-
churros
ισπανικο πρωινο ζυμοσνακ - κυλισμενο σε κανελοζαχαρη ή και βουτηγμενα σε σοκολατα (βρηκα δουλεια για το κουβερτοπραμα μου)μοσχαρακι με κριθαρακι (οχι γιουβετσι, κατσαρολα)
γεμιστες πιπεριες με φετα-ντοματοχυμο-αυγο-φρυγανια-κεφαλοτυρι τριμμενο
κλασικες πιπεριες γεμιστες (φετα-μαϊντανος-μπεϊκον)
ομορφα πραματα
-
ζυμη με ιδιαιτερη γευση (η παπρικα δινει τα ρεστα της) ->
http://www.argiro.gr/Ζύμ ... E%BF%CF%8D -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ζυμη με ιδιαιτερη γευση (η παπρικα δινει τα ρεστα της) ->
http://www.argiro.gr/Ζύμ ... E%BF%CF%8DΑν σου μείνει ζύμη απ αυτήν, φτιάξε κριτσίνια και ψησ'τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα (σε λαδόκολλα).
-
τωρα που το 'πες, τι διαφορα κανει ο αερας σε σχεση με τις πλακες (;) τυπικου μικροφουρνου;
ομοιομορφοτερο ψησιμο;ωραια η συμβουλη σου
-
Ξεραίνει την ατμόσφαιρα εσωτερικά του φούρνου με αποτέλεσμα τα πάντα να γίνονται πιο τραγανά και πιο γρήγορα. Συνίσταται για κοκκίνισμα ήδη μαγειρεμένου φαγητού ! Δοκιμάστε να κάνετε στον αέρα ψιλοκομμένες πατάτες με λίγο λαδάκι και αλατάκι (εγώ βάζω και μουστάρδα) Γίνονται πολύ γρήγορα και μοιάζουν αρκετά με τις τηγανιτές !
-
στις ζυμες, ποιες οι διαφορες για:
μαργαρινη vs σπορελαιο και
αλευρι+μπεϊκιν vs αυτοφουσκωτο αλευρι vs αλευρι+μαγια; -
μαργαρινη vs σπορελαιο και
αλευρι+μπεϊκιν vs αυτοφουσκωτο αλευρι vs αλευρι+μαγια;νομίζω αυτοφουσκωτο αλευρι == αλευρι+μπεϊκιν
Η μαγιά δίνει και λίγο ιδιαίτερη γεύση στη ζύμη.Το φούσκωμα πάντως γίνεται για τον ίδιο λόγο. Κάτι παράγει φουσκάλες CO2. Στη μία περίπτωση από τη διάσπαση χημικής ουσίας, στην άλλη από τη ζύμωση που κάνει ο μύκητας.
-
φχαρισταω!
-
μαργαρινη vs σπορελαιο καιΠως θα τα χρησιμοποιήσεις παίζει ρόλο. Η μαργαρίνη είναι στερεή και το σπορέλαιο ρευστό. Απο εκεί και πέρα αν τα βάλεις μέσα στη ζυμη σε ρευστή μορφή θα κάνει τη ζύμη τριφτή. Αν απλά τα αλείψεις ανάμεσα απο πολλές στρώσεις φύλων θα χωρίσουν τα φύλλα (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα).
Και ως προς τη γευση θα έχουν διαφορές. When in doubt use butter
-
Για τη Μερέντα και την κουβερτούρα, να προσθέσω πως τις προάλλες δοκίμασα την παρακάτω κουβερτούρα γάλακτος της Nestle (δεν κατάλαβα τι διαφορά έχει από σοκολάτα), η οποία έχει πολύ ωραία γεύση και δεν έχει την πίκρα της κουβερτούρας. Ίσως να ταίριαζε καλύτερα στην σπιτική μερέντα.
Πραλίνα φουντουκιού που βρίσκουμε;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πραλίνα φουντουκιού που βρίσκουμε;Τη φτιάχνουμε μόνοι μας
-
Ειχα πιάσει την κουβέντα με τον ισπανο που μου κάνει σαξόφωνο για φαγητά, μιας και αυτός μου χε δώσει όλα τα tips για το S. Sebastian κι έμεινα μλκας με το πόση διαδικασία έχει η paella
Kανονικά γίνεται σε ξύλα και η όλη φάση παίρνει ένα 4ωρο στο νερό -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειχα πιάσει την κουβέντα με τον ισπανο που μου κάνει σαξόφωνο για φαγητά, μιας και αυτός μου χε δώσει όλα τα tips για το S. Sebastian κι έμεινα μλκας με το πόση διαδικασία έχει η paella
Kανονικά γίνεται σε ξύλα και η όλη φάση παίρνει ένα 4ωρο στο νερόΑποκωδικοποίηση ποζερικου μηνύματος
- παίζω σαξόφωνο
- πήγα στο S.Sebastien
- ξέρω ΚΑΙ από paella
τς τς τς
-
τράβα βγάλε φωτο απο κανα κατσικάκι εσύ και αστα αυτά, είναι πολύ ψαγμένα για σενα
α, SebastiAn είναι
-
Εγώ αλλιώς αποκωδικοποίησα πάντως το '...με τον ισπανο που μου κάνει σαξόφωνο για φαγητά'
-
είναι ο συνδυασμός του πνευστού και της χώρας;;;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
είναι ο συνδυασμός του πνευστού και της χώρας;;;Προφανώς. Και όλα αυτά για να λάβει ως αντάλλαγμα από τον τσιφούτη drifter ένα πιάτο φαί!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
είναι ο συνδυασμός του πνευστού και της χώρας;;;
Προφανώς. Και όλα αυτά για να λάβει ως αντάλλαγμα από τον τσιφούτη drifter ένα πιάτο φαί!
Μπορεί να λειτούργησε αντίστροφα.
Όλα για μια αυθεντική paella...
-
Bρε βρε, ξενυχτάνε οι μπαρμπάδες σήμερα
-
Η αλήθεια πάντως είναι ότι κι εγώ όταν πρωτοδιάβασα το 'Ισπανός που μου κάνει σαξόφωνο', σκέφτηκα 'νταξ, θα γίνει της πόπης τώρα'
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)