-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Κάθε τετάρτη απόγευμα έχουμε meeting, μιλάμε και παίρνω αποφάσεις. Βλέπεις τίποτα ‘ανορθόδοξο’ σε αυτά που σου γράφω?.
Μα την παναγια σορρυ για την τρολια, αλλα δε κρατιεμαι. Βρε μαστορα μου, ποια παραγωγη;, 'παρτο/βαλτο' ειναι η φαση, ειδικα οσο παιρνουν τα χρονια, οι 'πατεντες' ολο και μειωνονται. Απο μηχανικοι εχετε γινει συναρμολογητες -δυστυχως/ευτυχως-.** Τι meeting θελει ενα συνεργειο καθε Τεταρτη;** Μου θυμισες κατι εβδομαδιαια meetings σε κατι Eυρωγνωσεις που δουλευα μικρος. Σιγα τις ναυτιλιακες...(για τα φροντιστηρια λεω).
Το Κάθε Τετάρτη Μάστορα από εδώ βγήκε.
-
ΥΓ: Alexeft μη παραξενευτεις αν το nickname σου γινει Aleleft. Fixed...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις διότι συμβαίνουν!.
Διαφωνώ με το ότι βάζεις και εμένα μέσα σε αυτούς, πράγμα άτοπο και όχι πραγματικό.
Επίσης διαφωνώ με τον τρόπο που αποτίνεσαι σε εμένα πράγμα πρωτόγνωρο. Δεν σε έχω συνηθίσει έτσι.
Όσο για την πρώτη παράγραφο, δεν έχεις δίκιο.
Ο έχων το γενικό πρόσταγμα είναι ένας.
Αυτός φέρει ακεραία την ευθύνη για ότι συμβαίνει στην επιχείρηση του. Αυτός πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στο προσωπικό του, ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα της εντολές του. Τώρα δεν αντιμετωπίζω σε ορισμένα και αντιρρήσεις?. Σίγουρα, μα δεν μπαίνουν στην παραγωγή, εάν δεν της εγκρίνω πρώτα στο γραφείο μου με κλιστεί πόρτα οι δυο μας!. όταν τους έχω 23 χρόνια, και γνώση έχουν και λόγο, μα τον πρώτο τον έχει ο έχων το γενικό πρόσταγμα.
Κάθε τετάρτη απόγευμα έχουμε meeting, μιλάμε και παίρνω αποφάσεις. Βλέπεις τίποτα ‘ανορθόδοξο’ σε αυτά που σου γράφω?.
Όσο για το ξύδι, είναι πρώτη φορά που μου το πρότεινες, εδώ και χρόνια έχοντας κάνει αρκετές αντιπαράθεσης μεταξύ μας!!!!!.....
Ούτε στην σαλάτα μου……… και ξέρεις τον λόγο!.
Φιλικά
Α.Τα λέω σ'εσένα γιατί ξεκίνησες κουβέντα για αφεντικά, ανωτέρους κλπ.
Δυστυχώς ζούμε τα αποτελέσματα της δράσης των παραπάνω (μπουζούκια, μπεμβέ-μερσεντέ, ξέκωλα και επίδειξη (βγήκε η ψείρα στο γιακά που λέμε)). Αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο για πάνω από τριάντα χρόνια. Δε μου φταις προσωπικά.
Απλώς η λέξη αφεντικό είναι κόκκινο πανί για μένα όπως φαίνεται.
Και πληρώνω ο μλκς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (και άρα το χρεοκοπημένο κράτος που πήγε να τις βοηθήσει) για τα εορτοδάνεια του καθενός, μπας και καταφέρει να μοιάσει στους παραπάνω.
-
Το παραπάνω σε γελοιογραφία:
-
Σίγουρα, μα δεν μπαίνουν στην παραγωγή, εάν δεν της εγκρίνω πρώτα στο γραφείο μου με κλιστεί πόρτα οι δυο μας!. όταν τους έχω 23 χρόνια, και γνώση έχουν και λόγο, μα τον πρώτο τον έχει ο έχων το γενικό πρόσταγμα.
