-
H καρτα Fiva και το πιστοποιητικο καταχωρησης ΔΕΝ αποτελουν ΤΙΤΛΟ Ιδιοκτησιας.
Βεβαιωνουν την ιστορικοτητα του οχηματος και του δινουν το δικαιωμα ιστορικων πινακιδων ωστε να κινειται ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ για συντηρηση και εκδηλωσης λεσχων.Αν πχ εσυ το εκλεψες, η ΕοΦιλπα ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενη να γνωριζει τους κλεμμενους αριθμους πλαισιου. Βεβαιως και τους εμεγχουμε, τους καταχωρημε και ειναι στη διαθεση του ΥΠ.Σοιγκοινωνιων ή του ΣΔΟΕ ανα πασα στιγμη.
Απ οτι λες το αυτοκινητο ηταν της μανας σου, οποτε δεν τιθεται (λογικα) θεμα αμισβητησης απο αλλους ιδιοκτητες ή κληρονομους. Αν τιθεται θεμα αμφισβητησης, τοτε κανε κανονικη μεταβιβαση. Επισης αν αγοραζες απο καπιον τριτο, αγνωστο, τοτε θα συμβουλευα οπωσδηποτε να κανεις μεταβιβαση!
Καταλαβες Βαγγο γιατι ημουν απλος και λιττος στη δηλωση μου?
ΥΓ. Αληθεια για τι αυτοκινητο μιλαμε?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Βεβαιωνουν την ιστορικοτητα του οχηματος και του δινουν το δικαιωμα ιστορικων πινακιδων ωστε να κινειται ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ για συντηρηση και εκδηλωσης λεσχων.Αν πχ εσυ το εκλεψες, η ΕοΦιλπα ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενη να γνωριζει τους κλεμμενους αριθμους πλαισιου. Βεβαιως και τους εμεγχουμε, τους καταχωρημε και ειναι στη διαθεση του ΥΠ.Σοιγκοινωνιων ή του ΣΔΟΕ ανα πασα στιγμη.
Απ οτι λες το αυτοκινητο ηταν της μανας σου, οποτε δεν τιθεται (λογικα) θεμα αμισβητησης απο αλλους ιδιοκτητες ή κληρονομους. Αν τιθεται θεμα αμφισβητησης, τοτε κανε κανονικη μεταβιβαση. Επισης αν αγοραζες απο καπιον τριτο, αγνωστο, τοτε θα συμβουλευα οπωσδηποτε να κανεις μεταβιβαση!
μα δεν αναφερομουν σε εσενα μιχαλη
-
Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης απο άλλους ιδιοκτήτες-δεν υπάρχουν. Είμαι μοναχοπαίδι-είμαι ο μοναδικός κληρονόμος.
Εχω όπως είπα στα χέρια μου χαρτιά(πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών) τα οποία αποδεινύουν ότι είμαι ο μοναδικός κληρονόμος.
Εχω στα χέρια μου μέχρι και την αρχική απόδειξη αγοράς του αυτοκινήτου εν έτει 1990.
Τέλως πάντων να μην τα πολυλογώ.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Το 2005 η μητέρα μου έβγαλε σε ακινησία το αμάξι και έκτοτε βρίσκεται σε ακινησία.
Στην φορολογική της δήλωση των επόμενων χρόνων, είτε απο προτροπή της λογίστριας είτε απο μόνη της, σταμάτησε να δηλώνει το αμάξι μιας και ήταν πλέον σε ακινησία.
Οταν πέθανε, στην αποδοχή κληρονομιάς που έκανα, το αμάξι δεν υπήρχε πουθενά. Γιατί έκανα την αποδοχή χωρίς να υπάρχει το αμάξι μην με ρωτάτε, δύσκολη η απάντηση(Ισως δεν έδωσα σημασία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης απο τον θάνατό της.)
Κοινώς δεν θέλω να μπλέξω και πάλι με την εφορία γιατί δεν ξέρω τι φασούλι θα μου φορτώσουν.Το αμάξι είναι ένα Opel Corsa A 1.0 μοντ. 90 το οποίο έχει για μένα τεράστια συναισθηματική αξία.
-
πήγαινε σε ενα διεκπεραιωτή και δες αν μπορείς να το μεταβιβάσεις, και με ποσα χρηματα! Ειναι οι μονοι που ξεμπερδεύουν τέτοιες καταστάσεις μεσα σε λιγες ωρες.
Το να ρωτας για ιστορικές πινακίδες σε ενα αμαξι που θελει αλλη μια εξαετία να βγάλει πινακίδες, και αν δεν έχουν αλλαξει οι νομοί μέχρι το 2020 είναι μεγαλεπήβολο σχέδιο.... -
Ενας φίλος έχει ενα starlet του 80 και έχει αλλάξει μοτέρ (απο supra!) μπορεί αυτό το πράμα να βγάλει πινακίδες ιστορικές???
-
Φιμέ επιτρέπονται σε ιστορικό όχημα ?
