-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Εκφωνητής και παραγωγός και μηχανικός αυτοκινήτων;
Πότε προλάβαινες κυρ Αντώνη;Κι ο μαριος ο blackman τοσα χρονια κανει ραδιο ενω παραλληλα ειναι κι εμπορος (πουλαει χαλια)! Βεβαια εκεινος τις εκπομπες τις εκανε μεσα απο το μαγαζι του (ακουγες και καμια πωληση live ενιοτε)! Χαχαχα! Ισως κατι τετοιο εννοει κι ο κυρ αντωνης.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Και σίγουρα της εκπομπές του 90,4 της έκανα από την ταράτσα μου, στέλνοντας το σήμα στην κεραία μας στη ‘Ζαχαρίτσα’!. Στον 90,2 ήταν κονσέρβα!. Στον 100,4 το ίδιο!.
Όπου και εάν βρίσκομαι έχω τον φορητό μου, και είμαι συνεχώς on lain . όταν μπορείς από παντού να ελέγξεις τα tester και 5 κάμερες, και την έκδοση παραστατικών, τότε είσαι εκεί!. Πόσοι σήμερα δεν εργάζονται από το σπίτι τους μέσο υπολογιστή?. Εγώ το παράκανα…… και από το εξοχικό, και από σκάφος, και από το αυτοκίνητο στο Ακρόπολης!. Βάρδα να θέλεις να δουλέψεις!.
Βέβαια εδώ παίζει και η ανασφάλιστη εργασία.
Βέβαια εδώ παίζει και το να πληρώνεις 112 ένσημα, και να περνεις το επίδομα του ανέργου.
Και σίγουρα το κείμενο του Γιώργου Καισάριου, καθίσταται με τα γραφόμενα μου πλέον αξιολογήσιμο!.
Δεν θέλει κόπο, τρόπο χρειάζεται, και μυαλό από τους κυβερνόντες. Μα όταν ο θεός έβρεχε μυαλά, οι τριακόσιοι βαστούσαν ομπρέλα!.
Α. -
Κάποια στιγμή πρεπει να δημοσιευτεί και η μυστική αλληλογραφία του κυρ-Αντώνη με τον Σ.Χ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Food for thought....
Πώς μειώνεται η ανεργία κατά 200.000 σε ελάχιστο χρόνο
Του Γιώργου Καισάριου [...]
george.kesarios@capital.gr
αισθάνεται το ίδιο και για τους μισθούς των 1.500 το μήνα (ή και μικρότερους;)Πέραν τούτου, ΦΠΑ δεν θα έχει να πληρώνει (καθότι θα παρέχει υπηρεσίες στο εξωτερικό).
Με τους υπολογισμούς του, θα βγάζει κανά 10ρικο το χρόνο καθαρό, περισσότερα από αυτά που βγάζει -πλέον- αρκετός κόσμος.ΑΕ δεν είναι ανάγκη να κάνει, υπάρχουν και 'φτηνότερες' εταιρείες.
ΦΠΑ όντως δεν είναι υποχρεωμένες σε πολλές χώρες να έχουν οι επιχειρήσεις έξω, αλλά για κάνε υπηρεσίες σε άλλες χώρες που θα ζητάνε 'ΑΦΜ' για να κάνουν χρεωπίστωση
Μια από αυτές της βοωδοχώρες που ζητάν ΑΦΜ….. είμαστε και εμείς!.
2 χρόνια δεν έχουν βγάλει σε φίλο ολλανδό, που του πούλησα ένα ταχύπλοο που βαρέθηκα.
Αυτός που έχει το κάμπινγκ, και στο οποίο μένει ο ολλανδός, για λόγους φοροκλοπής δεν πηγαίνει να το δηλώσει στην εφορία!. Έτσι ο ολλανδός 6 μήνες τον χρόνο, φαίνετε σαν να κοιμάται στα παγκάκια της πλατείας της παλιάς Επιδαύρου!....
Ο ολλανδός έφερε συνάλλαγμα για να με αποπληρώσει, μα το σκάφος είναι ακόμα φορολογικά δικό μου, και το δηλώνω!!!!!!.......
Πως θα επενδύσουν οι ξένοι στην χώρα μας, όταν η φορολογική μας μηχανή, είναι σκέτο κωλοχανείο?.
Α. -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Κάποια στιγμή πρεπει να δημοσιευτεί και η μυστική αλληλογραφία του κυρ-Αντώνη με τον Σ.Χ.
