Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω στο Καλαματα Αθηνα με μεση 105km/h(δηλαδη πολυ συχνα 160-170) ειχα περιπου 7 καταναλωση.Αν θυμαμαι καλα...
Μέση ταχύτητα 105 στην συγκεκριμένη διαδρομή σημαίνει γύρω στα 120 συνηθισμένη ταχύτητα ταξιδίου. Οκ, μπορεί να χτυπήσεις και μερικά 150ρια αλλά λίγο αλλάζει την μέση ταχύτητα αυτό. Το δικό μου trip όταν γράψει μέση ταχύτητα 110-112 κινούμαι σταθερά με 130-140 και χτυπάω και λίγα 160αρια. Για να γράψει 135 μέση ταχύτητα σημαίνει σταθερά 150-160 και λίγα 180αρια. Είναι και οι 7 στάσεις για διόδια . Να διευκρινίσω ότι μηδενίζω το trip φεύγοντας από το σπίτι στην Καλαμάτα και το τσεκάρω ξανά όταν βγω από την Αττική Οδό, μετά η μέση ταχύτητα πέφτει δραστικά και τσιμπάει λίγο η μέση κατανάλωση γιατί μπαίνει στην εξίσωση η κίνηση της Αθήνας.
Ρε παιδιά φαρμακείο δεν έχει μέσα;
Άνοιξα χθες στο πορτπαγκάζ τη σχετική θήκη, και έχει μόνο το τρίγωνο μέσα, και ένα άλλο μεγάλο σίδερο πάνω σε μαύρο αφρολέξ, που δεν ξέρω πού χρησιμεύει. Δε δίνει η bmw φαρμακείο, ή μου το έφαγαν στην αντιπροσωπεία;
Μια και μιλάτε για κατανάλωση, εγώ έχω μέση 8,4 (116i) σε 2.300χλμ μέχρι στιγμής, τα οποία έχουν γίνει 70% πόλη 30% εθνική. Σε ένα ταξίδι που έκανα έγραψα 6,4 με ταχύτητες γύρω στα 120-130 και κλιματισμό συνέχεια (3 άτομα χωρίς μπαγκάζια).
Μου κάνει εντύπωση, γιατί συγκρίνοντας με άλλους στο spritmonitor είμαι από τους χειρότερους, πώς γίνεται κάποιοι άλλοι να γράφουν μέση 5,5 και 6,0 μου φαίνεται αδιανόητο...
Επίσης όταν το πήρα, μου είπε ο πωλητής ότι μετά τα πρώτα χιλιόμετρα θα καίει λιγότερο και θα έχει και πιο δυνατό γκάζι στις επιταχύνσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πόσα είναι αυτά τα χιλιόμετρα;
Το δικό μου είχε φαρμακείο και μάλιστα είχε μέσα κάτι γάζες και χανζαπλάστ αν θυμάμαι καλά.
Όσον αφορά την κατανάλωση, τα νούμερα που γράφεις είναι μια χαρά. Στο sprintmonitor η πλειοψηφία των κατόχων έχουν μια eco drive λογική, ενώ και οι κυκλοφοριακές συνθήκες είναι διαφορετικές από την Ελλάδα.
Αυτό που σου είπε ο πωλητής είναι ότι θα πέσει λίγο η κατανάλωση και θα ανέβουν λίγο οι επιδόσεις όταν ανοίξει ο κινητήρας, μην φανταστείς δραματικές διαφορές.
Μηπως πριν ειχες κανενα Ε90 320 diesel ?? Με Μ τιμονι ?
Δικιο εχεις, εχει φουλ καμερες Ολλανδια αλλα μετα τις 2 τα ξημερωματα το μονο που με ενοιαζε ηταν να τρεξω στο κρεββατι μου. Περιμενω οτι ΔΕΝ θα μου ερθει κληση . Τελικα ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα σειρα 1 επρεπε να ειχα νοικιασει για να την τεσταρω καλα διοτι παιζει να ειναι το επομενο μου αυτοκινητο για Αθηνα.
Εχει τσιπαρει κανεις απο δω μεσα, κανεναν ασσο βενζινη ? ειτε 116 ειτε 118 ?
Το τιμονι γενικα εμποδιζει στο να βλεπετε τις ενδειξεις του trip computer μεσα στον πινακα οργανων ? το ψιλο βρισκω εργονομικο φαουλ αυτο.
Πριν είχα forester turbo πειραγμένο Για να πέσω κάτω από 10 lt/100 στο ταξίδι έπρεπε να κλειδώσω το cruise στα 100. Γενικά η κατανάλωση με νορμάλ οδήγηση και μερικά πλακώματα έπαιζε γύρω στα 12 lt/100 (φυσικά 100αρα) αλλά ροπή 40+ κιλά και τετρακίνηση και επιδόσεις super ανεξαρτήτως terrain και καιρού. Q car θα έλεγα. Δυστυχώς έπρεπε να κάνω κουμπαριά με τον Βαρδινογιάννη για να μπορώ να πληρώνω τις βενζίνες
Πρώτο μου diesel ο άσος και μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος. Ισχύει ότι το τιμόνι κρύβει είτε το πάνω είτε το κάτω μέρος του πίνακα οργάνων αλλά με αρκετό ψάξιμο έχω βρει την ιδανική θέση οδήγησης και βλέπω σχεδόν όλο το πάνελ (κρύβεται ελάχιστα το πάνω μέρος του ταχυμέτρου). Έχω το sport πολυλειτουργικό τιμόνι που έχει μικρότερη διάμετρο από το standard. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι πολύ εργονομικό, έχει καλές επιδόσεις για 1600 diesel, στην κλασική ελληνική άσφαλτο η ουρά είναι ευχάριστα ανήσυχη και γενικά χαίρεσαι να το οδηγείς. Το μόνο που μετάνιωσα είναι ότι δεν έβαλα τα xenon.