Δεν λέω το σκούρο νούμερο αλλά το πιο ανοικτό ? -
Μόνο αν έχει βάλει ζαντες με πατουρα μπακετ καθίσματα και αυτοκόλλητο drift wars!!! Αλλιώς δύσκολα να τον δεχτεί η φιλπα...
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Δεν λέω το σκούρο νούμερο αλλά το πιο ανοικτό ?Εγώ θα σου πω κάτι άλλο,αν εσύ έβλεπες ένα στάρλετ ντριφτ η μεμβράνες σε ένα ιστορικό θα σου άρεσε??
Τα φυμε δεν απαγορεύονται αλλα προσπαθούμε το αμάξι να ειναι οσο πιο κοντά στην εργοστασιακή του κατασταση -
Αν το θεμα ειναι πρακτικο λογω απουσιας κλιματισμου-παλαιοτητας οχηματος υπαρχουν και διαφανες μεμβρανες που κοβουν την ακτινοβολια!
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Δεν λέω το σκούρο νούμερο αλλά το πιο ανοικτό ?Εγώ θα σου πω κάτι άλλο,αν εσύ έβλεπες ένα στάρλετ ντριφτ η μεμβράνες σε ένα ιστορικό θα σου άρεσε??
Τα φυμε δεν απαγορεύονται αλλα προσπαθούμε το αμάξι να ειναι οσο πιο κοντά στην εργοστασιακή του καταστασηΦυσικά και δεν θα μου άρεσε ούτε το ένα ούτε το άλλο .
Αλλα έλα που εδώ είναι Ελλάδα και τα βλέπεις ΟΛΑ... -
Ενας φίλος έχει ενα starlet του 80 και έχει αλλάξει μοτέρ (απο supra!) μπορεί αυτό το πράμα να βγάλει πινακίδες ιστορικές???Δε νομιζω, αλλα δεν αποκλειω. Θα ηθελα να εχω να εχω τον κωδικο του μοτερ παρακαλω.
-
Δεν λέω το σκούρο νούμερο αλλά το πιο ανοικτό ?Αμα εβγαινε ετσι απο το εργοστασιο, δεν υπαρχει προβλημα.
Αμα μιλαμε για φιλμ, τοτε ας κανει ενα κοπο να τα βγαλει. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Οταν πέθανε, στην αποδοχή κληρονομιάς που έκανα, το αμάξι δεν υπήρχε πουθενά. Γιατί έκανα την αποδοχή χωρίς να υπάρχει το αμάξι μην με ρωτάτε, δύσκολη η απάντηση(Ισως δεν έδωσα σημασία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης απο τον θάνατό της.)
Κοινώς δεν θέλω να μπλέξω και πάλι με την εφορία γιατί δεν ξέρω τι φασούλι θα μου φορτώσουν.Δεν μου φαίνεται τραγικό το θέμα σου.
Από πλευράς κληρονομικού, θα κάνεις συμπληρωματική δήλωση φόρου κληρονομίας. Λόγω του αφορολογήτου που υπάρχει στον α΄ βαθμό συγγένειας (αν δεν έχεις εξαντλήσει το όριο), δεν θα έχεις φόρο και πρόσθετα, αλλά απλώς ένα πρόστιμο εκπροθέσμου.
Καθόσον αφορά το ότι δεν το δήλωνε η μητέρα σου, δε νομίζω ότι επηρεάζει το θέμα, δεδομένου ότι για τη μεταβίβαση θα πας με το πιστοποιητικό του τμήματος κληρονομίας της εφορίας (ότι το περιέλαβες στη συμπληρωματική δήλωση).
Ρώτα και έναν λογιστή, αλλά λογικά δεν είναι δουλειά διεκπεραιωτή. -
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Κοινώς δεν θέλω να μπλέξω και πάλι με την εφορία γιατί δεν ξέρω τι φασούλι θα μου φορτώσουν.Δεν μου φαίνεται τραγικό το θέμα σου.
Από πλευράς κληρονομικού, θα κάνεις συμπληρωματική δήλωση φόρου κληρονομίας. Λόγω του αφορολογήτου που υπάρχει στον α΄ βαθμό συγγένειας (αν δεν έχεις εξαντλήσει το όριο), δεν θα έχεις φόρο και πρόσθετα, αλλά απλώς ένα πρόστιμο εκπροθέσμου.
Καθόσον αφορά το ότι δεν το δήλωνε η μητέρα σου, δε νομίζω ότι επηρεάζει το θέμα, δεδομένου ότι για τη μεταβίβαση θα πας με το πιστοποιητικό του τμήματος κληρονομίας της εφορίας (ότι το περιέλαβες στη συμπληρωματική δήλωση).
Ρώτα και έναν λογιστή, αλλά λογικά δεν είναι δουλειά διεκπεραιωτή.Μιλάμε για 6 χρόνια πίσω. Μήπως το πρόστιμο θα είναι βαρβάτο; Θα κάνω μια ερώτηση στην λογίστριά μου.
Αφού ο COSMO ΜΙΚΕ είπε ότι γίνεται και χωρίς να είναι στο όνομά μου, γιατί να μπω σε όλη αυτή την διαδικασία; Δεν έχω σκοπό να το βάλω σε κυκλοφορία με πινακίδες υπουργείου.