SX ?
A. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και σίγουρα της εκπομπές του 90,4 της έκανα από την ταράτσα μου, στέλνοντας το σήμα στην κεραία μας στη ‘Ζαχαρίτσα’!. Στον 90,2 ήταν κονσέρβα!. Στον 100,4 το ίδιο!.
Kαι στον Αριστερα στα FM και στον ΣΚΑΙ μετέδιδες Αντωνη;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΦΠΑ σε ενδοκοινωτικες συναλλαγες; Τι πινει ο τυπος;Sent from my Neo V using Tapatalk.
Τι σε προβληματίζει Αλέξανδρε?
http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 057_el.htm -
η ενδοΕΕ B2B παροχή υπηρεσιών καταλήγει στη χρεωπίστωση του ΦΠΑ από τον λήπτη, και ο πάροχος της υπηρεσίας δεν έχει να αποδώσει κανένα ΦΠΑ.
-
Αυτό με προβληματίζει.
-
Ακόμα και εκτελωνισμό εμπορευμάτων απο τριτη χώρα να κάνεις, τον Φ.Π.Α που θα πληρώσεις τον αφαιρείς απο τις πωλήσεις σου.
Για Β2Β καταστάσεις, ο ΦΠΑ είναι τελείως non factor.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και σίγουρα της εκπομπές του 90,4 της έκανα από την ταράτσα μου, στέλνοντας το σήμα στην κεραία μας στη ‘Ζαχαρίτσα’!. Στον 90,2 ήταν κονσέρβα!. Στον 100,4 το ίδιο!.
Kαι στον Αριστερα στα FM και στον ΣΚΑΙ μετέδιδες Αντωνη;
Η πλάκα Βασίλη μου ήταν, ότι ταυτόχρονα στον 90,2, κάναμε εκπομπή τρις δεξιοί νεοδημοκράτες!. Μάλιστα με παρατήρησαν, ότι παρά ήμουν κουμουνιστής!!!!!!!........ την ώρα μου, την πήρε η Λιάνα!. 1 μήνα τα τηλέφωνα του κέντρου ζητούσαν εμένα!.
Και όχι μόνον σε αυτούς που προανέφερα, αλλά και σε άλλους.
Βέβαια είχα τον πρώτο ερασιτεχνικό, που εξέπεμπε και επί επταετίας μεσαία……..
Όλες οι σωληνώσεις της ΟΥΛΕΝ τότε, εξέπεμπαν κατάλληλα συνδεδεμένες στην ζούλα, στα Πατήσια!!!!!!!....... τα ραδιογωνιόμετρα τρελαινόντουσαν!. Μα είχαμε εχέμυθους φίλους οι όποιοι μας ενημέρωναν και κατεβάζαμε τον διακόπτη. Επί επταετίας βελτιώθηκαν τα πράγματα.
Φιλικά
Α. -
Το θέμα δεν είναι ποιον βαρύνει τελικά ο ΦΠΑ, αλλά το αν υπάρχει ΦΠΑ σε παροχή υπηρεσιών προς εταιρία του εξωτερικού (πες Αγγλία). Σχετική συζήτηση υπάρχει κι εδώ: http://www.adslgr.com/forum/archive/ind ... 74586.html
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Την ουσία να σου πω την αλήθεια δεν την πολυπιάνω.
Εγώ βλέπω να λέει ότι μεγάλο κομμάτι της ανεργίας υπάρχει γιατί κόσμος που θα έβγαζε 10τόσα καθαρά το χρόνο από 18τζίρο, προτιμάει να μη βγάλει τίποτα και να μείνει άνεργος.
[Εντωμεταξύ 10τόσα καθαρά το χρόνο για πολύ κόσμο είναι φυσιολογικός μισθός]Περίεργο, εμένα μου είναι ξεκάθαρο τι θέλει να πει.
