-
Μη τα πειράζεις, σε λίγο καιρό θα σκληρύνει η μπογιά.
Δεν ξέρω γιατί μερικές φορές η μπογιά μένει μαλακή και πρέπει να περάσουν μήνες μέχρι να σκληρύνει. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ευχαριστώ!
Μετά από ψάξιμο βρήκα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα βύσματα που προτείνει παραπάνω ο tractioner:
http://content.fischer.de/cbfiles/fisch ... _%23V1.pdfΚαι για τα κλασικά βύσματα εδώ:
http://content.fischer.de/cbfiles/fisch ... _%23V1.pdfΈνας πολύ καλός οδηγός που περιέχει όλους (ή σχεδόν όλους) τους τρόπους στερέωσης σε όλα τα υλικά.
http://www.fischer.gr/PortalData/19/Res ... ewseis.pdf
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Με την ευκαιρία, θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
Βάφω το τελευταίο διάστημα (στον ελεύθερο χρόνο μου) τα σιδερένια κάγκελα του σπιτιού. Τα κάγκελα ήταν σε άθλια κατάσταση, οπότε τα έτριψα και τα πέρασα από πάνω μίνιο. Για να ταιριάζει με το χρώμα των υπόλοιπων διαμερισμάτων αγόρασα βαφή Vitex Heavy Metal Silicon (http://www.vitex.gr/metalic_surfaces_final_002.php), η οποία είναι κάτι αντίστοιχο του Hammerite. Έβαψα λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα το ένα μπαλκόνι, με δύο χέρια από την συγκεκριμένη μπογιά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναφέρει επάνω της.
Βγαίνοντας σήμερα στο μπαλκόνι για να κάνω κάποιες μικροδιορθώσεις, διαπίστωσα πως πιάνοντας την κουπαστή, η μπογιά έκανε ζάρες. Όσο σκέφτομαι τον κόπο που έχω κάνει για να τα τρίψω, και να τα βάψω, τόσο τρελαίνομαι!!! Αύριο θα προσπαθήσω να διορθώσω το σημείο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα θα παραμείνει.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Μπορώ να κάνω κάτι για να το αντιμετωπίσω, ή τζάμπα όλος ο κόπος μου;
εχω ακουσει ακομα και για ελλατωματικες παρτιδες μπογιων που δεν στεγνωνουν.Τι να σου πω,εισαι σιγουρος οτι εβαψες με την σωστη ποσοτητα και δεν εβαλες πολυ παραπανω χοντρη στρωση μπογιας?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οι κλασσικές 'παλιές' ψηστιέρες, ψήνουν πράγματι πολύ καλά, θέλουν όμως απλά προσοχή και τακτικό καθάρισμα, γιατί έχει τύχει σε γνωστή μας να πάρουν φωτιά τα καμένα λάδια που είχαν κολλήσει στο εσωτερικό της συσκευής, λόγω χρήσης.Με την ευκαιρία, θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
Βάφω το τελευταίο διάστημα (στον ελεύθερο χρόνο μου) τα σιδερένια κάγκελα του σπιτιού. Τα κάγκελα ήταν σε άθλια κατάσταση, οπότε τα έτριψα και τα πέρασα από πάνω μίνιο. Για να ταιριάζει με το χρώμα των υπόλοιπων διαμερισμάτων αγόρασα βαφή Vitex Heavy Metal Silicon (http://www.vitex.gr/metalic_surfaces_final_002.php), η οποία είναι κάτι αντίστοιχο του Hammerite. Έβαψα λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα το ένα μπαλκόνι, με δύο χέρια από την συγκεκριμένη μπογιά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναφέρει επάνω της.