-
Μια απλη φωτοτυπια της αδειας ή του καταθετηριου (μαζι με υπευθυνη δηλωση οτι αυτη η πινακιδα ανηκει σε αυτο το οχημα) αρκει.Με βάση αυτά που σου είπε ο Cosmo Mike (πριν ολοκληρώσεις το story), και με δεδομένο ότι το καταθετήριο δεν είναι στο όνομά σου, απορώ πώς θα σου βγάλουν πινακίδες.
Επίσης, με δεδομένο ότι μιλάμε για όχημα του 1990, θα αργήσεις πολύ να βγάλεις ιστορικές πινακίδες - αν βγάλουν κάποτε για το 90. Μέχρι τότε τι θα το κάνεις; Θα ρημάξει. -
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Μια απλη φωτοτυπια της αδειας ή του καταθετηριου (μαζι με υπευθυνη δηλωση οτι αυτη η πινακιδα ανηκει σε αυτο το οχημα) αρκει.
Με βάση αυτά που σου είπε ο Cosmo Mike (πριν ολοκληρώσεις το story), και με δεδομένο ότι το καταθετήριο δεν είναι στο όνομά σου, απορώ πώς θα σου βγάλουν πινακίδες.
Επίσης, με δεδομένο ότι μιλάμε για όχημα του 1990, θα αργήσεις πολύ να βγάλεις ιστορικές πινακίδες - αν βγάλουν κάποτε για το 90. Μέχρι τότε τι θα το κάνεις; Θα ρημάξει.Για το πρώτο περιμένω απάντηση απο τον Cosmo Mike, αν και νομίζω με αυτά που ανέφερα στο αρχικό μου post
κατάλαβε ότι το καταθετήριο δεν είναι στο όνομά μου. Cosmo Mike αν έχεις την καλοσύνη, αποσαφήνισέ το.Το ξέρω επίσης ότι με τα σημερινά δεδομένα θα έχω το δικαίωμα να πάρω πινακίδες το 2020.
Το αμάξι μην ανησυχείς, δεν ρημάζει καθόλου. Βρίσκεται σε κλειστό χώρο στο χωριό της συζύγου. και τουλάχιστον 1 φορά το μήνα το βγάζω βόλτα στους γύρω δρόμους του χωριού(Διαδρομή περίπου 7-10χλμ).
Εχω ήδη ξεκινήσει να επενδύω χρήματα πάνω του(άλλαξα δαγκάνες, τακάκια, υγρά φρένων, μπουζιά, λάδια, αντλία νερού, αντιψυκτικό, μπιλιοφόρους).
Κοινώς δεν το έχω αφήσει στην μοίρα του και να περιμένω να φτάσει η 30ετία για να ασχοληθώ.Θα επανέλθω την επόμενη βδομάδα στο thread για την συντήρηση για κάποια θέματα που με απασχολούν
προκειμένου να το επαναφέρω στην original κατάσταση. -
Ε σήκωσε και καμμιά φωτογραφία από το αυτοκίνητο και τις εργασίες
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Ε σήκωσε και καμμιά φωτογραφία από το αυτοκίνητο και τις εργασίεςIt will shortly be done!!!
Με έπιασε πάλι το αγγλικό μου..
-
Αυτοκίνητο-αντίκα που βρίσκεται εντός ΕΕ, μπορεί να εκτελωνιστεί σαν αντίκα στην περίπτωση που είναι λυμμένο σε κομμάτια και έρθει σε κοντέινερ, κούτες, παλέτες; Μήπως συμφαίρει να εκτελωνιστεί σαν παλιά ανταλλακτικά; Γιατί δεν είναι και 1000% σίγουρο ότι θα συναρμολογηθεί πάλι. Χαρτιά έχει. Για να βγάλει μελλοντικά ιστορικές αρκεί το πωλητήριο, τα αρχικά χαρτιά του και τι άλλο από το τελωνείο;
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Αυτοκίνητο-αντίκα που βρίσκεται εντός ΕΕ, μπορεί να εκτελωνιστεί σαν αντίκα στην περίπτωση που είναι λυμμένο σε κομμάτια και έρθει σε κοντέινερ, κούτες, παλέτες; Μήπως συμφαίρει να εκτελωνιστεί σαν παλιά ανταλλακτικά; Γιατί δεν είναι και 1000% σίγουρο ότι θα συναρμολογηθεί πάλι. Χαρτιά έχει. Για να βγάλει μελλοντικά ιστορικές αρκεί το πωλητήριο, τα αρχικά χαρτιά του και τι άλλο από το τελωνείο;Τι να εκτελωνίσεις αν είναι είναι ανταλλακτικά;
Με βάση τα όσα γνωρίζω το αυτοκίνητο μπορεί να είναι σε κούτες μόνο αν είναι ανω των 50 ετών. Από 30-50 πρέπει να είναι σε πλήρως λειτουργική και αυθευντική κατάσταση... κανονικά...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες