-
Για νεκροφορα παντως δεν κανει. Αντικειμενικα το Α3 ειναι το καλυτερο.
-
@ remyzero76
τελικα οι παραπανω κουβεντες σε βοηθησαν??? εβγαλες ακρη για ποιο απο τα 2 θα κινηθεις?'ή καποια ακομη επιλογη? -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Όλοι συμφωνούν ότι η a-class είναι ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και αποτελεί άλμα για merc (οδηγικά) αλλά με το ανάλογο τίμημα στην άνεση.
Διαβασες τι γραψαμε παραπανω ή μας έγραψες στα @@ σου?
Και τεσπα λενε όλοι τα μπουρδελα οι Μερκ δεν κανουν δε στριβουν τα τιμονια τους τα καραβοτίμονα κλπ
Τώρα τι παθατε.Έβγαλε ένα ευχάριστο αμάξι που στριβει όμορφα και με ωραια αισθηση και παθατε πολιτισμικο σοκ γιατι δεν πιστευετε ότι μπορουσε να βγαλει τέτοιο πραγμα ε?Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες πού διαφωνώ και με έχεις συνδέσει με κάποιον μακρινό γαλαξία για να πεις τα δικά σου . Είπα λοιπόν ότι η a-class είναι ευχάριστη, στρίβει, κλπ κλπ αλλά όσον αφορά την άνεση και λειτουργία της ανάρτησης στους ελληνικούς καρόδρομους υστερεί. Το διαπίστωσα αυτό οδηγώντας μια diesel με urban line πακέτο και 17αρες και τίποτα δεν με κάνει να πιστεύω ότι με 18αρες και την amg ανάρτηση θα βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα. Για να πας μια βόλτα μέχρι το Σούνιο μπορεί να είναι οκ αλλά όταν κάθε μέρα πρέπει να ζεις μαζί της αλλάζει το πράγμα. Εσύ και ο volvozeus λέτε ότι ακόμα και αυτό το setup είναι μια χαρά και δεν το αμφισβητώ (άλλωστε είναι καθαρά υποκειμενικές αυτές οι κρίσεις και αντανακλούν τα δικά σας γούστα). Και στην τελική, σιγά την ferrari της κατηγορίας, είπαμε έκανε άλμα αλλά δεν έγινε ξαφνικά και η χαρά του οδηγού
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Για νεκροφορα παντως δεν κανει.** Αντικειμενικα** το Α3 ειναι το καλυτερο.Βγάλε για ξεκάρφωμα το σήμα της audi από το avatar και μετά γράψε την αντικειμενική σου άποψη
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Όλοι συμφωνούν ότι η a-class είναι ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και αποτελεί άλμα για merc (οδηγικά) αλλά με το ανάλογο τίμημα στην άνεση.
Και τεσπα λενε όλοι τα μπουρδελα οι Μερκ δεν κανουν δε στριβουν τα τιμονια τους τα καραβοτίμονα κλπ
Τώρα τι παθατε.Έβγαλε ένα ευχάριστο αμάξι που στριβει όμορφα και με ωραια αισθηση και παθατε πολιτισμικο σοκ γιατι δεν πιστευετε ότι μπορουσε να βγαλει τέτοιο πραγμα ε?Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες πού διαφωνώ και με έχεις συνδέσει με κάποιον μακρινό γαλαξία για να πεις τα δικά σου . Είπα λοιπόν ότι η a-class είναι ευχάριστη, στρίβει, κλπ κλπ αλλά όσον αφορά την άνεση και λειτουργία της ανάρτησης στους ελληνικούς καρόδρομους υστερεί. Το διαπίστωσα αυτό οδηγώντας μια diesel με urban line πακέτο και 17αρες και τίποτα δεν με κάνει να πιστεύω ότι με 18αρες και την amg ανάρτηση θα βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα. Για να πας μια βόλτα μέχρι το Σούνιο μπορεί να είναι οκ αλλά όταν κάθε μέρα πρέπει να ζεις μαζί της αλλάζει το πράγμα. Εσύ και ο volvozeus λέτε ότι ακόμα και αυτό το setup είναι μια χαρά και δεν το αμφισβητώ (άλλωστε είναι καθαρά υποκειμενικές αυτές οι κρίσεις και αντανακλούν τα δικά σας γούστα). Και στην τελική, σιγά την ferrari της κατηγορίας, είπαμε έκανε άλμα αλλά δεν έγινε ξαφνικά και η χαρά του οδηγού
