-
Dimik δεν πέτυχες εμένα να σε κάνω να κλαψεις από την πολλή μου εκπαίδευση
Αλλά άντε αν σε είχα αξκο πύλης θα σε ξυπνούσα όταν έσκαγε η έφοδος αν δε με ζάλιζες φυσικά
-
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Dimik δεν πέτυχες εμένα να σε κάνω να κλαψεις από την πολλή μου εκπαίδευσηΑλλά άντε αν σε είχα αξκο πύλης θα σε ξυπνούσα όταν έσκαγε η έφοδος αν δε με ζάλιζες φυσικά
δεν ξέρω ποιος θα έκλαιγε στο τέλος γιατί πολλοί πήγαν να κάνουν του έξυπνους και απέτυχαν
αξκος πύλης δεν προβλεπόταν για μένα, εκεί έστελναν τα κωθώνια συνήθως για να μην τα έχουν μέσα στα πόδια τους, εγώ ήμουν η έφοδος (εσωτερική και εξωτερική)
-
έφοδο θα σε έκανα να κλαις από την αναγνώρισή μου, ούτε θα καταλάβαινες από πού σου ήρθε
(και ούτε φυσικά θα προλάβαινες να με δεις να κάθομαι) -
Και μην ξεχάσετε όταν πάει ο γιός σας και πάθει κάτι μόνιμο ή και αν σκοτωθεί όπως ο στρατιώτης πάνω στο άρμα να πείτε ευχαριστώ που είχε την ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα.
-
έφοδο θα σε έκανα να κλαις από την αναγνώρισή μου, ούτε θα καταλάβαινες από πού σου ήρθε
(και ούτε φυσικά θα προλάβαινες να με δεις να κάθομαι)σε παω 12 rounds με τις δικες μου στον εβρο
-
(και ούτε φυσικά θα προλάβαινες να με δεις να κάθομαι)είχα τρελές ορέξεις για παιχνιδάκια όταν έβγαινα έφοδο, γιατί αλλιώς δεν περνούσε η ώρα, πάντα πήγαινα διαφορετικό δρομολόγιο και πάντα από μέρη που δεν με περίμενε κανείς, γι αυτό τους έπιανα ξεβράκωτους και μετά γελούσα με την ψυχή μου, αφού είχα ρωτήσει στοιχεία κλπ και είχα αφήσει να εννοηθεί ότι το θέμα θα προωθηθεί αρμοδίως. Μαύρη νύχτα κάνανε
Φυσικά ποτέ δεν έστειλα κανέναν στον τάκο, εκτός από έναν στρ της διμοιρίας μου που είχε αφήσει μπουκάλι με νερό κάτω από το κρεβάτι κατά την πρωινή επιθεώρηση της δριας μου παρόλο που το είχα επισημάνει την προηγούμενη μέρα, ήταν τα πρώτα και τελευταία 2Κ απευθείας από εμένα στην θητεία μου, και ήταν και καλό παιδί ρε γμτ -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και μην ξεχάσετε όταν πάει ο γιός σας και πάθει κάτι μόνιμο ή και αν σκοτωθεί όπως ο στρατιώτης πάνω στο άρμα να πείτε ευχαριστώ που είχε την ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα.Shit happens, τα ατυχήματα είναι ατυχήματα, δεν βλέπω την διαφορά από το να το πάθαινε με το μηχανάκι του π.χ, ή να τον χτυπούσε αυτοκίνητο στον δρόμο.
-
Αν εβρισκες το μπουκάλι με τις γόπες μου μέσα στο φάκελο μου ή την παρατημένη εξάρτυση με τις σβησμενες γόπες μέσα πάνω στο κρεβάτι μάλλον θα τα επαιρνες
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά που κάναμε εμεις για παράδειγμα το '95, ήταν σχεδόν αστεία μπροστά σ΄αυτά που κάνανε τη δεκαετία του '70 ας πούμε.
Δεν έκαναν περισσότερα ή πιο δύσκολα πράγματα το 70, κάθε άλλο. Απλά οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πολύ χειρότερες από ότι τώρα.
Δεν ήταν μόνο οι συνθήκες διαβίωσης χειρότερες Δία. Τουλάχιστον όσον αφορά τις Ειδ. Δυνάμεις που υπηρέτησα εγω. Για εκει μπορώ να μιλάω, γιατί για εκει έχω γνώση. Δε θέλω να επεκταθώ δημόσια, αλλά πίστεψέ με.....
Αυτά που κάναμε εμεις για παράδειγμα το '95, ήταν σχεδόν αστεία μπροστά σ΄αυτά που κάνανε τη δεκαετία του '70 ας πούμε.
Οπως επίσης και η θητεία αυτών που υπηρετούν τώρα, απέχει απο τη δική μου πολύ (σε μικρότερο βαθμό απ΄οτι εγω απο τους παλιότερους μου, αλλά πάλι υπάρχει διαφορά). Ενδεικτικά θα αναφέρω, οτι τώρα υπάρχει περίπτωση ορεινός Κ/Δ να παρουσιαστεί Μάρτιο και να μη προλάβει να κάνει χειμερινή διαβίωση, όταν για παράδειγμα στην εποχή μου, εκανες απο μία εως και δύο, ενω παλιότερα ακόμη και τρεις. Κι αυτό, είναι μόνο ενα απλό παράδειγμα.
-
Αν εβρισκες το μπουκάλι με τις γόπες μου μέσα στο φάκελο μου ή την παρατημένη εξάρτυση με τις σβησμενες γόπες μέσα πάνω στο κρεβάτι μάλλον θα τα επαιρνεςΘα τα έπαιρνα γιατί αν τα έβλεπε ο λοχαγός θα έσκιζε πρώτα εμένα, και από την στιγμή που εσύ δεν με σκέφτεσαι-προστατεύεις γιατί να το κάνω εγώ? καμπάνα και στην αναφορά για τα περαιτέρω
ένα άλλο σοφό ρητό λέει ότι ο στρατός είναι πυραμίδα, η πίεση έρχεται από την κορυφή και διαχέεται στην βάση
-
Σε γενικές γραμμές η εκπαίδευση δεν διέφερε, μάλιστα ήταν χειρότερη εκείνα τα χρόνια. Κακός οπλισμός, συνήθως μεταχειρισμένος και ιματισμός κυριολεκτικά από τον Β' ΠΠ. Το μόνο που μπορείς να πεις πως άλλαξε είναι ότι τότε οι κληρωτοί έκαναν τα πάντα (από πληρώματα αρμάτων ως σιτιστές) και άρα είχαν περισσότερες ευθύνες, ενώ τώρα είναι σκοπάνθρωποι κατά κύριο λόγο.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αν εβρισκες το μπουκάλι με τις γόπες μου μέσα στο φάκελο μου ή την παρατημένη εξάρτυση με τις σβησμενες γόπες μέσα πάνω στο κρεβάτι μάλλον θα τα επαιρνες
Θα τα έπαιρνα γιατί αν τα έβλεπε ο λοχαγός θα έσκιζε πρώτα εμένα, και από την στιγμή που εσύ δεν με σκέφτεσαι-προστατεύεις γιατί να το κάνω εγώ? καμπάνα και στην αναφορά για τα περαιτέρω
ένα άλλο σοφό ρητό λέει ότι ο στρατός είναι πυραμίδα, η πίεση έρχεται από την κορυφή και διαχέεται στην βάση
Ευτυχώς δεν είχα ποτέ εφεδρους
Με τους διοικητές τα έβρισκα, με τους από κάτω όχι
-
red μην είσαι άδικος, με την εκπαίδευσή μας αν γίνει κάνας πόλεμος από κει που θα άντεχες μισή ώρα στο πεδίο της μάχης τώρα μπορείς να βγάλεις και ολόκληρη μέραεπίσης εσύ υποθέτω ότι είσαι από αυτούς που έκαναν ψιλοκανονικά την ειδικότητα τους
ρώτα κι εμένα που ήμουν νοσοκόμος/τραυματιοφορέας (για το όνομα των θεών ) πόσα πολλά πράγματα με δίδαξαν
ούτε να μεταφέρω κάνα τραυματία για τα μάτια του κόσμου δε με έμαθαν, μια πρώτη βοήθεια βρε αδερφέ αν πάει κανείς να καταπιεί τη γλώσσα του
εδώ έστελναν παιδιά να γίνουν νοσοκόμοι και το μόνο που έκαναν ήταν Α/Μ και ΚΨΜ δεν έπιασαν κάν έστω από ανάγκη (να βγάλουν δουλειά στελεχών, όπως εγώ ) ιατρικό υλικό
Νοσοκομος/τραυματιοφορεας ως κυρια ειδικοτητα ησουν?? και δεν μαθατε τιποτα???