Κάθε τετάρτη απόγευμα έχουμε meeting, μιλάμε και παίρνω αποφάσεις. Βλέπεις τίποτα ‘ανορθόδοξο’ σε αυτά που σου γράφω?.Meeting του motorsport division της Antonis Team...
http://www.youtube.com/watch?v=YfHpFZS8L28
Μα την παναγια σορρυ για την τρολια, αλλα δε κρατιεμαι. Βρε μαστορα μου, ποια παραγωγη;, 'παρτο/βαλτο' ειναι η φαση, ειδικα οσο περνουν τα χρονια, οι 'πατεντες' ολο και μειωνονται. Απο μηχανικοι εχετε γινει συναρμολογητες -δυστυχως/ευτυχως-. Τι meeting θελει ενα συνεργειο καθε Τεταρτη; Μου θυμισες κατι εβδομαδιαια meetings σε κατι Eυρωγνωσεις που δουλευα μικρος. Σιγα τις ναυτιλιακες...(για τα φροντιστηρια λεω). Επρεπε και εγω ο τρι να κανω τετοια meetings με τις καθηγητριες που ειχα, να τους εμφυσησω και ολιγον...corporate culture!ΥΓ: Alexeft μη παραξενευτεις αν το nickname σου γινει Aleleft. Fixed...
Εργασία έργο εργάτης παραγωγή!. Συγκεντρωνόμαστε λοιπόν κάθε τέταρτη, και τότε που είχα 16 και τώρα που έχω 4 – 5, και μιλάμε για την εβδομάδα που πέρασε. Της δυσκολίες της αστοχίες της καθυστερήσεις. Ο καθένας έχει καρτέλα. Η εργασία μας = παραγωγή, αποτιμάτε με ώρες εργασίας και χρεώνεται, και συγκρίνεται!.
Πρέπει να τους εμφυσήσω την κουλτούρα της σωστής συμπεριφοράς με το πελάτη. Τι πρέπει να λέμε και τι δεν πρέπει. Πόσο φίλο πρέπει να τον κάνουμε.
Αναμφίβολα υπάρχουν τα κιτ, μα τα χέρια κάνουν ότι έκαναν πάντα +++!!!!......
Βλέπεις τίποτα το παράξενο και σχολίασες έτσι?!. Μάλλον μας λείπουν αγώνες!!!!!!...... λάστιχα εξατμίσεις καμένο λάδι…. Μου λείπουν πολύ φίλε!.
Α. -
Aληθινό περιστατικό σε βενζινάδικο. Ο ιδιοκτήτης έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες στους 2 υπαλλήλους του ότι επειδή έχει πέσει η δουλειά και για να μην αναγκαστεί να διώξει κάποιον απο τους 2 , θα πρέπει είτε να κάνει μείωση αποδοχών και στους 2 κατά 15% ή να φύγει - να παραιτηθεί δλδ , ο ένας από τους 2. Ο ένας υπάλληλος (άντρας) δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μείωση. Ο άλλος υπάλληλος (γυναίκα) ούτε να το ακούσει, ούτε να το συζητήσει για μείωση. Δεν δέχεται τη μείωση και ανακοινώνει με τη σειρά της στον ιδιοκτήτη ότι αν επιμένει στη μείωση αποδοχών αυτή θα αρχίσει να εργάζεται πιο χαλαρά ή αλλιώς ... απλά να την απολύσει.
Έχει μπει λοιπόν ένα αυτοκίνητο στο πλυντήριο του βενζινάδικου και η υπάλληλος το καθαρίζει με πολύ αργούς ρυθμούς. Βγαίνει έξω ο ιδιοκτήτης, τη βλέπει, αρχίζει να της φωνάζει.
Αυτή δεν καταλαβαίνει από φωνές και απαντάει του ιδιοκτήτη ότι αν δεν του αρέσει όπως δουλεύει να τη διώξει. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένας άλλος πελάτης στο μαγαζί και λέει:
'Διακρίνω μια ένταση' ?
η ετοιμόλογη υπάλληλος απαντά:
'Δεν υπάρχει ένταση, μείωση υπάρχει' -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μα την παναγια σορρυ για την τρολια, αλλα δε κρατιεμαι. Βρε μαστορα μου, ποια παραγωγη;, 'παρτο/βαλτο' ειναι η φαση, ειδικα οσο παιρνουν τα χρονια, οι 'πατεντες' ολο και μειωνονται. Απο μηχανικοι εχετε γινει συναρμολογητες -δυστυχως/ευτυχως-.** Τι meeting θελει ενα συνεργειο καθε Τεταρτη;** Μου θυμισες κατι εβδομαδιαια meetings σε κατι Eυρωγνωσεις που δουλευα μικρος. Σιγα τις ναυτιλιακες...(για τα φροντιστηρια λεω).
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
.
