλμονέλα……..Καλέ μου Δια, δεν σε μετράω για σταλινιστή, δεν θέλω να το πιστέψω, λογοτεχνείς ΝΑΙ μαζί σου, αδελφός είσαι!. Μα η καημένη η Ελλάδα, ελάχιστα περιθώρια έχει, και μόνον από εμάς!. Αλλιώς ή θα γίνουμε κινεζάκια, ή Ρωσάκια, ή μερκλάκια, ή ολανακια, ή Αμερικανάκια. Αφού πάντα είχαμε πουστάρες πολιτικούς και μπουρδέλα ψηφοφόρους?. Όσο για αντιπολιτεύσεις?. Δεν μπορώ να σκεφτώ βρομερότερο ουσιαστικό στην ελληνική……..
Αυτός ο επιχειρηματίας στην Χαλκιδική, ο κλέφτης, ο απατεώνας, ο ανθέλληνας, γιατί δεν τον έχουν ‘παλουκώσει’ ακόμα στην κεντρική πλατεία…..
Α. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Νάσο απλησίαστοι οι δικαστικοί, εφοριακοί και τελωνιακοί. Και τα ΔΙΒΕΤ και τα ΔΕΤΕ ... πολλά λεφτά.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100084_23/08/2011_453500όσες έχουν να κάνουν με διαφύλαξη συντεχνιακών και εν πολλοίς απαράδεκτων προνομίων
-
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αργά το μεσημέρι ο διοικητής του αστ.τμήματος Κασσανδρείας για την υπόθεση του μαγαζιού που τραγουδούσε ο Κιάμος, έτσι γρήγορα και άμεσα όμως πρέπει να λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις το μπουρδέλο, όχι μόνο όταν πέφτει πολύ κράξιμο, δεν μπορεί να αυθερετεί ο κάθε μπατσούλης επειδή του ρίχνουν οι μαγαζάτορες ένα ξεροκόματο, 2 μπουκάλια ουϊσκυ και 2 γκόμενες.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]