'Πήρα' 2η ειδικοτητα τετοια μετα απο σχολειο 2 εβδομαδων (ίσως να ηταν και 3, δε θυμαμαι καλα.)
Καναμε μαθηματα για τα διάφορα φάρμακα που κουβαλας μαζι σου στο σακιδιο ('ποβιδονη ιωδιουχος' FTW, αναλγητικα, αντιφλεγμονωδη κλπ), καναμε ενεσεις σε ενα πορτοκαλι (OK δεν ημασταν αρκετα hardcore να κανει ο ενας στον αλλον), μαθαμε τροπους περιδεσης τραυματων/διαχειρισης καταγματων, βασικη ανατομια (ουσιαστικά για να μπορεις να κανεις ενα χονδροειδεστατο triage και οποιον παρει ο χαρος), πως φτιαχνεις αυτοσχεδια φορεια, ναρθηκες κλπ, πως να κουβαλας κοσμο μονος σου ('λαβη του πυροσβεστη' παραλιγο να μου φυγει η μεση, σηκωσα 90κιλα 'πτωμα' απο το πατωμα) και γραψαμε και κατι εξετασεις.Τωρα, δεν υπαρχουν λεφτα, δεν υπαρχει χρονος, δεν υπαρχει ορεξη για να γινουν αυτα και δεν τα κανατε, δεν ξερω. Εγω πηγα με χαρα παντως γιατι θα εκανα κατι καινουριο.
-
φίλε κι εγώ πήγα με χαρά μπας και μάθαινα κάτι καινούριο, αλλά τελικά ξενέρωσα που δεν έμαθα τίποτα
και όχι μόνο εγώ σχεδόν όλοιπάντως τη λαβή του πυροσβέστη που λες την ξέρω από τότε που έκανα πολεμικές τέχνες (το κάναμε στο ζέσταμα να κάνουμε κύκλους στην αίθουσα με το 'ζευγάρι' μας στη πλάτη ), οπότε αν ποτέ χρειαστεί να μεταφέρω κανένα έτσι μπορώ και χωρίς να με πιάσει η μέση μου
το αστείο πάντως ήταν όταν πήγα στις επόμενες μονάδες μου όπου όταν παρουσιαζόμουν σε ανωτέρους μου έλεγα
'στρ υγειονομικού..'
και να παίρνω πάντα την ίδια απάντηση:
υγειονομικό; και τι κάνεις εδώ εσύ παιδί μου;μια φορά μπαίνει ο ταξίαρχος μας σε ένα γραφείο που καθόμουν και αντικαθιστούσα μια ανθυπολοχαγό που έλειπε, πετάγομαι ελατήριο και αρχίζω το υγειονομικό
ξανά: και τι κάνεις εδώ εσύ παιδί μου;
δε ξέρω κύριε ταξίαρχε εδώ με έστειλαν
από πού μας έρχεσαι;
από την 24 τεθωρακισμένη ταξιαρχία, 26 εμα (εκεί τον κούφανα, πρέπει να νόμιζε ότι δεν ξέρω ποια είναι η ειδικότητά μου και το όπλο/σώμα μου )το μόνο καλό ή και κακό αν θες ήταν ότι σαν υγειονομικάριος προβλεπόμουν σε σχεδόν οποιαδήποτε μονάδα από ότι διαπίστωσα μετά(πχ στην ΕΜΑ προβλέπονταν 3 ή 4 νοσοκόμοι και ένας γιατρός και ήμασταν 3 νοσοκόμοι και ένας γιατρός, άσχετα αν κάναμε ότι και οι μαυροσκόφουδες πλην του γιατρού ), για αυτό και μου έβγαιναν οι ξέμπαρκες μεταθέσεις και θεωρητικά μπορούσα να πάω οπουδήποτε
-
Στο υγειονομικό για να μάθεις κάτι χρήσιμο έπρεπε να ασχοληθείς λίγο και να βρεθεί παρέα με όρεξη.