Οκ φίλος συνεχισε να κοιμασαι
-
Οκ φίλος συνεχισε να κοιμασαι
Τεκμηριωμένη άποψη και απάντηση
Ας σοβαρευτούμε τώρα γιατί έχουμε ξεσκίσει το τοπικό του φίλου... -
Εγώ φίλε μου ειμαι σοβαρότατος.Το έχω οδηγησει, έχω κατσει επιβατης έχω κινηθει με 160+ μεσα σε δαυτο
Εσύ μας λες περι ανέμων και υδατων
Και για τα περι άνεση ένα γαλλικο με αναρτηση πουδρα οδηγώ αρα πανε πες σε καναν άλλο για ανεση παρακαλω -
Εγώ φίλε μου ειμαι σοβαρότατος.Το έχω οδηγησει, έχω κατσει επιβατης έχω κινηθει με 160+ μεσα σε δαυτο
Και για τα περι άνεση ένα γαλλικο με αναρτηση πουδρα οδηγώ αρα πανε πες σε καναν άλλο για ανεση παρακαλωΕσυ εισαι ο καλυτερος.
-
Θα παρω Audi Α6 Quattro να γινω
-
Εγινε ψηλε
-
Καταρχήν η 116 d δεν είναι καθόλου αναιμική για 1.6 diesel και με δευτέρα γυρίζει εύκολα και για πλάκα (λόγω ροπής) αρκεί η άσφαλτος να απέχει έστω και λίγο από τον χαρακτηρισμό καλή. Αυτό σημαίνει ότι με το esp off και σε ορεινό στροφιλίκι βγαίνεις με ανάποδο σχεδόν από κάθε φουρκέτα αν το θες (άρα και χαμόγελο ). Αλλά πέραν του diesel, υπάρχουν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις και εκεί η πίσω κίνηση προσφέρει σαφώς περισσότερο παιχνίδι και τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Προσωπική άποψη είναι ότι η merc στην προσπάθειά της να παρουσιάσει το πιο sport premium μικρομεσαίο για να χτυπήσει τον άσο υπερέβαλε στο set up γιατί πολύ απλά το αυτοκίνητο δεν απευθύνεται στον παραδοσιακό αγοραστή της μάρκας αλλά σε νεότερους ηλικιακά που βάζουν το στυλ και την sport συμπεριφορά πάνω από την άνεση.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του πιστά αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι αλλά όταν κάτι γράφεται σχεδόν από όλους (και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο) κρύβει κάποια αλήθεια. Όλοι συμφωνούν ότι η a-class είναι ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και αποτελεί άλμα για merc (οδηγικά) αλλά με το ανάλογο τίμημα στην άνεση.Αρα χαμογελο=κολιες με χαμηλη ταχυτητα στις εξοδους σε γυαλι ασφαλτο? Και μετα λες 18χρονους οσους πιστευουν οτι το ΑΜG δεν κοπαναει! Η βενζινοκινητη τιποτα το ιδιαιτερο, refinement πουθενα (σε αντιθεση με την Α), και τουλαχιστον το 116 δεν γυρναγε. Και επειδη την εχουμε ξανακανει την κουβεντα μη πεις για την 135...
Πες μου τι λενε και για το τιμονι της Α?
-
Και για τα περι άνεση ένα γαλλικο με αναρτηση πουδρα οδηγώ αρα πανε πες σε καναν άλλο για ανεση παρακαλωΕμένα ακόμα και η standard ανάρτηση δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα άνετη. Κάτι ξέρω και εγώ από άνεση μετά από ford mondeo mk3, peugeot 406 και subaru forester turbo (δεν οδηγούσα τραπέζια). Αν εσένα σου κάνει βουρ στη mercedes, εκταμιεύεις μόλις 30.000 ευρώ και κάτι ψηλά να το αγοράσεις (και καλορίζικο) και μην πασχίζεις να πείσεις όλο τον ντουνιά ότι είναι s-class
Αρα χαμογελο=κολιες με χαμηλη ταχυτητα στις εξοδους σε γυαλι ασφαλτο? Και μετα λες 18χρονους οσους πιστευουν οτι το ΑΜG δεν κοπαναει! Η βενζινοκινητη τιποτα το ιδιαιτερο, refinement πουθενα (σε αντιθεση με την Α), και τουλαχιστον το 116 δεν γυρναγε. Και επειδη την εχουμε ξανακανει την κουβεντα μη πεις για την 135...