Η ουσία είναι ότι το κράτος έχει 'στήσει' έναν τόσο ηλίθιο μηχανισμό να σου τα παίρνει από 10 μεριές με το καλημέρα, που αν είναι να βγάζεις πες 1 χιλιάρικο το μήνα από διάφορες δουλίτσες που κάνεις, και τα 300 να στα παίρνει ο ΟΑΕΕ ή το ΤΣΜΕΔΕ κλπ (και να ανεβαίνει αυτό το ποσό 'κλιμακωτά' ΑΣΧΕΤΩΣ πόσα βγάζεις εσύ, λες και τα έσοδά σου είναι βέβαιο ότι αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ), τα 200 να είναι κρατήσεις για προκαταβολή φόρου, τα 100 να είναι έξοδα για βενζίνες, κλπ και στο τέλος να μένεις με 5 δεκάρες, ε, τι θα κάνεις, δε θα το σκεφτείς να δουλέψεις (αν μπορείς) με μαύρα (και να τσιμπάς και κανένα επίδομα ανεργίας όσο καιρό προβλέπεται, που ξέρω ουκ ολίγους που το κάνουν - π.χ. φίλη που κάνει ιδιαίτερα αγγλικών) ώστε το κράτος, ο ΟΑΕΕ κλπ θα πάρουν τον πούλο, ενώ θα μπορούσαν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη (και τη δική τους), να μην πληρώνεις παραπάνω 'εισφορές' απ' όσο αντέχει η τσέπη σου (προφανώς με τις ανάλογες επιπτώσεις στις παροχές που θα έχεις και στη σύνταξη σου) και ΟΤΑΝ ορθοποδήσεις, αν θέλεις και μπορείς, να πληρώνεις παραπάνω. Μερικά πολύ απλά και λογικά πράγματα, που όμως με το κεφάλι μέσα στην άμμο δε μπορούν/δε θέλουν να τα σκεφτούν οι αξιότιμοι κύριοι που μας έχουν φέρει εδώ. Δικαιολογίες φυσικά υπάρχουν (και θα υπάρχουν πάντα).
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το θέμα δεν είναι ποιον βαρύνει τελικά ο ΦΠΑ, αλλά το αν υπάρχει ΦΠΑ σε παροχή υπηρεσιών προς εταιρία του εξωτερικού (πες Αγγλία). Σχετική συζήτηση υπάρχει κι εδώ: http://www.adslgr.com/forum/archive/ind ... 74586.htmlχρεωπίστωση ΦΠΑ (reverse charge αγγλιστί) : βάζεις το ίδιο ποσό σαν εισροή και σαν εκροή (σύνολο 0)
ΔΕΝ προκύπτει κανένα ποσό που πρέπει να αποδώσεις ως ΦΠΑ, το όποιο τιμολόγιο ΔΕΝ γράφει ΦΠΑ.Αυτός που παίρνει τα λεφτά δεν ασχολείται με κανένα ΦΠΑ, ούτε σε τιμολόγια ούτε πουθενά, αυτός που πληρώνει κάνει την ανωτέρω διαδικασία.
Δεν ξέρω τι γράφει η συζήτηση, ήταν και λίγο μεγάλη, αλλά δεν στα λέω θεωρητικά αυτά τα πράγματα
-
Να δώσω ένα παράδειγμα: Έστω ότι κάνω 'επισήμως' μεταφράσεις. Με παίρνει ένας Γάλλος τηλ. και μου ου ζητάει να του κάνω μια μετάφραση από Ελληνικά στα Γαλλικά, να του τη στείλω με email, και να του κόψω κανονικά ΤΠΥ και να τον χρεώσω. Τι θα λέει επάνω αυτό το ΤΠΥ? Θα έχει ή όχι ΦΠΑ (πες ότι γίνονται όλα νόμιμα)
Το άλλο που έβαλα αν βρεις χρόνο κάνε έναν κόπο να το διαβάσεις, έχει ενδιαφέρον.... ειδικά το παρακάτω...
Το πραγματικό σου πρόβλημα δεν το έχεις υποψιαστεί ακόμη.
Κόβεις Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών με ΦΠΑ ή χωρίς;Αν ναι, το πιθανότερο είναι να σου πει η Αγγλική εταιρεία ότι δεν το πληρώνουν το ΦΠΑ (οπότε θα αφαιρεθεί από την αμοιβή σου).
Αν όχι, σε μελλοντικό έλεγχο εδώ, μπορεί να σου καταλογίσουν παράβαση με πρόστημα κ.λ.π.Το θέμα του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ήταν (πριν μερικά χρόνια που το έψαξα) από τα πλέον μπλεγμένα στην ΕΕ.
Πρώτο κριτήριο, ο τόπος στον οποίο παρεσχέθη η υπηρεσία.
Δεύτερο, οι τόποι που έχουν έδρες οι συναλλασσόμενοι.Πάει πχ ένας Εγγλέζος διακοπές στην Ρόδο και μπαίνει σε ένα τουριστικό γραφείο για να του κλείσουν δωμάτιο.