Βγαίνοντας σήμερα στο μπαλκόνι για να κάνω κάποιες μικροδιορθώσεις, διαπίστωσα πως πιάνοντας την κουπαστή, η μπογιά έκανε ζάρες. Όσο σκέφτομαι τον κόπο που έχω κάνει για να τα τρίψω, και να τα βάψω, τόσο τρελαίνομαι!!! Αύριο θα προσπαθήσω να διορθώσω το σημείο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα θα παραμείνει.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Μπορώ να κάνω κάτι για να το αντιμετωπίσω, ή τζάμπα όλος ο κόπος μου;
Ναι μου εχει τυχει, ηθελε περισσοτερο αραιωμα μαλλον
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Αναγκαστικά θα περιμένω τώρα.
Αραίωση ήθελε πολύ λίγη, 5% μόλις, και φρόντιζα στο περίπου να το αραιώνω πάντα. Τα υπόλοιπα μπαλκόνια δεν βλέπω να τα κάνω 2ο χέρι.
Εντωμεταξύ ούτε να το τρίψεις για να το διορθώσεις μπορείς, γιατί η μπογιά είναι σιλικονούχα και γίνεται ακόμη χειρότερο αν το δοκιμάσεις.
-
Γνωρίζει κάποιος να με συμβουλέψει ποιό είναι το ποιό κατάλληλο πότισμα για γκαζόν και λαχανόκηπο ;;;
(περιοχή με πολύ έντονη υγρασία νωρίς το πρωί/βράδυ και πολλή ηλιοφάνεια με ζέστη την υπόλοιπη ημέρα τώρα το καλοκαίρι)Υπάρχει εγκατεστημένος εγκέφαλος με μπόλικες ρυθμίσεις αλλά κάπου έχασε τον προγραμματισμό του, κάπου ο εγκαταστάτης του αποδείκτηκε λαμόγιο και την έκανε με ελαφρά εδώ και καιρό διά την αλλοδαπήν...
Ο εγκέφαλος ελέγχει 4 ηλεκτροβάνες, 3 εκ των οποίων ποτίζουν μόνο το κομμάτι με το γκαζόν ενώ η τέταρτη ποτίζει ένα γύρω παρτέρια με διάφορα λουλούδια και έναν λαχανόκηπο.Κάποιος μου πρότεινε για το γκαζόν πολλές φορές από λίγο αλλά γενικά έχω χαθεί.
Γνωρίζει κανένας σχετικά ;;; -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος να με συμβουλέψει ποιό είναι το ποιό κατάλληλο πότισμα για γκαζόν και λαχανόκηπο ;;;
(περιοχή με πολύ έντονη υγρασία νωρίς το πρωί/βράδυ και πολλή ηλιοφάνεια με ζέστη την υπόλοιπη ημέρα τώρα το καλοκαίρι)Υπάρχει εγκατεστημένος εγκέφαλος με μπόλικες ρυθμίσεις αλλά κάπου έχασε τον προγραμματισμό του, κάπου ο εγκαταστάτης του αποδείκτηκε λαμόγιο και την έκανε με ελαφρά εδώ και καιρό διά την αλλοδαπήν...
Ο εγκέφαλος ελέγχει 4 ηλεκτροβάνες, 3 εκ των οποίων ποτίζουν μόνο το κομμάτι με το γκαζόν ενώ η τέταρτη ποτίζει ένα γύρω παρτέρια με διάφορα λουλούδια και έναν λαχανόκηπο.Κάποιος μου πρότεινε για το γκαζόν πολλές φορές από λίγο αλλά γενικά έχω χαθεί.
Γνωρίζει κανένας σχετικά ;;;Στις χοντρές ζέστες και αν δεν θέλεις να πατάς το απόγευμα, βράδυ και δεν έχεις θέμα με τα κουνούπια βάζεις δυο φορές την ημέρα απο 10 με 15 λεπτά. Πχ 3 το βράδυ και 3 το μεσημέρι παρότι αρκετό απο το μεσημεριανό νερό παει χαμένο.
Αλλιώς μπορείς να του κανείς μια πασπαλιτσα το βράδυ πριν κοιμηθεις για λίγο και μετα το βράδυ κανονικα το 15λεπτο.