Πες μου τι λενε και για το τιμονι της Α?
Χαμόγελο είναι και η διόρθωση που θα κάνεις με το τιμόνι ανεξαρτήτως ταχύτητας και χιλιομέτρων και ότι μπορείς να στρίψεις γρήγορα εντελώς ουδέτερα με γραμμές και ότι στην τελική είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να σε κόβει κανένα esp. Δεν μίλησα για donuts στο parking του ikea...
Γυρνάει και η 116, περισσότερο η 118 και αν πάμε στην 125 γίνεται πάρτι. Είπαμε, δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι πραγματικά θέλεις (όπως και του καθένα εδώ μέσα), δεν μου άρεσε η άνεση της a-class ακόμα και με την βασική ανάρτηση
Το τιμόνι καλό για merc και όχι μόνο αλλά απέχει από το να χαρακτηριστεί κορυφαίο, στερείται πληροφόρησης και θα το ήθελα πιο βαρύ, βγάζει μια τεχνητή αίσθηση. Το τι λένε οι άλλοι δεν με απασχολεί. Τέλος, αν ήθελα να διαθέσω 30.000-35.000 ευρώ για να ευχαριστηθώ οδήγηση δεν θα έπαιρνα a-200 amg αλλά ένα εκ των renault megane rs, ford focus st, toyota gt86, 125 m pack.
Είμαστε εδώ και ώρα -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Δεν εχω μπει σε πολλες Mercedes αλλα στην Α200 στο προγραμμα Eco, το αυτοκινητο ηταν χιλιομετροφαγος!! Στο Sport Mode η επαφη με το δρομο ηταν περισσοτερο αισθητη. Οταν με ειχαν παει βολτα, δεν ειχαμε περασει απο κακης ποιοτητας ασφαλτο, αλλα φανταζομαι οτι στο Sport Mode μαλλον οι ανωμαλιες θα γινονται πιο αισθητες. Και οι μεγαλες ζαντες συνεπικουρουν σ'αυτο. .Αν η Mercedes A 200 που μπήκες είχε ηλεκτρονική ανάρτηση, θα συνέβαινε αυτό που περιγράφεις. Αν όχι, τότε το κουμπάκι της επιλογής προγράμματος, δεν επηρεάζει καθόλου τις αναρτήσεις.
Για νεκροφορα παντως δεν κανει.** Αντικειμενικα** το Α3 ειναι το καλυτερο.
Βγάλε για ξεκάρφωμα το σήμα της audi από το avatar και μετά γράψε την αντικειμενική σου άποψη
Το βγάλει, δεν το βγάλει, αυτό που έγραψε είναι η αλήθεια. Θες από θέμα αίσθησης επειδή έχω οδηγήσει A class, BMW 1 & A3, θες επειδή το γράφει όλος ο ξένος και εγχώριος τύπος, θες γιατί αποτυπώνεται σε αριθμούς, είναι η πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Για νεκροφορα παντως δεν κανει.** Αντικειμενικα** το Α3 ειναι το καλυτερο.
Βγάλε για ξεκάρφωμα το σήμα της audi από το avatar και μετά γράψε την αντικειμενική σου άποψη
Το βγάλει, δεν το βγάλει, αυτό που έγραψε είναι η αλήθεια. Θες από θέμα αίσθησης επειδή έχω οδηγήσει A class, BMW 1 & A3, θες επειδή το γράφει όλος ο ξένος και εγχώριος τύπος, θες γιατί αποτυπώνεται σε αριθμούς, είναι η πραγματικότητα.