Πρέπει ο τουριστικός πράκτορας να χρεώσει και αποδώσει ΦΠΑ στο ποσό που θα λάβει ως προμήθεια από τον ιδιοκτήτη του δωματίου;
ΝΑΙ, θα απαντήσουν όλοι, διότι η υπηρεσία παρεσχέθη στην Ελλάδα και δεν κάνει καμία διαφορά αν ο πελάτης είναι Εγγλέζος. Αν ήταν Έλληνας έτσι δεν θα γινόταν;
Αν ο ίδιος Εγγλέζος κλείσει το ίδιο δωμάτιο μέσω ενός πρακτορείου στο Λονδίνο που συνεργάζεται με το πρακτορείο στην Ρόδο, πρέπει να χρεωθεί ΦΠΑ μεταξύ γραφείου στην Ρόδο και γραφείου στο Λονδίνο;
ΌΧΙ, θα απαντήσουν οι περισσότεροι (προσοχή οι περισσότεροι έγραψα, όχι όλοι), γιατί η υπηρεσία παρεσχέθη στην Αγγλία, το γραφείο της Ρόδου έκανε εξαγωγή υπηρεσίας στο γραφείο του Λονδίνου, οπότε εφαρμόζεται αντίστοιχη διαδικασία με αυτή των εμπορευμάτων (VATless invoicing).
Μάλιστα, θα σκεφτείς.
Αν ισχυρισθώ ότι πήγα στην Αγγλία και εργάσθηκα εκεί και παρείχα την υπηρεσία εκεί, δεν θα με κυνηγάει η ελληνική ΔΟΥ για τον ΦΠΑ.
Θεωρητικά θα σε κυνηγάει η Αγγλική εφορία, αλλά άντε τώρα να με βρεί, θα μου πείς - πολύ σωστά.
Το πρόβλημά σου είναι ότι πιθανότατα να μην δεχθεί η Αγγλική εταιρεία, γιατί σύμφωνα με το κριτήριο του τόπου στον οποίο παρεσχέθη η υπηρεσία, εσύ έπρεπε να χρεώσεις και αποδώσεις Αγγλικό ΦΠΑ στην Αγγλία.
Αλλά αυτό δεν γίνεται, γιατί η έδρα σου είναι στην Ελλάδα (catch 22).Και το ΑΠΟΛΥΤΟ μπάχαλο:
Μια Αγγλική εταιρεία οδικών μεταφορών έχει στείλει ένα φορτηγό με εμπορεύματα στην Ελλάδα.
Ο άγγλος οδηγός παθαίνει κρίση σκωληκοειδίτιδος και μπαίνει στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Η εταιρεία προσλαμβάνει έναν ελλήνα επαγγελματία οδηγό για ένα ταξίδι, ώστε να γυρίσει το φορτηγό πίσω.
Που παρεσχέθει η υπηρεσία; Στην Ελλάδα στην οποία έχει την επαγγελματική του έδρα ο οδηγός, στην Αγγλία που έχει την επαγγελματική της έδρα η εταιρεία που έχει το φορτηγό αλλά είναι επίσης και το πέρας του ταξιδίου, ή σε όλες τις ενδιάμεσες χώρες από τις οποίες πέρασε το φορτηγό στον δρόμο της επιστροφής του;
ΕΛΑ μου ντε.Όλα αυτά από ψάξιμο που είχα κάνει πριν από αρκετά χρόνια.
Μπορεί σήμερα να το έχουν διευθετήσει.
Μην ρωτήσεις την ΔΟΥ σου, το πιθανότερο είναι να σου πουν ότι τους κατέβει εκείνη την στιγμή στο κεφάλι.
Περισσότερο γνώστες θα βρεις στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών -
Έχεις κάνει ποτέ τέτοιες τιμολογήσεις;
Εγώ έχω κάνει αρκετές, [με μεγάλες εταιρείες] και η διαδικασία που ζήτησαν τόσο οι φορολογικές αρχές των χωρών, όσο και τα αντίστοιχα λογιστήρια των εταιρειών [και δεν ήταν τυχαίες εταιρείες-μαγαζάκια] ήταν ακριβώς αυτή που σου περιέγραψα. -
Δεκτόν, αλλά δεν απαντάς στο απλό παράδειγμα που σου έδωσα.