Υπάρχει επίσης ένα πολυ καλό λίπασμα (ολλανδικο νομίζω) χωρίς Χ στο κουτί που μυρίζει κοπρια και βοηθάει πολυ.
Είμαι τυχερός και το γκαζόν μου ειναι παρά πολυ καλό και χωρίς κηπουρό. -
Σιδηροκατασκευγ δεκαετιας για υποστεγο αρχιζει να ζηταει βαψιμο. Εχει μικρα σκασιματα μπογιας σε ορισμενα σημεια καθως και σταλαγματιες απο σκονες κλ λογω υγρασιας το χειμωνα.
Πυελω να τη βαψω απο καφε κατι σε λευκο.
Παιρνω λαδομπογια και βαφω? να τριψω τα σημεια της σκουριας φτανει? στην απο πανω πλευρα που ειναι η λαμαρινα δεν εχω προσβαση για τυχον σκουριες ή απαιτηση για βαφη. Οταν πρωτοβαφτηκε ηταν ανευ λαμαρινας. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Γνωρίζει κανένας σχετικά ;;;Για γκαζόν, στις 6 το πρωί, μία φορά από 10-15 λεπτά. Στις 8 που θα σηκωθείς, σκάψε μιά τρύπα βάθους 15-20 εκατοστών και δες αν ειναι βρεγμένη στον πυθμένα της. Αν όχι, ανέβασε λίγο-λίγο τον χρόνο, έως ότου δεις νερό σε αυτό το βάθος. Αν το χώμα είναι αμμώδες, θα ποτίζεις 4-5 φορές την βδομάδα. Αν είναι αργιλώδες, 2-3. Αν έχει καύσωνα (πάνω από 32-33) και είσαι βόρεια και έχεις ψυχρόφιλο (festuca), ρίχνε για ένα λεπτό κάθε ώρα από τις 1 έως τις 4 το μεσημέρι, να δροσίζεις το φύλλωμα. Δεν ποτίζουμε απόγευμα να μην πλακώσουν τα ωίδια, ούτε ποτίζουμε παραπάνω από ότι πρέπει για τον ίδιο λόγο. Όχι σε μικρά-συχνά ποτίσματα, έτσι ποτίζουμε επιφανειακά και δίνουμε ώθηση στα ζιζάνια. Δεν κουρεύουμε κάτω από 4εκ (5 για τα ψυχρόφιλα).
Για μπαξέ ας πει άλλος, πιό έμπειρος μπαξεβάνης...
-
Για μπαξε ειναι σημαντικο το ποτισμα να γινεται συγκεκριμενη ωρα και σε συγκεκριμενη ποσοτητα. Εγω εχω βαλει αυτοματο ποτισμα με σταλλακτες σε καθε ριζα και το εχω ρυθμισει να ποτιζει ξημερωματα για 20 λεπτα. Μεχρι στιγμης δεν εχω θεμα αν και το απογευμα το βλεπει πολυ ο ηλιος.
Για το γκαζον βλεπεις και κανεις, οπως σου εγραψε ο Asteris. Προτιμησε τις πρωτες πρωινες ωρες για ποτισμα για περιπου 15 λεπτα.
-
Πηρα μια πετσετοκρεμαστα για να αντικαταστησω το σωμα στο μπανιο. Τη δουλεια θα τη κανω με ενα φιλο μου που σκαμπασει απο καλοριφερ αλλα δεν εχει ξαναβαλει πετσετοκρεμαστρα. Αναρωτιεμαι πως πρεπει να συνδεθει υδραυλικα. Εχω δει να τις συνδεουν απο κατω, τοσο εισοδο αλλα και εξοδο. Ποιο λογικονδεν ειναι ομως να συνδεθει στη πανω πλευρα η εισοδος ζεστου και κατω διαγωνια η εξοδος κρυου νερου?
-
Απο κατω φυσικά μεσω διακοπτη μονοσωληνιου,θα γινεται εισ-εξ.νερου.