Φυσικά και το a3 είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, το πιο ποιοτικό της κατηγορίας και έχει βελτιωθεί αρκετά όσον αφορά την οδηγική αίσθηση αλλά δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα κάπου (πλην της απτής ποιότητας). Είναι ένα λίγο πιο πολυτελές golf και μάλιστα πολλά γερμανικά reviews βγάζουν νικητή το golf μεταξύ των 2. Το τι θα επιλέξει ο καθένας εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρων και μεταβλητών που είναι διαφορετικές για τον κάθε υποψήφιο αγοραστή. Ειδικά στην 1.6 diesel έκδοση δεν είναι η καλύτερη επιλογή κατ' εμέ καθώς δεν ξεχωρίζει ούτε στον κινητήρα ούτε σε οδική συμπεριφορά (φοράει τον ημιάκαμπτο πίσω) την στιγμή που είναι αρκετά πιο ακριβό από το v40 και τον άσο (με τους diesel επίσης). Αν για κάποιο λόγο έπαιρνα a3 θα πήγαινα μάλλον για τον 1.4 με τα 140 άλογα (και τα σχετικά ρίσκα όσον αφορά την αξιοπιστία). Αλλά γιατί να δώσεις έξι χιλιάρικα παραπάνω από ένα leon για να αγοράσεις ένα παρόμοιο αυτοκίνητο με άλλο σήμα και καλύτερα πλαστικά ?(ακόμα και τα όργανα στο καντράν είναι ακριβώς τα ίδια) Στο δικό μου προφίλ ταιριάζει καλύτερα ο άσος και στην τιμή που αγόρασα το αυτοκίνητο πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Γενικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου το vag σε θέματα αξιοπιστίας και ειδικά η audi είναι πολύ ακριβή στα service (δεν ξέρω μήπως είναι πιο ακριβή και από τη merc).
-
Ο χρήστης FRENCH BULLDOG έγραψε:
@ remyzero76
τελικα οι παραπανω κουβεντες σε βοηθησαν??? εβγαλες ακρη για ποιο απο τα 2 θα κινηθεις?'ή καποια ακομη επιλογη?Κοίτα, όλα τα παραπάνω όχι. Αλλά και αυτό έχει το χαβαλέ του. Αντροκουβέντα γίνεται και μάλιστα με μηνύματα Λογικό κάποιος να αρπάζεται πιο εύκολα. Άσε που σε τέτοιες κουβέντες αρχίζεις να καταλαβαίνεις ποιος σου μιλάει με κολλήματα και ποιος όχι.
Βασικά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω οδηγήσει την BMW. Δε μπορώ να βρω test drive και η αντιπροσωπεία παρόλο που έχω επικοινωνήσει δεν απαντά. Ούτε καν να με ενημερώσει αν κάποια στιγμή μπορεί να έχουν ή όχι.
Τρομερό εν μέσω κρίσης τους παρακαλάς να πας να δεις το αυτοκίνητο, τους αφήνεις κινητό και email και δεν επικοινωνούν μαζί σου καθόλου.
Φαντάσου να πρέπει να συνεννοηθείς για κάποια βλάβη.Πήγα λοιπόν στην Audi να ξαναδώ το Α3, οδήγησα το 1.4 tfsi, προφανώς μετά το Fiesta μου φάνηκε τρένο, το εσωτερικό του εντυπωσιακό, τρομερή τεχνολογία ή τρομερή επίδειξη τεχνολογίας, μου άρεσε πολύ.
όταν μίλησα με τον αντιπρόσωπο και του είπα ότι σκέφτομαι την 116d, μου λέει αφού σκέφτεσαι την 116d γιατί δεν κοιτάς και το Α3 σε diesel. Μου κάνει μια προσφορά και βγαίνει στα 800 ευρώ διαφορά.
Και άρχισα να το σκέφτομαι. Αλλά φοβήθηκα να ρωτήσω εδώ μέσα για το 1.6 tdi γιατί θα γίνει χαμός .
Δεν το είχε να το οδηγήσω κιόλας.... Οδήγησα για λίγα χιλιόμετρα μόνο για την αίσθηση του diesel το golf 1.6 tdi αλλά αυτό έχει 5αρι σασμάν, ενώ το audi 6άρι. Δε μπόρεσα να καταλάβω, ήταν πραγματικά λίγα τα χιλιόμετρα.
