-
Ο χρήστης soch έγραψε:
*****************************8
Που σημαίνει ότι εάν δεν φορτώνεις κανονικά θα βγουν άδεια κουτιά, και βλέπεις την έξοδο…..
Αν και βλέπω γυναικείο χέρι…..
Α. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πάντα δίνεται προθεσμία, εκτός απ τον πρώτο μήνα που μπορεί να σε διώξει κατ ευθείαν, εδώ τουλάχιστον
που είναι το εκεί και σε τι επιχειρήσεις αναφέρεσαι;
Γιατί κι εδώ και αλλού, παίζει αρκετά το σύστημα που 'επί τόπου' καταργούνται κλειδιά, κωδικοί, τηλέφωνα, και φεύγεις συνοδευόμενος.Η 'προθεσμία' μπορεί να κυμαίνεται από το 'παρακαλώ ελάτε λίγο μαζί μας', μέχρι απλώς να μη λειτουργεί η κάρτα εισόδου το πρωί όταν πάει στη δουλειά
σε μας εχεις 3 μηνες δοκιμαστικη περιοδο και αμα σε διωξουνε παιρνεις αποζημηιωση μια εβδομαδα, μετα τους τρεις μηνες οτι λεει το συμβολαιο 2-3 μηνες, αν εχεις 2 μηνες και σε απολυσουνε ας πουμε στις 15 αυγουστου σε πληρωνουνε μεχρι και τελος οκτωβριου αμα θελουνε σου δινουν παραπανω μισθους.
90% φευγεις επι τοπου, δεν το ξαναβλεπεις το γραφειο σου αλλα οι μισθοι πληρωνονται και μετα ταμειο ανεργιας για 1.5 χρονο
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Πάντα δίνεται προθεσμία, εκτός απ τον πρώτο μήνα που μπορεί να σε διώξει κατ ευθείαν, εδώ τουλάχιστον
Γιατί κι εδώ και αλλού, παίζει αρκετά το σύστημα που 'επί τόπου' καταργούνται κλειδιά, κωδικοί, τηλέφωνα, και φεύγεις συνοδευόμενος.Η 'προθεσμία' μπορεί να κυμαίνεται από το 'παρακαλώ ελάτε λίγο μαζί μας', μέχρι απλώς να μη λειτουργεί η κάρτα εισόδου το πρωί όταν πάει στη δουλειά
σε μας εχεις 3 μηνες δοκιμαστικη περιοδο και αμα σε διωξουνε παιρνεις αποζημηιωση μια εβδομαδα, μετα τους τρεις μηνες οτι λεει το συμβολαιο 2-3 μηνες, αν εχεις 2 μηνες και σε απολυσουνε ας πουμε στις 15 αυγουστου σε πληρωνουνε μεχρι και τελος οκτωβριου αμα θελουνε σου δινουν παραπανω μισθους.
90% φευγεις επι τοπου, δεν το ξαναβλεπεις το γραφειο σου αλλα οι μισθοι πληρωνονται και μετα ταμειο ανεργιας για 1.5 χρονο
Δεν τα ξέρεις καλά.
3 πρώτους μήνες από βδομάδα σε βδομάδα.
3 πρώτα χρόνια από μήνα σε μήνα.
Μετά ανάλογα με το συμβόλαιο η μήνα η δίμηνο η τρίμηνο η ότι λέει το συμβόλαιο. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε ωραια, δεν θελω να τον απολυσω. Θελω να τον βαλω να δουλευει 3 ωρες την ημερα για μερικους μηνες (με τον αντιστοιχο μισθο), μετα 3 μερες την εβδομαδα (με τον αντιστοιχο μισθο), να τον βαλω μεσα στο μαγαζι αντι να ειναι οδηγος κ να τον κανω αλογο αντι να κανει βολτες, κλπ κλπ κλπ. Ξαναλεω, αυτος που δεν κατανοει την αναγκη για μειωση, ενω επαιρνε περισσοτερα απο οσα επρεπε κ τωρα του ζητειται να πεσει πιο κατω αλλα οχι 'χαμηλα' ή 'να παιρνει λιγα', μειωση που γινεται για να μεινουν ολοι με δουλεια, ενω μαλιστα οι υπολοιποι συμφωνουν, τοτε θα τα βρει δυσκολα.Εχεις 3 υπαλληλους, και η δουλεια εχει πεσει. Αναμενομενο στις μερες μας και σεβαστο.
