-
Εγώ πάντως που έχω ζήσει 4,5 χρόνια Λάρισα, με πολλές παραστάσεις από Βόλο, Κομοτηνή, Εύβοια, Καρδίτσα και Χανιά, δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη. Τι να πω...
Όπως και να χει προτιμώ οι Βεροιώτες να έχουν καλύτερη περίθαλψη με τα (όποια) κονδύλια απορροφάνε οι βιβλιοθήκες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να δημιουργήσει νέες (αργόσχολες) θέσεις
Τι υπονοείς; Ότι υπάρχουν και παλιές αργόσχολες θέσεις 'εργασίας';
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ πάντως που έχω ζήσει 4,5 χρόνια Λάρισα, με πολλές παραστάσεις από Βόλο, Κομοτηνή, Εύβοια, Καρδίτσα και Χανιά, δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη. Τι να πω...Όπως και να χει προτιμώ οι Βεροιώτες να έχουν καλύτερη περίθαλψη με τα (όποια) κονδύλια απορροφάνε οι βιβλιοθήκες.
Έλα ρε συ stefan όλο μας το χαλάς, αμάν μ' αυτή την εμπάθειά σου.
-
Νομίζω ότι μετά τις βιβλιοθήκες μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία. Άλλωστε θα χαρούν οι μαθητές φαντάζομαι και όταν μεγαλώσουν θα ψηφίζουν από ευγνωμοσύνη τον Some-Are-Ass!!!
-
Εγώ ξέρω ότι SAP έμαθε η μάνα μου στα 45+ που δεν ξέρει τι είναι το τατς στο κινητό και από που κλείνει ένα pc και έκανε όλο το implementation (μαζί με consultants φυσικά) στην 3Ε Βουλγαρίας και Ουγγαρίας όταν άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν τα BUs από Ελλάδα...Μην μπερδεύετε τη γνώση του SAP από την πλευρά του χρήστη (έστω key user/business expert/...) με αυτή του συμβούλου. Ο τελευταίος πρέπει να βρει πως θα παραμετροποιηθεί/στηθεί/αναπτυχθεί το σύστημα ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πρώτων. Οι πρώτοι απλά ελέγχουν ότι τους καλύπτει η δουλειά του τελευταίου κι ύστερα εκτελούν μηχανικά τα βήματα που ο τελευταίος θα προδιαγράψει.
Αυτό προφανώς και δεν κάνει πυρηνικούς επιστήμονες τους SAPίτες. Αλλά θέλει αρκετό καιρό να μάθεις πραγματικά τη δουλειά του συμβούλου. Ομοίως, ABAP μπορείς να μάθεις σχετικά εύκολα. Φουλ παραγωγικός, όμως, αρχίζεις να γίνεσαι μετά από αρκετό καιρό, όταν αρχίζεις κι αποκτάς εξοικίωση με τα modules του SAP (και δεν χρειάζεται να ρωτάς για το παραμικρό το σύμβουλο).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω ότι μετά τις βιβλιοθήκες μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία. Άλλωστε θα χαρούν οι μαθητές φαντάζομαι και όταν μεγαλώσουν θα ψηφίζουν από ευγνωμοσύνη τον Some-Are-Ass!!!Πολλοί πάντως δεν πάνε στα σχολεία για να προλάβουν να ετοιμαστούν για το φροντιστήριο...
Οπότε, γιατί να μην κλείσουν; Υπό την παρούσα τους μορφή, είναι εξαιρετικά βλαπτικά. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω ότι μετά τις βιβλιοθήκες μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία. Άλλωστε θα χαρούν οι μαθητές φαντάζομαι και όταν μεγαλώσουν θα ψηφίζουν από ευγνωμοσύνη τον Some-Are-Ass!!!Αλέξανδρε νομίζω αντιλαμβάνεσαι το ΑΚΥΡΟ του σχόλιού σου έτσι? Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μην μπερδεύετε τη γνώση του SAP από την πλευρά του χρήστη (έστω key user/business expert/...) με αυτή του συμβούλου. Ο τελευταίος πρέπει να βρει πως θα παραμετροποιηθεί/στηθεί/αναπτυχθεί το σύστημα ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πρώτων. Οι πρώτοι απλά ελέγχουν ότι τους καλύπτει η δουλειά του τελευταίου κι ύστερα εκτελούν μηχανικά τα βήματα που ο τελευταίος θα προδιαγράψει.
Αυτό προφανώς και δεν κάνει πυρηνικούς επιστήμονες τους SAPίτες. Αλλά θέλει αρκετό καιρό να μάθεις πραγματικά τη δουλειά του συμβούλου. Ομοίως, ABAP μπορείς να μάθεις σχετικά εύκολα. Φουλ παραγωγικός, όμως, αρχίζεις να γίνεσαι μετά από αρκετό καιρό, όταν αρχίζεις κι αποκτάς εξοικίωση με τα modules του SAP (και δεν χρειάζεται να ρωτάς για το παραμικρό το σύμβουλο).
Σαφώς. Άλλο ο χρήστης, άλλο ο προγραμματιστής. Εγώ απλά το σχολίασα κάπως χιουμοριστικά γιατί για κάποιο λόγο οι έχοντες γνώσεις SAP (οποιουδήποτε είδους) θεωρούν ότι έχουν πιάσει τον παπά απ' τα ρχίδια. Πράγμα που δεν ισχύει φυσικά όπως αποτυπώνεται και από τις αποδοχές που παίζουν στην αγορά για αυτούς τους επαγγελματίες.
-
Εγώ πάντως που έχω ζήσει 4,5 χρόνια Λάρισα, με πολλές παραστάσεις από Βόλο, Κομοτηνή, Εύβοια, Καρδίτσα και Χανιά, δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο να έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε βιβλιοθήκη. Τι να πω...Όπως και να χει προτιμώ οι Βεροιώτες να έχουν καλύτερη περίθαλψη με τα (όποια) κονδύλια απορροφάνε οι βιβλιοθήκες.
Ρωτα καναν Βεροιωτη και θα δεις οτι διαφωνει ως προς την χρησιμοτητα της τοπικης βιβλιοθηκης (διαχειριζεται μεγαλυτερο μπατζετ απο την ΕΒΕ που ειναι σχεδον εξολοκληρου χρηματα της ΕΕ χωρις την μεσολαβησης ελληνικης αρχης )
Τωρα, σε Βολο, Κομοτηνη, Καρδιτσα και Χανια ΔΕΝ εχει δημοσιες βιβλιοθηκες, στην Ευβοια εχει μονο στην Χαλκιδα, ενω στην Λαρισα εχει, αλλα εχει κι ολοκληρο πανεπιστημιο με σχετικες υποδομες.
Επισης η κουβεντα γινεται για τις 46 δημοσιες βιβλιοθηκες (πολλες απο τις οποιες ειναι ιστορικες με αντιστοιχες ανεκτιμητες συλλογες), οι δημοτικες, οσες λιγες απεμειναν, υπολειτουργουν ετσι κι αλλιως.
Τεσπα, κακως μπαινω σε αυτην την συζητηση, γιατι πριν απ' ολα πρεπει να απαντηθουν ερωτηματα οπως τι κοινωνια θελουμε, με ποιο προσανατολισμο, που οφειλουμε να κατευθυνουμε τους οποιους πορους κλπ και φυσικα θα πεταχτει παντα ο καθε σχετικος ή ασχετος να πει την εξυπναδα του (κυριως επειδη ΑΥΤΟΝ δεν τον ενδιαφερει, δεν τον αφορα ή δεν τον αγγιζει) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ρωτα καναν Βεροιωτη και θα δεις οτι διαφωνει ως προς την χρησιμοτητα της τοπικης βιβλιοθηκηςΓια να αποφύγω τέτοιες συζητήσεις έγραψα εξαρχής ότι ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ τη χρησιμότητά της. Αλοίμονο. ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση. Υπάρχουν πολύ βασικότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή που λύνονται μόνο αν απαντηθούν οι ερωτήσεις σου. Πράγμα αδύνατο φυσικά.
-
Πες και για της Λευκαδας ρε αμορφωτε.
Μια χαρα σφιζει απο ζωη, εχω περασει καταπληκτικες στιγμες εκει μεσα και αν μνημονευω καποιον καμια φορα απ αυτους που με επηρεασαν, ενας απ αυτους ειναι η διευθυντρια της
Περιττο να πουμε οτι μια βιβλιοθηκη δεν δανειζει βιβλια απλα, αυτο ισως ειναι το λιγοτερο -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Νομίζω ότι μετά τις βιβλιοθήκες μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία. Άλλωστε θα χαρούν οι μαθητές φαντάζομαι και όταν μεγαλώσουν θα ψηφίζουν από ευγνωμοσύνη τον Some-Are-Ass!!!