Ξέρεις δεν είμαι οδηγός που θα πάει το αυτοκίνητο στους κόφτες, δεν το έχω σαν φιλοσοφία, αλλά κάποιες στιγμές τη θες την ταχύτητα...
Επίσης σκέφτομαι ότι με τόσα χρήματα, δε θέλω να νιώσω ότι το αυτοκίνητο δεν έχει δύναμη, ότι δεν τραβάει.
Μάλλον κλείνω προς 1.4 tfsi.
Βέβαια περιμένω και μια προσφορά από Bmw από Θεσσαλονίκη που θα πάει ο αδερφός μου να ρωτήσει.
Στην αναμονή, αν και βλέπω μέσα στην εβδομάδα να καταλήγω....
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια. Πραγματικά. -
Αμα ειναι για Α3 παρε Γκολφ, αμα ειναι για Α class σε εκδοση diesel τουλαχιστον , παρε την B class να μην μετανιωσεις για τους χωρους αφου δεν κανει για τιποτε, αμα ειναι για την BMW παρε το 116d και φορτωσε τομε εξοπλισμο touring και κανε τον γυρω της Ευρωπης.
Απο εκει και περα και επειδη σε βλεπω οτι ακομη σκεφτεσαι και μαλλον εισαι νεος σπορτιβ και ανυπαντρος, πανε δες και το Megane GT coupe με τους 130- το αμαξι σπερνει- και αμα στο φερουν και με edc και tomtom θα καταλαβεις συντομα οτι ο καλυτερος ημιακαμπτος ειναι ο γαλλικος, μετα κανε μια βολτιτσα και στην opel και δες και το astra coupe GT με τον 1.7 και αυτο σπερνει(!!!!) , μετα αν θελεις κατι πιο οικογενειακο και ζμπορ δες και το τζουλιεττα που μπορει να εχει 105 αλογα αλλα τα 33 κιλα ροπης το βοηθανε καπως.
Αν τα κανεις ολα αυτα θα διαπιστωσεις οτι τελικα η Μερκ και το Αουντι υπαρχουν σε καλυτερα πακετακια σε αλλες μαρκες και ετσι πολυ ευκολα θα βαλεις την υπογραφη σου κατω απο το σημα της BMW που τελικα ειναι το ΜΟΝΟ αμαξι στην κατηγορια με μοναδικο Πλαισιο, αναρτηση, πισω κινηση και κινητηρα. Ολα τα αλλα ειναι plug and play φασον. Ειμαι σοκαρισμενος , δεν γνωριζα οτι η Αουντι βαζει ημιακαμπτο στο Α3..........ρε Σιτροεν diesel και παλι σιτροεν diesel.....
ΒΜW απο εμενα λοιπον. -
Με φόρμουλα δεν πληρώνεις, διόδια για τους εξής λόγους
- είσαι πολύ χαμηλά και δεν φτάνεις. Και είσαι και δεμένος, άντε να λυθείς να βγεις να ψαχτείς, θα σε κράξουν, άσε που δεν θα κουβαλάς και λεφτά. Και είναι και ο κίνδυνος να μη σε δει ο επόμενος εκεί χαμηλά και να σε πατήσει.
- χωράς κάτω από τη μπάρα....
- είσαι γρήγορος και δεν θα σε πιάσουν...
Γισ τη φαγωμάρα που σας έχει πιάσει λέω ότι δεν αξίζει τον κόπο. Η ανάρτηση αλλά και το τιμόνι, το εσωτερικό και πολλά άλλα είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά. Ειδικά για την ανάρτηση τα γούστα ποικίλλουν πολύ και το τί έχει συνηθίσει ο καθένας και τα γούστα του. Οπότε μην αρπάζεστε, δεν αξίζει.
-
Προς remyzero76 : Πέτυχα στο car αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3710327/ που έχει το sportline, πακέτο advantage και bluetooth.