Να ξέρεις επισης οτι δεν εχουν καλη απόδοση.. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Πηρα μια πετσετοκρεμαστα για να αντικαταστησω το σωμα στο μπανιο. Τη δουλεια θα τη κανω με ενα φιλο μου που σκαμπασει απο καλοριφερ αλλα δεν εχει ξαναβαλει πετσετοκρεμαστρα. Αναρωτιεμαι πως πρεπει να συνδεθει υδραυλικα. Εχω δει να τις συνδεουν απο κατω, τοσο εισοδο αλλα και εξοδο. Ποιο λογικονδεν ειναι ομως να συνδεθει στη πανω πλευρα η εισοδος ζεστου και κατω διαγωνια η εξοδος κρυου νερου?Απο κατω ειναι οι εισοδοι..
Εχω στο μπανιο , βολευει πολυ για το χειμωνα , απλωνω εκτος απο πετσετες οτι αλλο βρω , σωβρακοφανελες κ.λ.π
Απο αποδοση οντως ποτε δεν καιει τοσο πολυ οσο τα αλλα σωματα αλλα ο.κ δεν εχω προβλημα , χειμωνα καλοκαιρι οταν βγαινω απο το μπανιο , αυτο θυμιζει σαουνα με τους ατμους απ το ζεστο νερο που χαλαω.. -
Από την κάτω πλευρά θα συνδέσεις.
Ζεσταίνεται πάρα πολύ αλλά δεν ζεσταίνει καλά τον χώρο γιατί έχει μικρή θερμαντική επιφάνεια.Τις βάνες τις έχω σχεδόν κλειστές γιατί το νερό περνάει εύκολα από αυτό το σώμα και παρακάμπτει το μπόιλερ.
Αργεί λίγο να ζεσταθεί αλλά ζεσταίνεται φουλ. -
Δισωληνιο θα τις συνδεσω γω. Το μπανιο ειναι μικρο καινοινθερμιδες 600. Δηλαδη λευε θα μπω απο κατω δεξια πχ καινθα βγω απο κατω αριστερα.
-
Ο σκουπιδοφάγος τον τελευταίο καιρό δεν 'μασάει' καλά, πρέπει να 'χουν φαγωθεί τα δόντια του. Υπάρχουν ανταλλακτικά ή πάει για ολική; Είναι ~ 15 χρονών
-
JB Weld FTW Ελπίζω να κάνει δουλειά
-
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την εξωτερική μόνωση του σπιτιού μπας και γλιτώσω κάνα έξοδο το χειμώνα απο θέρμανση. Η βορινή πλευρά του σπιτιου (10 μέτρα περίπου) τον χειμώνα είναι μονίμως παγωμένη διοτι την χτυπάει ο βαρδάρης. Έχω βάλει ναυλον τέντα που κόβει όλο την πρόσοψη (τήν έπιασα στα μπετά του μπαλκονιού καθώς έσπασε το μάρμαρο που κρατάει τα καγκελα την πρώτη χρονια) αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα κρύου (είμαι σε ενοίκιο οπότε δεν μπορώ να αλλάξω κουφώματα)
Εχω ακούσει οτι υπάρχει μονωτική βαφή η οποία προστατεύει για το κρύο και την υγρασία, μήπως κάποιος γνωρίζει μάρκες/τύπους και πόσα χέρια πρέπει να περαστεί ο τοίχος? επίσης θα πρέπει μετά να το ξαναβάψω για να ταιρίαζει με το χρώμα της οικοδομής (νομίζω οτι οι μονωτικές βαφές βγαίνουν μόνο λευκές)
προς admins, δεν βρήκα παρεμφερή topic, εάν υπάρχει κάποιο παρακαλώ μετακινήστε το
-
oi μονωτικες βαφες χρωματιζονται σε μηχανη, οποια αποχρωση θελεις.Δοκιμασε της Berling το μονωτικο που εχει πολυ καλη τιμη.
-
http://www.vechro.gr/displayITM1.asp?ITMID=505&LANG=GR
διαβασε προσεκτικα.
παρα πολυ καλη εταιρεια
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]