Πολλοί πάντως δεν πάνε στα σχολεία για να προλάβουν να ετοιμαστούν για το φροντιστήριο...
Οπότε, γιατί να μην κλείσουν; Υπό την παρούσα τους μορφή, είναι εξαιρετικά βλαπτικά. -
Δεν ξέρω ποιός στρέφεται πραγματικά κατά της παιδείας της χώρας.
Ο χ stefan που αναρωτιέται τι χρειαζόμαστε τόσες βιβλιοθήκες σε αυτή τη μορφή ή ο ψ βιβλιοθηκάριος που μπορεί να μην είναι απαραίτητος ως φυσική παρουσία στη συγκεκριμένη θέση και δεσμεύει πόρους από μια πιο αποτελεσματική λύση.Σαν τους εργαζόμενους στα κέντρα υγείας (διοικητικούς) που στριμώχνονται 5-6 άτομα σε θέση που μπορούσαν να εξυπηρετούν 2 και μετά οικτίρουν τις περικοπές που τους γίνονται φωνάζοντας με καημό 'Πάει η δωρεάν περίθαλψη...'.
Τουλάχιστον πείτε αν σας ενδιαφέρει η παιδεία του λαού ή συγκεκριμένες θέσεις εργασίας γιατί ανάμεσα στα δυο υπάρχει κολοσσιαία διαφορά.
#pasok_pswmi sto lao
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
...Αν και δεν διαβάζω πάνω από 10-15 θέματα στο forum, θα διακινδυνεύσω μια διαπίστωση: δεν παίζει να υπάρχει μεγαλύτερο και συνάμα πιο διασκεδαστικό τρολ από σένα στους 4Τ...
-
Εχεις την εικονα οτι υπαρχει πλεονασμα προσωπικου στις βιβλιοθηκες ή οτι εχουμε πολλες, ή απλα ειπες να πεταξεις την τζιμερια σου?
-
Όλα μας ενδιαφέρουν Έντυ.
-
Ρωτα καναν Βεροιωτη και θα δεις οτι διαφωνει ως προς την χρησιμοτητα της τοπικης βιβλιοθηκης
Για να αποφύγω τέτοιες συζητήσεις έγραψα εξαρχής ότι ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ τη χρησιμότητά της. Αλοίμονο. ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ την αναγκαιότητά της στην παρούσα φάση. Υπάρχουν πολύ βασικότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή που λύνονται μόνο αν απαντηθούν οι ερωτήσεις σου. Πράγμα αδύνατο φυσικά.
Κοιτα, επειδη το θεμα το γνωριζω καλα, επειδη το χειριστηκα για ενα διαστημα και ισως το ξαναχειριστω στο μελλον (αν υπαρχει μελλον), μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ενδεχομενο κλεισιμο των δημοσιων βιβλιοθηκων θα ειναι μια μεγαλη ηττα της κοινωνιας που θα ηθελα να ζησει το παιδι μου.
Επισης μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι για να ληφθει αυτη η ανεκδιηγητη αποφαση δεν εγινε καμια, ουτε υποτυπωδης, αναλυση κοστους-οφελους παρα μονο ψαξανε να βρουνε τον πιο αδυναμο συνδικαλιστικα και λιγοτερο βυσματικο τομεα του δημοσιου, για να συμπληρωσουν τα νουμερα προς απολυση που εχουν υποσχεθει στους ξενους.
(αυτο ξεκινησε με τον νομο edit του '03, αν θυμαμαι καλα, που μετετρεψε τις δημοσιες βιβλιοθηκες απο δημοσιες υπηρεσιες σε ΝΠΔΔ, αλλα τεσπα, μεγαλη κουβεντα αυτη και για αλλη ωρα) -
σε ποιο τόνο πετάμε το κλισέ που για κάθε μαλακισμένη συμπεριφορά του 'έλληνα' φταίει η έλλειψη παιδείας;
Πριν ή αφού υποστηρίξουμε το να κλείσουν οι βιβλιοθήκες; -
Αφου δεν παει κοζμος στις βιβλιοθηκες, τι θες τωρα
-
ε αφού δεν υπάρχει παιδεία
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....