Συζηταμε εδω και μερικες σελιδες για την πιθανη μειωση, τι θα γινει αν δε δεχτουν, τη μισθολογικη τους κατασταση (καλυτερη απο την τυπικη ισχυουσα νομοθεσια, σεβαστο επισης), τα δικαιωματα του εργαζομενου εργοδοτη κλπ.Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Τους εχεις ΚΑΝΕΙ τη νυξη γιε μειωση μισθου/ωρων εργασιας και δε δεχτηκαν κλπ ή κανουμε ασκησεις επι χαρτου??
-
οταν ο εργοδωτης εχει σωστη συμπεριφορα απενατι στους υπαλληλους του, τις καλες εποχες τους ικανοποιουσε οικονομικα και προσπαθει μεχρι την τελευταια στιγμη να μην διωξει κανεναν οταν ο τζιρος εχει πεσει δραματικα και οταν ζηταει μειωση μισθου για μην διωξει καποιον και οι υπαλληλοι δεν την δεχονται τοτε εχει κανει κακη επιλογη συνεργατων.
εχοντας περασει και απο τις δυο μεριες το καθε καταστημα που εργαζομουνα σαν υπαλληλος το ενιωθα σαν δικο μου (οταν δεν ενιωθα ετσι απλα δηλωνα παραιτηση) εχω βαλει πλατη οποτε το χρειαστηκε η επιχειρηση, και οινομικα και σε ωρες εργασιας χωρις αμοιβη (τις πολυ καλες εποχες) μονο και μονο για να ορθοποδησει η επιχειρηση γιατι απο αυτην εβγαζα το ψωμι μου.
οταν ανοιξα ενα μικρο συνεργειο, τα πρωτα 3 χρονια ειχα νεαρους σαν βοηθους εναν καθε φορα, περασαν 4 παλληκαρια απο τα χερια μου αν εξαιρεσω τον πρωτο (τον Γιαννακη μου) για τα υπολοιπα παιδια στεναχωριομουν για την νοοτροπια τους και την ανευθυνοτητα τους, τελικα η λυση ηταν να βρω εναν καλο συνεταιρο και να μοιραζομαστε τα καλα και τα ασχημα.
τελειωνοντας οσο δυσκολο ειναι να βρεις καλο και σωστο εργοδοτη, δυο φορες πιο δυσκολο ειναι να βρεις σωστο υπαλληλο. -
Εγω αν ειχα τον Kacey αφεντικο θα του εφερνα καθε μερα το ΠΑ.Μ.Ε !!!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το ότι μπορεί να σου απαγορεύσουν να μπεις δε μου λέει απολύτως τίποτα, σημασία έχει να μπαίνει ο μισθός
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Εγω αν ειχα τον Kacey αφεντικο θα του εφερνα καθε μερα το ΠΑ.Μ.Ε !!!!Το σωστό είναι Π.Α.ΜΕ. Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αν δεν είσαι ικονοποιημένος από το επίπεδο της δουλειάς που σου προσφέρει καλύτερα να τον απολύσεις άμεσα και αντρίκια και να δώσεις την ευκαιρία σε έναν πιο άξιο υπάλληλο να δουλέψει και αυτός.
Διεγράφη προσωπική προσβολή-flame bait [Mod]
...καθώς και η αναμενόμενη απάντηση [Mod]
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ε ωραια, δεν θελω να τον απολυσω. Θελω να τον βαλω να δουλευει 3 ωρες την ημερα για μερικους μηνες (με τον αντιστοιχο μισθο), μετα 3 μερες την εβδομαδα (με τον αντιστοιχο μισθο), να τον βαλω μεσα στο μαγαζι αντι να ειναι οδηγος κ να τον κανω αλογο αντι να κανει βολτες, κλπ κλπ κλπ. Ξαναλεω, αυτος που δεν κατανοει την αναγκη για μειωση, ενω επαιρνε περισσοτερα απο οσα επρεπε κ τωρα του ζητειται να πεσει πιο κατω αλλα οχι 'χαμηλα' ή 'να παιρνει λιγα', μειωση που γινεται για να μεινουν ολοι με δουλεια, ενω μαλιστα οι υπολοιποι συμφωνουν, τοτε θα τα βρει δυσκολα.