Δεν ξέρω φίλε μου από πού ‘βγήκε’, μα σίγουρα ‘κόλλησα’ στην ευταξία του συναδέλφου!. Σχεδόν πρότυπη!.
Α. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Aληθινό περιστατικό σε βενζινάδικο. Ο ιδιοκτήτης έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες στους 2 υπαλλήλους του ότι επειδή έχει πέσει η δουλειά και για να μην αναγκαστεί να διώξει κάποιον απο τους 2 , θα πρέπει είτε να κάνει μείωση αποδοχών και στους 2 κατά 15% ή να φύγει - να παραιτηθεί δλδ , ο ένας από τους 2. Ο ένας υπάλληλος (άντρας) δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μείωση. Ο άλλος υπάλληλος (γυναίκα) ούτε να το ακούσει, ούτε να το συζητήσει για μείωση. Δεν δέχεται τη μείωση και ανακοινώνει με τη σειρά της στον ιδιοκτήτη ότι αν επιμένει στη μείωση αποδοχών αυτή θα αρχίσει να εργάζεται πιο χαλαρά ή αλλιώς ... απλά να την απολύσει.
Έχει μπει λοιπόν ένα αυτοκίνητο στο πλυντήριο του βενζινάδικου και η υπάλληλος το καθαρίζει με πολύ αργούς ρυθμούς. Βγαίνει έξω ο ιδιοκτήτης, τη βλέπει, αρχίζει να της φωνάζει.
Αυτή δεν καταλαβαίνει από φωνές και απαντάει του ιδιοκτήτη ότι αν δεν του αρέσει όπως δουλεύει να τη διώξει. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένας άλλος πελάτης στο μαγαζί και λέει:
'Διακρίνω μια ένταση' ?
'Δεν υπάρχει ένταση, μείωση υπάρχει'Μάλλον ήθελε να έχει δύο υπαλλήλους στην τιμή του ενός, ή αν φύγει ο ένας να γλιτώσει την αποζημίωση καθώς θα εμφανιζόταν ως 'παραίτηση' κι όχι ως απόλυση.
Πάντως αν ήταν σωστός, δεν θα ζήταγε από υπάλληλο παραίτηση. Θα τον απέλυε και θα τον πλήρωνε. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Aληθινό περιστατικό σε βενζινάδικο. Ο ιδιοκτήτης έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες στους 2 υπαλλήλους του ότι επειδή έχει πέσει η δουλειά και για να μην αναγκαστεί να διώξει κάποιον απο τους 2, θα πρέπει είτε να κάνει μείωση αποδοχών και στους 2 κατά 15% ή να φύγει - να παραιτηθεί δλδ, ο ένας από τους 2.
Μάλλον ήθελε να έχει δύο υπαλλήλους στην τιμή του ενός, ή αν φύγει ο ένας να γλιτώσει την αποζημίωση καθώς θα εμφανιζόταν ως 'παραίτηση' κι όχι ως απόλυση.
Πάντως αν ήταν σωστός, δεν θα ζήταγε από υπάλληλο παραίτηση. Θα τον απέλυε και θα τον πλήρωνε.Α μαλιστα, δηλαδη το bold δεν παιζει με τιποτα (ειδικα τετοιες εποχες)? ή επισης, η επιχειρηση δεν εχει το δικαιωμα να μειωνει μισθολογικο κοστος με οποιοδηποτε αλλο τροπο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Aληθινό περιστατικό σε βενζινάδικο. Ο ιδιοκτήτης έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες στους 2 υπαλλήλους του ότι επειδή έχει πέσει η δουλειά και για να μην αναγκαστεί να διώξει κάποιον απο τους 2, θα πρέπει είτε να κάνει μείωση αποδοχών και στους 2 κατά 15% ή να φύγει - να παραιτηθεί δλδ, ο ένας από τους 2.
Μάλλον ήθελε να έχει δύο υπαλλήλους στην τιμή του ενός, ή αν φύγει ο ένας να γλιτώσει την αποζημίωση καθώς θα εμφανιζόταν ως 'παραίτηση' κι όχι ως απόλυση.
Πάντως αν ήταν σωστός, δεν θα ζήταγε από υπάλληλο παραίτηση. Θα τον απέλυε και θα τον πλήρωνε.Α μαλιστα, δηλαδη το bold δεν παιζει με τιποτα (ειδικα τετοιες εποχες)? ή επισης, η επιχειρηση δεν εχει το δικαιωμα να μειωνει μισθολογικο κοστος με οποιοδηποτε αλλο τροπο?