Μου κάνει εντύπωση που δεν βρίσκεις αυτοκίνητο για test drive στην bmw. Πάντως στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Στην επαρχία (γιατί και εγώ δεν μένω μόνιμα στην Αθήνα) τα πράγματα έχουν γίνει περίεργα μετά την κρίση όσον αφορά τους αντιπροσώπους. Εγώ δεν έβρισκα για test drive ούτε το a3 ούτε το golf και τελικά τα οδήγησα στην Αθήνα. Επίσης δεν έχεις γράψει πόσα χιλιόμετρα καλύπτεις ετησίως στο περίπου γιατί αν είναι αρκετά η λογική λέει diesel, εκτός και αν δεν έχεις κανένα οικονομικό θέμα. Ότι και αν αποφασίσεις θα είναι απόλυτα σεβαστό από τους περισσότερους εδώ πέρα, με το καλό και κράτα μας ενήμερους, η περίοδος της αναζήτησης καινούριου αυτοκινήτου είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία οπότε προσπάθησε να την χαρείς -
... η περίοδος της αναζήτησης καινούριου αυτοκινήτου είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία οπότε προσπάθησε να την χαρείςΠερίεργα βίτσια έχεις.... τη θεωρώ περίοδο μεγάλης ανασφάλειας, εκνευρισμού, άγχους και αβεβαιότητας... Ευχάριστο γίνεται αφού σιγουρευτείς και αποφασίσεις αλλά και πάλι έχεις την αναμονή και την ανησυχία μήπως κάτι δεν πάει καλά, μήπως το αυτοκίνητο δεν είναι εντάξει κλπ... Μόνο όταν το πάρεις στα χέρια σου και όλα λειτουργούν καλά, τότε μόνο επιτέλους νιώθεις ευχαρίστηση και ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος και κάτοχος του 5θυρου 116D ED εδώ και 3 μήνες περίπου. Διαβάζοντας την συζήτηση ίσως να ήταν βοηθητικό για τους φίλους που είναι στην διαδικασία αγοράς, να πω μία άποψη εντελώς αντικειμενική.
Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια σε εταιρεία εξωτερικού με αντικείμενο τα αυτοκίνητα και λόγου αντικειμένου έτυχε να έχω οδηγήσει σχεδόν ότι μάρκα και μοντέλο κυκλοφορεί στις μέρες μας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαι κανέναν κανένας έμπειρος κριτής. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν ταξιδιάρη, γρήγορο οδηγό- με sport συμπεριφορά και γούστα (θέλω να κάθομαι άνετος-ξάπλα πίσω γιατί όχι!, να προσπερνάω με άνεση και να έχω τον δρόμο άδειο μετά μπροστά μου όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ), και αντικειμενικό καθώς ουδέποτε είχα καμία ιδιαίτερη πώρωση με τα αυτοκίνητα.
Κάνοντας κι εγώ το γνωστό ψάξιμο κατέληξα στην BMW. Το ήξερα από την αρχή ότι ήταν ότι πιο κοντά σε μένα έχοντας οδηγήσει πολλά bmw λόγο δουλειάς, αλλά θέλω να επιβεβαιώσω πως ήταν όντως για μένα η τέλεια επιλογή (αλλιώς είναι να τα δανείζεσαι και αλλιώς να το αγοράζεις για δικό σου!). Εκεί που το καταλαβαίνει κανείς είναι όταν έχοντας οδηγήσει το 116D για λίγο καιρό, να μπει να οδηγήσει κάτι άλλο εξίσου αξιόλογο…μπαίνεις ξανά στο bmw με ένα χαμόγελο σαν άρχοντας! Έχει κάτι το bmw στον γενικό αποτέλεσμα όσων αφορά την εμπειρία οδήγησης που σου αφήνει (σε συνδυασμό πάντα με την άψογη οικονομία του), που πραγματικά αξίζει να το αποκτήσει κανείς, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω άλλες μάρκες αυτοκινήτων τις οποίες γουστάρω πάρα πολύ και για πολλούς λόγους.
Αυτά από μένα, χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες καθώς είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι γνωστοί μας κατασκευαστές έχουν ξεπεράσει του εαυτούς τους σε τεχνολογία, ασφάλεια, οικονομία, οδηγική συμπεριφορά κτλ.
Εύχομαι ότι και να αποφασίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει, να είναι καλοτάξιδο και γερό όπως λέγανε και οι γιαγιάδες μας!
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)