Μπορεις να του κανεις ειδοποιηση απολυσης και σε 3-4 μηνες τον απολυεις με την μιση αποζημειωση.
Αν αλλαξει αποψη την αποσυρεις.
Μπορεις να βαλεις εναν αλλον υπαλληλο να τον πιασει και να του εξηγησει τι μπορει να συμβει, ειδοπ. απολυσης, εκ περιτροπης εργασια, μειωμενο ωραριο, και καλα απο μονος του, γιατι αυτο που λες θα δημιουργησει προβληματα στην λειτουργια της δουλειας σου.Αυτό με την ειδοποίηση πρίν την απόλυση είναι μέγιστη παπαριά, άπορρώ τί έπαιρνε ο νομοθέτης όταν το έγραφε.
Δέν συμφέρει τον εργοδότη να μπεί σε pissing contest με τον εργαζόμενο. Ο εργοδότης έχει πολλά να χάσει ενώ ο εργαζόμενος τίποτα πέρα απο το μισθό του. Απόλυση χωρίς καμία προειδοποίηση με ταυτόχρονη κατάργηση των κωδικών πρόσβασης και των ηλεκτρονικών κλειδιών. Δέν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις.
@kacey
Το πρώτο (μονομερώς 3 ώρες την ημέρα) απαγορεύεται.
Το δεύτερο (3 μέρες τη βδομάδα) μονομερώς επιτρέπεται, αλλά μόνο μέχρι 9 μήνες το χρόνο και με πλήρη αποζημίωση (όχι 3ημέρου) αν τον απολύσεις. Λέγεται 'εκ περιτροπής απασχόληση'.
Το τρίτο (να βάλεις έναν οδηγό να ασχολείται σταθερά με άσχετα πράγματα) είναι μονομερής βλαπτική μεταβολή και απαγορεύεται --> με την έννοια ότι μπορεί να θεωρήσει ο άλλος ότι παρέβης τις συμβατικές σου υποχρεώσεις και ότι ουσιαστικά τον απολύεις με την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης και δεδουλευμένων, ακόμα κι αν δεν έρθει στη δουλειά ξανά.@nikospappas
Αν απευθύνεις προειδοποίηση για απόλυση, με την προοπτική μετά από Χ μήνες να δώσεις τη μισή αποζημίωση,** ΔΕΝ** μπορείς να ανακαλέσεις μονομερώς την προειδοποίηση. Έχει ισχύ απόλυσης που ανατρέχει στην ημερομηνία της προειδοποίησης.@dog
Προφανώς συμφέρει όσους ακολουθούν αυτή την οδό. Και δεν είναι και λίγοι.
Για 1-2 μηνιάτικα αποζημίωση δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνεις. Για καμιά δεκαπενταριά όμως; -
@ manosk, ευχαριστω για την διορθωση, νομιζα πως γινεται.
Επειδη εγραψες μονομερως, γινεται δηλαδη με συμφωνη γνωμη του εργαζομενου ? -
Όχι, ούτε έτσι. Εμμέσως βέβαια, γίνεται: με τη σύναψη νέας σύμβασης εργασίας. ΑΛΛΑ η αποζημίωση απόλυσης θα καταβληθεί και παραίτηση από το σχετικό δικαίωμα (της αποζημίωσης απόλυσης) δεν επιτρέπεται.
Ουσιαστικά μιλάμε για μια κανονικότατη απόλυση, με την ιδιαιτερότητα της υποχρέωσης του εργαζόμενου για παροχή εργασίας για ένα επιπλέον διάστημα από 1 έως 4 μήνες. -
Ευχαριστω ξανα.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Εγω αν ειχα τον Kacey αφεντικο θα του εφερνα καθε μερα το ΠΑ.Μ.Ε !!!!