Αν σου αναθέσει μια μετάφραση κάποιος από π.χ. Γαλλία, θα αναφέρει ή όχι ΦΠΑ το δελτίο που θα εκδώσεις?Παρεμπιπτόντως, και για να μη χάνουμε την ουσία, να τι παίζει στην Αγγλία με το ΦΠΑ που για εμάς (που ως γνωστόν είμαστε πολύ μπροστά από τους Άγγλους, συνήθως 2 ώρες ) είναι τρομερά 'δύσκολο' (σίγουρα πιο δύσκολο από το να σκεφτόμαστε χαράτσια όπως το 'τέλος επιτηδεύματος'):
https://www.gov.uk/vat-registration-thresholds -
Πρέπει να γραφτείς στο σύστημα VIES και να κάνεις περιοδική δήλωση.
Και όχι, δεν θα αναγράφει ΦΠΑ το δελτίο. Δεν είναι παράνομο και δεν έχει πρόστιμο επειδή ακριβώς τα δηλώνεις στο VIES ότι κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δεκτόν, αλλά δεν απαντάς στο απλό παράδειγμα που σου έδωσα.
Αν σου αναθέσει μια μετάφραση κάποιος από π.χ. Γαλλία, θα αναφέρει ή όχι ΦΠΑ το δελτίο που θα εκδώσεις?Παρεμπιπτόντως, και για να μη χάνουμε την ουσία, να τι παίζει στην Αγγλία με το ΦΠΑ που για εμάς (που ως γνωστόν είμαστε πολύ μπροστά από τους Άγγλους, συνήθως 2 ώρες ) είναι τρομερά 'δύσκολο' (σίγουρα πιο δύσκολο από το να σκεφτόμαστε χαράτσια όπως το 'τέλος επιτηδεύματος'):
https://www.gov.uk/vat-registration-thresholdsτι εννοείς δεν σου απαντάω;
Σου είπα ακριβώς τι κάνω με τιμολόγια που αφορούν ενδο-ΕΕ B2B υπηρεσίες.Η μετάφραση κειμένου μπορεί να μην θεωρείται καν υπηρεσία for all I know (που δεν ξέρω).
Εσύ από την άλλη, κάνεις τέτοιου είδους τιμολογήσεις; Και βάζεις ΦΠΑ που αποδίδεις εσύ κάπου;Με την Αγγλία κάτι παίζει να ξέρω
Το πρόβλημα, όπως σου έγραψα εξαρχής, κολλάει στο ότι οι άλλοι για να κάνουν reverse charge θέλουν ΑΦΜ (edit: και να είναι και στο VIES όπως έγραψε και ο nass)
Η HMRC πάντως θεωρεί αποδεκτό λόγο το ότι θες να κάνεις ενδο-ΕΕ B2B υπηρεσίες για να σου βγάλει ΑΦΜ. Γιατί αν δεν πιάνεις το όριο τζίρου, πρέπει να τους 'αποδείξεις' γιατί το χρειάζεσαι για να στο βγάλουν. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεκτόν, αλλά δεν απαντάς στο απλό παράδειγμα που σου έδωσα.
Αν σου αναθέσει μια μετάφραση κάποιος από π.χ. Γαλλία, θα αναφέρει ή όχι ΦΠΑ το δελτίο που θα εκδώσεις?Παρεμπιπτόντως, και για να μη χάνουμε την ουσία, να τι παίζει στην Αγγλία με το ΦΠΑ που για εμάς (που ως γνωστόν είμαστε πολύ μπροστά από τους Άγγλους, συνήθως 2 ώρες ) είναι τρομερά 'δύσκολο' (σίγουρα πιο δύσκολο από το να σκεφτόμαστε χαράτσια όπως το 'τέλος επιτηδεύματος'):
https://www.gov.uk/vat-registration-thresholdsτι εννοείς δεν σου απαντάω;
Σου είπα ακριβώς τι κάνω με τιμολόγια που αφορούν ενδο-ΕΕ B2B υπηρεσίες.Η μετάφραση κειμένου μπορεί να μην θεωρείται καν υπηρεσία for all I know (που δεν ξέρω).