Στην Άρτα είχαμε κάνει ωραίο κλίμα και αντί να κάνουμε βολτούλες μέχρι το νοσοκομείο (πορεία 1.5 χλμ και μόνο στη ιδέα αρρωσταίναμε ), κάναμε ομιλίες σε αίθουσες περί πρώτων βοηθείων, τραυματισμών, βασικών φαρμάκων, σχηματισμών και ανάπτυξης του Υγειονομικού κ.οκ.Ο Ν/Τ είναι ουσιαστικά ο σκοπάνθρωπος του Υγειονομικού, ο άοπλος Ν/Τ απλά περιμένει καρτερικά το χρόνο να περάσει, διαβάζοντας, ψαρεύοντας, σερφάροντας ή παίζοντας PSP.
Οι Ν/Τ που έμπαιναν σε ακτινολογικό ή μικροβιολογικό κάτι μάθαιναν στα ΣΤΕΠ. Οι του μικροβιολογικού, βαρούσαν και ένεσεις μεταξύ τους, πλην των στελεχών.
Βέβαια αν βρεθείς σε ΤΥΕΘ, η έννοια στρατός λαμβάνει σουρεαλιστικές διαστάσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ήρθαν κάτι παιδιά στο ΚΨΜ, με μπερέδες πράσινους - κόκκινους δεν θυμάμαι, μόλις είχαν γυρίσει από 50αρα πορεία. Εμείς καμμιά 15αριά μαντραχαλάδες, αραχτοί σαν τις σαύρες, το είχαμε βουλώσει και τους κοιτούσαμε σαν αρειανούς. -
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Στο υγειονομικό για να μάθεις κάτι χρήσιμο έπρεπε να ασχοληθείς λίγο και να βρεθεί παρέα με όρεξη.
Στην Άρτα είχαμε κάνει ωραίο κλίμα και αντί να κάνουμε βολτούλες μέχρι το νοσοκομείο (πορεία 1.5 χλμ και μόνο στη ιδέα αρρωσταίναμε ), κάναμε ομιλίες σε αίθουσες περί πρώτων βοηθείων, τραυματισμών, βασικών φαρμάκων, σχηματισμών και ανάπτυξης του Υγειονομικού κ.οκ.Ο Ν/Τ είναι ουσιαστικά ο σκοπάνθρωπος του Υγειονομικού, ο άοπλος Ν/Τ απλά περιμένει καρτερικά το χρόνο να περάσει, διαβάζοντας, ψαρεύοντας, σερφάροντας ή παίζοντας PSP.
Οι Ν/Τ που έμπαιναν σε ακτινολογικό ή μικροβιολογικό κάτι μάθαιναν στα ΣΤΕΠ. Οι του μικροβιολογικού, βαρούσαν και ένεσεις μεταξύ τους, πλην των στελεχών.
Βέβαια αν βρεθείς σε ΤΥΕΘ, η έννοια στρατός λαμβάνει σουρεαλιστικές διαστάσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ήρθαν κάτι παιδιά στο ΚΨΜ, με μπερέδες πράσινους - κόκκινους δεν θυμάμαι, μόλις είχαν γυρίσει από 50αρα πορεία. Εμείς καμμιά 15αριά μαντραχαλάδες, αραχτοί σαν τις σαύρες, το είχαμε βουλώσει και τους κοιτούσαμε σαν αρειανούς.σας φαντάζομαι!Την θεωρώ πολύ αστεία εικόνα!