Μέχρι που θα πήγαινε να δώσει δυο συνδρομές 70ε στο ΚΚΕ και θα του έστελναν βοηθούς 2, στην τιμή του ενός. Η διαφορά είναι, ότι αντί να τον φωνάζουν αφεντικό θα τον φώναζαν ‘σύντροφε’!!!!!!!!!!!.....
Τότε εσύ θα ήσουν ο κακός κομουνιστής και θα έπαιρνες τον ‘πούλο’ σου!!!!!!!!!!!!.........
Βέβαια θα τους κερνούσε το κολατσιό, και θα τους άφηνε στης συγκεντρώσεις, όχι σε όλες…..
Βέβαια υπάρχει και ο ΟΑΕΔΧΑ!!!!!!, αυτοί και να δεις προστασία!!!!!......
Α. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, ούτε έτσι. Εμμέσως βέβαια, γίνεται: με τη σύναψη νέας σύμβασης εργασίας. ΑΛΛΑ η αποζημίωση απόλυσης θα καταβληθεί και παραίτηση από το σχετικό δικαίωμα (της αποζημίωσης απόλυσης) δεν επιτρέπεται.
Ουσιαστικά μιλάμε για μια κανονικότατη απόλυση, με την ιδιαιτερότητα της υποχρέωσης του εργαζόμενου για παροχή εργασίας για ένα επιπλέον διάστημα από 1 έως 4 μήνες.
Εκτός εάν συμφωνηθεί, η οικιοθελής αποχώρηση, δηλωθεί στον ΟΑΕΔ, και σε 6 μέρες τον επαναπροσλάβεις!.
Άσε που με 112 ημερομίσθια, παίρνει επίδομα,…. ενόσω δουλεύει σε εσένα στην ‘ζούλα’……
Α. -
Έχω απολυθεί αρκετές φορές από δουλειές, και επίσης έχω παραιτηθεί από αρκετές δουλειές.
Οι ειδικοί λένε, και μάλλον έτσι είναι, ότι η απώλεια της εργασίας επιδρά στον άνθρωπο όπως η απώλεια από θάνατο ενός συγγενούς, θεωρούν δηλαδή την απώλεια της εργαασίας την 2η μεγαλύτερη απώλεια που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος.
Εγώ προσωπικά θεωρώ ( για την ακρίβεια, το θεωρούσα μέχρι την κρίση ) ότι η απόλυση ή η παραίτηση είναι υπό προϋποθέσεις ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί γιατί σε ξεμπλοκάρει και έχεις καθαρό μυαλό να δείς προς τα που θέλεις να πας, νια κάνεις μια καινούργια αρχή, μια ανανέωση, πάντα έτσι σκεπτόμουνα και ποτέ δεν με πήρε η απώλεια της εργασίας μου από κάτω. Υπήρχαν όμως δουλειές που τις διάλεγες ή σε διάλεγαν.
Τώρα όμως, είναι αλλιώς τα πράγματα, τώρα βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο, τώρα πρέπει να κρατήσουμε όλοι τις δουλειές μας με όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει, μόνο με την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη εμείς οι μικροί θα επιζήσουμε, οι μεγάλοι και δυνατοί αυτή τη στιγμή κάνουν πάρτι, αλλά εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι πυροβολάνε τα πόδια τους ?
Οι χτεσινοί μπαγάσηδες και οι μπαταχτσήδες έγιναν 5 φορές μπαγάσηδες και μπαταχτσίδες σήμερα, χρειάζεται προσοχή πια με πους δουλεύεις και με ποιούς συνεργάζεσαι, να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά σε ότι μας αφορά, τα νέα στον περίγυρο μας ταξιδεύουν εύκολα και γρήγορα.
Προσέχουμε για να έχουμε.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πάντα δίνεται προθεσμία, εκτός απ τον πρώτο μήνα που μπορεί να σε διώξει κατ ευθείαν, εδώ τουλάχιστονΣτην δικη μου περιπτωση ηταν 6 μηνες η περιοδος που εισαι δοκιμαστικα. Εξαρταται απο την εταιρεια.