Ok, να το διορθώσω: 'μείωση 15% ή απόλυση του ενός;' είναι αυτό που θα πρότεινε ο σωστός εργοδότης.
Αυτός πρότεινε: 'μείωση 15% ή παραίτηση του ενός;'Από τη στιγμή που προσπάθησε να μετατρέψει την απόλυση σε παραίτηση, δύσκολο να 'ναι σωστός...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
.
Δεν ξέρω φίλε μου από πού ‘βγήκε’, μα σίγουρα ‘κόλλησα’ στην ευταξία του συναδέλφου!. Σχεδόν πρότυπη!.
Α.Βασικες διαφορές απο τυπικα συνεργεια**:
- Εργαλεια σε ταξη
- Καθαριοτητα του χωρου και του μαστορα
- Δεν εχει ξεβρακωτες ή ποδοσφαιρικες αφισες στον τοιχο
**Οι χριστοπαναγιες οταν πεφτει κατω η πενσα, δεν αποτυπωνονται σε φωτογραφια
-
O μονος 'γνωστης του αντικειμενου' σε νεες περιπετειες...
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... -kolaseos/
Ε....καλε...νααααα!!!
Ου, γεμισανε χριστουγεννιατικες καλτσες μεχρι πανω οι ταριφες απο την τρομαρα τους.
Παντως αν για ενα ταριφα που θα επερνε διπλοτριπλοκουρσα διχως αποδειξη θα γινοταν της κολασεως, για ενα εργοδοτη που εχει κανα 5μηνο απληρωτους εργαμενους τι πρεπει να γινει; Εκτελεση α λα Ceausescu; Μπα....Τουλαχιστον ας κοψει τις πομφολυγες ( ετσι για να ξαναγυρισω στο 'επιπεδο' )...
-
Πάει κι ο αντωνάκης βλέπει τον τοίχο να πλησιάζει (ή εμείς τον τοίχο;) ιλιγγιωδώς κι έχει λαλήσει...
-
Φανταζομαι αν δει και κανα σουβλατζη να νερωνει το τζατζίκι θα γινει της Πόπης...
-
Μπα , απο πιτσαρία ξέρει , όχι σουβλατζίδικο.
-
Ε τοτε αμα δει καμια βαση πιτσας να ειναι κατεψυγμενη και οχι φρέσκια,θα παει σε εκλογες.
-
Ok, να το διορθώσω: 'μείωση 15% ή απόλυση του ενός;' είναι αυτό που θα πρότεινε ο σωστός εργοδότης.
Αυτός πρότεινε: 'μείωση 15% ή παραίτηση του ενός;'Από τη στιγμή που προσπάθησε να μετατρέψει την απόλυση σε παραίτηση, δύσκολο να 'ναι σωστός...
Αμα η απολυση του ενος του κοστιζει 20φορες το -15% που παει να γλυτωσει για να κρατησει κ τους δυο, μια χαρα το ειπε...
-
Αν η πρόταση του ηταν -15% στο μισθό με ακριβώς αντίστοιχη μείωση ωραρίου, δε θα ήταν καλύτερα;
-
'Διακρίνω μια ένταση' ?
'Δεν υπάρχει ένταση, μείωση υπάρχει'Μάλλον ήθελε να έχει δύο υπαλλήλους στην τιμή του ενός, ή αν φύγει ο ένας να γλιτώσει την αποζημίωση καθώς θα εμφανιζόταν ως 'παραίτηση' κι όχι ως απόλυση.
Πάντως αν ήταν σωστός, δεν θα ζήταγε από υπάλληλο παραίτηση. Θα τον απέλυε και θα τον πλήρωνε.Δυστυχώς για τον εργαζόμενο οι εργασιακές σχέσεις έχουνε γίνει και επισήμως πολύ χαλαρές τον τελευταίο καιρό.
Έτσι υπάρχουνε πολλοί τρόποι ο εργοδότης να πετύχει αυτό που θέλει χωρίς συγχρόνως να είναι παράνομος.
Πχ εκ περιτροπής απασχόληση. Μπορεί δηλ ο εργοδότης άμα έχει πέσει η δουλιά του να ανακοινώσει στον εργαζόμενο ότι για κάποιο χρονικό διάστημα ( max εννέα μήνες) θα εργάζεται λιγότερες μέρες το μήνα ( το λιγότερο τέσσερις) δηλ μια μέρα τη βδομάδα και θα αμοίβεται μόνο για αυτές. Και είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί ο εργαζόμενος.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....