Είχαμε μαζευτεί καμιά 10αριά κόκκινοι και έπρεπε να πάμε πεζοί στο 3ο σώμα.Πηγαίνοντας προς την πύλη μας είδε ο Α/Μ και χτύπησε προσοχή(χωρίς να έχουμε μαζί μας κανέναν με βαθμό)!!Περιττό να σου πω ότι μας έπιασαν τα γέλια!
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Ο Ν/Τ είναι ουσιαστικά ο σκοπάνθρωπος του Υγειονομικού
αυτό αληθεύει μόνο που στη περίπτωσή μου ήμουν ο σκοπάνθρωπος και των τεθωρακισμένων και του υλικού πολέμου και τα πρωινά ήμουν γραφιάς (δυστυχώς όχι πάντα)
δε λέω, και στην αποστείρωση όσο ήμουν σε νοσοκομείο έμαθα μερικά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά τίποτα που να σχετίζεται με την ειδικότητα που θεωρητικά είχα
πάντως αν είχα λίγη ακόμα θητεία θα περνούσα και από νιμιτς , λιιιιιιγο ήθελα να το καταφέρω αλλά βρήκα αργά την άκρη και δεν αξίζε να μετακινηθώ ξανά, αν και γενικά δε γούσταρα τα νοσοκομεία
χάρηκα δηλαδή που πήρα μετάθεση σε στρατόπεδο μετά τους ΤΘ (αλλά πολύ πιο light) , από το να κλεινόμουν ξανά σε νοσοκομείο
πολλή κατάθλιψη να είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα κτίριο μέρες και να μη βλέπεις και τα πιο ευχάριστα πράγματα
ειδικά όταν έπρεπε να πάω σε ΜΕΘ πολύ βαρύ..
Είχαμε μαζευτεί καμιά 10αριά κόκκινοι και έπρεπε να πάμε πεζοί στο 3ο σώμα.Πηγαίνοντας προς την πύλη μας είδε ο Α/Μ και χτύπησε προσοχή(χωρίς να έχουμε μαζί μας κανέναν με βαθμό)!!Περιττό να σου πω ότι μας έπιασαν τα γέλια!
αεροπορία στρατού ήσουν? καλό φίδιασμα
-
Μικροβιολογικό FTW λεμε!!!!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
ο λάκος με τα φίδια το 4TF
μικροβιολογικό σε μας έστελναν άτομα του επαγγέλματος κυρίως, όχι ξέμπαρκους που γινόμασταν Ν/Τ
βέβαια ένα παιδί που έιχα από το κέντρο, μόλις έσκασε λιτόχωρο σε επιλαρχία υποστήριξης σκοπάνθρωπος έγινε κι αυτός
μετά τον ξαναπέτυχα στο 401 να φιδιάζει με 4-5 ακόμα
σκάει ένας αρχίατρος (αν θυμάμαι σωστά) και λέει ποιο καλό παιδί θα πάει κάτι καρέκλες έπανω;
το παιδί από δω λέει ο φίλος και δείχνει εμένα, για να μου κάνει πλάκα (βλέπει ο γιατρός οπλόσημο υγειονομικού, μου λέει πάρτες και ανέβασε τες στο 3ο)
δε γίνεται κύριε αρχίατρε του λέω, δεν είμαι από το 401 για εξετάσεις είμαι εδώ
δεν είσαι από δω; αφού υγειονομικό βλέπω στο μπράτσο σου (θα παραξενεύτηκε που ήξερα να του πω και σωστά το βαθμό του σε αντίθεση με τον υπόλοιπο ΣΞ που θα τον έλεγε Ανχη)
άντε πάλι να εξηγώ ότι είμαι σε άσχετη μονάδα
πολλή κλεισούρα το νοσοκομείο πάντως
καλύτερα να χαζεύεις λίγο το πράσινο να ανοίγει το μυαλό και ας κρυώνεις λίγο παραπάνω
Περί Θητείας [#3]