-
Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε, ότι μέσα στης ενότητες υπάρχουν έλληνες μόνιμα στο εξωτερικό, καλώ είναι να το ξέρουμε!.
Διότι το εργατικό στην Αμερική, είναι διάφορο από την Ολλανδία, που είναι διάφορη από την Γερμανία, που είναι διάφορη από την Γαλλία.
Όλα αχταρμά δεν παίζουν!!!!!...... και έτσι πολλές φορές οδηγούν σε συμπεράσματα, αρνητικής ενημέρωσης!....
Ήμουν τυχερός ή άτυχος και 50+ χρόνια είμαι αφεντικό, παράλληλα όχι σε ένα επάγγελμα. Έτσι διαμόρφωσα μια τακτική διαμόρφωσης χειρισμού έμψυχου υλικού, με γνώμονα της εργασιακή ηρεμία.
Η διαφάνεια καθώς και η ενημέρωση, (κάθε τετάρτη απόγευμα), βρίσκει την χρυσή τομή αποδοχής και συνευθύνεις.
Τα πολλά χρόνια παραμονής στην επιχείρηση των εργαζομένων, τους δίνει αυτοδίκαια δικαιώματα στην παραγωγή, όπου και πολλές φορές γίνονται καυγάδες, με στόχο την βελτίωση της.
Πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ, όσο θα έχω σώας τας φρένας!!!!!......
Θεωρώ ηλίθιο τον επιχειρηματία που παίζει με τον εργαζόμενο, διότι σε βάθος χρόνου θα το μετανιώσει.
Ο δύστροπος εργαζόμενος, όσο και κάλος να είναι στην δουλεία του, είναι φουρνέλο για την επιχείρηση, και απομακρύνετε. Δεν τον εκμεταλλεύεσαι κάνοντας τα στραβά μάτια. Έτσι χαλάς και του υπόλοιπους, διότι βλέπουν να τους ‘παίρνει’.
Τους εκπαιδεύεις τακτικά, πείθοντας τους ότι η παραμονή τους, τους καθιστά όλο και καλύτερους. Τους πληρώνεις με καλύτερο μισθό από τον βασικό, και φροντίζεις έντεχνα να σου αποδίδουν αυτήν την διαφορά……
Πρέπει να τους καλύπτεις τα κόμπλεξ τους!. Έχουν δίλιτρα αυτοκίνητα, έχουν 1 ρετιρέ ο καθένας και με την βοήθεια της εργατικής εστίας!. Τους βάζεις να ψιλοχρεώνονται, για να έχουν την ανάγκη σου!.
• Σίγουρα η επιχείρηση, όταν δεν θα μπορώ, θα μεταβιβαστεί σε αυτούς, και το εννοώ.
Βαστάω κάποιες δουλειές για εμένα, έτσι ποτέ δεν θα με καλύψει κανένας τους. Μα έχω κολλητό το γιο του ενός, που σπουδάζει ότι συμφωνήσαμε, παίρνει προϋπηρεσία μαθητευομένου, (είναι πολύ καλύτερος στα 3 χρόνια που είναι μαζί μου), και σε αυτών μαθαίνω τα υπόλοιπα!. Αυτός θα μπει στην θέση μου, όταν θα μπορεί και θα πρέπει……Μακρόπνοα σχέδια και επιμονή, οριοθετούν την μακροβιότητα μιας επιχείρησης.
Εάν χαρακτήριζα τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι είμαι άτεγκτος.
Α. -
Για τι επιχειρηση μιλαμε;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για τι επιχειρηση μιλαμε;
Για όποια!!!!!!......
Συνεργείο αυτοκινήτων.
Κατασκευαστικά.
Ενοικίασης σκαφών.
Κλπ!.
Επιχειρώ, επιχειρηματίας, επιχείρηση…. Σαν εργασία αυτό γράφει η ταυτότητα μου, αυτοί που μου την έδωσαν κάτι θα ξέρουν……..
Α.
ΥΓ με μπέρδεψες, με ανάγκασες να την ξανά πάρω στα χέρια μου!!!!!!!!!!!!!...........
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....