Εσύ από την άλλη, κάνεις τέτοιου είδους τιμολογήσεις; Και βάζεις ΦΠΑ που αποδίδεις εσύ κάπου;Με την Αγγλία κάτι παίζει να ξέρω
Το πρόβλημα, όπως σου έγραψα εξαρχής, κολλάει στο ότι οι άλλοι για να κάνουν reverse charge θέλουν ΑΦΜ (edit: και να είναι και στο VIES όπως έγραψε και ο nass)
Η HMRC πάντως θεωρεί αποδεκτό λόγο το ότι θες να κάνεις ενδο-ΕΕ B2B υπηρεσίες για να σου βγάλει ΑΦΜ. Γιατί αν δεν πιάνεις το όριο τζίρου, πρέπει να τους 'αποδείξεις' γιατί το χρειάζεσαι για να στο βγάλουν.Το παράδειγμα με τη μετάφραση είναι ξεκάθαρο (και αρκετά συνηθισμένο). Ξέχνα το 'B2B', πες ότι σου ζητάει ένας ιδιώτης, που σε παίρνει τηλέφωνο από Γαλλία, να του κάνεις μια μετάφραση ενός Ελλνικού κειμένου στα Γαλλικά.
Το 'μπορεί να μη θεωρείται υπηρεσία' δεν το καταλαβαίνω, τι άλλο μπορεί να θεωρείται?
Πρέπει να γραφτείς στο σύστημα VIES και να κάνεις περιοδική δήλωση.
Και όχι, δεν θα αναγράφει ΦΠΑ το δελτίο. Δεν είναι παράνομο και δεν έχει πρόστιμο επειδή ακριβώς τα δηλώνεις στο VIES ότι κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.Στη 'δήλωση ενδοκοινωτικών συναλλαγών και αποκτήσεων αγαθών' θα το δηλώσεις όταν τον ΦΠΑ αντί να τον πληρώσεις εσύ (ως προμηθευτής των αγαθών ή των υπηρεσιών και άρα υποκείμενος στον φόρο) έχει πληρωθεί στην 'πηγή', σωστό ή λάθος?
Στην προκειμένη περίπτωση, πώς θα πληρωθεί ο ΦΠΑ, λοιπόν? -
Λάθος, δεν υπάρχει ΦΠΑ άρα δε χρειάζεται να πληρωθεί τίποτα
(Για υπηρεσίες. Για προϊόντα δεν ξέρω)
Κάτι έχεις πιάσει λάθος ? Υποκείμενος στο φόρο είναι πάντα ο λήπτης του προϊόντος ή της υπηρεσίας, ο τελικός καταναλωτής αν θέλεις, όχι ο προμηθευτής.
Εσύ μου πουλάς μια υπηρεσία (πχ. μια μετάφραση), εγώ πληρώνω το ΦΠΑ, εσύ τον αποδίδεις.
Αν όμως είμαι σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, τότε δεν υπάρχει ΦΠΑ αρκεί η όλη συναλλαγή να δηλωθεί στο VIES. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Λάθος, δεν υπάρχει ΦΠΑ άρα δε χρειάζεται να πληρωθεί τίποτα
(Για υπηρεσίες. Για προϊόντα δεν ξέρω)Αρα η μετάφραση είναι είδος υπηρεσίας που δεν 'χρεώνεται' με ΦΠΑ, ενώ κάποιες άλλες υπηρεσίες (μελέτες, κλπ) χρεώνονται? Αυτό λες?
Κάτι έχεις πιάσει λάθος ? Υποκείμενος στο φόρο είναι πάντα ο λήπτης του προϊόντος ή της υπηρεσίας, ο τελικός καταναλωτής αν θέλεις, όχι ο προμηθευτής.
Εσύ μου πουλάς μια υπηρεσία (πχ. μια μετάφραση), εγώ πληρώνω το ΦΠΑ, εσύ τον αποδίδεις.
Αν όμως είμαι σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, τότε δεν υπάρχει ΦΠΑ αρκεί η όλη συναλλαγή να δηλωθεί στο VIES.Με το 'υποκείμενος στο φόρο' εννοώ ποιος θα πάει στην εφορία να πληρώσει ΦΠΑ, όχι ποιος τελικά θα επιβαρυνθεί με αυτόν ρε συ, σόρι αν δεν είναι προφανές...
http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 057_el.htm
Ο προμηθευτής των αγαθών ή των υπηρεσιών (ο υποκείμενος στον φόρο) καταβάλλει στην εθνική φορολογική αρχή τον ΦΠΑ που έχει εισπράξει για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες αφού εκπέσει τον ΦΠΑ που κατέβαλε στους προμηθευτές του.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....